Kita Merancang, Tuhan Menentukan

941 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Dah 2 hari lepak semula kat Negeri Sembilan. Terus terang Khai katakan, Negeri Sembilan bukanlah sebuah negeri yang Khai suka. Kerana ianya nothing special bagi Khai. Dan Khai juga bukan lahir di sini. I’m Johorian dan parent Khai, Selangorian. Hehehe. Pagi tadi first Streamyx bill Khai sampai. Sekali RM360 daa.. Pergh!! banyak gak kan? takpe la, maybe first bill je tu. Tapi kalau ada yang nak sponsor, ape salahnye. Hahaha

Semalam, kat Shoutbox Justkhai ni ada tertulis..

“Aku suka Gay. Stylo pe..haha” – dari Khai

Dan harini, di shoutbox Oh! Tidak ada tertulis..

“apsal smua gmbr dlm nie mcm dh penah tgk… bodo punye admin x dek modal.. ambik bahan org lain… cam siyal..!!” – dari bengang!

Khai hanya mampu tersengih. Hahaha. Lagi-lagi komen yang 1st tu sebab dia tulis nama dia sebagai “khai”. Hurm, siapalah gerangan yang takde telor tu ye? Kalau komen-komen yang mengondem ni, tak pernah nya nak kasitahu identiti sebenar. Apa lagi URL website. Please lah wei. Sakit sangat hati ko yer?


Lagi dua minggu, dah Graduation Day. Kejap je masa berjalan, dah graduate pun Khai yer? Dengar cerita kitorang perlu bayar RM480 termasuk RM180 untuk 2 seats ibu-bapa. Kalau kasi sofa takpe la jugak ni setakat kerusi cabuk kenduri kahwin, buat ape. Yang lebihnya termasuklah untuk baju dan makan-makan semua. Khai wonder, adakah university lain pun macam ni? Ramai antara member Khai yang dah malas nak amik port pasal graduate. Hurm, kalau macam tu rasa tak seronok pulak kan. Tapi menda ni jadi bukan selalu kan? So harap korang fikir masak-masak. Sebenarnya, kitorang tak kisah pasal RM480 cuma takkan seat untuk ibu bapa pon kene RM90 seorang. Then macam graduation day sebelum ni, makanan yang dia kasi tu belum tentu berbaloi dengan apa yang korang bayar. Itulah Limkokwing University. Jangan ada yang songlap duit sponsor sudah la yer.. Ops!

Sekarang, Khai dah mula usya sana-sini untuk sambung degree kat Multimedia University (MMU). Mungkin dalam pertengahan tahun 2009 nanti. InsyaAllah. Memang dulu patutnya Khai study di MMU pun, tapi dek kerana dapat sponsor untuk study di Limkokwing di saat-saat akhir, Khai study je sana. Aiseh, nampaknya lepak Cyberjaya lagi la aku. Bapak bosan. Hahaha. Paiseh, time Khai tulis entri ni, MMU official website boleh down pulak. Lama plak tu. Bapak bodoh jugak MMU ni kan?


Insurance motor 125zr Khai pulak, lagi seminggu lebih dapat la claim. Dapat claim RM5900. Harap-harap dapat keluar motor baru yang sebijik macam yang hilang tu. Kali ni, 6 mangga pun belum cukup kot bagi Khai. Hahaha. Belajar dari pengalaman.

Semalam, Yazrie CEO CGYnet (dulu CGYhost) ada PM Khai untuk offer Khai kerja dengan diorang kat office baru diorang berdekatan dengan Pasar Borong Selangor. Wah, area lepak dulu tu. Hehehe. So lepas graduate ni, kalau tak dapat mana-mana offer yang better, Khai join je la team diorang. Katanya gaji tinggi, Streamyx free, hostel free dan siap dapat elaun lagi. Well, Khai dah kenal Yazrie pun agak lama (since Scukz ditubuhkan), so mungkin rasa lebih senang bekerja bawah dia berbanding orang yang baru kita nak kenal. Khai rasa Yazrie pun dah cukup kenal Khai kot.

Oh ya, kalau korang berminat untuk letak iklan di Justkhai ni, sila usya Page Pengiklanan kerana Khai dah create beberapa pakej yang sangat murah dan memuaskan hati korang.

Sorry taw. Ni satu lagi entri mengupate diri setelah sekian lama takde. Kalau korang dah baca sampai sini, terima kasih kerana ambil tahu sedikit sebanyak pasal Khai. Hehehe. Esok ada entri best. Tunggu….

