Oh! Saja tak kasi aku tidur

186 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Tak tahu apa masalahnya, tiba-tiba blog Justkhai ni lenyap dari dunia ni. Innalillah. Tapi tak tahu kenapa, blog ini ibarat mayat yang bangun semula. Hahaha. Takut? Secara officialnya, blog ni adalah blog hantu sekarang. HUWAHUWA!! Khai menaip dalam keadaan penuh senyuman menyaksikan bertapa indahnya WordPress 2.7-beta3. Nak nengok Interface WP 2.7 ni versi Khai? click sini.

Tak terniat pun nak try WordPress 2.7 ni, tapi pukul 12:30 pagi tadi, bila masuk je Justkhai ni, keluar problem kat bawah ni.

Forbidden
You don’t have permission to access /blog/wp-admin/index.php on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Dapat je error macam ni, Khai fikir biar benar. Ni tandanya directory /blog dah hilang. So khai pergi check dan ternyata, directory blog tu ada tu ada tapi dalam dia kosong. Terus email Exabytes!!

Hari ni Exabytes betul-betul buat taik dengan aku. Sial betul! Selalu supporter diorang tak macam ni, tapi untuk hari ni, dah la reply lembap. Lepas tu bila dah reply, dia boleh kata “eh ada je tu. takde ape problem pon”.. Khai dah translate dalam BM. Memang la ade sebab aku dah install baru. Nak tunggu kau reply punya lama. Lepas tu bila Khai dah siap-siap install WordPress baru, dah siap-siap masukkan balik satu-satu plugin dengan susah-payahnya, baru dapat email dari Exabytes yang lagi satu. Kali ni dari orang lain.

Hi Khai,
URL www.justkhai.com/blog is disabled due to very high resource usage. We have already send a abuse e-mail to you regarding the issue. Please check the ticket BGB-575665 and get back to with the steps you have taken to resolve the issue.

If you have any enquiries, please do not hesitate to contact. Thank You.

Best Regards,
*****

dan ini satu lagi email terbaru..

Hello Sir,

For your account justkhai.com primary email contact is set as ” syiasweetcorn@gmail.com ” We have already send an email to that your blog is abusing sever resources.Ticket id : BGB-575665
You have not replied to this email yet . That’s why we disabled the ( note that we have not removed ) just change the permission of blog folder to null(000). That’s why you are having access problem
Regarding your second issue of uploading backup content to ( /blog/wp-content/uploads/) . For security reasons we can only proceed with the emails send from primary email only. So please contact from your primary email.(syiasweetcorn@gmail.com)

Haha! Exabytes memang terbaik. Kot nak main nyorok-nyorok pun, kasi la tahu. Email la. Sengal siot. Menyusahkan orang. Ingat kene hack ke ape ke, last-last memang diorang saje je ‘null’ kan folder tu. What the Fish?!!! So Khai dah hubungi Syia iaitu awek yang sponsor blog ni suruh dia je yang bincang dengan Exabytes.. Boleh Syia kan?

Gmail Makin Menarik


Baru je beberapa hari Gmail memperkenalkan Video Chat melalui Gmail, sekarang diorang perkenalkan pulak beberapa theme yang sangat menarik. Kalau before, rasanya memang plain gila rupa Gmail tu. Look professional tapi ada yang berpendapat, look boring! Sape nak jawab? So sekarang dia dah kasi pilihan tu, ape tunggu lagi, usya Gmail korang segera.

Ni dah pukul 5 pagi dan pukul 8 kejap lagi Khai akan bertolak ke KL. Isnin ni ada presentation kat Limkokwing. Limkokwing ni pun satu, nyusahkan orang je! Dah hantar report (ni la sebab motor aku hilang), sekarang nak suruh present bagai. Ntah apa lagi yang hilang lepas ni.

Blog ni mungkin tidak diupdate untuk beberapa hari. Tapi Khai cuba jugalah kat Cyberjaya nanti untuk update blog ni seadanya. Lari kejap ke CyberCafe ke kan. Well, malam esok khai nak jumpa seseorang. Orang yang dah banyak membuatkan Khai susah hati. Mau bincang something dengan dia.

Buat sementara blog ni tak berupdate, Khai suggest korang pergi la join network Scukz yang lain. Dari www.scukz.com, korang akan nampak semua pintu masuk Network yang lain. Joinlah forums Khai sebab macam-macam ilmu dan hiburan yang ada kat sana. Member-member forums dia pun baik-baik belaka dan ada juga yang dah dapat jodoh dari forums Scukz tu. Berbangga Khai dapat jodohkan orang.

Limkokwing Wordwide Released!


