Better MP3 for the Rakyat

331 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

blog_khai_music_.jpg
Wow, sejak blog Khai menjadi ala-ala separa lucah dengan gambar-gambar pelbagai posing oleh pelakon Anak Pontianak itu (kau pun tahu siapa), blog ni bagai diserang pelbagai jenis peluru dari seluruh pelusuk dunia. Dalam beberapa jam, Akismet dah berjaya menapis lebih dari 300 SPAM yang cuba masuk ke dalam bahagian komen. Yang terlepas sekor dua tu, Khai jentik sendiri lah. Advertlets juga macam biasa, kau pun tahu bagaimana lajunya. Ada yang bertanya, aritu kata nak remove Nufflets dan dulu cakap taknak pasang Nuffnang, buat pengetahuan korang, Khai akan busy dan tak sempat nak edit. Ditambah pula dengan kelembapan tahap kritikal bila cuba nak masuk direktori Scukz ni. Alahai.. Anggap saja internet ini yang lembap. Ah Damn!! Mungkin masa korang masuk ni, nampak Advertlets je yang ada. Ya, mulai hari ini, Khai takkan lambakkan iklan-iklan yang menyakitkan mata tapi hampeh! Nuffnang, ah mana mungkin ketika Advertlets bergerak bagai nak rak, duit Khai di Nuffnang bergerak macam siput. Seminggu RM1 dan jelas di sini, ada sifat pilih kasih dek kerana orang tahu, aku Pro Advertlets..

Ok lupakan pasal gambar-gambar separa lucah dan iklan-iklan di sini. Kali ni Khai nak mempromosikan satu lagi cabang division Scukz dot Com. Usia Scukz dot Com dah masuk 2 tahun pun. Kalau Scukz ni adalah nama seorang baby perempuan, mungkin sudah pandai menyanyi lagu Anuar Zain.

scukz-presentbremp3s-free-mp3-download.jpgDek kerana kini tiada satu pun manusia NORMAL yang tidak suka mendengar lagu termasuk Khai, Khai terpikir kenapa tak buat satu blog khas untuk download MP3. Kalau before Khai banyak masuk weblog anak melayu yang menyediakan pelbagai MP3 untuk di download, kenapa Khai tak buat sendiri. Bukan tak boleh. Bukan susah. Student di Limkokwing ini juga gemar mendownload MP3. Sebut sahaja band underground kita seperti Hujan, Bintang Batu, Bittersweet dan pelbagai lagi, mereka sudah hafal setiap patah lirik lagu. Mungkin kewujudan web ini, membuatkan mereka tidak perlu lagi mendedahkan komputer kepada sebarang Spyware atau Virus dari web yang ntah merapu apa kerana Khai jamin, setiap website yang dibawakan Khas oleh Scukz, tidak akan sesekali cuba menyelitkan sebarang Spyware atau Virus. Itu kerana, Khai juga bencikan depa (speaking utara aku).. haha

Illegal?

Sebagai seorang yang profesional, korang tentu dah faham-faham sendiri penolakkan liabiliti bila kita buat sesebuah web atau blog. Itu fungsi term & condition. Macam di weblog MP3 under Scukz ni, sudah tentu Khai takkan host kan sendiri di Scukz. Ramai yang bertanya aritu.. Dan kerana itu, Blogspot di rasakan tempat yang paling sesuai. Setiap MP3 yang di download juga bertujuan sebagai promosi semata-mata. Tidak akan ada satu pun full album yang akan diberi senang-senang di situ tanpa perlu korang mengeluarkan sedikit duit untuk menyedapkan telinga dengan membeli album mereka. MP3 yang diberikan PERCUMA di sana perlu dipadam dalam masa 72 jam dari masa di download. Heh, kalau Khai jadi korang pun, mana mungkin nak padam. Haa, itu yang dinamakan penolakkan liabiliti kata lecturer Khai. Kalau korang tak padam, itu masalah korang dan bukan tanggungjawab kami lagi.

Promosi?

Ya, memang setiap lagu di situ bertujuan sebagai promosi. Kalau rasa sedap, beli album. Rasa tak sedap, tapi kalau nak support artis kita, beli la jugak album diorang. Ada Indipendance (underground) band yang PM khai sendiri di YM untuk mempromosi lagu mereka. Antaranya Am, Drummer Hujan dan Roland, Guitarist Batu Bintang. Memang itu satu penangan dari Scukz selepas Fara Fauzana sendiri telah menjadi VVIP di Forums Scukz. Kalau tak percaya, lihat sendiri di sana.

Apa tunggu lagi?

Dan ini dia link yang perlu korang tujui selepas ini. Lupakan web download yang lain. Di sana korang bebas untuk mendownload dan boleh membuat request lagu dengan mudah. 100% free dan uptime 99.99%..

http://emp3s.blogspot.com

Khai juga seperti korang, cukup menyampah dengan domain yang leceh untuk di taip. Jangan risau mungkin beberapa bulan lagi, Khai akan dapatkan satu domain dari Wizurai jika dia masih kekalkan promosi domain dengan harga yang murah tu. Mungkin emp3s.net .. mudah untuk diingat bukan? so jom ramai-ramai, berikan support tak berbelah bagi korang. Khai juga mengalu-alukan mereka yang ingin menjadi uploader Crew di sana. Kini sudah ada 3 orang dan Khai perlukan dua lagi. Sila hubungi Khai dengan segera. Jangan risau, Crew akan diberi gaji kerana iklan Advertlets atau Nuffnang dari Crew juga akan diletakkan di situ. Jangan pelik kalau iklan pemanis mata di sana dilihat mempunyai pelbagai owner.

Oh ya, Khai dah ada laptop idaman yang gila kool.. bila la nak dapat..

