10 Sebab Blog dikau sungguh Annoying!

301 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


1. Rasa pening bila masuk blog yang masuk-masuk je, terus keluar lagu. Mean lagu akan autoplay. Korang boleh letak lagu kalau rasa nak share lagu yang korang suka, tapi tak perlu autoplay kot? biar orang klik play sendiri kalau dia nak dengar. Lagi annoying kalau reader blog korang tu tengah bukak lagu dari PC dia sendiri then keluar lagu dari blog korang tanpa diminta.. Apapun, korang boleh dimaafkan kalau blog korang tu sangat comel apalagi kalau owner blog tu seorang awek cun pastinya Aiman tak kesah! ape lagi Khai?

2. Font terlalu kecil. Semua pun tahu yang kita boleh besarkan font kat browser dengan hold Ctrl + Scroll Up atau Ctrl and “+ – “, tapi ape salahnya korang terus je tambah besarkan sikit saiz font tu. Kan itu bermakna, korang tak perlu menyusahkah readers.. Tak la berapa nak annoying kot?

3. Pastikan blog korang diletakkan “read more” untuk setiap entri panjang.. Jangan bantai tulis beribu-ribu patah perkataan, then korang tak letak read more. Forsure jarak scroll browser orang yang nak baca blog korang tu jauhnya mencecah 100 Meter. Mungkin lebih.. Sian kot diorang nak scroll baca blog korang. Kalau Khai, tekan pangkah je la.. Ngerti kamu?

4. Penulisan korang dah best. Tak kira lah cerita pasal diri korang ke atau apa sahaja macam Justkhai ni. Apa yang hampasnya, korang dah lupa apa yang cikgu ajar time sekolah dulu. Apa murid-murid? Ya, jangan lupa kasi perenggan sikit. Kasi space kiranya. Jangan duk menulis panjang lebar dalam satu baris. Jangan sampai tanda noktah dan button ENTER kat keyboard korang tu rindu kat korang.

5. Pernah masuk blog yang owner dia tak reti nak letak gambar? Hurm, ni lagi satu masalah. Kami memang nak baca blog korang, tapi mata ni nak jugak rehat kot nengok gambar-gambar sikit. Nak terus baca apa yang korang tulis, sakit jugak. Lagipun orang kata, gambar tu ada seribu makna kan? Dengan letakkan sedikit gambar yang berkaitan dengan entri korang, mesti reader lebih faham apa yang korang nak sampaikan.. Ingat tu..

6. Jangan la terlalu rajin nak tukar-tukar warna kat tulisan blog korang tu. Dalam satu entri, tulis je guna warna font yang sama. Macam justkhai ni, tulisan semua hitam kan? Nak baca pun tak pening. Korang pun tak susah nak kena highlight satu-satu then pilih warna. Tak tahu la kalau blog korang tu di dedikasikan untuk badut-badut yang nak baca.. Well.. i’m not badut.. korang pun bukan kan? Tapi kan, kalau korang tu awek cun, mesti orang tak kisahnye.. serious!

7. Jangan ikut macam blog ni. Kat sidebar berderet panjang sampai ke bawah. Kalau boleh letak mana yang penting je. Tapi kat Justkhai ni, semua penting. Khai nak buat camne kan? Hehehe, actually boleh, asalkan tak annoying untuk reader. Susun la satu-satu kasi kemas sikit. Paling penting, lupakan widget yang berat-berat. Contoh macam Twitter. Kerana itulah twitter tak pernah wujud di Justkhai ni.

8. Jangan selitkan smiley-smiley dalam entri di blog korang. Percayalah, its look so annoying!! Trust me. Even korang letak smiley comel-comel pun, ia tetap ternyata hampas. Khai dah buat eksperimen dalam entri Khai sebelum ni yang pasal polis bodoh tu, tapi nampaknya korang selesa jugak ye. Takda siapa yang komen annoying pun. Tapi Khai percaya, sebab Khai sendiri terganggu gila nak baca entri tu yang penuh smiley. Selitkan sikit takpe la, jangan banyak-banyak.. Boleh?

9. Jangan sumbat iklan banyak-banyak kat blog korang macam apa yang blog ni buat. Owner blog ni memang hampeh sebab tu la dia sumbat iklan banyak-banyak. Hahaha. Tapi kan takpe kalau korang still leh manage iklan-iklan tu dengan kemas dan tersusun. Ye la kalau orang dah nak letak iklan kat blog kita, takkan kita tak nak kasi plak kan. Macam la bagus sangat ye tak? Orang dah nak letak iklan pun kira bagus.. Hah, kalau korang nak letak jugak, boleh la usya page pengiklanan.. Hehehehe.

10. Before korang nak update blog, pastikan buat research dulu. Pastikan jangan sesekali salah kasi info kat reader. Orang baca kat blog korang lain, kat blog orang lain pun lain. Alahai.. apapun, if betul korang dah betul-betul salah dan ternyata salah, jangan ego. Jangan dah baling batu sorok tangan pulak kan. Nanti kerat jari tu, baru tahu. Beranikan diri untuk tampil kehadapan.

