Special Moment: Khai’s Graduation Day

860 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Alhamdulillah, segalanya dah selesai. Macam yang korang tahu (sebab Khai dah kasitahu.Hehe), berlangsung pada 14 Disember 2008 lepas, seramai 409 student dah selamat menghadiri Convocation di Limkokwing University dengan penuh gilang-gemilangnya. Penat memang tak terkata. Bermula sehari sebelumnya datang Limkokwing untuk payment, gown dan rehearsal, kemudian sehari lagi untuk Graduation Day.

Masa graduation day tu, Khai bukan sahaja sah bergelar Graduan Limkokwing dalam bidang Creative Multimedia, tapi juga sebagai penerima Industry Award for Excellence – Best in Interactive & Web presented by Hewlett Packard yang disampaikan oleh Tan Sri Senator Jins Shamsudin, pelakon veteran kita. Award ni pastinya menaikkan sedikit saham yang ada pada nama Khai nanti bila nak apply kerja. That why i love HP sebab Acer kedekut nak kasi award. Kan? Hahaha.


Well, family Khai semua dapat datang. Family Khai – Mak, abah, along, angah, alang, kakcik, kaktih dan akak dan abang ipar – kak ifa, abg mahat, abg bf, abg rashid, anak saudara – Fizal, Ijud, Anis, Adlin, Husna, Elisha dan dua lagi dalam perut alang & kakcik. Thanks a lot! Penat lelah masa hari tu terus hilang bila nengok diorang semua gembira. Khai sedar, tanpa sokongan dan bantuan diorang selama ni, siapalah Khai pada hari ini. Tidak dilupa, semua lecturer yang telah banyak mencurahkan ilmu kepada Khai selama ini. Miss Yun Lin (really miss u), Sir Rozhan, Miss Jay, Miss Feeza, Sir Puja, Sir Asrizal, Sir Zarim, Sir Azhari, Sir SMK, Miss Ziehan dan semua lecturer yang pernah mengajar Khai selama hampir 3 tahun Khai di Limkokwing University. Terima Kasih banyak-banyak.

Kepada semua sahabat yang mengenali diri ini, Terima kasih banyak-banyak. Bigshow, Bahar, Zul, Abe, Zeggie dan korang member lelaki yang lain. Tina, Tini, Pat dan member-member perempuan lain yang kenal Khai, congratulations juga untuk korang walaupun Khai tak berdaya nak wish dari handphone mahupun face to face. Khai sedar masa 3 hari yang ada haritu, adalah detik-detik terakhir sebelum kita semua membawa haluan masing-masing. Tiada lagi gelak-tawa dan hiba yang akan kita kongsi bersama. InsyaAllah, suatu hari nanti, kita akan jumpa lagi. Harap korang semua berjaya dalam karier masing-masing. Kalau korang kahwin nanti, jangan lupa jemput Khai join sekaki ye.

Khai tahu, kerinduan zaman college pasti akan datang juga nanti. Dulu masa di sekolah rendah, naik menyampah nengok muka cikgu apa lagi guru besar. Kemudian masuk ke zaman sekolah menengah. Tekanan yang ada di sekolah menengah, sedikit sebanyak membuatkan zaman sekolah rendah kian dirindui.

Masuk ke alam college/university, terus meninggalkan teman-teman yang dikenali di sekolah menengah. Kadang-kala ada rasa rindu pada teman sekolah dulu, tapi kehadiran teman-teman baru di University, terus mengubat rasa rindu pengalaman pahit dan panis dahulu.


Kini, teman college/university pula terpaksa ditinggalkan. Khai tahu, ianya pasti ada ubat semasa masuk ke alam pekerjaan nanti. Apapun ini sememangnya perjalanan hidup seorang manusia yang terpaksa Khai tempuhi dengan penuh tenang dan sabar. Ya Allah, kau jadikanlah aku hambaMu yang soleh, jauhi aku dari segala apa yang mendatangkan kemurkaanMu. Jadikanlah aku seorang insan yang berjaya di masa hadapan. Kau permurahkan rezeki ku dan jauhi aku dari perkara yang melalaikan. Amin ya Rabbal Alamin.

Pstt: Untuk korang yang rasa macam nak wish congratulations kat Khai tu, boleh je berbuat demikian dalam bahagian komen entri ini. hihi..

