Happy Birthday to Me!

537 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

besday_khai.jpg

Yay!! lagi beberapa minit ke pukul 2 pagi, genaplah usia aku 19 tahun. Nama aku Mohd Khairulnizam Abu Hassan and you can call me as Khai sudey.. mengikut surat beranak yang aku usya dari almari sulit mak aku dulu, aku dilahirkan pada 03 Ogos 1988 genap jam 2 pagi di Johor, Malaysia. Oleh itu hari ini adalah hari jadi aku yang ke-19 tahun. Wah, aku masih remaja. Virgin gitu!! Yay!! Seperti biasa takkan ada gambar celebration party yang akan aku tunjukkan kerana aku paling tak suke akan cake, baling telur, baling tepung atau campak dalam kolam. Kalau sambut pun dengan family aje. That why malam ni pintu bilik aku sentiasa berkunci. Langsung aku tak jejak ke rumah mereka even petang tadi bersungguh-sungguh diorang ajak aku lepak malam ni. Sorry la geng coz aku tak se-sporting macam korang sangka. Haha

Rasa kejap sangat masa berlalu. Masih segar kat ingatan aku tahun lepas semasa hari jadi aku yang ke-18. Aku berada di mana dan dengan siapa, apa hadiah yang family aku kasi dan bertapa meriahnya ucapan yang aku dapat di forums Scukz.Com. Kali ni dah yang ke-19 pula ye? Hurmm.. Dalam masa setahun ni, banyak perkara yang telah aku lalui. Perkara yang sama dan mungkin juga perkara yang pertama kali dalam hidup aku. Aku rasa diri aku sekarang dah totally berubah dari aku yang sebenar. Aku bukan Khai pada usia 18 tahun lepas. Mungkin sebab revolusi masa membuatkan aku begini. Entah’lah. Aku pun tak tahu.

Dalam usia aku yang ke-19 tahun ni, aku rasa hidup aku dah cukup lengkap. Apa yang aku mahukan sudah tersedia di depan mata tidak kiralah ibu bapa yang bertanggungjawab terhadap aku, harta benda yang cukup berbanding orang lain, sahabat baik yang sentiasa menyokong aku, family yang bahagia, adik-beradik yang mengambil berat pasal aku, belajar di Universiti mengikut kursus yang aku minat dan tidak dilupakan teman wanita yang setia menjadi peneman hidup aku. Semua orang lelaki perlukan itu kan untuk hidup? hehe. Page wishlist yang baru aku buat tu hanya sebagai suka-suka menandakan aku masih perlu berusaha mengejar sesuatu. Hidup aku bukan objektif tetapi subjektif untuk aku teruskan.

Terima kasih kepada semua yang wish selamat hari jadi kepada aku. Banyak message aku dapat di YM sampai tak terlayan tapi aku layan gak. Gila ar kan? Hehe. Kepada sesiapa sahaja yang baca entry kali ini, aku ingin memohon maaf kepada semua andai aku ada salah silap dan terkasar bahasa tu. Biarlah Khai menjadi seorang insan yang suci dari segala dosa menjelang usia ke-19 ini. Ya Allah, Alhamdulillah kerana Kau masih benarkan aku untuk hidup sehingga kini. Ampunkan segala dosa hamba-Mu ini kerana aku hanyalah seorang insan yang lemah dan leka.

Matlamat hidup aku pada umur yang ke-19 tahun ini, aku ingin menjadi yang lebih baik dari 18 tahun lepas. Aku ingin menjadi seorang pelajar yang cemerlang dan aku ingin berjaya dalam semua perkara yang aku ceburi. InsyaAllah. Aku juga akan menjadi seorang lelaki yang paling setia di atas muka bumi ini untuk dia dan aku berharap, semua kawan aku akan senang untuk berkawan dengan aku seperti yang aku rasakan senang untuk berkawan dengan mereka semua pada ketika ini. Aku juga akan mempraktik’kan nilai-nilai murni dalam personaliti aku tidak kira di mana aku berada. Aku akan tangkis segala perkara dan perbuatan yang selama ini mungkin akan menyesatkan aku. Aku akan jauh’kan diri aku dari rokok tetapi mungkin tidak kepada kawan-kawan baik aku yang merokok. Aku akan merajinkan diri untuk mendirikan solat biarpun hidup aku ketika ini dikelilingi oleh mereka yang sesat dengan arak dan perkara yang melalaikan. Aku berdoa kepadaMu ya Allah agar semua impian aku ini akan terlaksana dan Kau jauhi’lah aku dari perkara yang mendustaiMu. Amin

