Hutang Advertlets Makin Tinggi!

275 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

advertlets_logo_justkhaidotcom.jpg
advertisers + bloggers = nothing + sadly

Advertlets kata:
Payments cycle are at the end of every month. Please note that payments are processed 30-45 days from the end of the month which you cashed out.

Korang boleh lihat janji di atas dalam page “earning” dalam akaun Advertlets. Tapi apa yang terjadi pada Khai dan mungkin ratusan pelanggan Advertlets mungkin seperti gambar di bawah.

adverlets_payment_like_hell_justkhaidotcom.gif

Apa yang menjadi tanda tanya di sini, 4 kali Khai membuat pengeluaran pada bulan November. Jika sekarang dah sampai bulan Februari, ini bermakna sudah 4 bulan berlalu tanpa menerima sebarang cek dari Advertlets. Mengapa Adverlets hanya pandai cakap tapi tak serupa bikin? Semuanya unpaid! unpaid! unpaid! dan unpaid!!!!

Mengapa Advertlets hanya mendiamkan diri tanpa sebarang alasan? jika perlu, mengapa tidak emailkan kepada kami menyatakan apa sebenarnya yang menyebabkan payment lewat dilakukan? Seperti yang korang nampak kat blog Khai ni, iklan dari Nuffnang sudah mula menempatkan diri. Mungkin juga Khai perlu cuba Nuffnang Glitterati dan menerima sumbangan lumayan dua kali ganda seperti beberapa blogger yang lain selagi menanti “hutang” Advertlets yang makin beranak pinak dibayar. Agak kecewa sokongan yang diberikan kepada Advertlets, di balas dengan gaya begini. Emas yang kita beri, Tahi yang kita dapat. Bukan Khai tak pernah email kepada mereka bertanya mengenai hal ini, tapi agaknya, mereka tak jumpa button reply!! Dan entri di blog menjadi penyudahnya.

Kalau korang juga mengalami masalah yang sama, nyatakannya di sini kerana Khai pasti Josh Lim mahupun team Advertlets pasti akan masuk ke blog ini dan bersuara. Itu yang selalu mereka lakukan. To Advertlets, please jangan buat begini pada blogger yang menyokong anda. Khai cuma takut suatu hari nanti, jikalau’lah Advertlets hilang dari dunia maya ini, duit kami pun hilang begitu saja. Sangat sia-sia dan menyedihkan. Please wakeup Advertlets. We Watching You!!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 4:05 am 11 February '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 275 views
Dalam kategori: Daily Craps | Tweet This!

Eat This Google!: , , ,


RSS feed | Trackback URI

36 Comments »

Comment by Wizurai
2008-02-11 09:11:13

mesti banyak ko dpt kan? Advertlets takde duit kot nak bayar… hehehe… xle, maybe diorang malas nak keluarkan cheque kalo yg terima x ramai… or maybe sistem diorang rosak tu… bg chance diorang repair sistem tu dulu… keh3x…

..
Comment by Khai
2008-02-11 18:31:11

sket je bro.. dah la sket tak dapat check plak tu.. tapi diorang dah email khai.. cakap khai nye akaun ade fraud click.. anak haram mana la yang dengki buat macam tu kat khai, x tahu la..

ape pon khai akan tunggu feedback dari diorang selepas menjawab beberapa soalan dari advertlets..

..
 
 
Comment by musnaz
2008-02-11 09:31:40

sabao je lah… ada la tu hikmahnye… 😉

..
Comment by Khai
2008-02-11 18:31:40

hikmahnya, menjadikan khai seorang yyang sabar.. hehe

..
 
 
Comment by novatech
2008-02-11 10:48:00

bajet lari la tu.. renew domain pun tak mampu aritu

..
Comment by Fahmishah
2008-02-11 20:57:48

hahaha…gaji pekerja camna plah tu…

..
 
 
Comment by Muhammad Khairul
2008-02-11 11:23:01

sebab tu la sampai skarang saya tek letak pa pe iklan lagi kat sembangkomputer.com tu, belum yakin lagi dengan advertlets.

mula-mula pasal kes domain, pastu aduan2 pasal iklan adverlets melambatkan blog, pastu hari itu ada error message kat iklan die (mysql full hapa tah), skang baca citer khai plak. josh lim, kindly answer us here.. ^^

..
Comment by Khai
2008-02-11 18:47:32

error itu? khai sudah hafal…

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: User advertlets_adv2 already has more than ‘max_user_connections’

betul tak?