Bush Dibaling Kasut

Haha, sangat kool! Patutnya wartawan tu tak payah susah-susah nak baling kasut. Baling je bom terus.. Biar bersepai kepala hanjing tu.. Salute dengan keberanian wartawan tu. Harap nasib dia tak la seburuk yang kita fikirkan di penjara nanti. Kalau rasa nak try baling kasut kat Bush the Dog tu jugak, boleh usya link kat bawah..

http://www.kroma.no/2008/bushgame/

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 11:32 am 16 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 860 views
Dalam kategori: Hidup Khai, Istimewa | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

95 Comments »

Comment by aarin
2008-12-16 11:46:04

Congrats… seronok bila dapat grad nie,semua tekanan berkurang, tapi tak kurang hebatnya tekanan masa bekerja nanti..
Terkenang zaman saya grad dulu, ssemua orang saya nak ucapkan terima kasih..

[Reply]

..
 
Comment by eda
2008-12-16 11:55:09

CONGRATS…….!!

[Reply]

..
 
Comment by nana
2008-12-16 12:04:46

congrats2…..!!!

[Reply]

..
 
Comment by rohaizad
2008-12-16 12:05:04

Teringat plak masa konvo 11 tahun lepas.. adeh. Terasa rindu plak pada member-member yang lama.

Anyway, congrats dan selamat menempuhi dunia yang sebenar 😀

[Reply]

Mohd Ismail Reply:

11 tahun lepas? agak lama dah tu.. aku yg grad 3 bulan lepas pun da rasa mcm nk masuk belaja balik.. haha.. heaven dowh study..

[Reply]

..
Comment by Mohd Ismail
2008-12-16 12:57:26

11 tahun lepas? agak lama dah tu.. aku yg grad 3 bulan lepas pun da rasa mcm nk masuk belaja balik.. haha.. heaven dowh study..

[Reply]

..
 
 
Comment by menteil
2008-12-16 12:44:08

congraz!
nak adiah aku tengah sengkek.. hehe..

oh sedih jugak berpisah dengan kawan2..
lagi2 awek cun.. haha..

pas nie wat la projek2 gempak..
ajak sekali aku join.. hehe

[Reply]

Khai Reply:

hoho.. insyaAllah.. kalau leh buat team dalam internet ni, byk je idea dalam kepala ni…

[Reply]

menteil Reply:

hehe.. cantek!!
kita gemparkan dunia internet nie…
haha..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 14:04:14

hoho.. insyaAllah.. kalau leh buat team dalam internet ni, byk je idea dalam kepala ni…

[Reply]

..
Comment by menteil
2008-12-16 15:53:28

hehe.. cantek!!
kita gemparkan dunia internet nie…
haha..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by adib.
2008-12-16 12:47:19

zaman tadika : best sgt sebab main ja..heheh..

zaman sekolah rendah : waaa.lagi best..jumpa kawan mcam-macam..blajar nk kenal org..boleh wakil sekolah..dah start nk popular..

zaman sekolah menengah : jiwa kacau..dengan mcam-macam….ada pulak yg sempat cari “bunga” waktu zaman ni..kawan-kawan adalah segalanya..time last day SPM la paling macam sedih skali..

lepas dah habis blajar..terasa balik kerinduan waktu dalam blajar tu..walaupon time blajar tu ada rasa mcm boring tp..ttp telan jugak kan..ermm….

TAHNIAH… planning nk keja kan..jadi KOK(khai orang kaya) hahaha..

[Reply]

..
 
Comment by Mohd Ismail
2008-12-16 12:59:12

tahniah khai sbb da grad + menang industry award tu.. =) apply la keje ngan advertlets.. mana tahu.. he he

[Reply]

..
 
Comment by Sabri
2008-12-16 13:07:28

wah, seronoknya dah abis blaja.. bila lah sabri nak abis plak ni.. result pmr pn x kua agy.. haha.. 😛 hurm, acer kedekut.. hahaa..

[Reply]

..
 
Comment by hafiz
2008-12-16 13:14:33

tahniah khai….sambung la blaja ambik master..ahak!

[Reply]

..
 
Comment by iera tomei
2008-12-16 13:18:23

wah, bestnye…dah grad…kiter lambat lah lagi, tunggu 4 tahun lah, tua dulu lah agaknya…hehhehe…

apapun, tahniah…kamu dah buktikan yang kamu terbaik dengan award yang kamu dapat tu kan?

ok, congrat lagi sekali…
hehehhe
(*0*)

[Reply]

..
 