Pssttt: Kindly busy buat satu projek ni. Hope semua berjalan lancar even jiwa Khai tak pernah aman pun melayan karenah insan bergelar wanita. I just too tired.. Apa yang boleh Khai buat, berserah je la selagi mampu.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 2:32 am 4 January '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 301 views
Dalam kategori: Blog, Tutorial | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

109 Comments »

Comment by Azizwanâ„¢
2009-01-04 03:25:35

huhu.. blog ni gila babeng besh la khai.. burok mcm mana pun kalau dah best.. semua tu org tak kisah.. kau letak la 100 ads skali pun, aku percya takde sape yg akan tegur.

dan ada some part aku tiru dr blog kau.. misalnya kotak ads yg kat bawah n3 tu. huhu.. actually saja nk cuba try test godek2 code. tak tau plak boleh dapat. hehehe..

dan yg aku stuju sangat2 ialah list no 1 sbb aku memang tak suka msuk2 je blog tu terus keluar lagu. dah tu, boleh plak sangkut2.. memang hampeh tul. aku datang blog bkn nk dgr konsert.. lolz :aie:

[Reply]

Khai Reply:

sampai hati ko cakap blog aku buruk broo.. uwaa, sedihnye.. huhuhu… =(

takpe2… bukan tiru namanya, tapi reference.. hehehe.. no problem.. 🙂

[Reply]

Hamdi Reply:

aku sokong ngan azizwan!
blog nih burok
hehehehe
jangan marah
nanti cepat tua! 🙂

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-04 07:15:07

sampai hati ko cakap blog aku buruk broo.. uwaa, sedihnye.. huhuhu… =(

takpe2… bukan tiru namanya, tapi reference.. hehehe.. no problem.. 🙂

[Reply]

..
 
Comment by Hamdi
2009-01-04 08:16:02

aku sokong ngan azizwan!
blog nih burok
hehehehe
jangan marah
nanti cepat tua! 🙂

[Reply]

..
 
 
Comment by x-po shop
2009-01-04 04:35:54

aku sokong pe yg ko ckp tu khai tp aku xbape stuju la psl ltk read more tu..aku bkn pe, aku rs klu ltk read more, akn myusahkan readers tu..yela, kne klik then kne tggu plak..klu tenet slow, lg la terbantut niat nk membaca..pe2 pun, depends la kt bloggerr tu..hoho

[Reply]

Khai Reply:

rasanya semua orang dah pakai broadband kot bro.. tapi tak tahu la ada yg still guna dial up… tapi aku anggap sapa yang guna celcom/maxis broadband, better guna dial up je.. lagi lajut kot dari dua tu.. hahahaha…. :[

neway, mmg depend la.. kalau ntuk entri pendek, x yah la letak read more tu.. tapi kalau dah entri menjela2, tensen gak orang nak scroll nengok entri no 3,4,5 dan seterusnya.. :o:

[Reply]

shamzettai Reply:

aisey man, nak letak read more camne khai,…aku tak bape pandai la… =(

[Reply]

nurie Reply:

ajar ckit nak letak read more 2…

hehe..br nak berjinak2 dgn dunia blog ni

tunjuk ajar ku sifu

[Reply]

sha-na.szied Reply:

leh ajar tak cara nak buat read more..?
saya dah try set kan kt blog. tp entah.. maybe x paham tulisan english tuh kot…help me khai.. balas kat emel ok..? thx!~

byk aku kene perbaiki blog aku nih

ps: hehe blog khai x burok, cume simpel;

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-04 07:27:46

rasanya semua orang dah pakai broadband kot bro.. tapi tak tahu la ada yg still guna dial up… tapi aku anggap sapa yang guna celcom/maxis broadband, better guna dial up je.. lagi lajut kot dari dua tu.. hahahaha…. :[

neway, mmg depend la.. kalau ntuk entri pendek, x yah la letak read more tu.. tapi kalau dah entri menjela2, tensen gak orang nak scroll nengok entri no 3,4,5 dan seterusnya.. :o:

[Reply]

..
Comment by shamzettai
2009-01-19 19:29:45

aisey man, nak letak read more camne khai,…aku tak bape pandai la… =(

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by nurie
2009-07-31 15:36:28

ajar ckit nak letak read more 2…

hehe..br nak berjinak2 dgn dunia blog ni

tunjuk ajar ku sifu

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by sha-na.szied
2010-03-21 05:25:01

leh ajar tak cara nak buat read more..?
saya dah try set kan kt blog. tp entah.. maybe x paham tulisan english tuh kot…help me khai.. balas kat emel ok..? thx!~

byk aku kene perbaiki blog aku nih

ps: hehe blog khai x burok, cume simpel;

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by loque
2009-01-04 04:50:39

wah!,,,
sy tak tergolong dalam kategori orang yg annoying kan?he3
sy pon setuju pasal auto player tuh…

[Reply]

zieyn Reply:

Phuh!t’golong la sgt..
entri ko panjang berjela2 tanpe meletakkan read more
fenin aku bace :bloody:

[Reply]

..
Comment by zieyn
2009-01-11 02:29:53

Phuh!t’golong la sgt..
entri ko panjang berjela2 tanpe meletakkan read more
fenin aku bace :bloody:

[Reply]

..
 
 
Comment by bd fabregas
2009-01-04 05:38:50

mmm, nasihat yg baik.. akan ku ikut segala advice2 dlm entri ni..

[Reply]

..
 
