Sembilan Belas April

273 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Gambar di atas diambil menggunakan Nokia N73 yang bertarikh 19 April 2008.Dan hari ketika entri ini ditulis, adalah 19 April 2009 di mana genap satu tahun usia gambar tersebut. Sekeping gambar cukup memberi 1001 makna yang sukar dilupakan. Gambar selalunya menggambarkan memori yang indah-indah dalam kehidupan kita semua pada masa lalu. Hakikatnya, biar 1000 tahun, gambar hanya tetap gambar dan kita sebagai manusia harus menerima segala qada’ dan qadar yang pastinya tidak pernah pun digambarkan.

Selamat hari jadi Norasnizah Ab Aziz. Biarpun kita berdua kini masing-masing membawa haluan sendiri dalam hidup, kau tetap seorang wanita yang pernah bertakhta dulu di dalam hati ini. Biarpun sampai hujung nyawa, tiada apa yang dapat memadam kenangan kisah silam suka dan duka kita berdua selama bersama.

Ketahuilah, hari yang paling indah sejak aku mula mengenali cinta, adalah pada hari pertama kau ku kenali. Tiada dendam antara kita kerana apa yang terjadi anggaplah tidak lari dari kekhilafan kita sendiri yang masih mentah dalam menempuhi hidup ini.

Kepada korang yang baca blog ini, ucap dan doakanlah gadis ini semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezekinya. Janji, ini entri yang terakhir berkaitan dengan’nya di sini.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 1:18 am 19 April '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 273 views
Dalam kategori: Hidup Khai, Kisah Cinta | Tweet This!

Eat This Google!: , ,


RSS feed | Trackback URI

135 Comments »

Comment by :)
2009-04-19 01:26:18

1st~ zzzzzzzzzzzz

..
Comment by Kreuger
2009-04-19 10:50:52

argh.. tak kire… aku tetap nak duduk tempat teratas jugak..
mane boleh jadi.. hampes jer… hahahah… :bloody:

sedey pulak aku membace kesah nko kali ni khai.
adoi ai.. spechless kjap. sabor jer laa… ish ish ish..
khai budak baik.. tapi awek die plak buat hal..
ops bukan awek dah tapi xawek.

xceli aku rase die pon dok teringat kan nko buat mase
ni.. sure… nko tak telepon die ke? wish happy bday?
mane tau kot terbukak hati nye tuh… aku dulu
seriesly lost contact dengan awek aku sebelum die
jadi tunang aku.. hahah 6 bulan beb lost contact..
aku rase time tuh macam tadek harapan jer..

memang dah malas nak pikir pasal cinte… tapi dah
jodoh kan… dia datang kembali dalam hidup aku.
seterusnya mengubah keadaan jiwa aku… hahaha
terus layan peeling.. argh..

cube la contect die. mane tau ade peluang. kalau dah
memang jodoh tak kemane. nko baru je permulaan
beb.. belum ape ape lagi.. tapi aku nasihatkan…
sekiranya lepas ni nko berjaya dapat die balik…
jangan lupe terus masuk meminang.. hahha.. caye ar
cakap aku.

erk.. nko tersengeh ek.. aku nampak nko tersengeh…
dalam hati ade sikit perasaan nak mencube.. tapi nko
still dengan ego nko. aku cakap suh tepon.. nko dah tepon
ke belom.. aih.. masih lagi bace komen aku.. degil betoi la..
telepon.. sms tak main… okey…

dah dah dah… sila cube sekali lagi. kate lelaki… tak cube
tak lelaki la beb. ape barang mengalah sebelum berjuang
ni… ish~ πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-04-19 17:15:45

haha.. ko ni man… xde la bro.. mmg x kan balik lagi kat dia.. Tapi masa depan siapa tahu. Moga dia dah pun ada pengganti yg 1000 kali lebih baik dari aku.. bunga bukan skuntum kan bro? :8

(Comments wont nest below this level)
Comment by Kreuger
2009-04-19 19:07:50

:bloody: tetibe rase macam sikit hibe..
erm.. sad men.. tapi wakeup…
lelaki mesti gagah… muahaha carik awek lain..
jom ikut aku pg carik awek..

*macam pg carik ikan la plak~ :aie:

 
Comment by alfablue7
2010-05-01 15:12:04

ms ko tulis entri ni ko maseh sukakn nieza…

 
 
 
Comment by Taufik SM
2009-04-21 11:30:36

selak nombor satu ……

poyo tul hehehe πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
 
Comment by cik peanut
2009-04-19 01:29:40

selamat hari jadi cik nieza…
semoga panjang umo n dimurahkan rezeki..
khai, yup..memori tetap memori,
hanya kiter yang leh lenyapkan memmori kalau kiter mahu…

..
Comment by azizwan(dot)com
2009-04-19 01:38:33

tp khai tak mahu.. biarlah memori itu tersimpan rapi sehingga menghembuskan nafas terakhir katanya. betul kan khai?

hehe πŸ™‚

..
 
 
Comment by muhdzahari
2009-04-19 01:36:27

ko wish kat beliau tak khai?

otak manusia takleh format macam HD, melainkan kau hilang ingatan..tu pun kira macam corrupt je, tak hilang lagi..

..
 
Comment by mrx_lonely
2009-04-19 01:37:23

Kenangan manis kau dan aku
Takkan terhapus
Duri ranjau dalam bercinta
Lumrah dunia……

hehehe.. kasi nyanyi sikit.. πŸ™‚

..
Comment by Taufik SM
2009-04-21 11:29:49

pitching lari r .. ehehe

..
 
 
Comment by .AzFaRuL.
2009-04-19 01:37:27

keliru apabila melihat entri ini, ingin melupakan tapi tidak mahu? hmmm..