Comment by emptyspace
2008-12-16 13:34:05

tahniah buat ko. tp diploma ni kalau nak apply jawatan programmer dlm kerajaan ade susah la jugak..

[Reply]

Khai Reply:

Thanks..

Khai memang nak sambung degree kat UiTM atau MMU nanti bro… insyaAllah… dalam perancangan intai sana sini.. hehe

[Reply]

emptyspace Reply:

kalau nak sambung, jgn lupa amik sc comp. or it.. baru leh berkhidmat dgn kerajaan 🙂

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 14:06:09

Thanks..

Khai memang nak sambung degree kat UiTM atau MMU nanti bro… insyaAllah… dalam perancangan intai sana sini.. hehe

[Reply]

..
Comment by emptyspace
2009-01-04 10:46:44

kalau nak sambung, jgn lupa amik sc comp. or it.. baru leh berkhidmat dgn kerajaan 🙂

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Eriyza
2008-12-16 13:38:24

Tahniah Khai.
Seme penat lelah bebaloi. 🙂

[Reply]

..
 
Comment by fiffy
2008-12-16 13:45:25

congratz khai…bestnye la dah grad…
xsabar gak nk grad ni…
tgl lg 6 bln jer…hehe

[Reply]

..
 
Comment by kusu
2008-12-16 14:07:34

wah!..betambah la saham encik khai ni bila dapat award..
haha..congrats bro!

macam mana ko boleh dpt award tu ye???
citer sket..hee

[Reply]

..
 
Comment by akusape
2008-12-16 14:18:51

Khai….tahniah..

[Reply]

..
 
Comment by ilazz
2008-12-16 14:43:37

Tahniah..
wa caya la sama lu…

[Reply]

..
 
Comment by hafreze
2008-12-16 15:16:01

masuk mmu! baru kool.

orang kool je blaja kat mmu. hahaha

[Reply]

..
 
Comment by me amor
2008-12-16 15:20:11

congrat utk ko gak khai….ada jgak terselit nama aku ek

[Reply]

..
 
Comment by Hamdi
2008-12-16 15:47:24

tahniah bro!
selamat maju jaya
selamat bekerja
selamat dapat gaji
pastu, selamat belanja aku dengan gaji ko tuh
wahahahahahahah

best tak puisi aku buat untuk ko nih?
wahah
sedih giler
cara ko cakap nih macam nak tinggalkan aku jer (touching skit ) wahahah
jangan tinggalkan aku (aku kan dok kat limkokwing)
wahahah

Ps: aku nih mental skit… weeee~ sian kan ko dapat member macam aku nih!

[Reply]

Khai Reply:

huhu. sampai hati ko balik perak time graduation day aku.. sob sob.. ni yg sedih ni..

thanks ntuk puisi yg ntah ape ape tu.. hhihi..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 18:13:53

huhu. sampai hati ko balik perak time graduation day aku.. sob sob.. ni yg sedih ni..

thanks ntuk puisi yg ntah ape ape tu.. hhihi..

[Reply]

..
 
 
Comment by put_272
2008-12-16 15:58:02

waahh….Best in Interactive & Web tu…..caya la khai….huhu… congrats to you…

[Reply]

..
 
Comment by wenkt
2008-12-16 16:15:22

tahniah
nak your resume
i patut rebut u awal2
tapi tak tau nk kasi kerja apa
i tak perlukan org dlm bidang creative multimedia agi.
heheh

next time maybe
but i can help u dptkan kerja
or better job

ngee

TAHNIAH

[Reply]

Khai Reply:

Thanks wan… if u ade better job, roger2 la khai yer.. thanks

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 18:19:56

Thanks wan… if u ade better job, roger2 la khai yer.. thanks

[Reply]

..
 
 
Comment by anaktekak
2008-12-16 16:15:37

tahniah la sebab dapat award..jeles aku dengan korang semua yang dapat award..tapi yang paling penting teddy bear yang aku dapat masa ari tu yang paling besar antara semua orang..huhu..

ari tu aku teringin nak amek gambar dengan en khai yang dah kurus nie..tapi takut plak…huhu..

[Reply]

Khai Reply:

apesal takut.. sejak bila aku jadi karnibal.. makan ko.. ehehehe.. ingat nak kasi ko “something”, tapi malaslah… orang tgh bahagiakan…. lalalala..

