Kenapa anda perlu beli Nokia 5800 XpressMusic berbanding iPhone

2,221 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Untuk orang yang berduit dan suka buang duit, membeli iPhone 3G adalah pilihan yang baik. Namun bagi anda yang berduit tetapi tak mahu membazir hanya kerana jenama yang mahal berbanding kualiti (seperti Apple), pergi ke kedai dan beli’lah Nokia 5800 XpressMusic.

Ingin dijadikan cerita, semalam Khai ter’beli handphone baru. Hehehe. Punca beli memang tak sengaja. Lepas Khai beli simcard baru, entah camna Khai boleh lupa Lock Code untuk Nokia N73 hadiah harijadi dari Kak Lea tu. Nak tahu cerita pasal N73 tu boleh baca entri ini dan ini. Mesti jeles. Hehehe. Berbalik kepada perihal N73 ni, simcard baru 012 dah beli tapi tak boleh nak masuk pulak. Korek-korek dalam poket, eh! ada duit lah!! Jom beli handphone baru!! Yay! Haha.. (jangan tiru aksi ini ye adik-adik)

Usya punya usya ada satu yang menarik perhatian. Penuh atas meja dia punya fliers. Dari jauh nampak bersinar-sinar laksana bidadari langit turun ke bumi (saja nak bagi cerita best. haha!).


Cerita pasal Nokia 5800 XpressMusic ni, untuk korang yang nak cari handphone touch screen yang berpatutan berbanding kualiti yang menakjubkan, carilah Nokia 5800 XpressMusic. Khai dah pernah guna sehari dua member punya iPhone dan sekarang Khai guna Nokia 5800 milik Khai sendiri.. So dah.. boleh keluarkan entri macam ni kan?

Berkenaan gambar di atas, SMAPE telah membuat perbandingan antara iPhone dan Nokia 5580 secara penuh detail dan itulah hakikat yang harus pengguna iPhone terima.

Percayalah, tiada apa yang menarik’nya dengan Apple iPhone. Harga mahal hanya kerana brand yang popular. Lagi-lagi SATU-SATUnya handphone yang dikeluarkan oleh Apple Inc. Ditambah lagi bila Maxis yang bawak masuk dalam Malaysia ni, bermaksud ada’lah percentage duit yang korang bayar akan mengalir ke akaun Ananda Krishnan. Kualiti iPhone boleh sumbat dalam jamban dan jika korang merasakan mereka yang menggunakan iPhone adalah hebat, kacak, bergaya, kaya, dan macho, bagi Khai la, itu orang yang suka membazir tanpa menggunakan akal yang waras. Tapi tak boleh cakap lebih, itu duit diorang kan. Bukan duit korang. Gelakkan diorang sudah!

Sebenarnya mereka yang hebat, kacak, bergaya, kaya dan macho adalah mereka yang menggunakan Nokia 5800 XpressMusic!! Seriously beb! Ok ok! tak percaya lagi? Boleh nengok satu lagi perbandingan iPhone dan Nokia 5800 dan korang sendiri akan perasan betapa harga yang mahal bukan menggambarkan kualiti yang diinginkan.

Untuk review Nokia 5800 korang boleh usya di Google atau boleh baca antara review pilihan Khai sebab dia lebih ringkas, lengkap dan padat.

So sekarang, korang nak beli iPhone ke atau handphone lain? Akhir kata, belilah barangan buatan Gombak lor. Hehehe. Tapi apa cerita la dengan M-Mobile si Mawi tu ye? Senyap je. Nampak sangat tak laku. Oh! Gombak.. Malaysia tak boleh la tu.. Apapun ini hanya pandangan peribadi di blog peribadi. Keputusan di tangan korang dan Khai, dah pun jalankan tanggungjawab berkongsi apa yang patut dikongsi.

Update:
Video Review dari Noktah Hitam.

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 7:07 pm 21 May '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 2,221 views
Dalam kategori: Gadget, Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , ,


RSS feed | Trackback URI

238 Comments »

Comment by vidic
2009-05-21 19:41:54

1st kot! πŸ™‚
betol2, aku setuju sgt!
sbb aku pnah guna mmber aku pny utk surt tenet.
klau klik je ade gegar2. pehhh.
layan siot.. πŸ˜€

tapi aku ada baca review ttg LG baru tu, apa nama tah.
yang tu nmpk cam hebat dan gempak lagi dari nokia ni. πŸ™‚

[Reply]

akmal Reply:

LG arena KM 900..tp rasenye Samsung Omnia HD lg gempak…

[Reply]

Selebriti Malaysia Reply:

lame tak singgah blog ni..selalu asik laypark kat ohartis je..la ni site tu tengah mentain duk plak ternampak thread ni..
baru je minggu lepas aku punya N82 tercicir dari poket..betuah betul lah sape yg jumpe..
pastu aku pun ada dua pilihan dalam hati utk angkat HP baru..
satu 5800 ni dan satu lagi N85..
sebab dua pilihan ni ialah harganya yang tak jauh beza..
aku mmg suke tengok screen dan os kat 5800 tu..tapi satu je yg buat aku tak minat iaitu takde keypad..aku tak boleh la kalau takde keypad..
aku penah pakai O2 atom dulu..memang letih kalau nak sms pakai touchscreen..mesti nak guna dua tangan..coz jari jemari aku tak dapat nak confirm 99% yg aku tekan butang yg betul kalau aku karang sms guna jari pada surface touchscreen..
aku lebih selesa kalau ada conventional keypad tu pasal dulu aku amik N82.
lagi satu N82 dulu mase mula2 keluar spek dia mmg aku minat sebab bleh rakam video format vga dalam 30fps..dah hampir standet dvd video tuh..takde lagi camera phone mase tu leh beat..ditambah plak dengan 5MP + Xenon flas..
cume keypad dia je yang agak kecik, tapi masih boleh ditekan πŸ˜€
memandangkan dah ilang so aku cadang nak carik HP sekurang2nya yang sama spek atau lebih dari N82..
so dalam 5800 dan N85 akhirnya aku pilih N85..
sume cun kecuali N85 guna dual flash diod jer..lagi satu night shot dia ada sikit distortion.. lelain sume superb..
screen pun cun..besar..huhu!
idup N85… πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

n85 mmg cool pon. mmg lebih kurang je dua ni.. beza kat satu ada touchscreen dan satu lagi tarak je kan..

tapi kalau touchscreen ni bila guna untuk surf tenet, mmg best. yah nak tekan keypad sana sini. hehee.. tunjuk je.. guna jari pon boley

..
Comment by akmal
2009-05-25 07:03:25

LG arena KM 900..tp rasenye Samsung Omnia HD lg gempak…

[Reply]

..
Comment by Selebriti Malaysia
2009-06-09 19:26:13

lame tak singgah blog ni..selalu asik laypark kat ohartis je..la ni site tu tengah mentain duk plak ternampak thread ni..
baru je minggu lepas aku punya N82 tercicir dari poket..betuah betul lah sape yg jumpe..
pastu aku pun ada dua pilihan dalam hati utk angkat HP baru..
satu 5800 ni dan satu lagi N85..
sebab dua pilihan ni ialah harganya yang tak jauh beza..
aku mmg suke tengok screen dan os kat 5800 tu..tapi satu je yg buat aku tak minat iaitu takde keypad..aku tak boleh la kalau takde keypad..
aku penah pakai O2 atom dulu..memang letih kalau nak sms pakai touchscreen..mesti nak guna dua tangan..coz jari jemari aku tak dapat nak confirm 99% yg aku tekan butang yg betul kalau aku karang sms guna jari pada surface touchscreen..
aku lebih selesa kalau ada conventional keypad tu pasal dulu aku amik N82.
lagi satu N82 dulu mase mula2 keluar spek dia mmg aku minat sebab bleh rakam video format vga dalam 30fps..dah hampir standet dvd video tuh..takde lagi camera phone mase tu leh beat..ditambah plak dengan 5MP + Xenon flas..
cume keypad dia je yang agak kecik, tapi masih boleh ditekan πŸ˜€
memandangkan dah ilang so aku cadang nak carik HP sekurang2nya yang sama spek atau lebih dari N82..
so dalam 5800 dan N85 akhirnya aku pilih N85..
sume cun kecuali N85 guna dual flash diod jer..lagi satu night shot dia ada sikit distortion.. lelain sume superb..
screen pun cun..besar..huhu!
idup N85… πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-09 19:31:11

n85 mmg cool pon. mmg lebih kurang je dua ni.. beza kat satu ada touchscreen dan satu lagi tarak je kan..

tapi kalau touchscreen ni bila guna untuk surf tenet, mmg best. yah nak tekan keypad sana sini. hehee.. tunjuk je.. guna jari pon boley

[Reply]

 
 
 
 
Comment by vidic
2009-05-21 19:44:06

eh nokia bukan menyumbang utk ISRAEL ke :[

[Reply]

Khai Reply:

x pe le.. pakai untuk kepentingan sendiri.. berbaloi untuk kegunaan diri sendiri pada harga..

macam makan jajan.. perut kenyang.. duit jajan tu tokey dia ntah2 guna ntuk bela khinzir.. hehhe..