Comment by di
2009-01-04 05:48:00

ermm..nak tambah yang first tu..lagi2 annoying kalau lagu dia auto-play,tapi dalam website dia punya la susah nak carik mana datangnya lagu tu. kadang2 dia nyer music player tu punya la kat bawah ataupun berserabut di tengah2 website/profile dia, so amik masa dan kalut utk carik utk berenti lagu itu!!

[Reply]

Khai Reply:

agree!! haha..

lagi2 kalau player tu flash base nye.. tapi takpe la bro, thats why semua notebook skang ade button untuk MUTE.. dan speaker juga ada button on off.. hahaha..

tapi kalau khai, dari tekan button mute atau off speaker tu, better pangkah terus je blog tu.. :8

[Reply]

Sabri Reply:

pergh, tu memang benci la.. lagi2 ada pulak tu yang hide kan player tu.. mmg tutup speaker stiap kali masuk.. hahaha..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-04 07:29:37

agree!! haha..

lagi2 kalau player tu flash base nye.. tapi takpe la bro, thats why semua notebook skang ade button untuk MUTE.. dan speaker juga ada button on off.. hahaha..

tapi kalau khai, dari tekan button mute atau off speaker tu, better pangkah terus je blog tu.. :8

[Reply]

..
 
Comment by Sabri
2009-01-04 16:35:34

pergh, tu memang benci la.. lagi2 ada pulak tu yang hide kan player tu.. mmg tutup speaker stiap kali masuk.. hahaha..

[Reply]

..
 
 
Comment by ikanstim
2009-01-04 06:07:05

blog aku annoying x?
haha

btw,ade gadget ke utk “read more” tu khai?
aku ni buta blog sikit.plus, aku guna blogspot
waaa :[

[Reply]

Khai Reply:

aku kurang arif bro pasal blogspot.. tapi encik google dah membantu..

usya link ni.. 🙂

http://www.eblogtemplates.com/how-to-add-the-blogger-read-more-expandable-posts-link/

[Reply]

Kerja Kosong Di google Reply:

Guna blogspot pun boleh buat read more aper…kalau pendek post tu tak payah buat read more pun tak per..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-04 07:30:36

aku kurang arif bro pasal blogspot.. tapi encik google dah membantu..

usya link ni.. 🙂

http://www.eblogtemplates.com/how-to-add-the-blogger-read-more-expandable-posts-link/

[Reply]

..
 
2009-01-05 14:47:13

Guna blogspot pun boleh buat read more aper…kalau pendek post tu tak payah buat read more pun tak per..

[Reply]

..
 
 
Comment by anarm
2009-01-04 07:14:56

aku sokong yg buat read more tu.. n3 panjang berjela.. tak suke tak suke.. tp utk blogspot, ade ke cara nk buat read more? sblom ni aku dh try google.. ade la jumpe.. tp tak jadi sebab bile dh setting kt blogspot, read more tu jd nampak gak walaupun kite dh klik die.. sepatutnye die ilang la lepas kite dh klik situ kn? (korang paham tak ayat aku ni??) 🙂

[Reply]

Khai Reply:

really bro.. ko try link khai kasi kat komen atas ni.. mana tahu lain n menjadi ke..

tapi takpe la nampak pon read more tu.. asalkan tak annoying.. hehehhee :p

[Reply]

anarm Reply:

ok2.. aku cuba.. thanks bro bg link skali.. harap2 jadi la kt blogspot aku..

[Reply]

suealeen Reply:

tumpang lalu… read more di blogspot banyak giler cara nak buat. salah satu yang mudah dan menjadi di Hackosphere. saya pernah diminta buatkan read more owner satu blog, tapi ini kes yang tak boleh sangat². serammm ooo nak terjah masuk rumah orang ni…

anarm Reply:

wahh.. jadi la khai link yg ko bg tu.. haha.. tengkiu.. tengkiu 🙂

Khai Reply:

really.. good for you.. :8

..
Comment by Khai
2009-01-04 07:32:01

really bro.. ko try link khai kasi kat komen atas ni.. mana tahu lain n menjadi ke..

tapi takpe la nampak pon read more tu.. asalkan tak annoying.. hehehhee :p

[Reply]

..
Comment by anarm
2009-01-04 08:13:40

ok2.. aku cuba.. thanks bro bg link skali.. harap2 jadi la kt blogspot aku..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by suealeen
2009-01-04 08:59:44

tumpang lalu… read more di blogspot banyak giler cara nak buat. salah satu yang mudah dan menjadi di Hackosphere. saya pernah diminta buatkan read more owner satu blog, tapi ini kes yang tak boleh sangat². serammm ooo nak terjah masuk rumah orang ni…

[Reply]

 
Comment by anarm
2009-01-04 10:01:09

wahh.. jadi la khai link yg ko bg tu.. haha.. tengkiu.. tengkiu 🙂

[Reply]

 
Comment by Khai
2009-01-04 11:21:25

really.. good for you.. :8

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Aina
2009-01-04 07:33:07

Aq paling setuju ngan list no 1 tuu…
Lgi2 klu lagu tu rancak…terjerit..terpekik terlolong…
Tambah2 lagi org tgh gna headphone..
Adesss… Biar ada entry besh pown terus nak close jer…

Payah nak cari lagu tuu..nak kasi stop…
Last2 baek keluar jer…

[Reply]

sumwheronlywenoe Reply:

tp kalo lagu yg aku layan, ok je…huhu..tp kalo x sedap, terpakse ar mute je..mengganggu kosentrasi la jugak..btw, aku kureng annoying kot sbb baru je delete lagu kat blog aku smalam.. so skang blog aku xdo lagu.. 🙂

[Reply]

..
Comment by sumwheronlywenoe
2009-01-04 20:44:44

tp kalo lagu yg aku layan, ok je…huhu..tp kalo x sedap, terpakse ar mute je..mengganggu kosentrasi la jugak..btw, aku kureng annoying kot sbb baru je delete lagu kat blog aku smalam.. so skang blog aku xdo lagu.. 🙂

[Reply]

..
 
