Ghost!! I’m amazed!

501 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Litle bit busy nak update blog. Tapi pagi ni Khai nak jugak blog. Because of what? Mungkin Khai terlambat tahu pasal cerita yang, arghhhhh.. susah nak describe.. cuma satu je yang boleh Khai katakan, amaze!!

Ghost! Cerita ni kat 8TV maybe awal tahun dulu. Khai pon tak berapa perasan since mana la ada masa nak nengok-nengok iklan kat TV ni kan. Lagi-lagi masa tu ngah struggle untuk semester 5. Dua hari lepas bila usya Youtube, Khai entah camana, boleh tertengok video clip lagu tema cerita ni. Klik punya klik, tiba-tiba tersesat kat satu episod. Terus Khai habiskan 10 episod dalam masa dua hari. Kalau tak memang nak habiskan dalam satu hari je, tapi apakan daya, mata Khai ni belum cukup power untuk bertahan 24 jam. Kalau boleh, of coz Khai sanggup demi kerana drama ni. Even Khai terlalu banyak perkara nak kena siapkan pun, Khai sanggup “buang masa” untuk habiskan jugak cerita ni as soon as possible.

Thats why, korang mesti nengok. Mesti!! Mesti dan mesti!! Khai tak tipu sebab bagi Khai orang gila je yang akan cakap cerita ni tak best. Serious!! Dan Khai tahu ramai antara korang yang dah nengok cerita ni dulu. So ape korang rasa ye? Best gila kan? Sampai sekarang Khai tertanya-tanya, betul ke cerita ni Malaysian yang buat. Oh no! I’m amaze!! Inspiring betul cerita ni.

Tahniah untuk para pelakon dan production yang terlibat untuk drama bersiri “Ghost” ni. Naz Rahman yang dulunya just pengacara Kelab Disney Malaysia punya lakonan memang mantap!! Sheryl Samad pon.

Nape sengih-sengih lagi tu. Stream je la terus.
Youtube Playlist | 8TV Website

Pssttt:
Ah sudah. Petronas dah pandai buat iklan hari raya yang entah ape-ape =.=

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:04 pm 24 September '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 501 views
Dalam kategori: Hiburan | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

25 Comments »

Comment by ? me ?
2008-09-24 12:18:24

jalan cerita yang best πŸ™‚ (after gol & gincu)
even dah habis tapi still boleh catch-up kt website 8tv

..
 
Comment by smaelz83
2008-09-24 13:42:08

Tapi kalu ikut gaya citernya, mcm antu omputih.. bkn antu melayu.. sbb kalu roh antu melayu biasanya akan main rasuk2.. hehe.. just my opinion, walaupon x tgk sumer episodnya..

..
 
Comment by PakciQue
2008-09-24 15:16:06

Hmm..aku tak tengok lagi…tp berdasarkan apa yang aku baca melalui review2 org…citer ni memang best…dan aku memang dah bercadang nak layan drama ni…

tapi, citer GODA pon best gak tau..kau patut layan citer ni…

http://kedaimagik.blogspot.com/search/label/Goda

..
 
Comment by niegy_luv
2008-09-24 16:52:45

memang…..
BESH…BESH…BESH…BESH…..
gler citer ghost niee… =p
aku mmg follow citer nie dri awl smpai hbis…

..
 
Comment by flameduplicate
2008-09-24 19:57:25

khai, sckuz down…tau x ni??

..
Comment by Khai
2008-09-25 03:31:19

Tahu bro.. Fivio ni serious ke tak ni as sponsor.. kata dah tambah.. last2 down lagi… =.=

..
Comment by flameduplicate
2008-09-25 15:21:37

kan aku dah cakap awal2 dulu kebarangkalian jadi cam ni tggi…hurm..ntah la

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-09-25 20:39:45

Just salah faham sket je bro.. diorang kan ramai employer… thats why la jadi gitu… but now dah ok.. aku salute sungguh ngan support diorang.. kul 3 pagi pon still leh setelkan problem.. syabas Fivio!!

Ni email dari meereka..

______________

Salam,

Saya sudah naikkan ke 55 GB. Cube periksa kembali πŸ™‚

Salam,

 
Comment by flameduplicate
2008-09-25 20:54:54

wow, bagus la πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by lochoe
2008-09-25 21:54:38

wah khai ayat ko cukup mengganggu aku untuk x tengok.. ahahaha..

aku yakin bila ko ckp macam tuh mmg best gila cite ni… lagi aku amaze, cite malaysian ek?? wwuuhh.. ntahla.. aku mmg x tgk cite malaysian.. tapi bila ko ckp macam tuh, rasa nak tengok plak…

uahahhaaha… aku nk tgk times hari raya.. ni la.. ko gi raya jauh2.. biar aku tgk cite puas.. puas…

..
Comment by Khai
2008-09-25 22:35:27

Hahahha.. hampeh sungguh… betul bro.. percayalah..