..
 
Comment by Muhammad Khairul
2008-02-12 01:14:46

rite.. hafal yek.. cam saya hafal cd key windows xp lak ^^

..
 
 
Comment by Pembebel
2008-02-11 12:54:03

Aku dah buang sumer. Abis citer!

..
 
Comment by azleah
2008-02-11 13:27:46

moral of the story, jangan berhutang hahaha

..
 
Comment by Hard2K
2008-02-11 14:21:31

Adoi byk toi utang dia..
macam mana nieh!!!
Haha sabar je la khai biasa la janji seorang manusia..

..
 
Comment by firdee
2008-02-11 15:52:00

hmm…ada terfikir gak nak turunkan iklan advertlets nih…mmg skrg ni iklan advertlets kekadang melembabkan blog saya nak load…setakat ni nuffnang ok je dlm pembayaran sbb saya dah pon dapat cek pertama pada bulan lepas selepas 2 bln mintak…dan cek ni pon dah slamat di cash kan… 😀

..
 
Comment by SFX
2008-02-11 18:29:32

Aku Cashed Out 5/12/2007 pun masih belum dapat lagi.Diorang cakap awal bulan dua dapat…ni dah tengah bulan dua masih menunggu posmen depan rumah aku.Hari hari menunggu posmen memang letih la.

..
Comment by Khai
2008-02-11 18:38:45

same la kita.. maybe semua rakyat malaysia yang join advertlets ada masalah fraud click kot.. 😐

..
 
 
Comment by din82
2008-02-11 20:01:09

Sabar ye khai…itu je aku mampu kate..aku pon orang baru dalam advertlets..jadi tak tau camner gerak geri die..

..
 
Comment by hafreze
2008-02-11 20:19:28

well, ade mmber aku pnah intern kat advertlets..die ckp josh lim mmg kedekut..aaaaahahaha..eh, tapi byk gile ko tk dpt..pelik2..visitors ramai..ape kes fraud click..tgk impression sume tue..

..
 
Comment by Fahmishah
2008-02-11 20:56:14

kalau ada fraud click just tolak je lar yg mana fraud tu.si mael ada masalah macam ni x?

..
 
Comment by syamsulariff.com
2008-02-11 21:30:53

dia memilih blog2 tertentu je utk dibayar kot..sedih jgk ramai yg tak dapat tu..tu baru khai sorang..

..
 
Comment by Josh Lim
2008-02-13 03:01:38

Khai,

Cashout untuk January dan Februari belum due lagi. Syarat pembayaran ialah 30-45 hari dari akhir bulan cashout. Oleh itu, tak adil bahawa anda mengatakan kita hutang anda 4 bulan, kerana yang benar bukan seperti dikatakan.

Bukannya tiada alasan atau balasan e-mel dari Advertlets.

E-mel anda bukan tidak dibalas. Anda telah dihantar e-mel terus terang tentang cashout tersebut. Dan, kita ada rekod telah menerima reply kamu juga.

Kita ada sebab yang munasabah, dan tanpa menyiarkan sebab cashout November kamu ditangguh, saya yakin bahawa anda telah menerima balasan kita. Seperti dinyatakan dalam e-mel tersebut, masa diperlukan untuk menyiasat isu yang dikatakan. Sila faham.

..
Comment by Khai
2008-02-13 04:54:20

thanks Josh Lim di atas kesudian memberi penjelasan di blog ini..

Josh lim, saya tidak cakap pihak anda hutang 4 bulan dengan saya tapi apa yang saya kata, anda tidak menghantar payment (november) selama hampir 4 bulan.

buat pengetahuan anda, email saya kepada pihak anda di balas selepas entri ini ditulis.. dan saya telah menjawab persoalan yang diberikan kepada saya melalui email tersebut… Maaf kerana tidak update di entri ini kerana saya jarang sekali meng’edit mana2 entri yang sudah saya publish..