 
Comment by x-po shop
2009-01-04 08:34:32

psl nk wat read more tu, try cari kt blog menjerit..kot2 ada kt sne

[Reply]

..
 
Comment by |1f34|-|1r3
2009-01-04 08:54:43

blog aku ada semua benda yg ko cakap tuh khai…muahahhahahaha

[Reply]

..
 
Comment by lin
2009-01-04 09:23:19

blog lynn ade semua yng khai ckp..hu3 =(

[Reply]

..
 
Comment by fira
2009-01-04 10:33:23

agakla.
aq pon x ske ttbe dtg lagu tah2 mane .
kalo lagu sedap xpe gak.
xpe r khai.
maybe derang nak try n error kot.
huhuu..

[Reply]

Khai Reply:

kalo nak try n error, gi letak kat myspace/friendster.. kan lebih strategic since orang layan menda alah tu ntuk lepak2.. tul tak? 🙂

[Reply]

fira Reply:

haha..ala..maybe derang nak tuka angin lak kot.
da bosan ngn fs..mspace..blog r plak.
hehee..besangke baek ngn org..haha 😀
oh btw…aq nak tnye ..sapekah gerangan pompuan kt tepi kiri ni..
hehe..kepoci*

[Reply]

Khai Reply:

nieza… my ex girlfriend… but sometime, my girlfriend.. hehehe… camne tu? :love:

fira Reply:

hehehe.
leh plak mcm tu ye.
x kesahla..janji ko bahagie.. 😉

..
Comment by Khai
2009-01-04 11:23:12

kalo nak try n error, gi letak kat myspace/friendster.. kan lebih strategic since orang layan menda alah tu ntuk lepak2.. tul tak? 🙂

[Reply]

..
Comment by fira
2009-01-04 18:30:21

haha..ala..maybe derang nak tuka angin lak kot.
da bosan ngn fs..mspace..blog r plak.
hehee..besangke baek ngn org..haha 😀
oh btw…aq nak tnye ..sapekah gerangan pompuan kt tepi kiri ni..
hehe..kepoci*

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-01-04 19:44:47

nieza… my ex girlfriend… but sometime, my girlfriend.. hehehe… camne tu? :love:

[Reply]

 
Comment by fira
2009-01-04 20:57:43

hehehe.
leh plak mcm tu ye.
x kesahla..janji ko bahagie.. 😉

[Reply]

 
 
 
 
Comment by akmal
2009-01-04 11:00:57

Hehehe khai tulis 10 sebab takde 10 alasan kew :p
takdelah 😉

Apa apa pun Auto player aku sokong

[Reply]

..
 
Comment by Zairul
2009-01-04 12:37:05

Yang #1 tu aku setuju sgt. Penat la every time load page kena tekan stop. duhh..

Btw Khai, aku pinjam idea ko untuk letak kat blog aku ek.

Thanks.

😉

[Reply]

..
 
Comment by KNizam
2009-01-04 12:44:16

haha aku setuju dengan semua tuh !
especially part sidebar yang memeningkan tuh. haha :p

[Reply]

..
 
Comment by ikanstim
2009-01-04 12:53:08

yeay
thnx khai
salah satu bnda buat org dtg blk ke blog anda ialah melayan komen2 visitor

xgtu khai?
haha

[Reply]

Khai Reply:

haha.. betul la tu… as owner, korang kena la berhati mulia.. konon.. hahahhaa.. 😀

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-04 19:40:35

haha.. betul la tu… as owner, korang kena la berhati mulia.. konon.. hahahhaa.. 😀

[Reply]

..
 
 
Comment by ubey
2009-01-04 12:53:54

ade blog tertentu yg sesuai ngn playlist, bergantung kpd gaya penulisan yg hebat dan memerlukan music tersebut. ni kalau page penuh ngn tag dan award, widget kiri kanan. hehe. typical~

[Reply]

an2blur Reply:

sokong encik ubey.
tag dgn award menyampah nak baca.
tulis blog asek nak tag.
tag sane. tag sini. tag situ.

[Reply]

ubey Reply:

hehe. klu satu dua xpe la. tp ni da mcm buku latihan tag pun ade

[Reply]

an2blur Reply:

taw xpe.
setiap hari apdet dgn tag.
nyampah nak dtg balik.
len kali tulis la title ‘ini blog tag’
baru la bleh flag ramai2.
ahaks.
:o:

..
Comment by an2blur
2009-01-04 21:58:41

sokong encik ubey.
tag dgn award menyampah nak baca.
tulis blog asek nak tag.
tag sane. tag sini. tag situ.