..
Comment by Khai
2009-04-19 01:54:47

desir pasir di padang tandus.. segersang pemikiran hati.. terkisah ku di antara cinta yang rumit :bloody:

..
Comment by .AzFaRuL.
2009-04-19 04:16:39

oh khai, sy x knl awk, & mmg hanya awk, niez & Allah shj tahu apa cerita sebenar. nk ckp lg dr aritu slps mentelaah blog ini, facebook, & blog diari lg 1 tuh, tp tkt disalah erti pulak. tp x kira, nk ckp jgk.

sy x nmpk khai makin move on, serius x nmpk. i mean melalui internet ni.

melupakan mmg x blh, tp sekurang2nya x salah utk mncuba. rasanya x perlu kot nk catat stiap tarikh ulg thn, bday, bagai.

klu dia blh buang tanda2 kamu berdua prnh bercinta pd catatan internetnya, knp kamu x blh?

sbb syg? abis knp entri pasal sepupu, kwn rapat, keluarga, yg terdekat mcm kurang? knp bday mereka x diumum? diorg khai x syg ke?

melupakan mungkin susah. tp x susah utk mencuba.

minta maaf komen sy agak peribadi tp sy rasa perlu luahkan. klu nk delete, delete lah. sekian terma kasih.

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-19 05:07:32

hehe.. thanks… no problem.. pendapat sesiapa sahaja amat dialu2kan..

hakikatnya….. ada sesuatu yang masih belum sempurna antara kami. Terlalu privasi untuk dikongsikan buat pembaca2 setia blog ni yg dikasihi.. Hehehe.

 
Comment by Eriyza
2009-04-19 10:12:47

Komen yg jujur. πŸ˜€

 
Comment by lee
2009-04-19 11:18:07

aku faham. sabar je ok.

 
Comment by azah
2009-04-19 13:32:54

betoi, betoi, betoi…

keep move on,
nak entry yg lebeh besh cam dolu2…

 
 
 
 
Comment by hana
2009-04-19 01:37:35

to nieza:
hepi bday nieza..
smoga pnjg umo, mrh rzki n all d best in everythg u do~

to khai:
mmg kngn 2 ptt kt smpn.. amek iktbr n jdkn pnduan.. tp, jgn hdp dlm kngn.. life must go on… all d best!

..
 
Comment by menteil
2009-04-19 01:39:36

hepi bezday nieza…
abg menteil single nieh…

haha…
lari…..

*cinta itu bakal membunuhku… alahaii…*

..
Comment by Eriyza
2009-04-19 10:13:39

Ahai, sempat lg melobi diri?? :p

..
 
Comment by Kreuger
2009-04-19 10:56:38

ni baek punye racun round-up…
habes pukui keliling nih.. muahaha

i pon single lagi.. tapi dah tak available dah..
kalau nak jugak kene isi borang pendua.. :bloody:

..
 
 
Comment by zelo55
2009-04-19 01:41:20

hehehk…
xyah pk sgt khai…

jom kite cari awek2 uitm yg bnyak kat seksyen 7 ni haaa…

ho3!

..
Comment by Khai
2009-04-19 01:56:10

Hoho.. smalam lepak umah member aku kat apartment sebelah pintu masuk UITM tu.. lupa dah nama dia.. betul lah.. kul 7 pagi je, berderet je jalan kedek-kedek gi kolej.. gedik gedik, tergedik-gedik… best betul.. eh, x best betul.. lalalaa

..
Comment by Kreuger
2009-04-19 10:58:23

sukenye… rase nampak macam free wheely la plak.
tak mo try awek pasaraya plak? lagi cun cun bai..
hahahah… kat KLCC lagi ramai.. jom kasik bonceng! :p

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by mrx_lonely
2009-04-19 01:44:01

korunk2.. pe kate kte kasi lgu yg seswai ngn situasi khai skrunk.. hahaha.. :p

..
Comment by +kucalana+
2009-04-20 21:08:08

ade2…
jap..tgh cri nih..
nah2…
amik nih
sume org berubah…
same gak ngn budak tu pun…

enjoy: Keane-Everybody’s Changing πŸ˜€

..
 
 
Comment by Rjuna
2009-04-19 01:47:33

Khai si Nieza nih takde blog ke? meh la share nak skodeng apa dia tulis pulak hehe

jangan cik adik lah sayang rindukan bulan..bulan lah tinggi cik adik tinggi di awan, orang jauh jangan rindu..Ahmad Jais

..
Comment by Khai
2009-04-19 01:58:06

Dulu ada Rjuna, lepas je kitorng clash, habis semua dia padam. Hehehe. Proses yang baik untuk terus melupakan. Para wanita, belajarlah dari wanita ini. Hehe πŸ™‚

..
Comment by Kreuger
2009-04-19 11:00:09

abis die padam?
macam marah kat hang jer beb…
aaa… hang dah buat ape ni?
baik nko cakap!!! :bloody:

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by not
2009-04-19 09:08:57

Orang jauh jangan rindu
Orang yang dekat dengarkan teman

..
 
 
Comment by Ozzie
2009-04-19 02:08:09

Merenung kenangan di masa silam,
Aku terkenangkan janjimu,
Tiada lagi kesempatan untukku,
Memilikmu seperti dulu..

Ekekeke…

Siye la lu Khai, dah la aku pun baru putus cinta, dok buat entri camni plak..Huhuu.. =(

..
 
Comment by mrx_lonely
2009-04-19 02:08:24

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku aku cinta padamu
benci padamu cinta padamu.. hahaha..

aku rasa lagu neh seswai utk khai.. bencinta. lalala :bloody:

..
Comment by ~miss shanas
2009-04-20 20:56:55

mrx lonely..agk jiwang gak ye..hahahahahahaha

..
 
 
Comment by Zik
2009-04-19 02:25:16

semoga pjg umur nieza.

pening la cinta belum sah ada talian ni, hehe. susah sbb reput tgh jalan byk hal yg jadi. kalau ada talian sah takpe. fikir pun kena betul. takleh nak jatuh talak mcm tu jek kan. nak minta pun kena tgk keadaan. ni couple2 anytime jek boleh buang mcm air tin.

apa2 pun teruskan hidup. blajar selagi akal & nyawa ada ni.

