Saya sayang Chickenpox

Tajuk macam nak lempang diri sendiri je! Haha. Disaat kitorang tengah buat-buat sibuk untuk renovate office Oh! Media, boleh pulak aku sebagai mastermind diserang Chickenpox! Habis tertunda segala perjalananan office yang telah dirancangkan. Tapi takpelah, mungkin ini dugaan. Allah beri awal-awal sakit macam ni sebelum aku benar-benar terpaksa buat-buat sibuk nanti. Setiap kali aku kena sebarang penyakit, ianya membuatkan aku sedar tentang bertapa kerdilnya aku di sisi dia dan betapa banyak dosa aku di sisinya. Sakit inikan memadam dosa lampau kita.

Ini hari ke 4 aku di kampung. Di sinilah dulunya dunia kecil aku. Tempat aku jatuh bangun, dibuli dan membuli. Di sini tiada apa lagi yang istimewa kecuali ada dua insan yang paling aku sayang. Bila kena demam macam ni, memang membuatkan aku semakin rindu untuk ke sini menikmati udara yang amat segar dan menikmati kasih sayang sepenuhnya insan yang dipanggil ibu dan bapa. (more…)

Ditulis pada 19 July '11 oleh | 3,518 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai, Istimewa | Promo di Twitter! | 53 Respon

Sekitar event Coway di Sunway Lagoon

Nampaknya dah 4 hari blog ini sunyi tanpa update. Gagal akhirnya misi peribadi untuk 1 hari 1 update di blog ini. Apa nak buat. Kalau nak tahu, dalam masa 4 hari ni, memang agak sibuk dengan urusan peribadi dan urusan untuk setup sepenuhnya office Oh! Media. Ke Lowyat beli beberapa biji komputer, kemudian ke Ikea untuk beli perabot-perabot yang dirasakan sesuai dan dalam masa yang sama sempat lagi curi masa untuk datang ke event-event yang wajib untuk Khai cover.

Hari Sabtu baru-baru ini iaitu hari yang sama dengan hari berlangsungnya Perhimpunan Bersih, Khai dijemput untuk sebuah event di Sunway Lagoon. Event ini dianjurkan oleh pihak Coway bagi melancarkan secara rasmi Coway Spa Water Softener dan juga melangsungkan Family Day mereka. Mengapa Khai dijemput? kan baru-baru ni Khai ada gunakan Water Softener mereka so automatik jadi ahli keluarga mereka. Hehe. Syok betul badan mandi air bersih ni. Selama ni air berkarat dan penuh klorin main bantai je mandi asalkan mandi. Sekarang baru nak tersedar. Ok la sebelum terlambat kan?

Khai dan beberapa krew Oh! Media lain, pagi-pagi lagi dah bergerak menuju ke Sunway Lagoon sebab kami tahu kalau lambat-lambat mesti jalan jem nanti. Maklumlah hari tersebut adalah hari yang akan masuk ke dalam buku sejarah anak cucu kita nanti. Sampai ke Plaza Tol LITRAK, baik punya roadblock panjang berjela-jela. Dari bersepah-sepah lane (bayangkan kat tol) tu, keluar je tol terus jadi 1 lane. Gila frust menonggeng. Dah la drive kereta gear manual. Yeah, ambik! (nyesal aku ambik lesen. hehe). So terperangkaplah dalam satu jam dalam jem tu. (more…)

Ditulis pada 13 July '11 oleh | 1,791 views telah diterima.
Dalam kategori Advertorial | Promo di Twitter! | 22 Respon

Pengalaman seminggu dengan Coway Spa Water Softener

Artikel hari ni Khai nak cerita pasal Pelembut Air Spa Coway atau dalam english’nya dipanggil Coway Spa Water Softener. Dalam bulan lepas, Khai dihubungi pihak Coway untuk membuat pemasangan produk mereka di rumah Khai. Khai pun tanpa segan silu teruslah menerima pelawaan tersebut dan seperti masa dan tarikh yang dijanjikan, mereka pun datang membuat pemasangan. Khai masa tu ada di Bangsar terus rushing drive ke Ampang. Coway punya pasal. Hehe.

Coway kalau korang tak kenal, memang pelik juga tu. Sekarang ni semua orang sebut pasal Coway especially bila menyentuh bab penapis air. Air kita sekarang ni nampak je bersih padahal kotor sangat. Kalau kawasan Ampang ni, air karat takyah cerita la. Bila buka paip air, mesti nak tunggu beberapa minit untuk air karat tu hilang dulu. Sebab tu la kita memang memerlukan sangat penapis air ni untuk kesihatan. Kalau nak tahu, Coway adalah jenama nombor 1 di Korea dan baru setahun dua ini di import ke Malaysia dan semakin dikenali ramai. Korang baca entri ni sampai habis ya sebab nanti Khai akan beritahu cara untuk korang dapatkan produk Coway ni untuk trial 14 hari. (more…)

Ditulis pada 8 July '11 oleh | 3,736 views telah diterima.
Dalam kategori Advertorial | Promo di Twitter! | 32 Respon