[Reply]

marzuki Reply:

kahkah, pkai la m-mobile.

[Reply]

shide Reply:

ayat ko mmg xleh blah la khai,dulu ko posting boikot produk israel,ngn sekutu yg invest kat israel,skrg ni,ko plak gi beli nokia? ape cer?bek ko kenang posting ko ni http://justkhai.com/blog/jom-boikot-israel-the-laknat-yay/#more-2286.
jangan la jadi poyo,orang ramai folow blog ko,kalo camni,orang nyampah la sama kau..

[Reply]

Khai Reply:

cikgu mana la yg ajar definasi poyo tu kat ko.. hehehe.. πŸ˜€

p/s: boikot berpada2lah.. jgn sampai diri terseksa.. lapar mcD, boleh gi mamak.. tapi kesesuaian, harga, kebiasaan, kelancaran dan kegemaran pada sesuatu gadget, kena la ambil kira. Orang kata, boikot pun boikot juga, tapi jangan sampai kebulur..

ejon Reply:

takpe.. biar poyo asal bergaya.. wakakak :aie:

Karim Pisang Reply:

Ne boleh…
Setiap sen yg dilaburkan kpd si penyumbang kpd Israel ni adalah bagai sebiji peluru yg digunakan utk mbunuh org Islam. Kalau dulu mungkin kita xtahu….ok so ia dimaafi. Tp skrg da jelas dan nyata, tp kita msih lagi begitu. Ape yg berubah? Ngak ada ape2 sik…

Aku dr dulu skrg kini dan selamanya dah boikot McD dan KFC.
Dulu mmg la ketagih. Tp mengenangkan penderitaan rakyat Palestin aku buang perasaan 2. Skrg da ok. So aku pun mengajak korg utk ke arah itu.

Jgn la kita jadikan pekara boikot menboikot ni secara “BERMUSIM”. Sama-sama la kita membantu rakyat Palestin dgn xmmbeli barangan sekutu/kroni dab kroni mrk disamping doa-doa disetiap solatmu.

shide Reply:

aku sokong karim pisang, aku pun cuba memperkuatkan diri utk mengelak membeli/mengguna barang yg bersangkut paut dengan Israel/Amerika..Subhanallah =( =(

Khai Reply:

jgn guna intel.. ISRAEL tu guys.. check pc masing2.. nasib aku mmg kipas susah mati AMD

jaws Reply:

stuju ngan korang ler karim pisang n shide …..bkn aper sekadar peringatan utk diri sendiri yg mudah luper inie…

pengembara Reply:

salam, maaf kalau menganggu. sebenarnya nak bg tahu sikit saja..di isreal ada org islam begitu juga di amerika, mungkin tak ketara tapi mereka ini masih wujud. jadi mungkin perlu fikir lebih pada dasar kemanusiaan yg rational sebelum memboikot sesuatu barang. percayalah setiap pelusuk negara masih ada org2 islam yg sempurna…Jazakallahu Khayran … πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-05-21 20:19:06

x pe le.. pakai untuk kepentingan sendiri.. berbaloi untuk kegunaan diri sendiri pada harga..

macam makan jajan.. perut kenyang.. duit jajan tu tokey dia ntah2 guna ntuk bela khinzir.. hehhe..

[Reply]

..
Comment by marzuki
2009-05-21 23:01:09

kahkah, pkai la m-mobile.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by shide
2009-05-22 22:24:35

ayat ko mmg xleh blah la khai,dulu ko posting boikot produk israel,ngn sekutu yg invest kat israel,skrg ni,ko plak gi beli nokia? ape cer?bek ko kenang posting ko ni http://justkhai.com/blog/jom-boikot-israel-the-laknat-yay/#more-2286.
jangan la jadi poyo,orang ramai folow blog ko,kalo camni,orang nyampah la sama kau..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-05-22 23:31:24

cikgu mana la yg ajar definasi poyo tu kat ko.. hehehe.. πŸ˜€

p/s: boikot berpada2lah.. jgn sampai diri terseksa.. lapar mcD, boleh gi mamak.. tapi kesesuaian, harga, kebiasaan, kelancaran dan kegemaran pada sesuatu gadget, kena la ambil kira. Orang kata, boikot pun boikot juga, tapi jangan sampai kebulur..

[Reply]

 
Comment by ejon
2009-05-23 17:39:18

takpe.. biar poyo asal bergaya.. wakakak :aie:

[Reply]

 
Comment by Karim Pisang
2009-05-27 02:24:17

Ne boleh…
Setiap sen yg dilaburkan kpd si penyumbang kpd Israel ni adalah bagai sebiji peluru yg digunakan utk mbunuh org Islam. Kalau dulu mungkin kita xtahu….ok so ia dimaafi. Tp skrg da jelas dan nyata, tp kita msih lagi begitu. Ape yg berubah? Ngak ada ape2 sik…

Aku dr dulu skrg kini dan selamanya dah boikot McD dan KFC.
Dulu mmg la ketagih. Tp mengenangkan penderitaan rakyat Palestin aku buang perasaan 2. Skrg da ok. So aku pun mengajak korg utk ke arah itu.

Jgn la kita jadikan pekara boikot menboikot ni secara “BERMUSIM”. Sama-sama la kita membantu rakyat Palestin dgn xmmbeli barangan sekutu/kroni dab kroni mrk disamping doa-doa disetiap solatmu.

[Reply]

 
Comment by shide
2009-05-29 14:50:20

aku sokong karim pisang, aku pun cuba memperkuatkan diri utk mengelak membeli/mengguna barang yg bersangkut paut dengan Israel/Amerika..Subhanallah =( =(

[Reply]

 
Comment by Khai
2009-06-09 19:32:30

jgn guna intel.. ISRAEL tu guys.. check pc masing2.. nasib aku mmg kipas susah mati AMD

[Reply]

 
Comment by jaws
2009-08-19 04:44:23

stuju ngan korang ler karim pisang n shide …..bkn aper sekadar peringatan utk diri sendiri yg mudah luper inie…

[Reply]

 
Comment by pengembara
2009-09-07 15:54:44

salam, maaf kalau menganggu. sebenarnya nak bg tahu sikit saja..di isreal ada org islam begitu juga di amerika, mungkin tak ketara tapi mereka ini masih wujud. jadi mungkin perlu fikir lebih pada dasar kemanusiaan yg rational sebelum memboikot sesuatu barang. percayalah setiap pelusuk negara masih ada org2 islam yg sempurna…Jazakallahu Khayran … πŸ™‚

[Reply]

 
 
 
 
Comment by abdusfauzi
2009-05-21 20:03:05

aku cadangkan public phone. sermat ape. ade ganggang telefon lagi. nokia ngn iphone ade ke?

hohoho.

[Reply]

Khai Reply:

tapi bro.. jangan cakap ko boleh masukkan public phone tu dalam poket pastu bawak gi shopping.. hehehe πŸ™‚

[Reply]

aisyah Reply:

hahaha.. :o:
asal aku rase komen ni cam kelako giler?kelako ker??

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 21:53:34

tapi bro.. jangan cakap ko boleh masukkan public phone tu dalam poket pastu bawak gi shopping.. hehehe πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by aisyah
2009-05-21 22:37:05

hahaha.. :o:
asal aku rase komen ni cam kelako giler?kelako ker??

[Reply]

..
 
 
Comment by fifie ierina
2009-05-21 20:28:18

hahaha, xreti la benda2 cmni…
tp still nk komen gk.. ckup la pe
yg ade, sy lum kje lg.. skg pkai
Nokia 6500 slide.. cun la gk!
ngee~ πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by d|n
2009-05-21 20:40:20

boikot cokia..
ak kipas mati SE..haha πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by zelo55
2009-05-21 21:03:39

wakakaka…
aksmpai skarang pkai nset itam putih…
nokia brape ntah…
x brape lookin forward utk new phone..

pdhal duit pon xdek sbenarnye ni…hahahahhaha…

[Reply]

Khai Reply:

Aku beli pun semata2 nak kan Wifi bro.. leh blogging kat Mamak lepas ni.. X yah bawak laptop besar gedabak tu dah..