..
 
Comment by pjan
2009-04-19 02:32:23

jangan butakan hati kerana cinta. Apa yang jadi ada hikmahnya sebab ALLAH yang MAHA MENGATUR jadi hanya DIA yang tahu mana yang terbaik untuk kita. Sudah2 la tuh khai kang masujk hospital bahagia lak. keh keh keh keh

..
 
Comment by im
2009-04-19 02:33:48

hidup kita ni banyak kisah suka dan duka
tak salah mengenang semula apa yang pernah berlaku
perkara terbaik, lupakan je segala yang berlaku
tutup buku, kalau boleh bakar je buku tu, bukak buku baru.

rasanya nieza sndiri tak mengharap khai teringat2 kat dia
haha~ macam la aku mengenali siapa itu nieza 8)

hepi birthday to nieza. semuga bertemu org yang lebih baik dari khai.

to khai, jangan nangis2. malu kat orang. haha~ =( :o:

..
Comment by Khai
2009-04-19 02:48:33

bila plak nangis ni? hahaha.. walau apapun, kami still kawan..

khai pun x lama lagi melangkah satu tapak dalam perhubungan yang ada talian.. baguslah kalau nieza x mengharap lagi. Jangan muncul dikemudian hari..

Khai kenal dia.. πŸ™‚

..
Comment by Kreuger
2009-04-19 11:01:54

melangkah satu tapak?
wth? betoi ke ni… waaaa…
tahniah… khai dah advance.. yeay~

*erk… perhubungan dalam talian tuh macam mane?
macam dalam talipon @ yahoo messenger ke? :aie:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-19 17:23:46

bukan nikah bro.. tunang je.. nikah nanti baru aku suh drebar aku jemput korang sorang2 depan pintu rumah.. hahaha!! :[

 
Comment by hana
2009-04-19 18:43:47

tunang? seyesly? ngan sape? bl? melepas den. hehehe ;P

 
Comment by Kreuger
2009-04-19 19:10:35

khai nak tunang… waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
betoi ke ni? huhuhu… ok ar tuh beb.. aku tumpang gembira.

*dah besor khai ni upenye ek :aie:

 
Comment by aQei
2009-04-19 19:43:06

nk tunang dh???
siyes ke??
tp npe still cite sal nieza ni??
sian tunang ko klo bce…
msti kcik ati wpon xtluah… :((
hehehe…
tp pe2 pon life must go on…
serahkan sumenye pade takdir…
ape yg jd msti ade hikmah dsebaliknye…
kn3???~~ πŸ˜€

 
Comment by abillabella
2009-04-21 13:48:52

tu la… kesian kat bakal tunang klo bace….

 
 
 
 
Comment by hytiq
2009-04-19 02:41:51

ko kan khai..
haish..sadis tol ksah idop ko ni
aku rse bek ko tutup n ttop tros r ksah dak ni!!
xpsal2 ko kne sman..
mge bjye.

..
 
Comment by zieyn
2009-04-19 02:44:23

Oh!masih ade entri pasal nieza..
ingt dah xde..Nieza,rugi ko lepaskan khai..hehe,
anyway,Happy Birthday to Nieza,
moge jumpe calon suami yg soleh!ahakz.. :8

..
Comment by azizwan(dot)com
2009-04-19 22:55:14

wah.. bunyi mcm khai tak soleh je. hehe πŸ™‚

..
 
 
Comment by KURIEE
2009-04-19 02:52:52

jiwang jugak cik khai ni yer… hahah… apapun selamat hari jadi buat niza……… biarpun aku tak kenal..huhuhuh

..
 
Comment by reen
2009-04-19 03:05:21

khai.
sama la pulok bday nieza kau ngn bday aku.
Oh tidakk.!!~~

eh silap tempat.
JustKhai!~~~~

Apa kata aku ganti tmpat nieza..??
hahahaha. tipu

..
Comment by Khai
2009-04-19 03:32:12

really… so huppi besday reen.. ala pe salahnye u gantikan tempat nieza.. datang je masuk meminang.. kakkaka..

tipu jugak..

..
Comment by reen
2009-04-19 13:57:43

u tak bg alamat, mcmna i nk minang u!~~
makacih2.

SILA JANGAN RUJUK BALIK DGN NIEZA.

Sekian.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by x-po
2009-04-19 03:21:25

aku rs cam ko ni still ada rs syg lg kt dia ni..tp nape ko xtry rujuk blk bro? myb dia pun still tggu ko

..
Comment by Khai
2009-04-19 03:31:17

aku x kan rujuk lagi bro.. mmg ada rasa sayang.. tapi TAKKAN.. before, aku selalu jilat ludah sendiri.. now, aku ludah dan xkan pandang ke belakang..

Mesti ada yg pelik kenapa sayang tapi buat macam ni, dah tentulah ada sebabnya membuatkan manusia rasional seperti aku jadi macam ni. Aku, Dia dan Allah je yang tahu..

dan ko, rujuk balik ye? hehe.. baguslah.. x salah try n error.. tapi hubungan aku ni, dah error mintak tukar baru.. hehe

..
Comment by x-po
2009-04-19 03:39:55

haha blm rujuk lg bro tp dlm proses..mcm2 dh teknik n strategi guna, tp ssh gle, sbb ego yg tggi py psl..haha

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-04-19 04:13:44

hehe.. ego tu sememangnya sinonim dalam sesebuah perhubungan.. pelan2 kayuh ye bro. x salah buang ego untuk mendapatkan si dia.. jgn sampai dikebas orang baru nak buang ego, time tu beli scooter ego je la gamaknye.. hehe πŸ˜€

 
 
 
 
Comment by Faiz
2009-04-19 04:24:43

khai, brape banyak terakhir daa entry pasal nieza…

aku tuntut !! ha3…

..
Comment by Khai
2009-04-19 05:08:36

alamak.. ada orang kira rupanya.. hehe.. saje je tulis yg terakhir.. masa depan siapa yang tahu.. hahaha :bloody:

..
Comment by Kreuger
2009-04-19 11:07:03

muahahahaha… jangan kate orang tak bace
ape nko tulis beb… nko tuh penulis terkenal
blogger tanah air.. ape nko cakap org nak
tuntut punye…

*aku harap lepas ni still ade lagi kesah pasal nieza nih.
sure ade.. aku tau.. sebab aku pon laki macam nko..
masih banyak lagi mende yang nko tak lepaskan kat sini.
nak citer kat kengkawan luar.. tak selesa… citer la kat sini
beb… orang cume kenai blog je pon…

hakikatnya orang kenai gak khai kat dunia ni..
*khai budak baik… yeay~ :aie:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Akmal
2009-04-19 05:13:26

Errrr Khai tahu lak nak mengenang tapi kalau nak mencari menantu mak u kena lupakan yang lepas walaupun ia dekat di hati.well itu yang aku kata tapi kalau jiwa hati ingin mengeluarkan oklah hehehehehe

..
 
Comment by inspirasiizra
2009-04-19 05:37:46

ooowh,,
kekasih lama rupanya,,
selamat ulang tahun sayang,,
ehh,, nieaza la …

soalan cepu mas,,
betul ker tahun ni entry last pasal nieza,,
sure next year x der lagi,,
hahaa πŸ™‚

..
 
Comment by Kill-Vearn
2009-04-19 06:07:07

happy befday nieza… moga panjang umo murah rezki… moga perjalanan hidop dimudahkan Allah SWT… moga nieza lebih matang dalam menjalani kehidupan sebagai hamba Allah… dan paling penting nieza jgn lupa mengtransformkan diri kepada yang lebih baik setelah Allah memberikan satu lagi hayat pada nieza… means kalo leh tutup aurat… just pesanan dari hamba Allah yang serba kekurangan… saya pon banyak salah silap… take care n hepi always… salam… :8

..
 
Comment by Hamdi
2009-04-19 07:25:08

wah
ingat lagi ekk bro?
haha

..
 
Comment by Anarm
2009-04-19 08:15:20

selamat hari jadi πŸ˜€

..
 
Comment by luth textile
2009-04-19 08:16:56

biasala khai,
situasi kita sama, cuma ko lama da, aku baru lagi,
walaupun dah tak sehaluan, ingatan tetap ada!

..
Comment by Kreuger
2009-04-19 11:11:57

adoi ai… luth pon same…
so dah dapat pengganti nye blom?
susah betoi kalau dah putus cinta ni kan.
nak citer pengalaman? tak payah ar…
nkorang lagi expert…

yang penting kalau die dah tak suke, kite carik jer
yang lain… masalahnye bile kite dah dapat yang lain
sure die plak nak datang balik kat kite… itu jam korang
mesti kompius nak pilih mane satu. kedua-duanya ade
kelemahan.

mungkin nko suke die sebab ni sebab itu… tapi die pulak
ade masalah ni masalah tu.. awek baru plak.. die macam
ni dan die macam tuh… dalam mase yang salam… nko tak
berapa berkenan pasal ni pasal tu… itu jam… nko dah
mule blur mane satu nak pilih.. hahaha :bloody:

..
Comment by x-po
2009-04-19 13:34:46

aku stuju dgn ko man..ni la yg aku tgh tkt skrg..klu nk cari lain, tkt si dia dtg blk kt kita..kang xpsl2 hancurkan dua ati plak..huhu

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ezad
2009-04-19 12:24:38

Hm.. ape nk ckp ek..
khai dh le tue.. bior je nieza tu..
ko pun xyh r buat entry pasai die..
nti die ingt ko kejor2 die lagi..
ape pun aku ykin org cam ko nie msti ade lagi awek2 kat luar sane suke kat ko.. ataupun ko leh suke¬

ko hensem per…

ape yg aku pham kat sini ko yg xleh maapkn die kn.?
so be on ur track man… d0nt bel0k2….

..
 
2009-04-19 12:50:51

aduhai…camne leh break ni khai….tunjuk muke die sikt macamne…sape mamat yg kebas dari ko tu…ke ko yg tingglkn die…..:D

REGARDS,
-Muzri a.k.a Muyie –
Kamrie Corporation
+6012-6656874
add me @
YM:- nameless_oilux
Skype : Muzri

..
Comment by Khai
2009-04-19 17:27:39

search je nieza dalam blog ni. dulu blog ni kaya dengan kisah cinta kami berdua.. sekarang je dah lain.. hehehe :o:

..
 
 
Comment by Aby RAd
2009-04-19 13:03:44

bday nieza 19 apr ke? bday aku plak esok..lusa plak annivasary kitorg yg xsempat masuk umo 2 thun =(

..
 
Comment by lulu
2009-04-19 15:25:45

sedihnye khai.
nk bg pndpt sket, laki klu clash mmg
akn kenang ex-gf. ppuan je ssh sket kot
nk ingt ex. mcm aku ex aku wat aku lg teruk
mmg kcwa gile..dlm setaun gak la nk lupekan dia
tp skg dah leh lupe 100%. sebesar kuman pon xde rase
ape2 pd ex aku..hahah..aku hepi mnjadi single wlupon
dia dah berteman silih ganti πŸ˜€

..
 
Comment by jmylia
2009-04-19 16:40:33

sabor khai!

..
 
Comment by aierios
2009-04-19 17:19:17

sabar la khai. BUNGA bukan sekuntum

..
 
Comment by adamhawa
2009-04-19 17:26:42

aierios: tol3…. πŸ™‚
khai…. πŸ˜€
ak gnti tmpat nieza ley,,,,,,,,,,,????? :love:
lalalalalala 8)

..
 
Comment by titan
2009-04-19 17:50:36

hoho. khai. ingat lagi ko kat dia rupanye..

benda dah lepas. Susah nak cakaplah. Berusahalah dengan lebih gigih lagi. Biar dia rasa bengang wat hal dengan ko dulu. Haha..

apapun. All the best. Aku tahu ko hebat. Hoho.. :p

..
 