[Reply]

anaktekak Reply:

ko nak bagi ape kat aku???adoi apsal tak bagi je ari tu?aku tau ko nak bagi bunga 99 kuntum kat aku..tul tak?huhu…aku tengah derita sekarang ni..dah tak bahagia macam dulu dah…

[Reply]

Khai Reply:

haah, nak kasi ko bunga tahi ayam.. boleh?

me amor Reply:

owh….ko x bg pun kat aku ros pink ek…xpe2….

..
Comment by Khai
2008-12-16 18:18:51

apesal takut.. sejak bila aku jadi karnibal.. makan ko.. ehehehe.. ingat nak kasi ko “something”, tapi malaslah… orang tgh bahagiakan…. lalalala..

[Reply]

..
Comment by anaktekak
2008-12-17 10:01:37

ko nak bagi ape kat aku???adoi apsal tak bagi je ari tu?aku tau ko nak bagi bunga 99 kuntum kat aku..tul tak?huhu…aku tengah derita sekarang ni..dah tak bahagia macam dulu dah…

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-12-17 17:26:48

haah, nak kasi ko bunga tahi ayam.. boleh?

[Reply]

 
Comment by me amor
2008-12-19 10:12:48

owh….ko x bg pun kat aku ros pink ek…xpe2….

[Reply]

 
 
 
 
Comment by lily
2008-12-16 16:19:17

Hello Khai

Congratulations atas kejayaan cemerlang Khai.

After a while, you will find that you will have several groups and categories of friends. Kawan sekolah rendah, kawan sekolah menengah, kawan uni, your colleagues, and if you further your studies, kawan masa buat MBA, kawan kat cyber..but personally, nothing beats kawan sekampung masa kecik kecik dulu..that was decades ago lah!

Congrats again!

[Reply]

Khai Reply:

Thanks lily.. u’re my silent reader right? thanks for you support..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 18:21:14

Thanks lily.. u’re my silent reader right? thanks for you support..

[Reply]

..
 
 
Comment by nieza
2008-12-16 16:42:49

dasar penipu….

[Reply]

put_272 Reply:

huhuhu….ni pe kes lak…huhuhu

[Reply]

Khai Reply:

oh lupa.. tahniah juga untuk cik nieza.. dan harap setiap kuntuman bunga ros pink hadiah dari khai tu, disemat dalam hati dalam-dalam yer… kenangan selama kita bersama..

susah nak jumpa lagi lepas ni.. mcm yg khai selalu cakap.. percayalah… if u meet someone that good than me, just follow ur heart lah… i’m just too lazy…

[Reply]

zelo55 Reply:

ni btol2 nieza ke..
ni nieza klon…
wahahhahah…

[Reply]

Khai Reply:

kalo ayat kurang ajar + biadap + x cukup di ajar tu, sah sah la dia..

[Reply]

me amor Reply:

ish ko ni….insurans murah ni….

..
Comment by put_272
2008-12-16 16:52:38

huhuhu….ni pe kes lak…huhuhu

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2008-12-16 18:16:46

oh lupa.. tahniah juga untuk cik nieza.. dan harap setiap kuntuman bunga ros pink hadiah dari khai tu, disemat dalam hati dalam-dalam yer… kenangan selama kita bersama..

susah nak jumpa lagi lepas ni.. mcm yg khai selalu cakap.. percayalah… if u meet someone that good than me, just follow ur heart lah… i’m just too lazy…

[Reply]

..
 
Comment by zelo55
2008-12-17 00:34:23

ni btol2 nieza ke..
ni nieza klon…
wahahhahah…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-17 17:28:48

kalo ayat kurang ajar + biadap + x cukup di ajar tu, sah sah la dia..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by me amor
2008-12-19 10:14:17

ish ko ni….insurans murah ni….

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Fahmishah
2008-12-16 17:01:12

Tahniah Khai!

[Reply]

..
 
Comment by Truckster
2008-12-16 17:58:10

tahniah kerna sudah bergraduasi….

[Reply]

..
 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-12-16 18:28:26

congratulation 4 your great achievement.. that’s all. hehehe..

[Reply]

..
 
Comment by kimi
2008-12-16 18:42:19

tahniah khai…. sesungguhnya apa yg ko dpt skarang ni adalah apa yg ko semai dulu… you reap wat u sow.. tahniah skali lg….bukn senang nak dpt award2 tu sume… (clap!clap!!)