Kita kan blogger… ehehehe

[Reply]

PakciQue Reply:

Yes! itu juga tujuan aku memasang impian untuk membeli 5800.

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 22:24:00

Aku beli pun semata2 nak kan Wifi bro.. leh blogging kat Mamak lepas ni.. X yah bawak laptop besar gedabak tu dah..

Kita kan blogger… ehehehe

[Reply]

..
Comment by PakciQue
2009-05-23 11:53:44

Yes! itu juga tujuan aku memasang impian untuk membeli 5800.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Eriyza
2009-05-21 21:26:07

Khai, awat x habaq reganya RM bape??
Nak pi ushaΒ² gak ni. Hehehe!!!

[Reply]

Khai Reply:

Saja suruh akak tanye dulu.. hehee…

Percayatak.. harga pasaran dia sekarang hanya RM1250+ something..

dan iPhone? dah la complicated untuk anda yg menggunakan pc.. sapa ada macbook takpe :8

[Reply]

Eriyza Reply:

Owhhh! Leh tahan gak
harganya. Hehehe!!! :((

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 22:25:00

Saja suruh akak tanye dulu.. hehee…

Percayatak.. harga pasaran dia sekarang hanya RM1250+ something..

dan iPhone? dah la complicated untuk anda yg menggunakan pc.. sapa ada macbook takpe :8

[Reply]

..
Comment by Eriyza
2009-05-22 11:52:38

Owhhh! Leh tahan gak
harganya. Hehehe!!! :((

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by AMR
2009-05-21 21:37:49

Nokia = the best of the best! πŸ™‚
Sony = the best from the bad! πŸ™

[Reply]

Khai Reply:

oh my…. hahaha!! stuju!

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 22:25:21

oh my…. hahaha!! stuju!

[Reply]

..
 
 
Comment by azizwan(dot)com
2009-05-21 21:52:28

gambarnya mana khai? aku pun nak nengok juga hp baru ko ni walaupun aku dah puas nengok.. hahaha..

aku nak nengok camne rupa ko nyer nokia 5800 xpress music ni.. kot2 ko dah tukar colour kpd colour favorite ko πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

jap lagi aku up bro.. hehe.. :p

kaler pebret? ohtidak untuk handphone.. web takpe.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 21:55:46

jap lagi aku up bro.. hehe.. :p

kaler pebret? ohtidak untuk handphone.. web takpe.. πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by ubey
2009-05-21 22:06:12

nset ni. mudah hang beb. nti lama2.

[Reply]

Khai Reply:

Dari review yg ada kat internet ni bro, takde plak ada yg cakap pasang hang.. Tapi mana2 phone pun x lekang dari problem tu.

Kena pandai manage phone memory kot.. kalau semua sumbat dalam phone memory then inbox dah beribu x delete2 (konon sayang sbb sms dari awek.. hehe), mana tak problem iye dok?

[Reply]

azizwan(dot)com Reply:

ada betulnya apa yg ubey tu ckp khai.. abg aku guna hp ni tak smpai 6 bulan dah hang.. maybe sbb abg aku slalu pasang mp3 dan dgr lagu kot. tp dah kata xpress music, tak sah la klau tak on music kan..

btw, punca sebenar masih tdk diketahui knp boleh jd mcm tu.. klau nak kata bateri tak ori, abg aku beli zitron nyer nokia.. original full set. tak munasabah la kan klau ckp bateri penyebabnya..

tp yg bestnya.. abg aku bawa kat kedai utk cek dan diorg repair without charge dan bkn under warranty.. la ni ok je.. tp abg aku dah jarang on mp3.. takut klau2 sejarah mungkin berulang katanya =(

[Reply]

abu Reply:

semakin canggih phone,tak terlepas dari masalah hang,
cth spt htc touch diamond,sony x1 yg harga rm2k-3k pon mudah hang

ubey Reply:

yup. smart phone mana2 pun kalau x reti jaga mudah hang gak. banding dengan sony xperia. Ya Allah. member aku guna 12 hari terus jual. dahla mahal, awal2 gune da sangkut. las2 amik 5800 xpress music ni. jika nk ckp ttg harga, kepuasan, dan fungsi dalam kategori smartphone. ni antara yang berbaloi. tp still xley elak mslh hang

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 22:26:53

Dari review yg ada kat internet ni bro, takde plak ada yg cakap pasang hang.. Tapi mana2 phone pun x lekang dari problem tu.

Kena pandai manage phone memory kot.. kalau semua sumbat dalam phone memory then inbox dah beribu x delete2 (konon sayang sbb sms dari awek.. hehe), mana tak problem iye dok?

[Reply]

..
Comment by azizwan(dot)com
2009-05-21 23:20:23

ada betulnya apa yg ubey tu ckp khai.. abg aku guna hp ni tak smpai 6 bulan dah hang.. maybe sbb abg aku slalu pasang mp3 dan dgr lagu kot. tp dah kata xpress music, tak sah la klau tak on music kan..

btw, punca sebenar masih tdk diketahui knp boleh jd mcm tu.. klau nak kata bateri tak ori, abg aku beli zitron nyer nokia.. original full set. tak munasabah la kan klau ckp bateri penyebabnya..

tp yg bestnya.. abg aku bawa kat kedai utk cek dan diorg repair without charge dan bkn under warranty.. la ni ok je.. tp abg aku dah jarang on mp3.. takut klau2 sejarah mungkin berulang katanya =(

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by abu
2009-05-22 00:07:12

semakin canggih phone,tak terlepas dari masalah hang,
cth spt htc touch diamond,sony x1 yg harga rm2k-3k pon mudah hang

[Reply]

 
 
Comment by ubey
2009-05-24 17:56:43

yup. smart phone mana2 pun kalau x reti jaga mudah hang gak. banding dengan sony xperia. Ya Allah. member aku guna 12 hari terus jual. dahla mahal, awal2 gune da sangkut. las2 amik 5800 xpress music ni. jika nk ckp ttg harga, kepuasan, dan fungsi dalam kategori smartphone. ni antara yang berbaloi. tp still xley elak mslh hang

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Mustaffa
2009-05-21 22:12:01

Nokia 5800 memang cun..

[Reply]

..
 
Comment by emma songall
2009-05-21 22:14:13

adoihhh.
tunggu masa jer nk cukup wit.
then cnfirm trus rembat 5800 nih.
haishhhh! :[

[Reply]

..
 
Comment by PanduanTwitter
2009-05-21 22:16:45

Khai,

kasi ko punye personal review skek nanti.Aku sedang mengusha tepon jugek ni.

Gua tunggu tu..hehe

[Reply]

Khai Reply:

personal review ye.. hurm.. ada duit terus gi beli.. mmg puas hati. Tak caya boleh google review dalam internet..

Rasanya harga handphone ni mmg tersangat murah berbanding apa yang ada kat dalam..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 22:28:34

personal review ye.. hurm.. ada duit terus gi beli.. mmg puas hati. Tak caya boleh google review dalam internet..

Rasanya harga handphone ni mmg tersangat murah berbanding apa yang ada kat dalam..

[Reply]

..
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-05-21 22:21:58

aku tgk nokia ni mula aku berpikir lebih ini dari iphone.. :love:

[Reply]

..
 
Comment by Rjuna
2009-05-21 22:27:00

Aku tetap tak berganjak nak Iphone 3G gak, walaupun aku tau apa kelemahannya , saja nak nampak berbeza dan kaya dari orang lain, boleh gitu hehe

Aku pun dah beralih dari Nokia ke Sony Eksyen, sebab tukar? dah bosan dengan brand Nokia..rasa cokia sebab ramai pakai brand sama..sekali tengok budak sekolah pon pakai sama.. paiseh potong betul

nak kualiti= beli nokia
nak kelainan= pilih Sony Eksyen
nak kualiti+kelainan+kemewahan+kekaguman= Iphone

[Reply]

abu Reply:

argh.. sume tu henpon kanak2 :oups:
nak mantap bli windows mobile phone(htc,asus..)

nak segak
bli google android phone-open sos tu

[Reply]

Khai Reply:

kereknye cik abu kita… πŸ™‚

[Reply]

abu Reply:

hik2 relek la abang khai..tapi mmg betul la iphone tu piece of crap πŸ™‚

ubey Reply:

cuba google respon user ttg window mobile. ramai x suke. sebab lembab. ram fon yg paling tggi pn xperia. baru laju sket nk guna window mobile.

