Tak mungkin aku nak boikot KFC

Mari teruskan kempem peribadi, 1 hari 1 update di Justkhai. Kira kempen ala-ala menyokong gagasan 1Malaysia la ni. Haha. Burkz! Alhamdulillah kenyang. Baru lepas makan KFC. Ngee.. Hampir 24 jam tak menyuap apa-apa di mulut. Asyik minum, minum dan minum je. Masuk toilet buang air entah berapa kali tak tahu lah.

Tadi sebab nak buat kerja pun dah tak boleh sebab lapar, keluarlah kejap pergi KFC yang jaraknya adalah seminit dua dari rumah ni. Masa on the way tu sempat terpikir betul ke tindakkan aku ni nak pergi makan KFC lagi. Tak takut ke dengan video ayam di tapak kasut yang tersebar baru-baru ni? (more…)

Ditulis pada 7 July '11 oleh | 1,736 views telah diterima.
Dalam kategori Tergempar | Promo di Twitter! | 41 Respon

Hari Pertama Saya Kembali Berjogging

Alhamdulillah. Berkesempatan lagi untuk menulis di blog ni berkat cabaran 1 hari 1 update untuk diri sendiri. Hehe. Artikel kali ni mungkin pendek saja sebab Khai banyak kerja nak dibuat. Ni pun online kat mamak je. Baru lepas habis meeting kat office tadi.

Tadi ke office dengan krew Oh! Media yang lain untuk ukur dinding. Buat partition lah senang cakap sebab nak bahagikan ruang bekerja dengan ruang tempat client duduk. InsyaAllah akan letak LED 40″ nanti dan juga PS3. So client datang boleh la main game kalau nak. Korang nak lepak kena la jadi client dulu. Hehe. Walaupun Oh! Media ni Khai yang punya, tapi tak pernah nak anggap brand ni Khai punya sorang. Ajak member-member join sekali sama-sama buat kerja dan cari duit sama-sama as krew. InsyaAllah sama-sama berjaya.

Apapun nak sambung update untuk larian Khai petang semalam pertama kali menggunakan Nike+ dengan Nike+ Sensor for iPod/iPhone. Kalau belum baca artikel sebelum ni pasal sensor ni, korang boleh rujuk artikel semangat untuk beriadah kembali membara. Sensor tu akan beroperasi bila korang berlari. Bila berhenti, dia akan pause data yang korang catatkan tu secara automatik. Bila sambung berlari, dia akan continue semula mengira data larian korang.

Sambil berlari tu, korang juga boleh dengar lagu. So bila korang berlari dia keluar lagu dan bila korang berhenti, lagu pun akan berhenti. Lagi satu dia akan keep on kasitahu korang berapa lagi jarak larian yang perlu dihabiskan berdasarkan apa yang korang set kan sebelum berlari. Dah macam suara GPS pulak dah.

Untuk larian hari pertama, patutnya Khai hanya perlu berjalan selama 1 minit iaitu dalam lingkungan sejauh 1KM. Tapi petang semalam bantai berlari tak ingat dunia dengan member sampai tak sedar dah terlebih 1KM pun. Boleh refer gambar kat atas tu. Haha. Ini kalau coach Khai tu manusia, dah lama kena piat telinga ni. Haha.

Persoalannya, siapa coach Khai yang bukan manusia tu? (more…)

Ditulis pada 5 July '11 oleh | 2,828 views telah diterima.
Dalam kategori Apple, Hidup Khai | Promo di Twitter! | 64 Respon

Semangat untuk beriadah kembali membara

Semalam dah update, hari ini update lagi. Kalau nak tahu, semalam Khai dah lancarkan satu kempen atau cabaran untuk diri sendiri iaitu satu hari, satu update di blog ini. InsyaAllah, kalau Khai free dan tiada apa aral, Khai akan update blog ini seperti dulu. Kalau takde apa-apa isu baru, Khai akan buat personal update sahaja. Tapi walaupun personal, Khai takkan buat korang baca tanpa sebarang pengisian. InsyaAllah akan ada something yang Khai akan kongsikan untuk pengetahuan baru kita bersama.

Semalam, macam biasalah hari Ahad selalunya Khai akan sediakan sedikit masa untuk si dia. Semalam kami ke Midvalley untuk menonton filem “Sekali Lagi” lakonan Sam dan Lisa Surihani. Kami bukan berdua ya tapi ditemani seorang kawan lain. Iyelah orang kata kalau keluar berdua, nanti syaiton jadi orang ketiga. So kita keluarlah bertiga biar syaiton nak jadi orang ke empat pun, lantak dia lah. Janji tak kacau kami bertiga (boleh plak macam tu ye? haha). Apapun filem Sekali Lagi tu memang best dan rasa puas hati dan berbaloi masa untuk menonton.

Oh ya, kalau korang guna iPhone, boleh download app GSC dari App Store. Senang kalau pakai app tu je sebab korang boleh beli tiket dan pilih seat semua melalui iPhone sahaja. Lebih menarik, pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Paypal sahaja (atau Maybank2u). No wonder applikasi yang memudahkan macam ni hanya akan membuatkan kaunter nak ambil tiket e-payment & Gold Class pun, nak kena beratur panjang juga tak macam sebelum ni. Sabar ajelah!


* teruja bila nengok kat tiket tu ada tulis Paypal. Selalunya Maybank2u. Hehe.

Habis nengok wayang, terus ke SportsLand. Makin cantik kedai ni sebab baru lepas renovate hari tu. Kalau korang biasa pergi Midvalley, takkan tak tahu kot kat mana? SportsLand ni kedai jual pakaian sukan terutama jenama Nike. Yup, jenama pebret Khai dari dulu sampailah hari ni. Tujuan utama masuk ke kedai tersebut, sebab nak beli kasut untuk ber’jogging. Kasut jogging bukan takde (baru sekali dua pakai), tapi Khai nak beli kasut Nike yang boleh sumbat Nike+ kat dalam.

Sedar tak sedar, badan dah makin membulat. Berat dah makin naik walaupun last Khai timbang, berat badan dan ketinggian Khai masih lagi ideal. Perut pun berada di paras bahaya ni. Haha. Beberapa tahun dulu, badan kurus sekeping macam lempeng. Angin kuat sikit je terus melayang (nampak benar menipunya. haha). Sekarang, jauh betul beza dari dulu. Biarpun orang nengok Khai biasa-biasa sahaja (gambar di atas adalah gambar terbaru), tapi Khai la yang risau tentang kesihatan. Kerja depan komputer jadi riadah dan sukan luar ni memang perlu. Terima kasih Allah kerana memberikan kesedaran tentang kesihatan hambaMu ini. Moga dipanjangkan umur untuk beribadah kepadaMu. Amin 🙂

Jadi nak dipendekkan cerita, Khai pun belilah kasut Nike LunarGlide2 dan juga Nike+ iPod Sensor (beli berasingan di Machines). So meh Khai review sikit pasal kasut dan juga Nike+ iPod Sensor ni. (more…)

Ditulis pada 4 July '11 oleh | 2,164 views telah diterima.
Dalam kategori Apple, Gadget, Hidup Khai | Promo di Twitter! | 37 Respon