Nak KFC.. Nak KFC.. Nak KFC..


Hah Update! Korang memang saje je kan? Blog ni sunyi sepi tanpa komen bila takde entri baru. Ok takpe, kita buat entri baru.

Sebenarnya, Khai demam. Dah 3 hari macam tu. Hingus tak henti-henti keluar. Benci syial! Annoying gila. Dah la hari-hari tidur bape jam je, tambah plak dengan selsema babi ni, lagi la tak boleh tidur. Sebab tak boleh bernafas. Koyok semalam beli 1 kotak terus. Penuh satu kepala dengan Koyok. Dua kat bahagian leher, Dua kat tepi kepala, satu kat batang idong dan satu lagi kat belakang badan. Nengok dalam cermin, macam dah tak lama je ko ni Khai? hahaha.

Nak dijadikan cerita, dah seminggu mengidam nak makan KFC. Dari sebelum demam lagi. Hari tu masa kat Ampang tak selera pulak nak beli walau dah terpandang dah pun. Maklumlah, baru lepas memboroikan diri kat kedai mamak sambil online. Mana nak selera dah nak makan kan? So petang tadi, dalam demam-demam pun, rempit terus satu Bangsar cari KFC. Malas nak pergi jauh-jauh almaklumlah orang demam. Tapi apa nak buat, dari pagi tak makan sebab tak larat nak keluar, nak taknak kene juga la keluar makan. Ye la orang dah takde awek kan, takde siapa nak amik berat lagi. Fuuuu~

Lepas puas merayap satu Bangsar, menyumpah-nyumpah sebab tak jumpa KFC. McDonald’s Duck ada la kot. Berhenti jap kat Petronas beli Air Cap Badak dengan Panadol Soluble 2 bijik. Akak Khai cakap kalau demam, dia minum Air Cap Badak dengan Panadol 2 bijik, kompem okey. Masa nak bayar tu tanya la awek cashier yang comel ni kan, mana nak cari KFC. (more…)

Ditulis pada 30 June '09 oleh | 4,266 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps, Hidup Khai | Promo di Twitter! | 146 Respon

Top 100 Malaysian Blogs


First of all, maaf kalau korang rasa entri semalam tu merepek. Entri “Ada Apa Dengan 1 Malaysia”. Sebenarnya memang Khai nak kritik pasal 1 Malaysia tapi since isu tu agak sensitif dan takut ramai yang cakap ini blog politik nanti, Khai batalkan niat. Terus entri tu meleret sampai jadi entri share barang pulak kan? Hehehe. Kadang-kadang orang ni memandang rendah. Konon usia baru 21 tahun, jangan cerita pasal politik. Budak hingusan lagi. Apa punya mentaliti bangang la dia bawa. Umur tak menggambarkan mentaliti seseorang la bai..

Entri kali ni ringkas je since Khai dah dapat feeling untuk update blog hari-hari kan? Macam yang Khai tulis kat entri “Ada Apa Dengan P1 Wimax?” dulu, nak ber’blog pon kene ada feel. Kalau takde feel, jangan la korang update blog tu. Buang masa orang je untuk baca. Paling penting, kestabilan internet memainkan peranan penting dalam blogging. Dalam keadaan sekarang, mungkin kerana itulah komuniti blog negara kita ni tak se’aktif negara lain.

Terlebih dahulu, Khai ber’blog bukanlah untuk mengejar ranking atau pendapatan. Tapi semua ni terjadi dengan sendiri tanpa kita minta. Rezeki Allah beri. Dan ianya tak lebih dari satu sumber inspirasi untuk diri sendiri. Pernah korang ber’blog atas dorongan ibu-bapa? Pernah korang berblog dengan dorongan adik-beradik atau kawan-kawan? Tak pernah kan even kerajaan Malaysia pun rasanya tak heran dengan dunia blog ni melainkan blog-blog politik, heran la diorang. Dunia blog ni inspirasi dia tak lebih dari apa yang korang cari untuk diri sendiri. What You See, Is What You Get (WYSIWYG). Boleh dikatakan mereka yang membaca banyak blog setiap hari, 50% lebih genius berbanding mereka yang gemar membaca novel sepanjang masa lapang. Which is, useless. Pembacaan blog tu pun tidak termasuk blog-blog yang bercerita mengenai hari ni dia sakit perut terberak-berak ataupun hari ni gula kat rumah dia masuk semut. Pembacaan blog-blog seperti itu totally membuang masa korang. Time is tissue you know?

