If You Hate Me, Then F* You!

Arikel pembuka tahun 2010. Tahun yang menjadi tanda tanya 1001 satu macam perkara yang diduga atau tidak bakal terjadi tahun ini. Ketika entri ni Khai tulis, dah pun 03 January 2010. Demam pulak dah nak seminggu tak baik-baik lagi. Tulis blog ni pun pakai kaki sebab tak larat (agak-agak la nak bohong. haha). Hari tu agaknya demam ni kesian, time malam tahun baru, dia baik sekejap. Sempat la Khai pergi Bukit Ampang nengok bunga api dari jauh dengan member-member. Balik dari Bukit Ampang, terus flat balik terbaring je macam orang tak betul. Tension tension tapi still redha. Huhuhu.

bukit-ampang

Hurm gambar atas ni Bukit Ampang. Kalau korang tak pernah pergi maka boleh lah pergi (cari sendiri dalam Google Maps). Best boleh nengok KL Menjerit time malam-malam. Kalau hari biasa tak ramai pun tinggal couple-couple berdating sambil nengok KL je. Tapi kalau malam New Year, mak datok! Polis lagi ramai dari orang! Masing-masing bawak M16. Apapun tempat ni sesuai la untuk korang mencari ilham atau nak lari seketika dari hiruk-pikuk KL yang mangkok ini.

Mana korang sambut Tahun Baru hari tu? KLCC? Dataran Merdeka? Kat rumah? Atau korang pergi Masjid Negara buat solat sunat Gerhana Bulan? Baguslah kalau macam tu. Tapi ada terdengar suara-suara sumbang mengatakan yang korang tu solat wajib yang 5 waktu pun tak rajin, solat sunat Gerhana pulak yang kemain rajin lagi korang nak buat. Manusia-manusia macam korang ni la yang akan berkahwin empat nanti atas alasan sunnah nabi tapi perkara lain yang lebih sunnah tak pernah korang peduli. Hehehe. (more…)

Ditulis pada 3 January '10 oleh | 584 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai | Promo di Twitter! | 78 Respon

Artikel penutup Justkhai untuk tahun 2009

Sempena cuti hari natal ni buat entri personal pulak la sekali sekala. Lama dah tak membebel pasal diri sendiri kat blog. Hari ni (26 Disember 2009) banyak juga perkara menarik yang jadi dalam hidup Khai. Nak buat live blogging pun malas so update kat Justkhai je lah.

Pagi tadi pukul 9 pagi baru nak cuba lelapkan mata yang dah jem, dapat call dari City-Link. City-Link ni samalah macam Fedex Gdex segala tu syarikat penghantaran barang. Diorang dah ada depan pintu rupanya. Katanya ada barang nask kasi. Pergi kat pintu gila terkejut sebab cara diorang hantar barang tu macam hantar harta karun yang Ahmad Albab yang punya. Hahaha. Punyalah ramai kan? Hehe. Dalam hati tak lain tak bukan, ni mesti kerja P1 Wimax ni sebab hari tu diorang kata nak kasi hadiah kat Khai.

Dengan rakusnya Khai koyakkan bungkusan City-Link tu dan kelihatanlah sebuah kotak terisi sehelai Baju esklusif P1 Wimax dan sekeping kad ucapan. Baju dia ni memang terbaik mengalahkan kain POLO. Teruja habis.

Kad ucapan yang tak boleh tahan tu. Teruja gila bila CEO P1 Wimax sendiri yang kasi “personal thanks”. Kepada Mr Michael Lai, CEO kepada Packet One Networks, terima kasih banyak-banyak. Khai dengan P1 Wimax ni bukanlah ada apa-apa hubungan sangat pun cumanya dah lebih 5 tahun Khai menanti something yang baru di mana boleh jadi real rival untuk Streamyx.

Kemunculan Maxis/Celcom Broadband (buat masa ini) semuanya hanya palat sehinggalah kemunculan pencabar Streamyx yang sebenar iaitu P1 Wimax. Korang tak nampak betapa tercabarnya Streamyx sampai sekarang ni semua charge pendaftaran dah jadi kosong? Siap keluar iklan memperlekehkan W1max lagi menangkis kempen POTONG dari W1max. Memang totally stupid. (more…)

Ditulis pada 26 December '09 oleh | 675 views telah diterima.
Dalam kategori Blog, Hidup Khai | Promo di Twitter! | 109 Respon

Untuk Budak Sekolah Yang Ada Masa Depan

budak-sekolah

Salam guys. Post ni actually untuk budak-budak bawah 15 tahun. Kalau korang yang dah tua (haha) tu pun rasa nak baca, why not kan? Nanti boleh share dengan adik-adik ke, anak-anak ke atau mungkin isteri muda wannabe? Wohha! Nak isteri muda sila bela dari kecik kata orang. Hehehe. Yang perempuan toksah sibuk nak bela-bela budak lelaki. Apa kes perigi cari timba.

Entri ni pendek je (mudah-mudahan). Bila dapat tahu esok lusa budak-budak PMR nak amik result dan tak lama lagi budak-budak SPM pulak, rasa kesian diorang ni bila sakit jiwa nak tunggu result ni keluar. Habis frust menonggeng. Baguslah kalau ada rasa risau tu sebab korang bukan saja risau sebab takut kena maki dengan mak ayah, tapi juga sedar betapa jauhnya masa depan yang harus korang lalui lagi.

Tapi selalunya mereka yang risau ni, kebanyakkannya dah terlambat. Baru menyesal kenapa sebelum ni aku tak belajar betul-betul. Bila mak ayah letak harapan yang tinggi nak tengok result, baru korang nak menyesal. Dulu time cikgu ajar korang tidur atau lebih palat lagi, korang panjat pagar belakang sekolah. Bajet gangster lah tu buat macam tu? Time korang sekolah, korang rasa la macam gangster. Nanti bila dah besar korang nengok budak-budak sekolah pulak buat macam tu, kerat jari kalau korang tak rasa macam nak sepak je sekor-sekor. (more…)

Ditulis pada 22 December '09 oleh | 885 views telah diterima.
Dalam kategori Motivasi | Promo di Twitter! | 115 Respon