Comment by encikizzat
2009-04-19 19:30:19

sembilan.belas.april

site aku down wehh!! =(

..
 
Comment by nbie89
2009-04-19 19:56:40

hurmmm…sedeh ker?
x perlu sedeh lar walaupown sedeh…amik perasaan sedeh tuh, pastu masuk dalam kotak cpu kat kepala, pastu berangan lar itu mimpi ngeri…bile terjaga, gelak sorang2…yeahhh~
sile cube teori nie…xyah serius sangat…kiki
baru usha uitm…

uum lagi ramai…amacam, ada mau?uahahhaha πŸ™‚
pakai tudung adder, free hair adder, pakai jubbah adder…
aisyhhh!memang banyak bunga…harum2….
harharhar… :o:

mulekan operasi lelaki kacak…[da macam citer korea lak]

p/s:tibe2 tebayang perkahwinan dalam blog…hak3 :o:

..
 
Comment by albab
2009-04-19 20:21:44

to nieza, selamat ulang tahunnn sayang.

to khai, pls move on. she don’t deserve u.

..
Comment by albab
2009-04-19 20:22:55

p/s : selamat ulang tahun sayang ( re : imran ajmain’s song)

cik nieza jangan perasan ye!

..
 
 
Comment by KampungBoy
2009-04-19 21:27:15

huh khai
touching aku baca entry ko kali nie( smbil mengesat air peluh)
ala..khai
kt sini, banyak doktor cinta
ko rujuk aja kat diorang
semua masalah kasi setel cepat
pastu ley move oncm biasa

..
 
Comment by cayataro
2009-04-19 22:06:17

aiyarkk..
bape kali la ckp n3 ‘akhir’ :aie: :aie: :aie:

nway..khai kalo susah2 sgt..
suh je mak ko pinang sesape.. 8) 8)
abes citer.. :p :p

πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by fira
2009-04-19 22:17:14

khai khai khai..
silelaa reformat memory kamu tu ye..byk sgt bad sector ..tu yg ..
hahaha…
watpela kenang kat yang da lepas..haha..ok fine.mmg la besday die..so what….
tade la…ikot pngalaman ..ta yah la counting2 hari2 or tarikh2 berkaitan ngn org yg spatutnye dah tade lam kamus idop.
noktah.
jgn biakan idop anda dibayangi kenangan silam.
kalo terbayang gak..sile bukak lampu banyak2 so dat bayang2 tu ilang.. πŸ™‚
to nieza..epi besday..anda smakin dkt ngn tarikh kematian..so xyah la kot hembus2 lilin..oh semakin pendek umur…elok2la perbaiki diri mane yg lompong2 ..
nota kaki: juge buat ingatan buat diriku n kalian.. πŸ˜‰

..
 
Comment by boyah89
2009-04-20 04:18:48

come on khai
u can do it
nanti nak tunang tu jgn lupe dah penyokong2 kat sini :o:

anyway,goodluck bro..
kite masih muda..cari duit dulu..
takda duit nak tanggung istri dan bakal anak mcm mana
kan kan.. :[
ciao~

..
 
Comment by Dakjaat
2009-04-20 08:21:10

hello khai .. πŸ˜‰ terimalah seadanya apa yang berlaku .. πŸ˜‰ gambar boleh simpan . .namun kesakitan dijiwa mengenangkan si dia sudah tiada amatlah sukar diubati.. kalau Nieza baca entri ni .. sedar2lah bahawa lelaki yang selalu berceritakan tentang bekas kekasih seperti khai berceritakan tentang dia adalah bermaksud khai masih lagi menaruh hati padanya.. ya la kan .. mungkin ego yang menutup segala peluang yang ada.. hoo~ apa2 pun .. sukses! sukses! sukses! huahuahua! πŸ™‚

..
 
Comment by fadli
2009-04-20 12:45:16

anggaplah sudah tiada jodoh..kite hanya merancang,Allah yang tentukan.2 adlh ujian untk khai…semoga tabah dalam menempuh hidup ni..

..
 
Comment by Mohd Hafifi
2009-04-20 15:11:16

mesti ko xley lupe dia langsung kan? dasyat la korang bercinta (dulu)..

..
 
Comment by pjan
2009-04-20 19:52:04

“sayang semuanya sudah terlambat x guna engkau bersedih lagi”

hehehe relax arr khai yang berlalu biarkan berlalu. Biduk lalu kiambang bertaut. πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by adol
2009-04-20 19:54:39

em besday awek rupanya… ingtkan besday ko…

..
 
Comment by ella
2009-04-20 20:28:54

kagum nyer aku..ada jugak lelaki sesetia ko ek khai… :8 ko cam tak leh terima kenyataan kan ko dah clash… :bloody: aku ingat cerekarama je terkeluar ayat cam tu…
“dia lah perempuan yg buat aku mengenali apa tu cinta” :8 :8 :8 :8 :8 …memang cinta ke apa yg ko rasa time korang couple dulu? πŸ˜‰ πŸ˜‰ :love:

..
 
Comment by Enpjan
2009-04-20 20:34:34

uitss ella.. wah ratu rock pun dah join blog ko khai..syabas bette..
hehehe

8) 8)

..
Comment by ella
2009-05-02 03:40:28

ko pehal nak perli2… :o:

..
 
 
Comment by me myself
2009-04-20 22:13:41

belum tentu kite bahagia ngan org yg kite rs baik tuk kite..
kdg2 tuhan temukan kite ngn org yg salah supaya nnt bile kite jumpe yg betul,kite akan lebih menghargai org tu..
hehe..setiap kejadian ade hikmah n pengajarannye..

life goes on..
ngee..:)

..
 