[Reply]

Eriyza Reply:

Wah, encek Rjuna pakai prinsip
biar pape, asal begaye. Ahaks! πŸ˜†

[Reply]

..
Comment by abu
2009-05-22 00:04:21

argh.. sume tu henpon kanak2 :oups:
nak mantap bli windows mobile phone(htc,asus..)

nak segak
bli google android phone-open sos tu

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 00:53:20

kereknye cik abu kita… πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by abu
2009-05-23 16:35:19

hik2 relek la abang khai..tapi mmg betul la iphone tu piece of crap πŸ™‚

[Reply]

 
 
Comment by ubey
2009-05-24 18:01:05

cuba google respon user ttg window mobile. ramai x suke. sebab lembab. ram fon yg paling tggi pn xperia. baru laju sket nk guna window mobile.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Eriyza
2009-05-22 11:56:08

Wah, encek Rjuna pakai prinsip
biar pape, asal begaye. Ahaks! πŸ˜†

[Reply]

..
 
 
Comment by atokk
2009-05-21 22:27:46

brapa harga nie…ingat nak beli gak??

[Reply]

Khai Reply:

dah reply pasal harga dalam komen Eriyza kat atas tu.. hihi.. saje suruh Atok scroll kat atas balik.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 22:30:06

dah reply pasal harga dalam komen Eriyza kat atas tu.. hihi.. saje suruh Atok scroll kat atas balik.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by Khai
2009-05-21 22:33:02

Oh ya.. kalau nak rasa view handphone auto melintang dan menegak macam iPhone tapi duit tak bapa nak ada, handphone ni pun dah cukup puas. Dalam dia ada disediakan game kereta.. Best nye main game tu sbb korang control bukan dengan button, tapi dengan movement.

Kalau pada siapa yang perlukan handphone dan pada masa yg sama mahukan camera, 5800 adalah terbaik berbanding iPhone.. Nokia 5800 ada 3.2MP dan macam biasa, no problem nak rakam video.. iPhone? hanya 2MP dan tak boleh rakam video.. Booo!

Nokia 5800 juga tersedia kaki untuk korang letakkan handphone ni dalam keadaan melintang dan layan movie dengan penuh asyik dengan skrin yang besar (widescreen).. Selain tu, diberi juga wayar sambungan ke TV (yg 3 warna tu).. so boleh layan movie ke ape ke, kat TV.. iPhone tak pasti pulak ada ke tidak perkara tu..

Nokia 5800 juga ada stylus.. Bukan satu tapi dua (satu lagi spare kalau hilang).. dah tu ada plak diberi pemetik gitar tu.. kalau korang malas nak guna stylus atau jari.. jari karang takut2 kotor.. so gunakan menda alah tu… Untuk iPhone? guna jari semata-mata je.. takde stylus.

Dengan Nokia 5800, iPhone betul2 la kecil pada pandangan Khai.. entahlah.. dulu nak sangat iPhone.. tapi seriously la kawan2, 5800 ni lagi mengancam..

[Reply]

abu Reply:

wow..tu accelerometer namenye.
hp ni boleh tgk tv tak abg khai,mcm hp made in china tu.hik2. πŸ˜€

[Reply]

Khai Reply:

boleh je.. dalam mimpi.. kahkah2 πŸ˜‰

[Reply]

..
Comment by abu
2009-05-23 16:38:14

wow..tu accelerometer namenye.
hp ni boleh tgk tv tak abg khai,mcm hp made in china tu.hik2. πŸ˜€

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-24 05:33:18

boleh je.. dalam mimpi.. kahkah2 πŸ˜‰

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by aisyah
2009-05-21 22:41:13

fungsi gps dia ok x khai??

[Reply]

Khai Reply:

sangat ok2.. lepas beli pun dah mmg siap maps kat dalam.. x yah internet pun dah boleh view map.. including malaysia.. lagi2 area KL.. mana celah pun ada..

[Reply]

abu Reply:

khai pakai garmin mobile xt ehhh..
aku pon ader,best woo nak jalan memane..talak sesat lagi

[Reply]

Khai Reply:

pakai2.. baru je download tadi kat McD.. haha πŸ™‚

abu Reply:

pastu download map kat malfreemaps.com
cun wo,map ada kaler.hah kalo ko nak voice dalam bahase melayu aku ada!!

tapi cam lawak jer

aisyah Reply:

wahh!!maken teruja la plak!!
kene gigih mencari duet neyh..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 22:47:32

sangat ok2.. lepas beli pun dah mmg siap maps kat dalam.. x yah internet pun dah boleh view map.. including malaysia.. lagi2 area KL.. mana celah pun ada..

[Reply]

..
Comment by aisyah
2009-05-21 23:02:23

wahh!!maken teruja la plak!!
kene gigih mencari duet neyh..

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by abu
2009-05-22 00:01:40

khai pakai garmin mobile xt ehhh..
aku pon ader,best woo nak jalan memane..talak sesat lagi

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-05-22 00:55:23

pakai2.. baru je download tadi kat McD.. haha πŸ™‚

[Reply]

 
Comment by abu
2009-05-23 16:40:57

pastu download map kat malfreemaps.com
cun wo,map ada kaler.hah kalo ko nak voice dalam bahase melayu aku ada!!

tapi cam lawak jer

[Reply]

 
 
 
 
Comment by EiNS
2009-05-21 22:44:44

Bertambah sorang lagi pengguna nokia 5800…

Hujung bulan ni nokia release ovi store, best2…nak download software, games dll dalam satu tempat…

Tak menyesal weh beli 5800 XM aku adalah antara satu drpd brjuta happy user πŸ™‚

[Reply]

Eriyza Reply:

Hang ler yg pekenalkan
henpon nih dolu. πŸ˜†

[Reply]

..
Comment by Eriyza
2009-05-22 11:59:13

Hang ler yg pekenalkan
henpon nih dolu. πŸ˜†

[Reply]

..
 
 
Comment by abdusfauzi
2009-05-21 22:47:53

agaknye la kan, pengguna alcatel, samsung, siemens dan motorola baca tak post nie?

apa diorang rasa ek?
hmm.

[Reply]

Khai Reply:

aku rasa nak guling2 gelak la baca komen ko ni abdusfauzi.. nape ntah…

hahahahahhaa πŸ™‚

[Reply]

abu Reply:

dorang senyap jer

[Reply]

aisyah Reply:

betol lah..
komen dye ni memang klako..
aku tengah pk, ape dye pk mase bace entri neyh??
boleh jawab x abdusfauzi?

[Reply]

sasha najwa Reply:

ohoh.aku pakai motorola v9 dengan lg chocolate.okay je motorola.jgn rendahkan martabat motorola ok. siemens alcatel sume tu mmg cokia. tp moto tak ehhh.tlg siket. lg pn ok je. πŸ˜€

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-21 23:02:08

aku rasa nak guling2 gelak la baca komen ko ni abdusfauzi.. nape ntah…

hahahahahhaa πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by aisyah
2009-05-21 23:05:01

betol lah..
komen dye ni memang klako..
aku tengah pk, ape dye pk mase bace entri neyh??
boleh jawab x abdusfauzi?

[Reply]

..
 
Comment by abu
2009-05-22 00:00:23

dorang senyap jer

[Reply]

..
 
Comment by sasha najwa
2009-05-22 13:55:46

ohoh.aku pakai motorola v9 dengan lg chocolate.okay je motorola.jgn rendahkan martabat motorola ok. siemens alcatel sume tu mmg cokia. tp moto tak ehhh.tlg siket. lg pn ok je. πŸ˜€

[Reply]

..
 
 
Comment by marzuki
2009-05-21 23:00:12

sampai bila nokia 5800 boleh bertahan? kahkahkah esok keluar jenama baru.

tapi iphone tetap stylo beb. aku pkai nokia n100i je.

[Reply]

..
 
Comment by Kreuger
2009-05-21 23:52:52

wah best sunguh khai.. tapi dream gadget aku
cume tinggal satu jer… handpone touch screen dah
ade… HTC Touch Flow. Tapi tak sepawer nokia hang.
N95 dah cukup puas bermain dengan camera berkuasa
5.0mp.