Terbaru, blog ni disenarai’kan dalam 100 Blog Paling Popular di Malaysia. Sekali lagi bukan kita yang minta tapi ianya datang sendiri. Berada di ranking 37 rasanya satu pencapaian hebat untuk diri Khai sendiri. Maklum’lah (more…)

Ditulis pada 26 June '09 oleh | 974 views telah diterima.
Dalam kategori Blog, Hidup Khai | Promo di Twitter! | 122 Respon

Ada Apa Dengan 1Malaysia?

Tak tahu apesal tangan ni rasa gatal je nak update blog. Haha padan muka korang. Dulu bila tak ber’update sibuk suruh update, sekarang dah ber’update tak renti-renti, korang plak mengeluh sebab terpaksa nak baca jugak. Kan kan? hehehe!! Khai rasa happy dan dihargai bila ada yang email cakap dah baca habis semua entri dalam blog ni dalam masa beberapa jam. Ada yang tak tido baca start pukul 10 malam sampai 6 pagi. Fuh! mental ke ape korang ni? So pada yang baru terjerumus masuk ke blog ni, boleh la cuba-cuba baca entri yang lepas. InsyaAllah dapat la sesuatu yang tak disangka-sangka kan?

Apa yang buat Khai sendiri rasa menarik dengan blog pink ni, bila blog ni takde niche yang di’khususkan. Kiranya semua perkara dalam 1 blog. Ini pun dikira menyahut seruan kerajaan untuk 1 Malaysia la iye tak? Hehe. Blog ni juga sebenarnya menjadi bahan rujukan Khai untuk perkara-perkara yang dah lepas. Kadang-kadang bila Khai baca balik entri-entri lama, rasa macam baru je terjadi. Nengok tarikh entri tu, leW!! dah dua tahun rupanya. Terus tersenyum sendiri macam orang gila. Untuk yang takde blog tu, jangan memperlekeh akan kewujudan blog since korang tak pernah rasa mempunyai sebuah blog.

See! Ni la yang jadi bila tangan gatal nak update, tapi tak tahu nak update pasal ape. Kan dah membebel macam mak nenek. Hahahah!! Nasib tulisan je, kalau guna suara, mahu bernanah telinga korang nak mendengar.

Ok disebabkan dalam entri ni ada menyebut pasal 1Malaysia, so meh Khai kongsi perlbagai one lain yang paling terbaik. Rolf!!

1Wallpaper

Ini wallpaper yang korang akan nampak di Apple iPhone. Hakikatnya, ianya bukanlah milik Apple Inc tetapi digunakan dengan izin oleh Apple untuk wallpaper rasmi bagi iPhone. Jadi download wallpaper kat bawah ni untuk letak di desktop korang pula. Nama ikan tu Clown Fish tapi Khai panggil dia Nemo je since ikan ni famous gila lepas berlakon filem Finding Nemo. Hehehe.

clown-fish-wallpapers_5182_2560x1600
Clown Fish Wallpaper | 2560 x 1600 | 500kb

1MP3

Mula-mula tercari-cari jugak apa MP3 paling best dalam dunia ni untuk di’share dengan korang. Tengah cari punya cari, terjumpa (more…)

Ditulis pada 25 June '09 oleh | 613 views telah diterima.
Dalam kategori Blog | Promo di Twitter! | 57 Respon