Sampai juga akhirnya iPhone 4 kat Malaysia

Petang tadi dapat invitation dari Maxis melalui email dan sms mengenai jemputan untuk datang ke majlis pelancaran iPhone 4 hujung minggu ni. Finally sampai juga iPhone 4 ke Malaysia. Since Khai bukan peminat Apple Brand dan tak berapa nak follow semangat fanboyism ni, tapi tetap ada rasa minat nak tahu mengenai perkembangan semasa gadget dan teknologi.


So 23 hingga 25 September ni, akan berlansunglah pelancaran iPhone 4 oleh Maxis di The Gardens, Mid Valley. Mungkin Khai akan pergi kot pada 25 haribulan belah petang. Pergi dengan beberapa blogger yang lain, insyaAllah. (more…)

Ditulis pada 22 September '10 oleh | 814 views telah diterima.
Dalam kategori Gadget | Promo di Twitter! | 47 Respon

Innity punca masalah malware oleh Google

Baru lepas suka-suka balik rumah lepas nengok ManUtd kalahkan Liverpool, bukak Twitter ramai yang kasitahu pasal web-web Oh! Media termasuk Justkhai ni di’cop sebagai “attack site” oleh Google. Ianya menyebabkan ramai yang dapat warning macam dalam gambar kat bawah ni oleh Google. Rupanya ramai lagi yang dapat masalah yang sama.

So memang comfirm masalah ni datang dari Innity. Boleh check detail kat sini. Khai dah contact Innity suruh clean masalah ni as soon as possible. Innity, Duh!! Come on!! Masalah macam ni dulu hampir sama dengan masalah yang buat Advertlets tidak lagi diterima ramai. Taknak nasib yang sama menimpa korang pulak. (more…)

Ditulis pada 20 September '10 oleh | 768 views telah diterima.
Dalam kategori Blog, Pendapatan | Promo di Twitter! | 34 Respon

(Tutorial) Cara Mudah Download MP3 melalui Google

google-mp3

Kalau bulan Ogos tahun 2009 lepas (kejap je dah setahun lebih), Khai ada tulis pasal (Tutorial) Cari MP3 Sekelip Mata dengan Google. So dari entri tu, wujudnya tutorial ringkas ni mengenai cara terbaik mencari lagu menggunakan Google sahaja.

Tolong la jangan guna P2P software macam Imesh, Limewire or whatsoever jika korang bukan advance user sebab risiko untuk PC korang dijangkiti virus dari software P2P tu amatlah tinggi. Memanglah senang nak cari apa sahaja dengan peer to peer software ni, tapi karang sebulan sekali duk format Windows balik. Tak ke buang masa korang tu? Hehehe. Untuk advance user, korang punya pasal la sebab korang memang kebal virus.

Ok, untuk tutorial kali ni, sangat ringkas ok. Khai dah try search & download beratus-ratus lagu, video, document dan apa sahaja. Buat masa ni, masih belum ada yang mengecewakan. (more…)

Ditulis pada 19 September '10 oleh | 831 views telah diterima.
Dalam kategori Tutorial | Promo di Twitter! | 39 Respon