[Reply]

..
Comment by ubey
2009-01-05 03:21:32

hehe. klu satu dua xpe la. tp ni da mcm buku latihan tag pun ade

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by an2blur
2009-01-05 22:44:40

taw xpe.
setiap hari apdet dgn tag.
nyampah nak dtg balik.
len kali tulis la title ‘ini blog tag’
baru la bleh flag ramai2.
ahaks.
:o:

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Abg Di
2009-01-04 13:33:25

aku ingat aku sorang je yang tak suka blog yang buat autoplay lagu, rupanya ramai yang tak suka. Apa lagi bagi tuan-tuan blog yang pasang autoplay lagu tu tak reti-reti lagi ke nak stop huhu 🙂

[Reply]

..
 
Comment by Sabri
2009-01-04 16:38:13

hehe, khai.. kau rase blog aq ok tak? kui3.. mesti hampeh kan.. hahah.. 😀

[Reply]

..
 
Comment by Fath
2009-01-04 16:59:33

Letak smiley itu bagus. It carries the expression more effectively daripada sekadar text smiley eg.: ” : ) ”

Tapi macam yang Khai mention kat atas, tak perlu letak banyak2. And one more thing, smiley tu biar la berpadanan dengan saiz font. Jangan font saiz 12 tapi smiley besar gedabak sampai kacau line perenggan. Yang tu memang buruk.

[Reply]

Khai Reply:

pheww.. betul betul betul!!.. Khai tak teringat plak nak tegur pasal saiz smiley yang tak sama besar dengan font tu.. hurm.. annoying sungguh.. :love:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-04 19:46:28

pheww.. betul betul betul!!.. Khai tak teringat plak nak tegur pasal saiz smiley yang tak sama besar dengan font tu.. hurm.. annoying sungguh.. :love:

[Reply]

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-01-04 17:35:04

Laju Enchek Khai lam bab kritik mekap blog.
Kekeke!!! :choler:

[Reply]

..
 
Comment by lazy_rasta
2009-01-04 18:20:56

baru prasan…
“For those silent readers, come-on, Joining our discussion… boleh?”

aku sgt stuju dgn no.1

dan aku akan ikut nasihat no.5

peace…

[Reply]

..
 
Comment by sumwheronlywenoe
2009-01-04 20:50:31

Dan akhirnya aku merasakan blog aku MEMANG ANNOYING…cane? =(

[Reply]

Khai Reply:

cane ape? ubah la jadi tak annoying.. mudah je.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-05 07:08:58

cane ape? ubah la jadi tak annoying.. mudah je.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by an2blur
2009-01-04 21:56:20

betul la, x suka blog orang lain yg banyak iklan tapi x tersusun.
serabut.
kadang-kadang tulis x seberapa, tapi iklan nak lebih.
memang mata duitan.
:o:

kutuk la blog i, x kisah pun 😀

[Reply]

..
 
Comment by Apiez
2009-01-04 22:10:15

berderet iklan, tp blog feymes… org x kisah.. he he.

[Reply]

..
 
Comment by Fiera
2009-01-04 23:12:15

plg setuju ngn yg first tu…buatnyer masa tgh bukak blog tu…volume tgh high giler…. xker terkejut mak ni nyah…hehehe

kang x sempat explore dah kejung dpn pc…

[Reply]

..
 
Comment by bd fabregas
2009-01-05 02:19:57

drpd wat autoplay tu baik bg link utk org download lagu tu.. jgn kata dlm blog, even friendster pn aku x suke lagu2 autoplay ni.. aku tutup je profile kalo ade autoplay (kecuali kalo awek lawa)..

[Reply]

..
 
Comment by spatt
2009-01-05 04:03:26

hohoh…best entry ni…
1.aku penah wat kat blog blogspot aku dlu. RAMAI yang tanya aku camne nak letak lagu mcm yang aku wat! Serius. Tapi bile dah lama2, aku yang semak sendiri dengan lagu tuh. Terus aku cerai talak tiga ngan widget ‘ape-celaka’ tah tu…

2.ni aku xpasti. Sesiapa yang sudi beri kritikan membina, silalah roger aku.Aku rasa lebih kurang cm blog Khai ni kot.

3.masalah ni dah lama aku selesaikan dengan plugin ‘homepage excerpts’.hehe

4.ni aku kurang pasti…. :oups:

5.oh, aku memang rajin letak gambar.aku rasa aku lagi rajin letak gambar dari menulis entry..hohoho

6.setakat ni baru satu entry je..nk test kalerful ke x… 🙂

7, 8, 9, 10, sume aku setuju…

p/s – khai, aku nk tanya sket. theme aku sama ngan theme Oh Tidak(lebih kurang la.hehe). Shoutbox yang pernah ada kat ctu, ape kod warna die ek? Aku nk letak satu la tapi kaler sume xsesuai..

[Reply]

..
 
Comment by nikillas
2009-01-05 07:30:22

Blog ini sungguh x best..!! (jeles.. jeles..) :p

[Reply]

..
 
Comment by Malaynium_
2009-01-05 10:05:03

huehue..
no satu sungguh amat aku setuju..
sungguh menyakitkan ati bila aku dok layan lagu tetiba kuar lagi lagu.. 😐

[Reply]

..
 
Comment by BlogStalker
2009-01-05 11:56:56

Aku ada ulas di blog aku.

[Reply]

..
 