Sekarang gadget idaman adalah dSLR.
akan aku capaikan jugak hasrat aku ni
walaupon lambat dan orang lain
tak pakai dah kamera dSLR pada masa
akan datang… janji aku merasa memilikinye
jugak.. hahaha~ :bloody:

[Reply]

Khai Reply:

DSLR.. hurm.. good luck bro.. untuk aku, DSLR hates me.. huhu :((

[Reply]

aman Reply:

haha..aku pun tak berapa minat tangkap gambar..wakakaka.

[Reply]

Khai Reply:

itulah aman.. mungkin aku ni buta seni photography kot.. sbb aku rasa tangkap guna handphone pun dah cukup.. edit skit ngan photoshop.. hehe..

..
Comment by Khai
2009-05-22 00:57:42

DSLR.. hurm.. good luck bro.. untuk aku, DSLR hates me.. huhu :((

[Reply]

..
Comment by aman
2009-05-22 01:38:17

haha..aku pun tak berapa minat tangkap gambar..wakakaka.

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-05-22 01:51:14

itulah aman.. mungkin aku ni buta seni photography kot.. sbb aku rasa tangkap guna handphone pun dah cukup.. edit skit ngan photoshop.. hehe..

[Reply]

 
 
 
 
Comment by abu
2009-05-21 23:59:19

2 thums up khai.
aku memang menyampah ngan jenama apple ni.
orang terlebih duit yg ****** je guna barangan apple

tapi realiti nye:
google android la macho-open source tu-boleh develop,modd sendiri software.skang pakai windows mobile phone πŸ™‚

[Reply]

aman Reply:

haha..nanti maybe khai leh wat tuto, buang os sedia ada, dan ganti ngan android. ko dah tgk android “rosie” cool giler..huhu

[Reply]

..
Comment by aman
2009-05-22 01:37:27

haha..nanti maybe khai leh wat tuto, buang os sedia ada, dan ganti ngan android. ko dah tgk android “rosie” cool giler..huhu

[Reply]

..
 
 
Comment by firdee
2009-05-22 00:56:11

waduh waduh…nggak tahan dengan entri ini…dah le enset made in china saya skrg ni dah menunjukkan tahap kesihatannya yg semakin merosot…sabo firdee…sabo… :8

[Reply]

Khai Reply:

tapi leh nengok tv tu.. ade area.. hakhak! Jom bro join team 5800.. hehe πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 01:01:03

tapi leh nengok tv tu.. ade area.. hakhak! Jom bro join team 5800.. hehe πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by cayataro
2009-05-22 00:56:18

huhu..khai if rajin g la tgk kt youtube psl 5800 ni..

ia lebeyh hebat dr iphone!..
siyesly hebat.. >,<

[Reply]

aman Reply:

aku pun nak tgk. khai nie siot jerk. menghilangkan keinginan ku pada iPhone.

[Reply]

cayataro Reply:

haha..incik aman suda terpengaruh ka :p

[Reply]

..
Comment by aman
2009-05-22 01:36:26

aku pun nak tgk. khai nie siot jerk. menghilangkan keinginan ku pada iPhone.

[Reply]

..
Comment by cayataro
2009-05-22 08:07:48

haha..incik aman suda terpengaruh ka :p

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by cayataro
2009-05-22 00:58:47

n boley usha kt cni gk >,<

http://www.tube5800.com/

[Reply]

Khai Reply:

Thanks cayataro.. sian iphone kene bunuh terus kat situ… oich!!

[Reply]

cayataro Reply:

:p :p :p

that means 5800 too cool!

but currently i’m using SE cybershot :[ :[

πŸ˜€ πŸ˜€

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 01:03:53

Thanks cayataro.. sian iphone kene bunuh terus kat situ… oich!!

[Reply]

..
Comment by cayataro
2009-05-22 08:13:20

:p :p :p

that means 5800 too cool!

but currently i’m using SE cybershot :[ :[

πŸ˜€ πŸ˜€

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-05-22 01:25:31

khai..ko wat aku x tahan ingin memilikinya..aduyai…ngidam2! :love:

[Reply]

..
 
Comment by wabotak
2009-05-22 01:31:52

khai.. bape ko beli HP nokia 5800 tuw ??
nak beli gak :choler:
jales 8)

[Reply]

Khai Reply:

handphone ni sekarang harga TAKKAN lebih dari RM1.3k.. sape beli lagi mahal dari 1.3k, mean korang hampir kene tipu la tu.. gi cari kedai lain..

[Reply]

wabotak Reply:

wow.. agak terkoyak gak =(

[Reply]

abu Reply:

apa yg ‘koyak’nye?hehe.. πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-05-22 01:52:44

handphone ni sekarang harga TAKKAN lebih dari RM1.3k.. sape beli lagi mahal dari 1.3k, mean korang hampir kene tipu la tu.. gi cari kedai lain..

[Reply]

..
Comment by wabotak
2009-05-22 10:13:53

wow.. agak terkoyak gak =(

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by abu
2009-05-23 16:45:35

apa yg ‘koyak’nye?hehe.. πŸ™‚

[Reply]

 
 
 
 
Comment by aman
2009-05-22 01:35:43

cool…bleh tak buang os dia, ganti ngan android ker. maybe iphone os 3.0 cetak rompak. wakakaka.

[Reply]

abu Reply:

aku rase tak boleh la…kompem xleh.
configuration dia x same,jadi mgkn boleh menimbulkan ketakstabilan bile install,kecuali la kalo firmware android/iphone tu dah ‘cook’

[Reply]

..
Comment by abu
2009-05-23 16:47:51

aku rase tak boleh la…kompem xleh.
configuration dia x same,jadi mgkn boleh menimbulkan ketakstabilan bile install,kecuali la kalo firmware android/iphone tu dah ‘cook’

[Reply]

..
 
 
Comment by Gadget
2009-05-22 01:53:53

Hahaha…ada lagi peminat nokia… bentuk pun memang macam iphone je aku tengok..tiru iphone ke..?? pastu kutuk iphone plak tu..kekekke..lawak la ko khai….

quality berbeza dowh..nokia mana ade org bangga sangat pakai sekarang sebab cm pendatang haram pun boleh pakai…but aku respect nokia dulu2…sebelum wujudnya nokia camera… buat masa ni..aku rasa motorola n sony lebih better dr nokia…sony the best… lau nak lawan iphone bukan nokia ko khai…jauh tgal tu…try sony experia ke..blackberry ke..palm ke…. ko nak bezakan nokia ngan iphone tu mmg jauh beza..hehe :o:

[Reply]

Khai Reply:

3 step:

1. gi kedai
2. beli
3. pakai….

design sama dengan iphone? tiru iphone? celah mana tu :[

Entri ni bukan mengutuk iphone, tapi lebih kepada peringatan sebenarnya ntuk mereka yang takde duit nak beli iphone.. macam aku.. haha.. dan mungkin ko boleh buat sedikit research kat internet ni.. baru boleh berkata2.. dan entri ni pun mmg tak sentuh pasal handphone lain sbb x pernah guna kan…tajuk entri pun dah tunjuk.. harga pun lagi mahal kot dari 5800. Just nak kasitahu pengalaman owner blog ni yg dah pernah test 5800 dan iphone.. so apa rasa..

Dah tentu la iPhone lebih dari macam2 aspek.. sapa la bodoh sangat gi beli iPhone mahal2 kalau dah functionnya 100% sama dengan 8500.. heh.. dah google ke komen2 orang pasal 5800 ni.. belum kan? atas tu pun ada link perbandingan dua handphone ni..

oh ya, kim salam akak.. ~

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 02:10:43

3 step:

1. gi kedai
2. beli
3. pakai….

design sama dengan iphone? tiru iphone? celah mana tu :[

Entri ni bukan mengutuk iphone, tapi lebih kepada peringatan sebenarnya ntuk mereka yang takde duit nak beli iphone.. macam aku.. haha.. dan mungkin ko boleh buat sedikit research kat internet ni.. baru boleh berkata2.. dan entri ni pun mmg tak sentuh pasal handphone lain sbb x pernah guna kan…tajuk entri pun dah tunjuk.. harga pun lagi mahal kot dari 5800. Just nak kasitahu pengalaman owner blog ni yg dah pernah test 5800 dan iphone.. so apa rasa..