Thanks kepada Nieza kerana berikan aku hadiah kasut yang sungguh cantik itu. Aku suke. hehe.. dan tidak lupa kepada kawan baik aku, Nurul Fatihah sebab buatkan aku cenkodok yang aku nanti-nantikan selama ini. Memang best. Tadi dia kasi aku. hehe.. hilang la rindu dengan cenkodok yang mak aku buat. Tapi cenkodok Pat tak boleh lawan cenkodok mak aku. yay!! hehe.. dan sorry to all my sis coz adik memang tak dapat nak ikut balik sebab banyak perkara yang kene setel’kan di sini. Nanti kalau jadi datang sini, inform la ye. SMS la Nieza dan tak payah la susah-susah nak bawa hadiah sekali. Tahu tuu.. Hehehe… Esok ada orang nak belanja aku makan mee goreng. Tak sabarnye!

Your wish are welcome. Just comment this entry. Tx!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 2:00 am 3 August '07 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 537 views
Dalam kategori: Acara, Daily Craps, Istimewa | Tweet This!


RSS feed | Trackback URI

34 Comments »

Comment by Rjuna
2007-08-03 02:16:57

Selamat hari jadi Khai, yang ke 19? haha aku lebih kertu darimu (apa aku buat kul 2 pagi ni hehe)

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-03 02:39:46

haah 19.. haha.. ape? kertu? takpee…. semua orang akan kertu juga nanti.. dulu rjuna pon pernah lalui usia 19 kan. so jgn jeles.. kasi khai peluang plak.. ehehehe…

[Reply]

..
 
Comment by edt83
2007-08-03 02:57:36

selamat ari jadi ke 19..smoga cepat cukup umor..:P…

all da best

[Reply]

..
 
Comment by pat
2007-08-03 03:26:46

happy besday to u..
happy besday to u..
happy besday to khai..
happy besday to u…:)
huhuhu best tak cekodok tu huhuhu kalo nak lagi,jgn segan2 mintak jerk (nak sedapkan hati khai je sbb besday dier ahaks)..aku gerenti wat kan utk ko huuuu..khai giler cekodok yay!!

[Reply]

..
 
Comment by gie
2007-08-03 05:45:04

yo..selamat hari tua..hik hik…aih…baru 19 ke..?muda lagi siot..sory bro..lame menghilangkan diri…keadaan tidak mengizinkan laa 🙁

[Reply]

..
 
Comment by gurl life
2007-08-03 10:37:27

hepy besday cyg!!! smoger dlm usia ke-19 ni cyg lbeh matang n lbeh mmahami…kwang3…….umur dah 19 jgn jd cam budakz2…

[Reply]

..
 
Comment by unicorn
2007-08-03 11:08:02

salam..muda lg kau rupanye… apa2pun, semoga sukses selalu dlm apa jua bidang yg kau ceburi pun.. belajar rajin2… kita berkongsi nama yg sama ye.. hehehe..
slmt hari jadi yg ke-19, moga panjang umur dan murah rezeki..amin…

[Reply]

..
 
Comment by alin
2007-08-03 11:26:05

hepy birthday to u..n i hope u always hepy with ur life..with ur gf..aku doakan kau success slalu..aku pun hepy be ur fren…

[Reply]

..
 
Comment by alin
2007-08-03 11:27:08

hepy birthday to u..n i hope u always hepy with ur life..with ur gf..aku doakan kau success slalu.

[Reply]

..
 
Comment by rokudaime_jr
2007-08-03 12:00:55

Salam khai…Waa…Happy birthday utk ko..Ko masih mude…byk lagi halangan dan dugaan yg bakal ko tempuhi…Skang zaman U…tunggu plak zaman kerja…baru ko paham erti sebnar hidup nih..Perit woo..Blom plak zaman dah berumah tangga….Lagi perit..Apa2 pon..aku harap..ko jaga diri baik2…moga panjang umur..Sentiasa happy di kelilinggi oleh teman2….dan paling penting….syukur dgn apa yg ada…Okies???Good luck in following years…Salam…

[Reply]

..
 
Comment by dragonfly
2007-08-03 12:33:30

HAPPY BIRHDAY TO YOU…
U BORN IN THE ZOO..
WITH THE MONKEY AND KANGAROO..
THE MONKEY IS U………….

hahahhaha…jgn marah nti lagi cepat kerepot wpun umo baru nak bujang..hikhik…wish ur dreams will come true…….. 😉

[Reply]

..
 