[Reply]

Khai Reply:

siapalah aku tanpa kawan sehebat ko, kimi.. jasa ko yg terdahulu, sentiasa melekat dalam hati dan sanubari ku ini.. hehehe… u’re my friend.. thanks

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 20:29:03

siapalah aku tanpa kawan sehebat ko, kimi.. jasa ko yg terdahulu, sentiasa melekat dalam hati dan sanubari ku ini.. hehehe… u’re my friend.. thanks

[Reply]

..
 
 
Comment by G-Mah
2008-12-16 18:50:04

heloooo mr.khai..
congratulations ya bro!!
huhu sy sungguh bangga dgn anda…wawawa!!!

saluttteeeeee..
gudluck in ur future life…

[Reply]

..
 
Comment by lily
2008-12-16 18:52:47

congratz khai~~
semoga lebih berjaya dalam hidup
dan cepat2lah popular yek?
huhu
=D

[Reply]

..
 
Comment by greenia
2008-12-16 19:01:26

ngeee.
tahniah incik khai.
hevat lah anda.
nak keja pa lps ney?

[Reply]

Khai Reply:

tak tahu lagi greenia.. tanam anggur boleh? tanam anggur = menganggur..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-17 17:31:25

tak tahu lagi greenia.. tanam anggur boleh? tanam anggur = menganggur..

[Reply]

..
 
 
Comment by cewekbopot
2008-12-16 19:39:56

tahniah khai!!
slamat menempuh alam baru dalam hidup & gud luck!

*rindunye kat kengkawan aku…kuittho 2003~2007
twintech 2000~2001
polytech kk 1998~2000

[Reply]

..
 
Comment by shamzettai
2008-12-16 19:43:58

malangnya nasib wartawan tuh, dengar kata family dia dakwa dia diseksa oleh body guard nouri al-maliki, wtf…

[Reply]

Khai Reply:

Hurm… entahlah.. walau apapun, kita tak mampu nak buat apa-apa. even kita mampu berbangga dengan keberanian dia membaling kasut tu, tapi kita tak mampu nak halang dia dari terima hukuman…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 20:30:30

Hurm… entahlah.. walau apapun, kita tak mampu nak buat apa-apa. even kita mampu berbangga dengan keberanian dia membaling kasut tu, tapi kita tak mampu nak halang dia dari terima hukuman…

[Reply]

..
 
 
Comment by finas
2008-12-16 20:09:25

Khai..
Nak request gamb ko ngan kwn2 pki jubah
Asal sumer pic sijil ??

P/s::pic cik nieza skali boleh ker?

🙂
Jgnla hampakan peminat

[Reply]

Khai Reply:

hehehe.. actually gambar2 time salam datuk jins shamsudin dan gambar dgn member2 yg lain, semuanya masih di Limkokwing. Hari Khamis ni baru boleh ambik.. even khai x beli pun, khai akan minta dari member yg beli gambar2 tu.. Hehehe..

Kalau nak nengok beberapa gambar yg sempat khai snap guna Nokia N73, leh la usya fesbuk or frenster khai…

[Reply]

finas Reply:

Aduh!!
sungguh mls~
xperlah..tggu jer smpai khamis, sabt ahd etc

tq khai ^_^

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-16 20:32:39

hehehe.. actually gambar2 time salam datuk jins shamsudin dan gambar dgn member2 yg lain, semuanya masih di Limkokwing. Hari Khamis ni baru boleh ambik.. even khai x beli pun, khai akan minta dari member yg beli gambar2 tu.. Hehehe..

Kalau nak nengok beberapa gambar yg sempat khai snap guna Nokia N73, leh la usya fesbuk or frenster khai…

[Reply]

..
Comment by finas
2008-12-16 23:12:20

Aduh!!
sungguh mls~
xperlah..tggu jer smpai khamis, sabt ahd etc

tq khai ^_^

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by deennasour
2008-12-16 20:11:24

owh khai, kau mmg pria terhebat lah. menang best award ituh.
arap2 aku sambung degree taun depan, dptlah best student eh.
stpm aku tak dpt jadik pelajar cemerlang seluruh melaysia. ahahaha.

erm nasib wartawan tu, smestinya seburuk yg kita fikirkan.
tapi moga Allah melindunginyesss

[Reply]

..
 
Comment by Faizal
2008-12-16 20:39:31

tahniah….selamat datang ke alam dunia pekerjaan.

[Reply]

..
 