Comment by kiki
2009-04-20 22:39:33

wah…lame rasenye aku x jenguk ni pg…
aku rse smpt bace entri ni je kot…
tp nk gak drop comment…aku rse tiap kali aku view pg ni aku msti drop comment kot…haha…
wah citer romantik r…tp ape yg aku perasan khai ni mmg x lekang ngan cite2 camni…x pe r nk cite pasal diri sendiri skali sekale…haha…ok for khai speech aku utk kamu; ala yg lepas biar je berlalu…teruskan hidup anda dgn hari2 yg ceria…buang kisah2 sedih 2…wat beban je nk pk2…mula kan hari anda dgn kegembiraan…

ok 2 je kot…ha buy the way aku tgk cam sedap je kek 2…tp kalo nk lebih sedap n lebih lawa gtau eh…especially cutie cuppiecake…aku menjadi business cuppiecake skrng…wah nk promot nmpk aku ni…haha… πŸ™‚

..
 
Comment by miss kaka
2009-04-20 22:53:20

khai..khai..khai..
smpai bla nk mcm ni????

..
 
Comment by Mindaku Di Sini
2009-04-20 22:58:22

tak abes2 emosi ko ni…hehe…cepat la cari awek lain…haha…

..
 
Comment by yatienas
2009-04-21 03:25:19

sabor khai..

..
 
Comment by ubey
2009-04-21 10:45:51

rindu gak sama ex gua. haha. btw epi besday to her

..
 
Comment by anaktekak
2009-04-21 11:07:43

emm..ade lagi cerita pasal niza..tak habis2…udah2 la khai oi…

..
 
Comment by Taufik SM
2009-04-21 11:28:49

perlu ke seorang gadis kpd lelaki ???….

bagi gua , gua x perlukan gadis…..

korang yg jantina lelaki cam ne pula hehehe….

bagi gua gadis a.k.a. awek , pengikis harta je ….

x leh buat bini pun …… :-[) :-[) :-[)

..
Comment by cayataro
2009-04-22 13:26:15

erk..:aie:
sapekah pula yg melahirkan anda wahai incik kalo bkn kaum2 gadis??8) 8)

ouh..
jgn anda sesat smpi bersimpang siur lak ek..
hihihi..

..
 
 
Comment by eda
2009-04-21 12:35:27

Kengkadang rase cam bertuah lak kalo jadik si Nieza ni.Yerla, walopon pe yg die wat, Khai tetap maafkan n still sayang..huhu..terharu tol..heheh

..
 
Comment by Obefiend
2009-04-21 12:52:12

dude

just move on.. you are a guy. be a man.. do the right thing.

..
 
Comment by nawkaz
2009-04-21 14:42:58

wasseh..
jgn dikenang perkare yg lalu..
heh..
org kate ko akan dpt org yg lagi baik dr org sbelum tu..
so look forward..
btul ape kate user2 kat atas tu..
org laki ni susah nk lupekan ex2 dia kalau nk dibandingkan ngn org pompuan..
ape2 pon all the best..
nk tunang dah?
buek kek mano?
gomeh?
hahahah πŸ˜€

..
 
Comment by silent reader
2009-04-21 18:23:28

incik taufiq.. yg lahirkan incik taufiq tu bermule dr gadis..
x sume mcm tu..
kalo xperlukan skang mne th nnt2 perlukan jgak..
jgn minat kaum sejenis sudah le.. πŸ˜†

..
 
Comment by hunny
2009-04-21 18:47:04

Setiap kli kua cter psl Nieza, msti Khai ckp entri last..
TngOk2 bln dpn kua lg cter psl ‘dye’
Huhu πŸ˜€

..
 
Comment by dr.oracle
2009-04-21 22:40:45

cit, mau cair x-awek ko baca mende nie.. huhu aku nak guna gak teknik nie.. teknik rujuk menggunakan blog.. fuh, dahlaa dapat 100 lebih komen.. mantap2

..
Comment by Khai
2009-04-22 01:09:03

pembetulan.. takde rasa pun nak rujuk balik. hehe..

Cuma kalau boleh, nak la clash cara elok. Masa couple cara elok2.. takkan clash by phone je kan?

Selagi tak clash cara yg sama macam declare couple dulu, selagi tu jiwa ni tak tenteram. Takut menyusahkan kemudian hari plak nanti.

Time tu cakap apa pun tak guna da..

..
 
 
Comment by zyehunt
2009-04-21 23:07:52

aku agak kerap baca tulisan blog hang…
kiranya terfollow jugak kisah chenta hang ngan niza…
suddenly tau hampa dah break (yoko ko dah break ngan si niza ni??)…
harapnya bersabarlaa nooo, khai…

..
 
Comment by Khai
2009-04-22 01:21:48

Thanks kepada yang memberi komen tu. Yang rasa simpati tu terima kasih byk2. Yang kasi nasihat tu, setiap bit ayat korang tu semua masuk dalam sanubari ni ha.. Satu pun takde yang terlepas cuma tak berkesempatan nak reply semua jer.

Pengajarannya, jika kamu yang lelaki mengenali seorang wanita, sayangilah dia seadanya. Sesungguhnya bukan mudah nak memadam momori2 indah. Lainlah jika korang ni lelaki buaya darat. Hehehe.

Untuk yang wanita begitu juga. Kalau ber’couple tu terimalah teman anda seadanya. Apa yang penting ingat, lelaki mudah bosan dengan wanita yang memanjang harapkan dia. Baru pakwe je kot bukan suami. Kalau duit kereta tiap-tiap bulan mintak pakwe bayar, ape cerita kan? Pakwe pun pakai topup, awak nak pakai bil. Lepas tu suruh pakwe bayarkan bil. Call pakwe sekali dua. Bill beratus-ratus. Entah lelaki mana bergayut pun tak tahu. Sekadar contoh je.. =(

Orang kata berpada-padalah..

Buat nieza, tanpa segan silunya di blog ini Khai mohon ampun dan maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kaki jika selama 2 tahun perkenalan kita ni banyak melukakan hati nieza. Buat nieza menangis. Kalau nieza berjumpa dengan lelaki yang lebih baik dari Khai, sayangilah dia seadanya. Takmo cemburu-cemburu lagi.