Comment by Nurul Harun
2009-01-05 13:03:06

saya suka blog Khai.
dh setahun rupaya sy duk layan blog khai ini.
tp sbg silent reader je la.
sy x pandai nk kumen2.
(;

btw, happy new year.
semuga panjang umo n dimurahkan rezeki ya.
amin. (;

p/s : kereta putra kakak sy kena curik kt giant bt caves.
i hate giant.
huh?!

[Reply]

..
 
Comment by eda
2009-01-05 13:15:20

wah…i suke banget ngan blog neh…sebb kalernyer yg cantek..pink + pepel..ceria jek bila masuk…hehe 🙂

[Reply]

..
 
Comment by aman
2009-01-05 16:30:17

kalo iklan kat sidebar aku tak kisah sgt kot. paling benci biler letak kat tang header. kena tunggu iklan loading dulu, baru leh view blog. hampeh tul. haha. kengkadang dah ar server nuffnang ngan advertlets nie slow. nyampah nak tunggu. haha.. :-[)

[Reply]

..
 
Comment by reazana
2009-01-05 17:40:34

Sedih la bc last n3 kt blog nieza tu… “Ketahuilah segala2ny”

[Reply]

..
 
Comment by kreuger
2009-01-05 18:54:16

alahai… sekali auto filter laa plak.
askimet hang power sangat…

aku nak mintak tolong hang describe pasal mende
kesah berulang… agama islam dihina sekali lagi
tapi kali ni berubah address:-
h t t p : / / adibahahmed.blogspot.com/

thanks khai~

Kreuger®

[Reply]

Khai Reply:

ni kerja busted mana la plak ni.. saje menangguk di air yg keruh.. :love:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-05 22:22:12

ni kerja busted mana la plak ni.. saje menangguk di air yg keruh.. :love:

[Reply]

..
 
 
Comment by JRY
2009-01-05 20:05:46

Artikel ni bagus la. aku setuju semua.hehe.
cerita la plak sal zionis serang palestin. bagi kesedaran sket.ehe

[Reply]

..
 
Comment by Mel
2009-01-05 20:36:00

hahaha ader je khai tau tk happy ngn blog orang. tapi actually quite true jugak la lagi2 blog yg very wordy and langsung tkde piks. menyirap habesss sak darah. lagu okay no hal. part2 bile blog tu kite boleh senyapkn lagu dier tkper jgk, ader blog yg tkle. diorg hide tu music icon, tk ke cm chibs prangai.

oh anw, im like a slient reader la kn jsyk.
favourite bace your entries 😉
lau snng2 do drop by my page hokay khai ?

[Reply]

..
 
Comment by Aby RAd
2009-01-05 21:10:40

blog aku..xbyk pkataan..gmbr je byk
1 lg..aku mmg agak nympah kalo masuk satu2 blog tu..penuh dgn iklan kiri kanan atas bawah.mcm justkhai ni ok la..tsusun kat tepi

[Reply]

..
 
Comment by kuriee
2009-01-06 00:50:03

aku mmg setuju sgt apa yang ko kata tu.. tak suka masuk blog atau website yang serabut semacam jer… pening kepala…. aku suka yang simple mcm blog aku..hahah….

[Reply]

..
 
Comment by azleah
2009-01-06 09:50:40

hoho. best2.

tapi, aku dah x blog.

x mau dah show off diri sendiri.

haha.

[Reply]

..
 
Comment by pcuserz
2009-01-06 15:33:43

suka blog yang neat & simple.
baru rilek nk layan.

[Reply]

..
 
Comment by myadlan
2009-01-06 15:59:25

banyak rupanya tips2 blog yg annoying ni.. tapi ape beza letak twitter dgn plurk tu.. same je.. huhu
ps- twitter load faster kalo letak script tu kat ujung page..

[Reply]

..
 
Comment by EiNS
2009-01-07 07:40:09

Aku setuju tang yg letak gambar tuu…aku setiap kali tulis di JomPHP mesti letak gmbar punya…bosan la artikel klau xdak gambar…lg satu bila entri berbentuk tutorial maka gambar atau video better dri teks yg panjang…

Lagi satu, aku benci blog yg autoplay lagu…plak tu ada yg buat player lagu tu hidden…xleh nak matikan atau tekan pause…syg la blog dah bgus…tapi bising ngan lagu bitrate rendah yang tah pape…aku tekan pangkah gak la…

Twitter badge mmg hampeh dan hudoh, nak senang embed rss dia je xpun guna plugin wordpress yg berlambak tu…

Khai, apsal pr blog ni jd unranked plak?

[Reply]

..
 
Comment by emy'RZ
2009-01-07 18:41:09

hai!!
firstly,hepy new year…!!!!wlupown da agk lwt.
tpi still dlm bulan januari kan…?hehe
erm..,sblom ni sllu jd silent reader jer khai…huhu:)
tpi cam sunyi sgt la plak an..
so rini nak berkate2 skit..
act,minat giler blog khai ni,.
byk bnde gak bljar dri cni..
thnx 4 panduan2 yg tertere kt ats..
do de bez!!!
gud luck

[Reply]

..
 
Comment by abdusfauzi
2009-01-08 01:46:23

point-point yang diterima pakai. aku sokong semua. kudos.

[Reply]

..
 