Comment by loque
2008-12-16 22:36:37

oh dah graduate la bro ni yerk
congrats bro!
tahniah!
loque SPM pun belum lepas lah
tunggu result PMR nih
berdebar2 plak nih
he3

[Reply]

..
 
Comment by |1f34|-|1r3
2008-12-16 23:10:55

tahniah khai atas graduation day ko !

[Reply]

..
 
Comment by Richie
2008-12-17 03:38:04

khai..tahniah aku ucapkan 🙂 amiinn

[Reply]

..
 
Comment by GhOsT_MaR
2008-12-17 05:09:26

tahniah kpd khai …
semoga lbh success dari skang …
semoga allah mempermudahkan jalan hidupmu …

[Reply]

..
 
Comment by saifullahism
2008-12-17 08:04:07

congratz bro for graduation & dpt award yg t’mahal kt dlm industri kte……

*x sabar nk hbis cpt study n graduate…… (^^)

[Reply]

Khai Reply:

sabar bro.. dulu aku macam ko gak.. x sabar2 nak grad.. ni dah grad, rasa rindu plak nak nengok muka limkokwing..

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-17 17:33:20

sabar bro.. dulu aku macam ko gak.. x sabar2 nak grad.. ni dah grad, rasa rindu plak nak nengok muka limkokwing..

[Reply]

..
 
 
Comment by annyss
2008-12-17 09:36:19

Tahniah Khai…..

[Reply]

..
 
Comment by adleyna
2008-12-17 10:16:22

Tahniah khai…
akak tumpang berbangga …
dengan kejayaan anak bangsa kita…

Walaupun akak baru join blog ni..
skarang bleh dikatakan hampir stiap ari
akak akan luangkan masa jengok blog khai ni..
Very interesting…

Nak buat sendiri tak pandai…so…just tengok yg khai je lah kan..heheh

[Reply]

Khai Reply:

thanks akak adleyna.. tanpa sokongan akak n kalian semua, ada apa dgn blog picisan ni….

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-17 17:35:15

thanks akak adleyna.. tanpa sokongan akak n kalian semua, ada apa dgn blog picisan ni….

[Reply]

..
 
 
Comment by arcanawar
2008-12-17 11:09:15

salam..found ur blog somewhere..can’t remember..anyways..congrats on the graduation..so now u gonna continue studying or gonna start working eh ?

[Reply]

Khai Reply:

tak tahu lagi.. maybe kerja dulu kot.. baru continue study…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-17 17:55:28

tak tahu lagi.. maybe kerja dulu kot.. baru continue study…

[Reply]

..
 
 
Comment by xmindfreakx
2008-12-17 11:46:30

heh…tahniah khai..ala,rilek2 sudah..pisah2 nie asam garam.M’sia kecik je.esok ,lusa jumpa la balik…

[Reply]

..
 
Comment by azleah
2008-12-17 12:17:19

aku mewakili kechik pun nak wish ko congratulations!

[Reply]

..
 
Comment by Shahs
2008-12-17 18:38:25

Hello Khai.

Congratulations on graduating, getting the award and getting recognized.

Kak shahs doakan murah lagi rezeki khai n bertambah luas peluang utk berjaya dlm kerjaya.

[Reply]

Khai Reply:

thanks kak shahs…

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-18 16:22:17

thanks kak shahs…

[Reply]

..
 
 
Comment by aman
2008-12-17 22:18:59

wow..congrats Khai. Tak sia-sia aku sponsor ko. Haha. BTW, sambung degree tak?

[Reply]

Khai Reply:

itu satu kemestian.. aku lebih suka panjat satu-satu.. diploma, then degree, then master, then baru phd.. mesti time phD tu otak aku dah lebih besar dari kepala.. camne tu? hehehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-18 16:28:15

itu satu kemestian.. aku lebih suka panjat satu-satu.. diploma, then degree, then master, then baru phd.. mesti time phD tu otak aku dah lebih besar dari kepala.. camne tu? hehehe

[Reply]

..
 
 
Comment by Sweet Thinker
2008-12-17 22:21:49

awat ko x wat artikel asing2 ar? akoo rs cam nk baling kasut kat ko je sempena ko konvo. amercam? hehe! giler rebel idea nie. hahahak!

