5 website tiny paling vogue!

329 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Jam dah pukul 3 pagi. Pukul 7 dah kene bangun. Masuk kerja pukul 8.30 pagi. Balik kerja pukul 6.30 petang. Arghh tension. Dari pukul 1 tadi Khai pejam mata ni tapi tak boleh jugak tido. Pusing kanan, pusing kiri sampai nak tercabut katil ni, tapi macam tu jugak. Last-last, tak pasal-pasal database blog ni bertambah satu lagi entri. Siapa yang susah? Syia jugak yang susah nak tanggung kos server ni nanti. Hehehe.

Well, hari ni best sikit sebab jap lagi dapat elaun. RM500 je tak banyak lepas tolak harga hostel Limkokwing ni. Bila Khai fikir balik, kalau harga bilik ni (untuk 2 orang) adalah RM580 setiap seorang, so elaun sebenar untuk internship student kat sini adalah RM1080. Not bad at all. Kalau nak tahu ape kerja Khai kat sini, salah satunya adalah maintain official website dia lah. Banyak lagi tapi next time lah Khai story.

Kegilaan untuk Mobwars semakin menjadi-jadi. Kalau korang ada Facebook, add Khai (search: Khai Scukz) kat sana dan Khai akan invite korang untuk kita jadi team dalam Mobwars tu. Mobwars membuatkan korang nak jugak bukak Facebook walaupun bos kat sebelah. Hahaha.

Dan dua hari lepas pilihan raya Permatang Pauh, Anwar Ibrahim menang. So Khai tak nak cakap apa-apa just nak lafazkan, “Alhamdulillah”. Bukan kerana Anwar yang menang tapi kerana masih orang islam yang menang.

Panjang la pulak Khai membebel, sowy.. Hehe.. so Khai teruskan dengan beberapa laman web aplikasi yang berguna untuk semua.

Tinyload.Com


Macam yang korang nampak dalam gambar kat atas, dengan Tinyload ni, korang boleh upload satu video terus ke dalam 4 buah free hosting. Simple kan? Thanks to AhpekRiderzBmx.
Visit Tinyload.Com

Tinypaste.Com


Kalau korang perasan kat sidebar blog ni, ada warkah dari Khai tu, Khai gunakan Tinypaste. Fungsinya mudah, just paste’kan seberapa panjang ayat dalam tu dan korang akan diberi satu link kalau nak baca untuk kemudian hari. Kalau ada awek tu, tak reti-reti nak buat awek dia” target=”_blank” href=”http://tinypaste.com/86991″>suprise sikit ikut internet ke? Dan jika korang download plugin untuk Firefox, lagi mudah dengan cara highlight’kan apa-apa ayat, right click dan korang akan terus dapat URL untuk ayat tu.
Visit Tinypaste.Com | Download Firefox Plugin

TinyUrl.com


Ini web kegemaran Khai untuk memendekkan link yang panjang-panjang. Contohnya sepeti gambar ni. Sila Click. Selain tu tiny URL dia pun, korang boleh letak nama sendiri (custom alias). Faham tak ni? Kalau tak faham tak tahu la sebab ayat Khai ni dah macam mengajar budak darjah satu. Hehehe.
Visit TinyUrl.Com

TinyPic.com


Let say korang nak tunjukkan kat member (online chating) gambar korang berpakaian bikini, apekejadahnye sampai nak login masuk Photobucket dan sebagainya. Just upload’kan di TinyPic kerana gambar korang berpakaian bikini tu, takde faedah pun nak buat koleksi. Errr, ayat ni ditujukan kepada lelaki ye. Kepada wanita, sila upload jadikan koleksi untuk Khai 😛 . Selain tu, di tinypic juga, dia ada sistem auto resize yang memungkin’kan korang yang tak tahu nak resize atau pemalas nak resize gambar tu, tak perlu buat kerja dua tiga kali untuk resize gambar guna Photoshop Etc..
Visit TinyPic.Com

TinyYuyie.tk


TinyYuyie adalah sebuah web aplikasi yang… errrr… yang dicipta oleh seorang pelajar Limkokwing bernama Fatihah aka Pat sempena hari sambutan kanak-kanak riang merangkap makhluk tuhan paling seksi bernama Yuyie. Selain itu, errr… err.. boleh tak yang ni korang explore sendiri. Sebab Khai dah tak boleh blah dah ni. Hahahahhaa… tak boleh blah nak tergelak. Apa taknye, room mate Khai punya website.
Visit TinyYuyie.Tk

Ada lagi Tiny Web yang Khai tak tahu? Kasi la tahu yer.. Oklah, dah pukul 4.40 pagi. Tadi masa nak tulis jam 3 pagi. Jika korang menulis blog kurang dari 1 jam 40 minit, ini bermakna kesungguhan korang untuk berblog adalah kurang dari Khai. Hehe.