Website Limkokwing yang patutnya dijadikan web baru Limkokwing V7 menggantikan V6, dah pun released. Tapi bukan menggantikan v6 (dikekalkan), tapi untuk menjadi Limkokwing Worldwide official Website. Korang boleh usya di www.limkokwing.net. Khai adalah antara designer yang bertungkus-lumus menyudahkan web tu dulu. So berbagga juga dapat berkhidmat di tempat Khai menuntut ilmu.

ARghhhhhh!! tension.. Dah la ada satu entri baru hilang tadi sebab problem ni. Penat buat update pasal Cicakman 2 tadi, habis hilang. Ntuk korang, maaf ini adalah entri paling emo sejak Justkhai wujud atas muka bumi Allah Taala ni.

Salamx!!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 5:31 am 21 November '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 186 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

15 Comments »

Comment by Faiz
2008-11-21 05:59:18

x on9 beberapa hati??? haha…silap..

wordpress 2.7 mmg cun dowh…haha…aku x faham apa yg hilang…ok jerk aku nengok…sori,aku kan newbie….

..
Comment by Khai
2008-11-21 06:14:20

mmg la dah tak hilang.. sbb aku dah recover.. ko ni plak.. hehehehe..

psstt: aku mmg selalu silap eja hari dengan hati ..tension betul la.. wat malu je.. hahahaha

..
 
 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-11-21 07:31:57

baru je aku nak post fasal gmail theme ni khai, kau dah post dulu.. oh! tidak, aku kerugian. hehehe.. tp takpe la, mungkin bkn rezeki aku, huhu..

patut la smalam mcm lembab je bila aku buka gmail aku. rupanya diorg tgh upgrade benda ni.. mati2 aku ingat laptop ketinggalan zaman aku ni (seperti kata kau khai) yg problem.. fuh, lega…

gmail, satu je aku nak ckp kat kau.. bagus.. ada peningkatan. ahakz!

ermmm.. td dalam jam (lupa plak jam brapa), 3 kali aku try masuk blog kau ni khai tp tak dapat.. rupanya kau main nyorok2 ek. lain kali ajak la aku skali. hehehe 😉

..
Comment by Khai
2008-11-21 11:03:11

hahaha.. tu la.. last2 khai yg dapt tangkap exabyters… rupanya ada salah faham skit ngan diorang.. email x sampai kat khai.. sampai kat awek yg sponsor blog ni…

..
Comment by Azizwanâ„¢
2008-11-22 23:23:35

khai, kau tau tak aku panas sangat ngan kau skrng ni.. adakah patut kau boleh ckp aku bla,bla,bla.. ni yg buat aku bengang ni. lain kali klau nak ckp biar berpada..

cuma 1 je aku nak ckp kat kau, aku dah curi gmbar kombinasi gmail theme kat atas tu. ahakz! tp aku tak curik mcm tu je ek, sbb aku tau kau mesti nak aku letak trackback. huhu..

p/s: perenggan pertama itu hanya rekaan semata-mata supaya pemilik blog ini ALERT ngan komen aku. hehehe.. good luck utk presentation kau khai 😉

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by EiNS
2008-11-21 08:13:20

Oo…bukan kena hacked la ni?

Lam shoutbox jomphp ko tulis kena hack tu yg berminat nk baca tu…

Btw apsal leh jd kes high resource usage? Traffic tinggi sangat la tuu…disebabkan kontroversi2 lam post ko 😛

..
Comment by Khai
2008-11-21 11:06:41

hehe.. x la. lambat tahu perkara sebenar.. bro, iklan dah up balik… sorry k..

..
 
 
Comment by azleah
2008-11-21 08:45:11

good luck presentation

..
Comment by Khai
2008-11-21 11:07:25

thanks azleah

..
 
 
Comment by titan
2008-11-21 12:00:55

emo ke? aku rasa banyak lagi post yg lagi emo. Hehe..apapun, bincang elok2 aa…

..
 
Comment by Apiez
2008-11-21 17:36:03

khai, naper ko x view-kan gravatar pengomen kat cni, kot2 la mane tahu ada org nk tipu gune name org lain ke… itu cume pandangan aku.. he he..

..
 
Comment by Sabri
2008-11-22 09:39:34

wakaka.. bleyh plak dya maen nyorok2 ye.. hehe.. nice la GMail baru tu.. aq baru perasan hari ni bile bace blog Azizwan.. hurm, pape pn, all the best 4 the presentation..

..
 
2008-11-23 13:35:16

suke gmail =)

..
 
Comment by kevin
2008-11-24 23:40:00

Khai just misunderstanding, v7 is the one replace every websites in limkokwing, currently js running beta testing..

..
Comment by Khai
2008-11-28 03:26:14

hi kevin.. tx for visiting this blog… neway, thanks for the information..

Good luck for you.. and all.. the best designer, teak & friend that i meet before..

Send my regard to Mr Pan Sin.. the handsome boy.. hehehe

..
 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?