Pihak anda sepatutnya memberitahu mengapa sbb payment itu ditangguhkan supaya blogger tidak ternanti pembayaran tersebut. Bukan hanya selepas kami menulis email kepada anda atau menulis di blog, baru pihak anda memberitahu sbb payment tidak dibuat… Mana mungkin kami tahu akaun kami disabotage, fraud click atau sebagainya. Jika diberitahu lebih awal, mana mungkin entri seperi ini ada di sini.. Itu kerana, terus terang saya memang terlalu sayangkan Advertlets sejak dulu lagi dan sokongan dari saya tidak pernah henti.. cuma disebabkan payment bulan 11 yang dah 4 bulan masih tidak di bayar, saya rasa tertipu…

Saya akan terus support advertlets (itu janji saya) selepas saya percaya, apa yang saya lakukan berbaloi (menerima cek november)..

Tolong jangan ambil hati dengan ‘kepedasan’ artikel di atas.

..
 
 
Comment by Muhammad Khairul
2008-02-13 10:09:15

Erk, dah dapat jawapan dari Josh >_<

..
 
Comment by loque
2008-02-13 17:33:15

dah abis bayor lom?

..
 
Comment by loque
2008-02-13 17:34:06

kalo lom mintak tolong dari cik syia yerk?
wakakaka…

..
Comment by deennasour
2008-02-14 01:13:18

loque~ ko nak ganti encik deennasour zaman mude2 dulu ke?
komen ala2 spammer….wakaka..
apa2 pun, terima kasih kerana menjadi komentor tegar~
caiyok2…terus tak komen blog aku lagi ye kooo

..
 
 
Comment by Khai
2008-02-23 21:40:14

wahai Advertlets, sila buat pembayaran. Kami para blogger menunggu pembayaran anda..!!!!!!!!!!!!!!!!

..
 
Comment by titan
2008-02-27 05:34:38

Tak tahu aku nak cakap camnana. Diorang patut bayar duit ko tuh. Bukan sikit tuh..

..
Comment by Khai
2008-02-27 13:51:31

TAHU TAKPE.. sampai skang diorang diam je.. buat2 lupa le tu..

..
 
 
Comment by hm
2008-03-05 22:18:53

Josh dah reply pun belum bayar ker???

..
Comment by khai
2008-03-06 09:37:18

sekadar melepas batuk di tangga.. maybe ~

..
 
 
Comment by ketuk_angel
2008-03-09 15:38:28

asal nko x bertukar ke google adsence jer?

..
 
Comment by none
2008-03-30 08:56:47

Kadang-kadang salah bloggers jugak tak paham macam mana model bisness online ni. Ekceli bila kita jadi Advertlets Publisher, kita secara automatik dikira sebagai partner.

Bisnes mesti nak duit, dan bisnes ni kena ada sponsor, kalau tak iklan tak jalan. Masuk sikit tapi keluarnya banyak watpa. Aku bukan ler nak menangkan Advertlets. Tapi kekadang yg silapnya aku tengok banyak la contoh-contoh bloggers ni yg langsung takde etika ketika berblog, pastu kalau bagi komen bukannya spam tu no1.. nak promote blog sendiri la katakan.

Tu blom lagi cerita pasal click-fraud. Yang tamak haloba.. Aku sendiri tak promote Advertlets kat family aku sebab aku tau bukan mudah untuk berblog ni, kena ada capacity baru boleh. Ni aku tengok banyak yang suka pukul gendang sampai pecah “hoi.. korang nak duit tak? daftar je blog pastu letak advertlets.. senang jerrr.. bulan-bulan masyukkk”… apekejadahnye ni??

Ubah la attitude kita dulu.. macam Adsense dulu, kalau diorang tak didik publisher, aku rasa Google dah lama bankrupt dan takkan bertahan sampai sekarang..

chow

..
 
Comment by exyuze
2008-06-27 15:49:20

hehe.. ala .. mcm la x pernah kena. penah claim utk 1st time waktu tersebut nilai da mencanak dalam ratus2.. tunggu 2 3 minggu after request. last2 kena suspended cheating reasons dia (padahal memang visitor click btl2 iklan depa.).. haha. lepastuh terus login kt avatlet n terus tukar semua personal info n x guna lagi avatrlet tu.. considure banned

..
 
Comment by harith
2011-12-24 12:40:43

haha mgkin ak juge trtipu 😥

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?