Dah tentu la iPhone lebih dari macam2 aspek.. sapa la bodoh sangat gi beli iPhone mahal2 kalau dah functionnya 100% sama dengan 8500.. heh.. dah google ke komen2 orang pasal 5800 ni.. belum kan? atas tu pun ada link perbandingan dua handphone ni..

oh ya, kim salam akak.. ~

[Reply]

..
 
 
Comment by Minachi
2009-05-22 01:57:12

Maxis = Ananda Krisnan πŸ˜†
Nokia = Bagi duit kat Israel.. so leh tampung kos perang ke atas umah islam… πŸ˜€

[Reply]

sasha najwa Reply:

agak ah .aku tahu khai ni mmg gune maxis dgn nokia.
piker kepuasan je.ko kate jajan2 xblh.same je weh .ko nyumbang gak,

iklan; jangan cakap ajeeee(tiru iklan dlm tv tuh)

[Reply]

..
Comment by sasha najwa
2009-05-22 14:02:31

agak ah .aku tahu khai ni mmg gune maxis dgn nokia.
piker kepuasan je.ko kate jajan2 xblh.same je weh .ko nyumbang gak,

iklan; jangan cakap ajeeee(tiru iklan dlm tv tuh)

[Reply]

..
 
 
Comment by Mindaku Di Sini
2009-05-22 02:31:54

aku masih dengan email lama aku…hehe

[Reply]

..
 
Comment by -WaN-
2009-05-22 02:51:43

sabar ye duitku,nanti masuk gaji baru pi usha nokia expressway…huhu 8)

[Reply]

blizzard Reply:

uik bukan xpress music ke =( ~

[Reply]

-WaN- Reply:

eh silap tulis daa…sory2 :[

[Reply]

..
Comment by blizzard
2009-05-22 17:28:53

uik bukan xpress music ke =( ~

[Reply]

..
Comment by -WaN-
2009-05-23 16:53:29

eh silap tulis daa…sory2 :[

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by NoktahHitam
2009-05-22 05:06:06

Aku beli Xperia n 5800. Aku jual xperia. Aku lebih suke 5800. Lagi best nak pakai satu tgn. Cume kadang2 die tak responsive. Tu sbb ade screen protector kot? Macam dah install ni. Paling best, GPS. Tade dah buang minyak jalan ke tempat pelik.

[Reply]

Khai Reply:

Itulah.. screen protector tu cam annoying.. tapi kadang2 cool jugak nampak.. tapi dalam utube, semua takde screen protector tu dah..

Aku macam x bape nak berani la guna gps dengan guna maxis 3g… bape la agaknye diorang charge nanti.. nak guna time ada wifi je, mana nak dapat.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 13:11:15

Itulah.. screen protector tu cam annoying.. tapi kadang2 cool jugak nampak.. tapi dalam utube, semua takde screen protector tu dah..

Aku macam x bape nak berani la guna gps dengan guna maxis 3g… bape la agaknye diorang charge nanti.. nak guna time ada wifi je, mana nak dapat.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by azleah
2009-05-22 08:58:31

iPhone klu nak kurang harga cket terpaksa langgan ngan maxis. cisss…baik aku guna blackberry je. huhuhu

[Reply]

..
 
Comment by eLLy
2009-05-22 10:00:14

allo…1st time bg comment ni…ahakss…just nk tnye pndangan
korg ar…mane lg best n lg bgs for nokia e66 n e71???korang prefer yg mane 1???? πŸ˜‰

[Reply]

beliamuda Reply:

nak 5800 gak… 8)

[Reply]

Khai Reply:

5800… terbaik dari ladang.. hahaha πŸ˜€

[Reply]

cayataro Reply:

e75 πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by beliamuda
2009-05-22 12:36:55

nak 5800 gak… 8)

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-05-22 13:11:44

5800… terbaik dari ladang.. hahaha πŸ˜€

[Reply]

..
 
Comment by cayataro
2009-05-23 02:13:40

e75 πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by luna
2009-05-22 10:06:33

aku dah beli dulu.
mmg best gile kannn.
tp sedih gile douh. tak smpai due bulan aku pakai dah kene curik.
cilakak tol.

[Reply]

Khai Reply:

adoyai.. lepas ni khai nak telan handphone ni simpan dalam perut.. time nak guna, kene gi toilet dulu la gamaknya..

mesti x kene curik.. hehe..

risau gak, dah ada pengalaman hp kene curik ni.. nokia Ngage QD… :bloody:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 13:12:38

adoyai.. lepas ni khai nak telan handphone ni simpan dalam perut.. time nak guna, kene gi toilet dulu la gamaknya..

mesti x kene curik.. hehe..

risau gak, dah ada pengalaman hp kene curik ni.. nokia Ngage QD… :bloody:

[Reply]

..
 
 
Comment by blogsafar
2009-05-22 10:41:59

semalam mimpi nak beli Apple iphone tengok duit tak cukup turus beli m.mobile mawi

πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Nurul
2009-05-22 10:58:51

ahhh, menakjubkan (tetiba je)

nak tukar hp gakkkkkkk. hukhuk.

play station (PS) ; khai, ada apa kat GOmbak?

[Reply]

Khai Reply:

kasut gombak.. hehehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 13:14:51

kasut gombak.. hehehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by nu_Ox3r
2009-05-22 12:01:59

hehehe.cm siot je ayat terbeli tu.so hp lama ko jual k?kayanya ko.beli hp mcm beli makanan je. πŸ™‚ πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

hp lama pakai gak.. guna 2 number..

ala bro, 1.3k.. ada rezki lebih, leh la merasa.. :8

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 13:16:18

hp lama pakai gak.. guna 2 number..

ala bro, 1.3k.. ada rezki lebih, leh la merasa.. :8

[Reply]

..
 
 
Comment by PakciQue
2009-05-22 12:28:16

Ha-ha Kau macam tau-tau je aku mengimpikan alasan yang kukuh untuk membeli NK5800 berbanding iPhone.

Selain leceh sebab kena buka akaun dengan Maxis. Aku rasa 5800 adalah yang terbaik.

Tapi, yang buat aku panas hati. Orang keliling aku yang pakai dulu. Sepupu aku n ayah aku. Cis. Mentang-mentang aku tgh berjimat duit untuk kahwin.

Xpe. Tunggu nanti.

p/s: Berapa rege kau angkat?

[Reply]

Khai Reply:

satu tiga je…

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 13:18:41

satu tiga je…

[Reply]

..
 
 
Comment by deennasour
2009-05-22 12:45:02

wawawawa tidak khai tidak!!!
aku baru memasang niat untuk membelinya.
tetapi kau sudah merembatnya dulu!!
wawawawa.

aku member dah 2 orang pakai, masuk ko 3 orang. tidak!!
tension mak tension!!!

[Reply]

Khai Reply:

mak jangan tension mak.. nok!! haha… ko nak sangat jadi bapok eh deen.. hehe..

weh rembat cepat.. leh eksen pakai pda.. haha :o:

p/s: sampai sekarang aku masih pelik kenapa handphone ni harga dia cam murah tapi kualiti ya ampun.. power!

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 13:20:33

mak jangan tension mak.. nok!! haha… ko nak sangat jadi bapok eh deen.. hehe..

weh rembat cepat.. leh eksen pakai pda.. haha :o:

p/s: sampai sekarang aku masih pelik kenapa handphone ni harga dia cam murah tapi kualiti ya ampun.. power!

[Reply]

..
 
 
Comment by sainskir
2009-05-22 12:47:05

khai, ko bkak btri hp N73 ko tu, pstu ko tgok no IMEI atau NO SIRI hp ko tu.. ada 15 no.. contoh: 123456/78/910111/2.. pstu ko kasi dkat email aq.. sainskir@artzz.net .. nnti aq kasi kod sbnar lock code hp ko tu.. thax

[Reply]

sainskir Reply:

opss, ko bkak btri, jgan ko tgok dkat btri, ko tgok dkat blkang fon ko tu tau.. kalu aq rply lmbat sory larh.. aq dok hostel ;D

[Reply]

Khai Reply:

aiseh.. bukan ke ada cara lain nak dapatkan imei tu.. bape ntah key nye.. lupa..

insyaAllah.. nanti khai email πŸ˜‰

[Reply]

sainskir Reply:

ble ko nk send email nie ??
da lma tggu nie

eyzzat Reply:

search kat tenet aje lock code tu.. byk master code leh jumpe.. πŸ˜‰

..
Comment by sainskir
2009-05-22 12:48:34

opss, ko bkak btri, jgan ko tgok dkat btri, ko tgok dkat blkang fon ko tu tau.. kalu aq rply lmbat sory larh.. aq dok hostel ;D

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 13:23:23

aiseh.. bukan ke ada cara lain nak dapatkan imei tu.. bape ntah key nye.. lupa..

insyaAllah.. nanti khai email πŸ˜‰

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by sainskir
2009-05-22 16:58:37

ble ko nk send email nie ??
da lma tggu nie

[Reply]

 
Comment by eyzzat
2009-05-25 20:35:11

search kat tenet aje lock code tu.. byk master code leh jumpe.. πŸ˜‰

[Reply]

 
 
 
 
Comment by Petz
2009-05-22 13:58:56

Aku cuma mampu pakai CSL jer πŸ˜† , sebab aku nak kemudahan dual sim, sound stereo yang kuat even SE pun tak bleh celen (aku rasa la), tgk tv time2 lunch kat office dan yang paling aku suka FIREWALL untuk call2 yang tak ingin dilayan hehe.. :p

[Reply]

..
 