Pssttt: Yang ke-5 tu main-main je hoii.. jangan amik sebagai info plak….

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 4:42 am 28 August '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 329 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

26 Comments »

Comment by Fahmi
2008-08-28 08:40:02

canggih web yg ko kasik nie..aku sndiri pun tak tau..wakak 😀 . sume web ni mula ngan tiny…satu kump ka?

..
Comment by Khai
2008-08-28 09:09:28

hurm.. satu kumpulan dari segi nama.. tiny.. heehe.. cuma yang 1st tu je cam patutnye bukak tiny since dia leh upload video terus ke 4 free webhosting.. how come tiny pulak yer tak.. kalau bigload ke ada logiknyee.. haha..

..
 
 
Comment by anak tekak
2008-08-28 10:09:53

Adei…sian yie tak pasal2 menjadik mangsa…huhu…tapi yang aku pasti, yie mmg makhluk Tuhan paling seksi…waaaa…potongan badan yie mmg bagus….sbgai sorang ppuan aku mmg kagum la dgn yie sbb bleh jaga badan sampai mcm tu….

..
 
Comment by me amor
2008-08-28 10:11:41

khai….ko x bg yie mkan ke smpai dia jd kurus cm tu?????

..
Comment by anak tekak
2008-08-28 15:11:11

khai tak bagi yie makan ler…die makan sorg jer..sbb tu la ari tu aku nampak yie makan megi kari jer..khai member yang kejam…huhuuu

..
 
 
Comment by micasa
2008-08-28 11:05:38

uhuhuhu…yuyi mkn byk la….2 pinggan pon x ckup.silap2 pinggn pon die telan….ehhehhe…jgn mrh

..
 
Comment by intan
2008-08-28 12:39:09

bijak sungguh bab it ek..
hebat
impressed~

..
 
Comment by Aby_RAd
2008-08-28 16:09:15

fatihah tu laki ke ppuan? 1 bilik dgn khai? :O:O

..
Comment by Khai
2008-08-28 23:06:04

haha.. bukan la.. yg roomate khai si yuyie tu.. pat tu member khai..

..
 
 
Comment by pat
2008-08-28 19:13:51

hahahaha fatihah tu pempuan laaa…sian yie….tapi die nampak begitu ayu skali….

..
Comment by me amor
2008-09-02 14:19:08

anda pasti ke fatihah tu perempn?ish2….

..
 
Comment by anak tekak
2008-09-03 16:23:15

tak ader makannyer fatihah tu nampak ayu sklai…weeekkkk nak termuntah aku baca komen ko pat….

..
Comment by Khai
2008-09-03 20:50:01

pergh… jeles gileee perangai.. x leh blah

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by mawar mustika
2008-08-28 23:45:19

lo terkejut aku ble bukak yg last skali tu…hahahaha
pepe pun thanks for the information….bagus (^o^)y

..
 
Comment by ketuk_angel
2008-08-29 00:02:05

besh gak game mobwar tu ek… baru aku tau ada game se besh tuh… hehehehe

..
Comment by Khai
2008-08-29 05:35:58

bro, add le khai.. search: khai scukz..

jom la kita bermob berasama2… untuk negara terchenta..

..
 
 
Comment by pinad
2008-08-29 23:44:14

khai..bout mobwarsni xphm la….adoi yai..tolong…

..
 
Comment by deennasour
2008-08-30 01:57:35

yg last tu mmg tak boleh blah

..
 
Comment by Mohd Hafifi
2008-08-30 09:17:00

kah kah kah..tergelak sorang-sorang aku di pagi yang indah ni bile tgk yuyie tu..

..
 
Comment by amirull
2008-08-30 13:59:40

tinyurl je yg aku taw drpd sume website yg ko tulis nih…

..
 
Comment by azleah
2008-09-01 06:40:38

comel je benda2 ni mini ni

..
 
Comment by Truckster
2008-09-03 22:27:12

hahahaha fatihah?? hahahaha

..
 
Comment by titan
2008-09-04 08:53:23

cis. terkena gak aku pagi buta ni..

..
 
Comment by Hamdi
2008-09-05 18:56:28

vogue?
tak baik dowh ko kutuk abg Y tuh
Y adalah makhluk tuhan yang paling vogue tau!

..
 
Comment by Hamdi
2008-09-05 18:57:01

jangan jadi macam citer sindarela sudah
nak gi cari majalah vogeh!
wakakakakakaka

..
 
Comment by eda
2008-09-15 12:53:13

hahaha…terkezut i..bile bukk yg ke 5 tu…haha..da la bulan pose…huhuhu..pape pon u mmg hebat arr…caiyok!!

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?