Psstt: Alhamdulillah, setelah sekian lama bertahan, hati Khai kini kosong. Takde siapa-siapa dalam hati Khai ini lagi. Mahupun Nieza, dia, dia atau dia. Hurm, feel better now. Berserah je jodoh dan masa depan dari Allah SWT.

Ditulis pada 4:13 am 2 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 941 views
Dalam kategori: Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

31 Comments »

Comment by m@ri@
2008-12-02 08:09:25

em..oklah da dpt offer kije..smbil kije sambung study ke?ok gk kan..

..
Comment by Khai
2008-12-02 12:18:27

Hurm.. berat juga tu.. hehe.. ape pon khai cuba yg terbaik..

..
 
 
Comment by NuNu
2008-12-02 08:29:41

Piley ar mne yg terbaik khai…
tp Kalu NuNu dah dpt Job ok better keje jerk…
smbung bljr mse keje pon buley aper..

x paham ar psst: kat bwh tur…
kejap kata ok,kjp x….
xplain2…

..
 
Comment by put_272
2008-12-02 09:41:56

hahaha…sapa yg sngal post kat oh! tidak tu… hmmm.. kalo dh prnh tgk…tak yah la tgk..

waaa…khai dh nk graduate…congrats khai…

..
Comment by Khai
2008-12-02 12:19:23

Thanks put…

..
 
 
Comment by braderzu
2008-12-02 10:33:02

peh.. dah nk abes dah ko ek kt limkokwing, ingat lagi dulu2.. mcm ko, amanz.. dok mengusya nak masuk mane la pas spm.. skali dah nk bes blaja dah ko.. anyway congratz..

p/s:
sejak abg ghauth xde, aku rase mmu da x seperti dulu lg.. hehehehe

..
Comment by Khai
2008-12-02 12:22:55

uisk!! siapa abg ghauth tu brazderzu?

psstt: lama kita lost contact eh bro? last2 ada balik kat justkhai ni.. hehehe.. thanks a lot!

..
 
 
Comment by Eriyza
2008-12-02 12:05:08

Elok gak timba pengalaman kerja seblum sambung pengajian. Apa pun, semoga Khai sukses selalu. 🙂

..
Comment by Khai
2008-12-02 12:24:19

Hurm.. thanks kak eriyza

..
 
 
Comment by Sabri
2008-12-02 12:11:32

haha, kau taw khai.. ni ade lagi 1 komen kat blog aku yg lemparkan tuduhan kpd web kau kat blog aq.. tapi ape dye ckp pn aq x phm..

den dengar…budak skucz.com yg kasi virus kat fs – jahat

ahaks, usha kat cni, http://sabri.artzz.net/?p=168#comment-276

..
Comment by Khai
2008-12-02 12:53:16

haha.. x pasal2 plak eh..susah kalau niat kita disalah ertikan..

..
 
Comment by Sabri
2008-12-02 14:41:37

khai, kau da bace shoutbox aku??

Khai : hi all.. saye gadis sexy.. come with me.. hahaha

hurm, kau reti kesan IP orang tak..? n reti hack IP orang tu tak..? adessyyy.. menjatuhkan martabat bangsa la org tu..

..
 
 
Comment by PakciQue
2008-12-02 12:18:54

Sekali entri mengupdate..berjela2..xpela..aku pun dah lama xYM ngan ko..jadi nak gak tau ape yg terkini psl ko..

..
Comment by Khai
2008-12-02 12:55:13

Thanks bro..

..
 
 
Comment by titan
2008-12-02 14:01:41

janji ko bahagian khai. yang sudah tu, sudahla.

Skrg. kerjaya yg lebih penting. nombor 2 penting, beli motor baru. haha..

..
Comment by Khai
2008-12-02 17:14:58

haha.. betul2.. target hidup, pas dapat motor baru, kerja 3 bulan.. keluar kereta Myvi SE idaman hati.. hehhe.. insyaAllah..

..
 
 
Comment by miss madiey
2008-12-02 14:35:16

wah, da abes blaja da khai…

bestnyew…

hope happy mse graduation day nnti…

..
 
Comment by Malaynium_
2008-12-02 15:14:34

tabung gajah ko dh penuh ye..
leh la beli moto baru..
free meh bawa aku ronda2 satu malaya..
huehue..

..
 