Comment by tina
2007-08-03 12:41:56

allah selamatkan kamu…
allah selamatkan kamu…
allah selamatkan Mohd Khairulnizam Abu Hassan…..
allah selamatkan kamu…..
semoga panjang umo….

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-03 12:42:31

thanks to all…… 😀

[Reply]

..
 
Comment by faidhi
2007-08-03 12:57:22

asal ek org selalu bg adiah kat besday boy @ girl .. cuber kiter tukar plak budaya tuh .. besday boy @ girl bagi hadiah plak kat orang lain … hehehe .. amacm khai??

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-03 13:56:47

[Comment ID #11203 Will Be Quoted Here]

ketuik!!! hehehe.. kalau camtu, bankrup la aku wei.. owner cgyhost pon leh pengsan kalau camtu.. wakakaka…

[Reply]

..
 
Comment by gurl life
2007-08-03 14:26:30

dan harijadi khai….dia telah mgabaikan gf dia sndri…mgejar comment2 yg byk..yg maybe tlalu bernilai dri wat dri nya…yg boleh mmbanggakan

[Reply]

..
 
Comment by gurl life
2007-08-03 14:27:04

dan di harijadi khai….dia telah mgabaikan gf dia sendiri…

[Reply]

..
 
Comment by Hamdi
2007-08-03 15:29:25

Happy Birthday….

[Reply]

..
 
Comment by Vile Dante
2007-08-03 15:53:09

eppy birthday Khai!!!

haha…gud luck on ur study!!
skali skala komen laa blog aku sama

[Reply]

..
 
Comment by rora
2007-08-03 15:58:01

hEpY BEsdAy tO yOu! ^_^

[Reply]

..
 
Comment by sal
2007-08-03 16:25:41

hi…besday boy..hepi besday…may Allah bless u always..

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-03 19:26:58

thanks banyak2 kepada sapa2 yang sudi wish besday khai… appreciate sangat sangat!! thanks!!

[Reply]

..
 
Comment by fiffy
2007-08-03 21:23:23

epy besday 2 u…
epy besday 2 u khai…
da 19thn da yerk…^_^

[Reply]

..
 
Comment by zu(/-_-)/(-_-)DS
2007-08-03 21:41:43

happy birthday to you. aku ingat zaman aku umo sebaye ngan ko dulu2.. slalu aku abeskan mase tgok futurama, k-drama.. movie.. game(sangap cs skit2 spectator je slalu)…mmg x dek life sgt..rase membazir lak hehehe jadik nasihat aku sempena bulan baik ari baik.. aku nk ko jgn bazir kan idup kau ngan bende2 x bepekdah,k.. tu je.
mekacih…

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-03 22:22:51

@fifi: same la kita fif.. nanti kim salam kat kimi yer.. windu ngan kowang sume..

@zul_ds: mmm.. nasib semua benda tu khai x bape minat.. skang ni sibuk ngan life baru je la.. study.. duduk depan komputer.. layan internet.. bla bla.. hehehe.. hope segalanya memberi faedah.. yay!

[Reply]

..
 
Comment by fiffy
2007-08-03 22:33:46

[Comment ID #11218 Will Be Quoted Here]
insyaallah nnt klu fif msg die akan disampaikn slm2 ek…^_^

[Reply]

..
 
Comment by akusape
2007-08-04 22:08:58

Hepi belated besday khai…blajo rajin2..

[Reply]

..
 
Comment by azmie
2007-08-04 22:11:56

selamat hari lahir…aku igt kn arini birthday ko…semalam ghupenyer…semoga panjang umur, dimurahkan lagi rezeki oleh ALLAH swt…k

[Reply]

..
 
Comment by musnazdotnet
2007-08-06 15:10:47

hepi belated birthday buat khai yang best! sila tambahkan kebestanmu, tq, yeah!

[Reply]

..
 
Comment by manchurr
2007-08-06 22:34:15

dude! lame x masuk blog ko.. sorry ar.. nway, happy belated bufday!! hehe

[Reply]

..
 
Comment by zilaso7
2007-08-07 00:18:08

happy birthday khai!!semoga panjang umur dan murah rezeki..amin..

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-07 19:27:24

Terima Kasih semua kawan kawan internet ku!! hehehe..

[Reply]

..
 
Comment by shadowX_19
2007-08-07 22:39:02

selamat menempuhi alam remaja.. jgn lak terpesong n terpengaruh lak.. byk cabaran tu

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2007-08-08 15:08:22

tu le. berat bebenar… insyaAllah bro..!!

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?