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:53 am 18 January '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 331 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

33 Comments »

Comment by pat
2008-01-18 01:11:27

http://emp3s.blogspot.com sangat best!!!
donlod donlod yay!!

..
Comment by Khai
2008-01-18 03:04:44

thanks thanks!! promo pada kawan2 ok…

..
 
 
Comment by Hard2K
2008-01-18 01:20:22

Ahaks 1 ppl comment!!!…
Kami Memerlukan Uploader Crew!!!
Sila Pm Khai!!!!

..
Comment by Khai
2008-01-18 03:03:41

tu la lambat publish.. kan dah jadi 2nd commenter.. hehehe… neway, new updated.. ade satu lagi kekosongan untuk menjadi uploader crew.. tq

..
 
 
Comment by gurl life
2008-01-18 01:55:37

haa update lg blog nie…yay!! mp3 lgu best…hehe syok nya syok nyaaaa.

..
Comment by Khai
2008-01-18 03:02:30

promo la kat kawan2 rumah ok..

..
 
 
Comment by Rjuna
2008-01-18 02:49:17

Aku sokong attitude emp3 kalau korang tegas tidak meletakkan full album mp3, letak yang best je sudah

Pada yang suka letak full album tu hentikanlah, itu lagi jahat dari lanun cd, sebab bagi free je

..
Comment by Khai
2008-01-18 03:01:47

kami hanya akan meletakkan lagu2 berkiblatkan promotion.. iaitu yg keluar kat radio dan tv…. tujuan sebagai mempromosi full album artis tersebut…

mungkin dalam 1 artis tu, ade la 2 3 single dia yang meletop.. mahupun lagu diorang yang dulu dulu dimana adalah popular..

format juga bukanlah sama kualiti seperti yang didapati dalam album original…

..
 
 
Comment by deennasour
2008-01-18 03:02:37

khai2~
dak2 nashid pun mesti nak gak lagu genre diorang,,
wakakaka,,
tak de lagu nashid ke,,
wee~

..
Comment by Khai
2008-01-18 04:01:46

dah ade tulis kat sana kan.. 28 january ni kitorang up abis2an lagu nasyid…

..
Comment by deennasour
2008-01-21 01:04:13

sorry ah tak nampak~
hehe,,

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by syia
2008-01-18 10:45:18

port baru download mp3s thanks 😉

..
 
Comment by stupidfox_91
2008-01-18 10:59:15

wahh~
bagus lah khai..
ada tempat baru nak donload mp3..

..
 
Comment by megat
2008-01-18 17:44:45

Great job Khai!

Dapat juga tempat nak dload mp3

..
 
Comment by azleah
2008-01-18 19:34:08

khai, aku syg ko khai!!!
ko telah membuatkan org yg malas seperti aku masuk blog tu dan x yah buang tenaga cari2 web mp3 lagi dah huahuahua

..
Comment by Khai
2008-01-19 17:02:56

enjoy2… & no fotget support our industry…

..
 
 
Comment by FezRee
2008-01-18 19:59:28

Aku tertrik dgn laptop idman ko tuh…
ish2 mmg ciri yg ade kat lap top ..
cangih manggih…design die…aku minat
wow price die baper ar agak2…

..
Comment by Khai
2008-01-19 17:40:31

ade tulis situ harga dia $2000++ .. dalam RM atau harga bila sampai mesia ni, x tahu ar….

..
 
 
Comment by syuxx
2008-01-19 14:20:19

patut lh aku pun heran tgk blog tu ada iklan bbg user.
ekekekek.
knp skin blogspot dia muram semacam haa?
kasi polish lh sikit.
baru tertarik nak donlod.
ekekek

=]

..
Comment by Khai
2008-01-19 17:42:26

muram ke? bukan ke hitam nampak professional.. pe pon nak tukar anytime je.. but wat masa ni, biarkan la.. lebihkan kepada pengisian dia dulu…..

..
 
 
Comment by Wizurai
2008-01-21 22:17:26

boleh la aku downlaod lagu dari indie band… aritu tengok Hujan perform kat PWTC…

..
Comment by Khai
2008-01-21 23:38:54

makin pemes la diorang ek.. hehehe… ade lecturer aku pon perform sama taw….. the rabbel crum.. huhuhu.. dasat2…

..
 
 
Comment by syia
2008-01-22 10:59:23

letakkan la senarai top download of the day ke months ke 😉

..
Comment by Khai
2008-01-22 19:49:31

x reti le nak wat gitu kat blogspot… huhuu.. tapi kira lagu paling top masa kini tu, kira lebih kurang la.. kira ntuk di download la tu…

..
 
 
Comment by Mohd Ismail
2008-01-22 17:28:30

he he.. aku ada domain baekk punya tuk site music download camni.. ha ha.. mau beli? ;p

..
Comment by Khai
2008-01-22 18:02:09

haha.. ape nama domain dia? kalau besh aku layan jer… 😀

..
 
Comment by Wizurai
2008-01-22 19:21:27

hebat ko Mail nak jual domain baeek punya nama…

..
 
 
Comment by Apiz
2008-01-22 22:21:40

lagu anime xde..kekeke..

..
 
Comment by Apiz
2008-01-22 22:22:01

lagu anime xde?..kekeke..=p

..
Comment by Khai
2008-01-23 00:30:45

akan diusahakan dan diumumkan kelak… thanks in advanced..

..
 
 
Comment by loque
2008-02-12 16:40:11

bro web yg u suggest 2 x boley bukak ler…

..
Comment by Khai
2008-02-12 17:32:28

kitorang ngah tukar domain.. so dns lom resolve maybe.. nnt try lagi k..

..
 
 
Comment by loque
2008-02-12 18:29:19

ok2..
kalo dah onn..
britaw loque kat blog loque yok!

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?