Google Zeitgeist 2008

410 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Google Zeitgeist mengumpulkan apa yang Khai, korang, dan mereka semua dah search di Google. So rasanya Google Zeitgeist amat penting untuk mereka yang gilakan hits dan populariti di blog. Bila korang tahu keyword-keyword yang selalu orang search, bolah la korang menyelam sambil minum air dengan menulis apa-sahaja yang berkaitan dengan keyword yang menjadi top 10 di Google. Understood?

Jom usya apa yang majoriti orang Malaysia search di Google pada tahun ini.

Fastest Rising

    1. malaysiakini
    2. facebook
    3. harakah
    4. tv3
    5. malaysia today
    6. rapidshare
    7. blogspot
    8. youtube
    9. malaysian insider
    10. beijing 2008

Most Popular

    1. youtube
    2. yahoo
    3. friendster
    4. utusan
    5. mp3
    6. google
    7. games
    8. map
    9. lyrics
    10. myspace

Local celebrities

    1. anwar ibrahim
    2. barack obama
    3. lim kit siang
    4. chua soi lek
    5. mahathir mohamad
    6. miley cyrus
    7. lee chong wei
    8. tony pua
    9. hannah montana
    10. siti nurhaliza

Google News local searches

    1. ibiden asia
    2. anwar ibrahim
    3. datuk seri
    4. olympic badminton results
    5. chua soi lek
    6. malaysian election results
    7. malaysia budget 2009
    8. malaysia new cabinet
    9. permatang pauh election
    10. gamuda bhd

Car brands

    1. perodua nautica
    2. toyota rush
    3. proton mpv
    4. proton blm
    5. honda city
    6. proton saga
    7. grand livina
    8. honda accord
    9. myvi
    10. honda civic

Nampaknya tahun 2008 ni betul-betul tahun politik Malaysia bila Top 5 local celebrities semuanya yang berkaitan dengan politik. Bosan-bosan. Makin banyak la blog yang menulis pasal politik lepas ni. Nak cari income dari search engine (SEO) punya pasal ye tak?

Kalau target blog korang ni “world”, mean korang tak perlu titik-beratkan keyword-keyword yang datang dari Malaysia. Nengok kat web Google Zeitgeist tu, dan cari la apa keyword yang memang wanted satu dunia. Nombor 1 adalah Sarah Palin. Siapa dia tu? Camne plak boleh jadi keyword paling popular di search satu dunia?

Kudos untuk Apa Saja (dot) Net.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:01 am 20 December '08 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 410 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

19 Comments »

Comment by buyeh
2008-12-20 00:14:17

x silap sarah palin tu calon republikan.
dier ni nk run post presiden
dier ni salah sorg gabernor gak…gabernor alaska

p/s: hai..saye org baru

..
Comment by Khai
2008-12-20 03:05:24

thanks Buyeh for information.. orang baru? well, welcome to da club!! hehehe…

..
 
 
Comment by aman
2008-12-20 00:56:52

Di mana nama Pak Lah? Haha. Anwar leading..

..
 
Comment by Sabri
2008-12-20 00:58:43

haha.. memang tawon politik lol.. hehehe.. tp aku x ske politik skrg ni just sbb politik ngan agama dipisahkan.. adesyy.. bahaya2..

..
Comment by buyeh
2008-12-20 01:00:52

tu ler pasai….

padahai agama ni menyeluruh…

..
 
 
Comment by Truckster
2008-12-20 01:14:28

hehe tarik jangan xtarik…..

..
 
Comment by faiz
2008-12-20 01:22:31

mane niesa ni..tak perang lg ker..
bese ler kaum hawa…
hahahaa

..
Comment by buyeh
2008-12-20 02:04:59

adeh… =.=”

..
 
 
Comment by Azizwanâ„¢
2008-12-20 01:27:40

huhu.. aku baru tahu akan kewujudan benda ni. aku ketinggalan zaman betol la.. sian2.. anak sapo la ni? hehehe..

anyway, tq khai sbb membukakan mata dan minda ku dlm dunia internet ni. ahakz!

..
 
Comment by Rjuna
2008-12-20 01:43:38

Haha ko sumbat semua yg popular kat tags tu yek, gila trafik, info yg berguna, sayang khai 😛

..
 
Comment by loque
2008-12-20 03:20:06

bagus gak nih…
tapi loque lom gila traffic lagik
keh3
baru PMR
so slow slow je la nak blogging nih

..
 
Comment by HafizWasa
2008-12-20 09:52:46

biarkan tahun nie dengan politik…kadang2 politik nie buat pemikiran x berkembang je…

..
 
Comment by Malaynium_
2008-12-20 13:16:39

eh..
wujud ye benda alah ni..
bru dok pikir nak wujudkan huehue..
neway thanks for da info khai!

..
 
Comment by azleah
2008-12-20 16:38:21

sape ke wartawan yg pndi2 kata siti nurhaliza manusia paling top searchnya kat google utk tahun 2008 tu ek? cissss… tahu sgt la peminat fanatik dia.

..
 
Comment by put_272
2008-12-20 22:45:42

hmm….tadi baru je tgk kat paultan….huhu…perodua nautica leh leading lak…

..
 
Comment by bd fabregas
2008-12-23 09:36:10

aramak, wa pny awek, miley cyrus @ hannah montana masuk dlm list gak..

..
 
Comment by ubey
2008-12-23 10:17:30

sarah palin tu banyak sangat kontroversi. hehe. sebab tu ramai google.

..
 
Comment by Mohd Nasri
2008-12-23 11:52:30

blogspot jgk fastest rising kt malaysia ye..

..
 
Comment by munirah bahrin
2008-12-28 00:51:49

yes yes. anwar ada!

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?