Comment by ejardkethot
2009-01-09 08:12:25

peh..!!~ nice entry la khai !!~
i like…hehe..walaupon aku x pnh ade blog yg rasmi..aku rasa mende ni bgus utk rujukan..ahakz..[^.^]
aku stuju smua ..especially lagu n wane font tuh..
peh !!~ fenink pala tgk font wane wani..huhuhu :aie:

[Reply]

..
 
Comment by Tupix
2009-01-11 11:25:43

khai.. camne nk letak readmore kat setiap topic tu… :oups:

[Reply]

Khai Reply:

kalau blogspot, leh usya link kat atas tu.. kalau wordpress, time nak tulis tu, kan ade tag “more” .. just tekan.. :[

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-11 11:52:58

kalau blogspot, leh usya link kat atas tu.. kalau wordpress, time nak tulis tu, kan ade tag “more” .. just tekan.. :[

[Reply]

..
 
 
Comment by Lee
2009-01-13 01:53:24

benda paling annoying aku rasa bila blogger post blog psl blog bloggers lain yang dia rasa annoying. serius.

dan blog yang ada read more. aku kena tekan, tekan dan tekan kalau nak baca. bagi aku, tak boleh ke semua dlm satu page?? tp taruk beberape post je la, kan..

pastu ade satu benda ni aku x reti nk ckp mcm mne nk bg tak annoying kat kau. aku amat susah nak berkias2 ni la. aku honest je bole? okey, ayat yang betulnye, “it looks”, bkn “its look”. sori kalau aku offend kau. aku serius ni. walaupun nmpk mcm main2.

haha aku tulis ni bukan nak annoy ko tau. tp mmg benda yg aku rasa annoyed. cam kawan aku dia annoyed kalau orang cakap bahasa rojak. sungguh gila kalau aku cakap dengan dia. tp ade gak benda aku setuju ngan kau. contohnye iklan2 tu. mcm kat page kau haha.

tp blog kau agak bes la. serius. benda annoying utk aku ialah memuji blog org. aku tak percaya konsep blog kena best. tolong terima. aku selalu buat benda yang annoying.

macam bagi komen panjang gila. tapi kau kena terima, sebab aku tak boleh tido so aku kena buat pape benda. jangan kata ‘tak tanya pun’ kat aku. itu annoying. okey, sori ko kena buang 5 minit dalam hidup kau baca komen aku. (ke kau tak baca langsung?). okey, aku kena berhenti sekarang.

[Reply]

Khai Reply:

kalau entri ni annoyed ntuk kamu, kamu takkan baca.. oh ok ok.. typo error… it looks.. :[

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-01-13 03:42:27

kalau entri ni annoyed ntuk kamu, kamu takkan baca.. oh ok ok.. typo error… it looks.. :[

[Reply]

..
 
 
Comment by suryani
2009-01-19 12:36:23

aiseh….
hormatlah kreativiti orang lain,
lain gula2 lain rasenyer..(aik??peribahasa apakah ini??)
🙂 🙂 🙂

Khai says: sekadar nasihat menasihati ke arah yang lebih baik.. benda yg baik elok dikongsi bersama kan..

[Reply]

..
 
Comment by suryani
2009-01-19 20:25:00

baru perasan something yg lupe nak komen,
sy paling xsuke bile ade “read more”, leceh la nak tekan “read more” tu…tekan, tggu loading jap..baru leh bace sepenuhnya…lagi2 kalau line xlaju…tggu le lelame…lagi xbest bile xleg ‘right-click’ utk ke tab lain…
sebab sy suke bace semua..scroll pun xpe..asal semuanye leh bace…

Khai says: Hurm, ada betul nya tu.. tapi kalau entri tu betul2 sedap untuk dibaca, orang mesti klik juga read more tu..

[Reply]

..
 
Comment by aienurz shuhaimi
2009-01-22 18:46:19

3. Pastikan blog korang diletakkan “read more” untuk setiap entri panjang.. Jangan bantai tulis beribu-ribu patah perkataan, then korang tak letak read more. Forsure jarak scroll browser orang yang nak baca blog korang tu jauhnya mencecah 100 Meter. Mungkin lebih.. Sian kot diorang nak scroll baca blog korang. Kalau Khai, tekan pangkah je la.. Ngerti kamu?

xsetuju kot part yg ni..huhu..rs cm anoyying klo nk kene klik utk bc yg seterusnyer..cam tuan tanah tuh xikhlas nk bg readers bace..

kah kah kah

tapi yang len sangat setuju.. klo boleh vote, memang saye vote anda.. kah kah kah

Khai says: thanks di atas pandangan anda.. ala, bukan tuan blog x ikhlas, cuma takkan susahkan reader ntuk baca panjang2.. kalau reader x kisah pulak, maybe tuan tanah tu yang rasa x selesa blog dia serabut macam tu.. berjela2 panjang ke bawah..

[Reply]

..
 
Comment by nia_eiyna
2009-05-18 16:09:59

thanks for the info, macam mana nak letak read more kat blogspot?

[Reply]

..
 
Comment by nia_eiyna
2009-05-18 16:14:44

kat blog nia ada semua yg khai ckp tpi lagu tu sebenarnya nak reader enjoy je.. bukan annoying..

[Reply]

..
 
Comment by joegrimjow
2009-05-25 08:13:15

wahh,
beguna beguna
nanti exam ku mahu blajo ngn kamo
ok?

[Reply]

..
 