Banyak komen2 kat youtube tu yang bunyi dia macam ni…

” Saya jenis mmg tak suka nengok cerita melayu.. tapi cerita ni dah buat saya dan keluarga suka nengok cerita melayu.. syabas.”

terlalu banyak komen2 yg macam ni kat sana.. so ape yg menyebabkan mereka semua berfikir macam tu mengenai drama ghost ni? so sapa x nengok lagi, pergi la nengok…

Kalau cerita ni tak buat mengagumkan Khai, mana mungkin khai siap buat entri khas la…

Sumpah… x kan menyesal…. percaya atau tidak, sampai skang (boleh dikatakan 24 jam) cerita ni still ade lagi dalam kepala otak khai.. still terngiang2 setiap plot dia..

..
Comment by lochoe
2008-09-25 22:43:46

ok hari raya aku g tengok.. harap.. ada xxx sikit.. ahahaha…
takut jgak tgk crite yang layan 24 jam ni, habis kerja x dpt siap.. aku dhla.. xleh tahan nafsu2 nge mender2 mcm ni..

wahahaha… thanks.. bring another excitement to this life… hhuhu

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by mawar mustika
2008-09-25 23:39:02

atas saranan ko aku tgk cite ni……..huh memang xrugi….cite ni memang best gle..walaupun cm ade mengarut sket klu nk ikut cite m’sia lh kn..cm plik hantu blh wujud cm tu..tp aku solute gle sape yg buat cite ni…sentiase je ade suspend huhhuuhu ..memang bebaloi aku menontonnye smp pg bute :p

..
 
Comment by NuNu
2008-09-26 08:24:30

erm citer nie best ark…mse kuar mula2 kt tb NuNu la org yang x penah miss tgk…citer die suh kita asyik berpikir n x la berat sangat…citer nie buwat kita tertunggu2 sape pembunuh naZ rahman tu…pergghh..best!

..
 
Comment by nikillas
2008-09-26 10:47:59

citer ni mmg best..!! siyes best..!! aku marathon tgk citer ni dulu.. lain dari yang lain..!!

..
 
Comment by saffa
2008-09-26 15:58:08

Memang sangat-sangat setuju!!!! Cerita ni memeng lain dari yang lain.. memang kluar dari drama stereotype melayu.
walaupun mengarut sket. Lantak lah..
Yang penting jalan cerita dia menarik and pelakon dia best..
πŸ˜€ Nasib baik time cerita ni tayang.. tgh cuti..

..
Comment by lochoe
2008-09-26 16:14:37

aduh, pujaan hati aku turut bagi komen,
apabila saffa dah komen, maka terbuktila cerita ni best, dan x boleh dipertikaikan lagi.

drama ini memang lain, sama macam kejeliataan saffa yang berbeza dangan gadis lain, x campur lagi, sifat toleransi, wasatiah dan lemah gemalai.. itulah dambaan gadis idaman ku.. ooooo..

..
Comment by Saffa
2008-09-30 16:41:02

Geez.. so berbunga! LOL…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by tunepal
2008-09-30 15:52:35

nampak gaya kene tengok ni. semua dah kata best. πŸ™‚

..
 
Comment by samdaddycool
2008-10-06 06:40:28

…aku baru tengok beberapa part dari episod 1… nampak syok nak layan, tapi aku kena keluar jap… nanti bole layan balik…

p/s- aku repek kalau cite Melayu bole bagi impak yang besar dalam industri perfileman Malaysia.. Jgn mcm typical Malay Drama, dah boleh agak ending.

..
 
Comment by [n][4][s]
2009-04-24 17:24:54

hantu? :[ kureng…

..
 
Comment by zolapaloza
2009-08-10 15:30:04

terbaek!!..tpi nape ramai sgt mati..isk2

..
 
Comment by romell
2009-10-18 12:45:20

best ceta ni . .

thnx khai bab promote . . hehe πŸ™‚

..
 
Comment by wniizati
2009-11-21 20:19:37

cerita ghost memang best.. rugi betul sapa x tgk.. versi 1 n versi 2.. gandingan Naz Rahman dan Sheryl Samad.. ada season 3 x ni? mcm Heroes plak. πŸ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?