Comment by ashraflatif
2008-12-02 16:26:32

orang yang xde telo yang letak nama ko kt shoutbox ko tu sama la kes ngan org yang dok fuck hujan…. dok komen2 tp telo xde… kecut nak mampos kalah pondan… xnak letak nama sendiri dan takot nak tunjuk muka…

..
Comment by Khai
2008-12-02 17:16:56

Ahai… itulah.. kepada orang tu plss la jgn jadi bacul.. x puas hati, cakap je x puas hati tang mana.. kasi setel… kan senang.. hati pon x sakit kan…. peace ~

..
 
 
Comment by hantu pontianak
2008-12-02 17:50:54

da la perangai macam babi

..
Comment by Khai
2008-12-02 18:44:02

ala ye ke.. baru perasan… sorry eh babi.. saya x bermaksud nak ikut perangai awak.. sorry.. ampunkan saya…

hahahaha..

..
 
 
Comment by hantu pontianak
2008-12-02 17:51:27

sedar la diri tu cekit woiiii…..isk3

..
Comment by Khai
2008-12-02 18:54:08

wahai hantu pontianak, apesal ko guna email tina_gemini88@yahoo.com .. apesal ko nak burukkan perempuan tu… bodoh?!!!

ko letak email dia pon silap… kau ni mmg ***** la… pompuan x guna!

..
 
 
Comment by flameduplicate
2008-12-02 18:23:22

banyak nya “ulat” kat malaysia ni ek..hehehe

anyway, pasal motor tu, ade sorang member letak 5 mangga kat motor, (RXZ), last2 hilang kene kepas, just tinggal mangga je (solex tuh!!). Tapi yang best nye, solex tu cair dekat lubang lock (belah atas). Rupe2nye diorang pakai asid nak bukak lock tu..hahaha.. kalau macam tu lock pakai rantai ikat gajah pon konfem kene kebas jugak. haizz..manusie2…

ps:seronokkan “xde ikatan”.. rasa ringan je kepale..hehe

..
Comment by Khai
2008-12-02 18:46:31

betul la bro.. setahun lebih aku hidup kejap cam dalam syurga dunia. kejap cam neraka dunia…

skang ni rasa aman lah… hurmm.. aku dah agak, someday aku akan dapat apa yg aku inginkan… hehehe..

..
 
 
Comment by azleah
2008-12-04 10:32:54

ari tu pun moto kechik hilang, rasanya beberapa hari pas moto ko hilang la khai… malang sungguh org2 yg ada nama khai ni kan? 😛 aiseh jgn marah aaaa..

tapi kira ok gak tu leh claim2 duit moto yg hilang huhu

..
 
Comment by deennasour
2008-12-07 09:03:43

wah kau telah mengkondemkan n.9 secara terbuka…
aiyak..bertuah malaysia ada n.9 tau.
kalau tak, tak cukup satu jalur bendera malaysia..

cepat je motor kau dpt claim insurans yosh.

..
 
Comment by sam
2009-09-17 05:47:27

x pyh r kutuk n9.
klo x suka silakan pg ke johorian ko tu

..
 
Comment by SHANKS
2010-07-30 18:19:56

betui juga apa PONTIANAK CKP…. ciplak jee.. tp x yah sampai2 gaduh2… BUAT MALU JEK… 🙂 :[ =( . aku pun x puas hati gak bila TMNET @ brand2/saham2 org melayu Cth: Streamyx @ celcom… kalau kita tahu kelemahan syarikat tersebut.. bt la report,.. x perlulaa sampai nak kondem2 tahap dewa.. ORG CINA BANTU , ORG MELAYU LAK SUKA BUNUH SAMA SENDIRI… ITULAH HAKIKATNYA… KONONYA… aku lebih pandai/terer.. hebat2… TUHAN tue maha adil.. hari ini ko bt.. esok2 lusa.. ko terima….

– insan biasa.. ikhlas – 8)

..
 
Comment by SHANKS
2010-07-30 18:22:51

sifat merendah diri.. lebih mulia… huhuhuhuuhh

Adakalanya Kita Diatas ,
Adakalanya Kita Terjatuh ,
Adakalanya Kita Bahagia ,
Dan Adakalanya Kita bersedih
Dunia Akan Berputar….
Anda akan Merasainya….
Jadi , tidak perlu bermegah2
dengan Apa yg kita lakukan…

– BOMBA PORT DICKSON –

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post