Comment by sainskir
2009-05-22 14:10:22

satu lagi tu *#06# .. tp, da dia pnye trskat lock code

[Reply]

..
 
Comment by f u n g u s
2009-05-22 14:30:09

wahh…

hp baru tuhh…

eh jap!!

hari tu bkn ke blog ni penah wat review tntng boikot barang israel…

nokia pun termasuk gak an ???

ni ape kes ?

khai pun dah join balik beli barang israel…

ishhh3….

hehe… 8)

[Reply]

Khai Reply:

Korang pun jangan tak tahu, Intel tu lagi penyumbang terbesar kepada Israel berbanding Nokia.. ehehehe..

Saya pengguna tegar AhMaD!! eh, AMD! :[

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-22 16:33:00

Korang pun jangan tak tahu, Intel tu lagi penyumbang terbesar kepada Israel berbanding Nokia.. ehehehe..

Saya pengguna tegar AhMaD!! eh, AMD! :[

[Reply]

..
 
 
Comment by sepatu putih
2009-05-22 15:13:48

syok nih klau dpt rompak si khai…poket tebal…hahaha :p :p :p :p

[Reply]

..
 
Comment by Sy8
2009-05-22 15:29:07

iphone pun ok aper… :((

[Reply]

..
 
Comment by aRiF
2009-05-22 16:30:49

khai, ko beli kat mana..
Pertama complex ke??
aku cukup bulan nak rembat hp ni..
skrg dlm savings ada 900++, so cukup bulan ni dpt duit, aku rembat…
macam betul2 mengancam..huhu..
NOKIA is better than APPLE.. 8) 8) 8) πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

masa tu ngah shoping kat Giant Shah Alam.. so handphone ni phone dirembat di Giant Shah Alam.. πŸ™‚

[Reply]

aRiF Reply:

Nanti aku try usha kat Pertama Complex..
Klu lagi mahal, terus runner pergi Shah Alam.

Khai, kata-katamu membuatkan aku lebih teruja utk memiliki phone ni…

p/s : mlm ni tido mimpi Nokia 5800 πŸ˜‰ πŸ˜‰

[Reply]

Khai Reply:

dari web nokia, mmg harga skang dalam RM1250.. kalau dapat lagi murah, mmg bernasib baik la tu. Hehe

cakap srupa bikin skit Reply:

tuari kata nyampah ngn shah alam,sumpah sranah,pastu beli kat phone kat giant ‘SHAH ALAM’ plak.??erm,pe la ko ni,napa xbeli kat tempat SELAIN SHAH ALAM?maknanye ko JALAN SAKAN juga SHAH ALAM NI!!

[Reply]

Khai Reply:

mana2 pun boleh beli handphone.. takde salah nye pun Shah Alam ke mana ke.. Cubaan yg baik untuk create isu.. hehe..

p/s: mangkok mana yg suka tukar2 nama ni.. kejap Shide… kejap ini.. kejap email ini, kejap email itu… URL x tinggal.. respon pon respon sakit hati.. dengki.. jeles.. cemburu.. sapa la ko ni sebenarnya yer? Rasa nak kasi 10 hengget je suh gi dobi bersihkan hati yg kotor.. [IP:120.141.22.33] << sian ~

cayataro Reply:

πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ siap ip d reveal πŸ˜€ πŸ˜€

aRiF Reply:

suka hati dia la nak beli kat mana…
Tetiba buat issue apesal plak ” cakap tak serupa bikin” ni??
Yg lepas… lepas la, ni pasal H.p o.k???
mls ckp banyak….huhuhu πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

Khai Reply:

kahkah.. kim salam akak ek? kalau takde akak mak pon boleh la.. i love them so much.. πŸ˜€

babikimak Reply:

itu baru satu ip. lau ade yg masuk blog ko ni khai pakai proxy, tor.. kau mau ckp ape? mau lagi reveal ip diorang? kah3… tunggu la aku pakak botnet aku… attack blog bodo ko ni kimak haram

..
Comment by Khai
2009-05-22 16:33:40

masa tu ngah shoping kat Giant Shah Alam.. so handphone ni phone dirembat di Giant Shah Alam.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by aRiF
2009-05-22 16:38:40

Nanti aku try usha kat Pertama Complex..
Klu lagi mahal, terus runner pergi Shah Alam.

Khai, kata-katamu membuatkan aku lebih teruja utk memiliki phone ni…

p/s : mlm ni tido mimpi Nokia 5800 πŸ˜‰ πŸ˜‰

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-05-22 21:12:27

dari web nokia, mmg harga skang dalam RM1250.. kalau dapat lagi murah, mmg bernasib baik la tu. Hehe

[Reply]

 
 
Comment by cakap srupa bikin skit
2009-05-22 22:28:45

tuari kata nyampah ngn shah alam,sumpah sranah,pastu beli kat phone kat giant ‘SHAH ALAM’ plak.??erm,pe la ko ni,napa xbeli kat tempat SELAIN SHAH ALAM?maknanye ko JALAN SAKAN juga SHAH ALAM NI!!

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-05-22 23:25:37

mana2 pun boleh beli handphone.. takde salah nye pun Shah Alam ke mana ke.. Cubaan yg baik untuk create isu.. hehe..

p/s: mangkok mana yg suka tukar2 nama ni.. kejap Shide… kejap ini.. kejap email ini, kejap email itu… URL x tinggal.. respon pon respon sakit hati.. dengki.. jeles.. cemburu.. sapa la ko ni sebenarnya yer? Rasa nak kasi 10 hengget je suh gi dobi bersihkan hati yg kotor.. [IP:120.141.22.33] << sian ~

[Reply]

 
Comment by cayataro
2009-05-23 02:10:28

πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€ siap ip d reveal πŸ˜€ πŸ˜€

[Reply]

 
Comment by aRiF
2009-05-23 10:22:39

suka hati dia la nak beli kat mana…
Tetiba buat issue apesal plak ” cakap tak serupa bikin” ni??
Yg lepas… lepas la, ni pasal H.p o.k???
mls ckp banyak….huhuhu πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

[Reply]

 
Comment by babikimak
2009-05-26 21:36:31

itu baru satu ip. lau ade yg masuk blog ko ni khai pakai proxy, tor.. kau mau ckp ape? mau lagi reveal ip diorang? kah3… tunggu la aku pakak botnet aku… attack blog bodo ko ni kimak haram

[Reply]

 
Comment by Khai
2009-05-26 22:03:14

kahkah.. kim salam akak ek? kalau takde akak mak pon boleh la.. i love them so much.. πŸ˜€

[Reply]

 
 
 
 
Comment by shar
2009-05-22 16:51:27

aku stuju… since henset tu dtg kat sini dulu jadi aku da bandingkan awal2 tapi tk beli lg hehehe
(sini tu s’pore) πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Jam Ban Ho
2009-05-22 17:00:47

Blackberry Strom jugak pojaanku. choww

[Reply]

..
 
Comment by catzer
2009-05-22 21:26:45

Erm..aku pakai phone cikai jerk..zaman geek aku dah berlalu kot..hehehe :p

[Reply]

..
 
Comment by cik kin
2009-05-22 23:29:49

aku pkai n95..
bagi aku x byk beza pun ngan 5800
kemera sure mng kat n95.5mp.. blh smbung kat tv gak..
5800 best kat touch screen jer..
aku pnh try 5800 kwn aku punye..
x puas sbb x blh tekan keypad..hehehe
ape2 pun tu masing2 punye selera..
smpai skrg pun ada org suka 3210 kan….