Honestly, biar Khai dah berkeluarga pun nanti, Nieza tetap no 1 di hati Khai. Sampai bila-bila. Dulu Khai pernah kata pada Nieza yang KHai tak percaya pada jodoh. Sekarang Khai percaya. Kerana apa?

Kerana dengan cinta yang sebenarnya masih ada antara kita, tetap tak mampu membuatkan kita bersama. Kita berpisah tanpa kerelaan bersama, cuma kita menjadi mangsa keadaan cinta yang kadangkalanya zalim.

Terima kasih atas segalanya, Norasnizah Ab Aziz. Kamu layak hidup dengan lelaki 1000 kali lebih baik dariku dan mampu membahagiakan hidupmu untuk selama-lamanya.

Maafkan Khai sebagaimana Khai memaafkan dirimu dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Kisah cinta kita sangat manis untuk dikongsikan bersama anak dan cucu di masa akan datang. Terima kasih sekali lagi kerana hadir dalam hidup lelaki yang serba kekhilafan ini.

..
Comment by affuan
2009-04-23 10:57:09

macam mengharap lagi tu.. hehe. rilek beb, aku yang tunang mati satu ketika dulu ni pun blom dapat lupa. aku sayang dan rindu beliau. kalau setakat clash gini, aku pandang sebelah mata je. di luar sana masih ramai yang layak untuk insan2 baik macam ko. πŸ˜€

..
 
 
Comment by boyah89
2009-04-22 02:11:48

erk
sedihlak aku dongar
dulu aku nyosal gak clash ngan ex aku..tpi mmg salah aku gak ar,,tpi takpe,skang penggantinye dah leh wat aku tersenyum
huhu
come on khai.u can do it man..

..
 
Comment by bd fabregas
2009-04-22 07:40:14

x ko nyer besday seminggu pas besday aku la khai..

..
 
Comment by piratz
2009-04-22 11:15:48

seronok plak baca komen2 dieorng…
sebelum nie aku just baca jerk… tapi rase cam nak komen jerk..
tapi tak tau nk tulis pe..
nway… byk lagi pompuan khai…..
satu gik, Baju Scukz camne…
hehehhee πŸ™‚

..
 
Comment by Eriyza
2009-04-22 11:47:08

Buat Khai, akak harap kamu menerima takdir ini dgn positif. Sesungguhnya byk benda di dalam hidup kita berlaku di luar dugaan. Mudah²an Khai temui cinta sejati pabila beristeri nanti. πŸ™‚

..
 
Comment by Kujie
2009-04-22 12:58:39

kak jie pun nak membebel juga walaupun dah lewat….sbb 18 april juga hari jadi kak jie..kita dekat2lah gitu…

walaupun kisah khai dan nieza ini dah berkali-kali kami baca tetapi apa yg khai tulis ini adalah realiti, tak salah apapun…

kita mungkin dapat menipu org lain tetapi kita tidak dapat menipu diri kita sendir, perasaan kita.

perjalanan cinta merupakan satu proses perhubungan yang sama sekali sukar ditafsirkan kesudahannya. Jika bernasib baik maka bahagialah ttp jika sebaliknya jgn berputus asa, kerana cinta itu universal dan akan pergi kepada yang hak.

macam buat entri pula…

..
 
Comment by Amirudin
2009-04-23 18:33:44

Hallo khai..

leks bro.. perjalanan diluka, melukakan tu sesuatu yang indah sebenarnya. Indah sebab ajar kita kenal dunia. Bukan smua yang kita nak kita bleh dapat. Tu pengajaran yang sebenarnya.

Realitinya hidup xseindah yang kita sangka. :p :p
Aku penah terluka gak.. Aku rasa kalo dibandingkan antara kita, aku lagi teruk beb.. Tapi akhirnya skrg dah kawen dah pun dgn org lain dan bahagia juga (walaupun bukan 1st love).

Mcm kita belajar berjalan, sblum kita berjalan kita meniarap, merangkak, dan bertatih. Time bertatih tu adakalanya jatuh. Jatuh tu sakit.. Sakit tu pengajaran, supaya kita berhati-hati dan tak buat salah yang sama pada masa depan. Mcm tu jugak la cinta.. πŸ˜‰

Aku tahu mmg susah nak lupakan 1st love ko..(based on pengalaman aku gak) tp wat camni la bro.. Itu pengalaman. 1st shoot xberjaya.. cuba lagi. Banyak lagi pempuan kat luar sana.. Xcaya tanye org yang bagi komen2 kat sini. Sure ada yg kosong. Hahahaha…. Pasni kalo ko delete thread2 berkaitan Niza tu pun bagus.. Sekurangnye2 xdela ko teringat lg kat dia..

Ko kasik income monthly at least RM4K++ dulu, beli kete idaman, pastu petik jari.. Sapa nak jadi wife aku.. Jom kawen..

Oklah.. cam posting ni aku yg punye plak.. Ngeh ngeh..
Cheerss.. Selamat mengorat aweks lain..

p/s: Err.. weh LC best gak dr 125z.. huhuhu 8) 8)

..
 
Comment by iovantgarde
2009-04-24 02:04:36

utk khai..sebagai waghieh den org n9,mako eh den tak nak lah org waghieh den nangih sobab pompan,,bolambak laie pmpan kek lua sano yang mengidamkan lelaki mcm ko ni..den yakin,,korek duet banyak2 dulu,bagi ponoh bank negara msia tu..pastu kompom ado pmpan yang tpikat kek kau..haha

paham tak bahaso n9 ni ek??kih2

..
 