[Reply]

Khai Reply:

haha.. bapak zalim gilee.. tapi kalo baling kasut emas takpe.. patik sudi menangkapnya biarpun dengan kepala.. 😛

[Reply]

..
Comment by Khai
2008-12-18 16:29:37

haha.. bapak zalim gilee.. tapi kalo baling kasut emas takpe.. patik sudi menangkapnya biarpun dengan kepala.. 😛

[Reply]

..
 
 
Comment by Najmi
2008-12-18 15:35:12

woah, tahniah khai 😀

[Reply]

..
 
Comment by pat
2008-12-18 18:07:07

congrats khai!! best la ko dpt award ek… jgn lupe kat aku ngan member2 lain taw.. kalo ko lupe aku s(T)umpah ko ngeh ngeh..

[Reply]

Khai Reply:

mana leh lupa.. korang member yang terbaik dunia akhirat.. cewah!!

nak tumpah aku jadi ape? tumpah la aku jadi clark kent.. plsss.. hehehe

[Reply]

me amor Reply:

pat…ko s(t)umpah khai jadi ros pink…nak tau nape????sbb dia kdkut…x bg pun kat kte ros pink…..

[Reply]

Khai Reply:

haha.. nak wat camne.. kalau aku tahu, baik kasi korang dari kasi kat minah tu… nyesal + sia-sia sungguh…

..
Comment by Khai
2008-12-18 19:25:36

mana leh lupa.. korang member yang terbaik dunia akhirat.. cewah!!

nak tumpah aku jadi ape? tumpah la aku jadi clark kent.. plsss.. hehehe

[Reply]

..
Comment by me amor
2008-12-19 10:18:45

pat…ko s(t)umpah khai jadi ros pink…nak tau nape????sbb dia kdkut…x bg pun kat kte ros pink…..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2008-12-19 15:05:46

haha.. nak wat camne.. kalau aku tahu, baik kasi korang dari kasi kat minah tu… nyesal + sia-sia sungguh…

[Reply]

 
 
 
 
Comment by pat
2008-12-19 19:12:22

ntahnye khai.. x nk bg bunge kat kitorg pown..isk isk..
x kesian ke kat org nganggur nie.

[Reply]

..
 
Comment by titan
2008-12-20 00:27:43

hoho..aku teringat balik plak masa grade tahun lepas pada bulan 9 aritu..

sonok study nih. macam2 kita nak wat. apapun. congratulations!

[Reply]

..
 
Comment by miss kaka
2008-12-21 21:01:26

congrat..

[Reply]

..
 
Comment by someone
2008-12-22 12:56:13

congratz bro for ur achievement…
tros kn usaha….
all da best n gud luck… 😀

[Reply]

..
 
Comment by someonez
2008-12-31 03:30:13

Tahniah khai, pertama kali saya membaca blog engko ni memang best!….semoga terus berusaha dan berjaya dunia akhirat..insyAllah..

[Reply]

..
 
Comment by Izar
2009-01-05 12:49:15

Gud luck Khai…

[Reply]

..
 
Comment by cruz
2009-02-04 01:42:14

blog yang cukup mengkagumkan…
dari segi gaya penulisan bahasa….
kematangan…
idea…
aura…..
& something……… i cant’ expalain it
wow!!! i really salute to you…
hope i can be ur friend… so much experience that you have even you are still young… OMG!!!

Khai says: Hi cruz.. thanks in advanced… thanks juga kerana menyokong justkhai.com.. hihihi

[Reply]

..
 
Comment by @Ku tEsY@
2009-02-21 18:00:00

hafap x terlambat utk ucapkan tahniah buat khai…
semoga terus maju dalam bidang yg diambil…

[Reply]

..
 
Comment by alana
2009-03-02 18:54:15

lor…da graduate ker?
congrats la… 🙂
nk amek degree kt ne?
good luck… 🙂

ke nak keje trs? 😀

[Reply]

Khai Reply:

tak tahu lagi la cik alana yg comel.. maybe i nak masuk minang u terus kot.. boleh? 8)

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-03-02 19:31:15

tak tahu lagi la cik alana yg comel.. maybe i nak masuk minang u terus kot.. boleh? 8)

[Reply]

..
 
 
Comment by Faiz
2009-03-18 23:36:24

Bro Khai… kamu bagaikan idola ku… chewah… :o:

[Reply]

..
 
Comment by chocolateice
2009-07-23 00:05:01

salam khai…huhu
sokmo jd yg ketinggln zaman…
xpe la…
tahniah ye…
biar la even expired pon

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?