Comment by Mr. Cuz
2009-11-16 17:12:51

info yg menarik bro..tp aku rse bhgian warne2 tu kne letak gk la supaya pembaca dapat tau isi yg sbenar kte nk smpaikan..
tp jgn la letak warne-warni plak..mmg pening la kan..
ape² pn mmg best..huhu

[Reply]

..
 
Comment by emat
2009-11-20 22:25:27

Khai kau guna font jenis ape dan size berapa..??

[Reply]

..
 
Comment by fiezaradzi
2010-01-21 17:08:09

khai, tapi saya xsuka la pergi blog orang yang de read more, tapi lembab giler nak kuar, tak macam blog khai ni.. 🙂

[Reply]

..
 
Comment by alfablue7
2010-04-30 19:33:57

artikel ko tulis sume best..subjek bm ko ms skolah dolu2 mesti dpt A slalu kn :love:

[Reply]

..
 
Comment by syahrilhafiz
2010-06-08 13:46:08

setuju!!..
semua pendapat bro khai berguna,,

[Reply]

..
 
Comment by episodbaru
2010-08-18 21:20:01

blog ni sangat menarik dan banyak informasi yang berguna
kalau nak ambil khai jadi sifu saya boleh ??
congrates 😀

[Reply]

..
 
Comment by Dieyna
2010-09-08 01:31:49

maaf yer.. mcm pernah jumpa jer entri ni kat satu blog… tpi lupa laa blog mane… mungkin copy n paste kot…

[Reply]

Khai Reply:

Blog mana tu? Entri ini pure dari blog ini (justkhai.com).. so jika jumpa di mana2 sahaja dalam dunia ni, adalah copy paste dari blog ini. Harap maklum 🙂

[Reply]

..
Comment by Khai
2010-09-09 05:54:39

Blog mana tu? Entri ini pure dari blog ini (justkhai.com).. so jika jumpa di mana2 sahaja dalam dunia ni, adalah copy paste dari blog ini. Harap maklum 🙂

[Reply]

..
 
 
Comment by Aisyah AR
2010-12-01 01:50:43

Salam……sya ada ambil petikan dari artikel ni. mintak izin ya.

ni linknya : http://yoishme.blogspot.com/2010/12/blog-kau-annoying-la.html

jenguk2 lah ya…terima kasih.,.. 😉

[Reply]

..
 
Comment by zyqq
2010-12-18 18:26:13

heyy khai ,
kagum dgn blog khai nihh ,
suke cara penulisan dia ,
tu yg suka sngt follow blog nihh ,
anyway,
blog khai ni okeyy cuma background dia ,
mcm kurengg laa ..
or tuka kaler purple tu dgn kaler2 lain .
konfem lebih gempak punyaa !

[Reply]

..
 
Comment by ujang
2011-02-12 13:41:41

bro….gua pinjam sikit idea ok dari tips nie…

kalau tak kasi gua buang..

boleh tak…, tak boleh nak nangis nie

http://azfar9897.blogspot.com/

[Reply]

..
 
Comment by kOtAk^mAgiKa
2011-03-19 01:09:24

tips khai mmg tip top punya..org lama katakan.. 🙂

[Reply]

..
 
Comment by one
2011-03-28 22:54:34

Nak tanya pasal macamana nak letak function read more sebab selain memilih theme yang ada feature tersebut. Saya memakai wordpress

[Reply]

..
 
Comment by sjiehan.com
2011-04-08 17:23:43

nice!

100th !! yeahhh 🙂

[Reply]

..
 
Comment by nizamghazi
2011-04-27 00:11:49

harap, blog sy bkn kategori mr anoy

[Reply]

..
 
Comment by sutera
2011-05-22 21:52:47

nice tips..harap2 sy tak buat antara 10 sbb kt ats tu huuuhu

[Reply]

..
 
Comment by Mister Joe
2012-06-06 20:47:53

bagus tips ni lebih2 utk bloger yg baru lg….. thanks khai

[Reply]

Khai Reply:

Moga bermanfaat. Sama-sama 🙂

[Reply]

..
Comment by Khai
2012-06-13 21:50:36

Moga bermanfaat. Sama-sama 🙂

[Reply]

..
 
 
Comment by hot tubs Edmonton
2012-07-07 00:32:26

I like this web blog very much so much great info . “Abstract art is a product of the untalented, sold by the unprincipled to the utterly bewildered.” by Al Capp.

[Reply]

..
 
Comment by Seo Stockport
2012-07-07 04:43:48

Precisely what I was looking for, regards for posting . “There are many victories worse than a defeat.” by George Eliot.

[Reply]

..
 
Comment by cik mun
2012-11-15 08:15:05

aku rasa macam aku dah ikut dah nie cara cara kau . haha . kalau orang annoy jugak dengan blog aku , aku tak taw lah . huhu XD 8) 😉

khai , jemput singgah blog aku 🙂

assalamualaikum .

[Reply]

..
 
Comment by bristol storage
2013-01-11 13:19:54

It’s onerous to search out knowledgeable people on this topic, but you sound like you understand what you’re talking about! Thanks

[Reply]

..
 
Comment by Marissa Pitcairn
2013-01-27 14:04:55

F*ckin’ amazing things here. I’m very happy to look your post. Thanks a lot and i am having a look ahead to touch you. Will you please drop me a e-mail?

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?