Comment by [n][4][s]
2009-04-24 13:13:07

pompuan mungkin lebih cepat lupe ex dia berbanding lelaki. aku pon dah lupe rupa ex2 aku mcm mane. apa kesalahan dia dan dia kat aku pon aku dah tak ingat langsung!
nama bapak dorang pon aku dah tak ingat.
kalau ex2 dtg melutut nak rujuk balik pon, aku dah memang takde perasaan dah. seolah2 tak penah kenal pon insan2 tu sebelum ini. (bukan statement memuaskan hati, tapi mmg itu yg berlaku.)
aku bukan hilang ingatan. tapi, apabila kita ikhlas memaafkan seseorang, kita akan cepat melupakan kesalahan dia. dan itu menjadikan kita lebih tenang sebenarnya.
tapi, memang prinsip aku, ex takkan mungkin jadi kawan aku. dan, kawan takkan mungkin menjadi ex aku (cam pelik je statement!)
cube lah praktikkan, khai. aku yakin ko boleh nya! maafkan dia dunia akhirat. ko tak caya, tanya kill-vearn. (tak pasal aje..ekekeke!)
aku neh peminat setia oh! tidak dan oh! artis.
saje nak impom. :love:

..
 
Comment by shizie
2009-04-28 13:00:57

rilek la bro..

aku dah bace dah kisah lu ngan ex lu..

lbeh kurg gua gak..

tp gua dah xigt dah…

lu msuk blog gua, tgk video gua buat tuk die..

4 da last time..

gua hrp lu tgk bro…

..
 
Comment by BAGAK
2009-05-15 22:19:07

tak pa

jangan patah semangat, ada 3 billion gadis lagi di dunia ini

..
 
Comment by kak Lia
2009-07-01 09:05:12

Nampak macam sedap je kek ni…tapi kak x suke kek… πŸ˜‰

..
 
Comment by stonez145
2009-08-21 04:26:51

Honestly, biar Khai dah berkeluarga pun nanti, Nieza tetap no 1 di hati Khai. Sampai bila-bila. Dulu Khai pernah kata pada Nieza yang KHai tak percaya pada jodoh. Sekarang Khai percaya. Kerana apa?

entry lma but mcm nak rep plax…
khai,ko x rs bnda tu x adil ka utk bini ko nnt yg mayb hdup smp mati dgn ko?
i mean,dgn merasakan nieza tu no 1 selama2nya…
waduh2…mayb ada bnda ak xtaw yg mnjadi sbb musabab ko kata g2…tapi ni pndgn asas ja la..
mcm x adil…
huhu

..
Comment by Khai
2009-11-09 04:58:54

khai tarik balik2 dah kata2 tu..

..
 
 
Comment by akak Yona
2009-11-09 04:34:44

huhu… sedih j le bc khai nyer cite. khai ni mmg pandai citer.. laju menaip, ye le. kalo x, xkn tgh mimpi pun leh type pe yg khai mimpikn tu , kn…

walopun khai mmg tahu pe nak buat n sker buat2 tak tahu…pape pn, kak tahu sume tu ada hikmahnye kn..
ada yg terbaik untuk khai…
mungkin bukan dia…
@ mungkin mmg dia?
huhu… moga khai trs trs & trs berdoa pdNya..

take care..
salam.
πŸ˜‰

..
Comment by Khai
2009-11-09 04:59:29

alololo kc.. camne leh sesat entri ni neh? hehehe.. pe pon measih ye.. jgn risau. ni entri lama.. khai sekarang adala khai yg baru.. InsyaAllah.

..
 
 
Comment by padi si lalang
2009-11-18 18:05:10

couple is trouble
single is simple…….

..
 
Comment by Ted Baker
2010-01-01 13:08:24

sedih le plak aku baca. :8

..
 
Comment by mien
2010-05-10 16:25:38

uishh..boleh tahan romantik jugak en.khai kite ni ye?
hampir-hampir tercair saya dengan ayat yang puitis tuh!! :love:

..
 
2010-09-27 20:19:18

tak lelaki la kalau tak pernah putus cinta. haha.

patah tumbuh hilang berganti. =))

..
 
Comment by husna nast
2011-04-05 11:14:31

terasa sebak kot…pas 2 taun bce balek entri nie bru smpai maksud n perasaan blogger nie..huhu..*khai…lebeh kurang je kot…setiap org nak yg sempurna dalam hidup dye kan*man….so kita (*husna) terpaksa terima dgn resdha..actually kene betul2 tabah n then tamo ade dendam…kan..kan..kan…tul..setiap kenangan tu tetap ade………uhuk3..(bajet na nanges je) tacin2.. :(…….

..
 
Comment by landax
2011-04-06 00:26:28

holla khai~
bukan apa..kesian kat bini baru kau~or future bini kau~
kalau dia baca,mau terguris hati dia bahawa kau masih sayang kat bini lama kau~

ish2..khai,padam je kisah lama kau,biar je kene pendam,walau nampak macam pahit,tapi itu lah kenyataan yang perlu kau terima~

bari peluang untuk cinta baru.. =)

..
Comment by Khai
2011-04-06 06:03:03

Terima kasih untuk komen yang sungguh ikhlas ini. Tak mengapa sebab kekasih baru saya dah tahu tentang semua ini. Dan dia faham segala artikel lama yang ada dalam blog ini sebelum perkenalan kami berdua bermula, hanya sekadar kenangan2 lalu sahaja yang dah tiada makna pun pada hari ini..

..
 
 
Comment by -visha_88-
2011-04-06 10:01:02

Khai…19 April juga merupakan tarikh keramat bagi diriku krna tarikh ini merupakan ulang tahun hubungan ku dgn ex kekasih…tahun ni genap 4 thun..ttp apa yg diimpikan pts d tgh jln myb semua ni adalah tkdir.. kmi bru je break sebulan lps disebabkan owg ke-3…n owg ke 4…mmg perit rsanya…
Skrg ku cba kumpulkan kekuatan untuk menerima semua dugaan ini….. =(

..
Comment by Khai
2011-04-06 13:07:20

Sabarlah ya Visya.. Ingatlah, akan datang yang lebih baik kepada kamu nanti. Percayalah.. Hanya masa yang akan menentukan..

..
 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?