Archive for 'Daily Craps'

Erti sebenar kehidupan dan cabaran dalam hidup

Salam guys..

Ini artikel pertama yang Khai tulis guna iPad2 di blog kesayangan, Justkhai ini. Hurm, tak susah pun sebenarnya. Bila dah biasa memang takde masalah. Kat mana yang susahnya tu? Sebab iPad tiada keyboard dan ianya sedikit melecehkan. Kalau tak biasa, memang banyak la typo nya nanti. Maklumlah touchscreen. Terbabas ke huruf lain tu perkara normal kalau korang taip laju-laju gaya menaip atas keyboard. Hehe..

iPad lama Khai dah jual beberapa minggu lepas. Serius macam baru keluar kedai sebab Khai beli pun baru je 2 bulan lepas. Jual murah je siap kasi free keyboard lagi. Jual kat member time study kat Limkokwing University dulu. Ape de hal kan member-member.

Dan ini adalah artikel peribadi. Rindu nak tulis artikel macam ni kat sini. Kalau korang dah biasa dengan blog, korang akan tahu apa itu advertorial. Dan itu yang kini memenuhi ruang hidup Khai sekaligus bila kesibukkan itu datang, tiada lagi artikel peribadi yang membanjiri ruang blog setiap hari. Semuanya artikel berbayar. (more…)

Posted on 16 April '11 by , under Daily Craps. 50 Comments.

Antara si dia, Xperia X8 dan iPod Touch

Dear diary,

Empat hari lalu, baru je aku nak tidur pagi dalam pukul 9 macam tu lebih kurang (melepak dari lepas subuh kat McD sebelumnya tu), member ajak temankan pergi Serdang pulak sebab dia nak ambil buku yang dia photostat kat sana. Nak photostat apa-apa memang murah kat Serdang tu. Maklumlah harga student UPM punya pasal. Hehe. So aku bertiga pun bergerak la ke sana naik BMW bewarna Kuning. No plate rahsia. Hehe.


* sempat singgah makan apam balik perisa Durian. First time jumpa. Hehe

Then kawan aku nye kereta tu tingkap dia problem sikit. So bila kat tol, dia boleh terbukak pulak tingkap, dah x pasal-pasal tak boleh nak tutup tingkap tu. So park depan Maybank Serdang untuk member aku nak keluarkan duit. Aku pun sempat topup Touch n Go ke dalam MyKad aku. Senang nak bayar tol guna IC je. Haha.

So kitorang pun betulkanlah tingkap kereta tu depan Maybank tu. Habis semua dibukaknya. Aku jadi mando je sebab aku memang x pandai nak hitamkan tangan ni. Tangan diorang, hitam penuh minyak takyah ceritalah. Hehe. So sejam lepas tu, siaplah tingkap tu diperbetulkan. Nasib siap cepat. Mandi peluh takyah ceritalah. Aku yang tolong tengok ni pun dah basah kuyup, ape lagi dua orang member aku tu kan. Macam baru lepas main hujan kat luar rumah. Hahah!

Perut yang dari tadi memang kebuluran, membuatkan kitorang terus menuju ke KFC di The Mines. Kali terakhir aku pergi The Mines ni dalam 3 tahun yang lalu kot. Masa masih lagi study di Limkokwing University, Cyberjaya. Lulz. Banyak gila benda dah berubah. Haha. Ops, teringat pulak kenangan lama dengan ex-gf dulu. Situlah port we all dating dan shopping sama-sama sambil tengok ikan-ikan kat situ. LMAO~ (more…)

Posted on 29 March '11 by , under Apple, Daily Craps, Hidup Khai. 87 Comments.