[Reply]

..
 
Comment by najster
2009-05-22 23:57:06

cayalah broo..
dpt gaji mmg plan nk bli fon ni..
terbaek broo!:D

[Reply]

..
 
Comment by boyah89
2009-05-23 00:55:38

hoho
hp ni kuar masa taun lps,aku ingat nak bli kat msia je ble aku balik bln 7 ni,,
tpi time cuti winter aritu pi london,tgk2 harga die murah ar gak,dlm rm 1250..
angkat trus..hahahah
warna biru. πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by wanmus
2009-05-23 00:57:44

perghhh..bestnya kalau dapat “terbeli” jugak..hehe :p

[Reply]

..
 
Comment by panduantwitter
2009-05-23 02:54:54

Wahh,
Ini akan berada dalam wishlist aku.Sampai mesia aku rembat

[Reply]

..
 
Comment by Wenkt
2009-05-23 10:55:16

Sedih
I pakai public phone pun xpe
Khai, awat aku call xangkat?

[Reply]

Khai Reply:

time busy wan call.. slalu hp silent mode.. sms lah eh.. kalo x angkat tu..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-23 13:17:29

time busy wan call.. slalu hp silent mode.. sms lah eh.. kalo x angkat tu..

[Reply]

..
 
 
Comment by aRiF
2009-05-23 11:31:31

Khai, apa beza set biasa original dgn set zetron??
Dia kata klu zetron punya rm 1300.

[Reply]

Khai Reply:

Bukan Zetron tu original ke? Tak tahu la kalo ada beza… stahu nye ada Zetron n AP je..

Tapi Kalau AP tu x yah beli… ekekeke…

RM1300.. hurmm.. ok la tu harganya.. tapi kalau rajin cari lagi, mesti dapat yg RM1250 something

[Reply]

firdee Reply:

beli zitron boleh repair/servis free kalo diorang ada wat road tour atau promo.tak tau betul ke idok.tu yg dak kedai enset kate le.

[Reply]

..
Comment by firdee
2009-05-23 13:16:40

beli zitron boleh repair/servis free kalo diorang ada wat road tour atau promo.tak tau betul ke idok.tu yg dak kedai enset kate le.

[Reply]

..
 
Comment by Khai
2009-05-23 13:19:08

Bukan Zetron tu original ke? Tak tahu la kalo ada beza… stahu nye ada Zetron n AP je..

Tapi Kalau AP tu x yah beli… ekekeke…

RM1300.. hurmm.. ok la tu harganya.. tapi kalau rajin cari lagi, mesti dapat yg RM1250 something

[Reply]

..
 
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-05-23 12:00:07

Ex bf aku pakai enfon ni. Tak la nampak kacak sgt, tapi sangat kool dan bergaya. huhu.

[Reply]

Khai Reply:

ada orang tu still skodeng ex bf dia la… hhihihii.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-23 13:19:39

ada orang tu still skodeng ex bf dia la… hhihihii.. πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by ohmelayu
2009-05-23 17:25:54

selagi hanpon w700i ni masih bernyawa, selagi tu aku tak pandang handpon lain. jeling-jeling aje bulih. haha.. :8

[Reply]

Khai Reply:

Bagus la tu.. jgn membazir… rosak baru beli lain..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-24 19:00:13

Bagus la tu.. jgn membazir… rosak baru beli lain..

[Reply]

..
 
 
Comment by jambatan
2009-05-23 21:43:16

aku bli hp ni bru jer..tpi best gak ar..mula2 exited giler..skali dh lama2 pkai cmni..hp aku asyik tunjuk “unsafe to remove memory card without..bla bla bla…” saba jerk..adk aku pon bli ni..hp die dh xde vibrate..sian..

[Reply]

..
 
Comment by shibli
2009-05-23 22:05:25

bagi aku iphone tetap terbaik…haha..

[Reply]

..
 
Comment by din
2009-05-24 01:23:10

mcm mne nk taip msg or taip no.fon?? hehehe…

lg1, fon 2 leh msukkn movie ke??

[Reply]

Khai Reply:

semuanya touch le.. guna jari ke, stylus ke, pick gitar ke.. hehe.. mana2 pon leh..

keybard ada 4 pilihan.. number cam hp biasa, handwriting, qwerty (saiz kecik n besar)..

Ok je.. no problem.. kacng je mau hantar msg… mmg best..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-24 05:30:39

semuanya touch le.. guna jari ke, stylus ke, pick gitar ke.. hehe.. mana2 pon leh..

keybard ada 4 pilihan.. number cam hp biasa, handwriting, qwerty (saiz kecik n besar)..

Ok je.. no problem.. kacng je mau hantar msg… mmg best..

[Reply]

..
 
 
Comment by hana
2009-05-24 01:35:18

xtau la apsal kan but in my mind set, klo touch screen jek mesti sng rsk… tp pe2 pn depends pd thp kegansn pggunennye la kn? btw, br bl hp br gak. n79. stakat ni k la. hrge pn klo AP dpt la 1060 ri 2. if ori dlm 1.2, 1.3 k cm2.. kire not bad la kn?

[Reply]

Khai Reply:

nape x beli zitron? hurm.. touchscreen ni mmg best.. tapi amat merisaukan kalau-kalau…????

ter….. jatuh :bloody:

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-24 18:59:22

nape x beli zitron? hurm.. touchscreen ni mmg best.. tapi amat merisaukan kalau-kalau…????

ter….. jatuh :bloody:

[Reply]

..
 
 
Comment by boyah89
2009-05-24 03:57:36

setakat ni aku gunakan untuk dgr music je.hahaa

[Reply]

..
 
Comment by douteisama
2009-05-24 13:04:34

tapi iphone ade byk gile gile game bes n sume nye free..hoho πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by zamstylo
2009-05-24 14:27:35

khai bkn ke xpress muzik yg mcm ko pkai nih slalu HENGG! ke?? da byk member ak pkai die mgeloh coz kekdang lembap nk mampOs..

p/s: support sony ericsson coz ak pkai jenama nih hehe.. πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

member aku lak dah ramai yg pakai.. tapi takde plak diorang kata hang..

mesti mmber ko tu banyak letak blue dalam dia tu.. hehe.. gurau jer :8

[Reply]

zamstylo Reply:

ak rsa pOn camtu ar da bnyak sgt letak citer2 1 kaler sbab tu lar heng dorang punye phone.. haha.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-24 18:58:01

member aku lak dah ramai yg pakai.. tapi takde plak diorang kata hang..

mesti mmber ko tu banyak letak blue dalam dia tu.. hehe.. gurau jer :8

[Reply]

..
Comment by zamstylo
2009-05-26 08:14:16

ak rsa pOn camtu ar da bnyak sgt letak citer2 1 kaler sbab tu lar heng dorang punye phone.. haha.. πŸ™‚

[Reply]

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by FezRee
2009-05-24 18:45:23

Hahhah kire aku pakai dulu lah kot…..dari khai…hurmm aku dah pakai 1 bulan lebih hp ni….sume ok xde yg problem….huhuhu lagi satu belilah yg zitron…..leh update sendiri ….hehhehe beza 100 jer…terbaekk wokkk! price skang berape? aku bli 1300 heheh XM 5800 I-Phone Killer wkakkaka..

[Reply]

Khai Reply:

mmg i phone killer.. haha.. sebab perbedaan harga dia dan iphone mmg jauh.. tapi kat dalam lebih kurang je siap ada macam2 lagi yg lebih..

x yah cari jauh2.. ada ke iphone x leh rakam video… aiyark! hurmm?!!

p/s: skang rm1.2k jer.. zitron mmg leh update firmware sendiri guna nokia software updated.. hehe..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-24 18:57:26

mmg i phone killer.. haha.. sebab perbedaan harga dia dan iphone mmg jauh.. tapi kat dalam lebih kurang je siap ada macam2 lagi yg lebih..

x yah cari jauh2.. ada ke iphone x leh rakam video… aiyark! hurmm?!!

p/s: skang rm1.2k jer.. zitron mmg leh update firmware sendiri guna nokia software updated.. hehe..

[Reply]

..
 
 
Comment by Taufik SM
2009-05-24 18:48:37

korang jgn terpengaruh ngan cakap blogger khai .. ni …. pakai je iphone ….. :p

dulu die kate celcom x bagus le ni aku pakai celcom lebih baik dr hotlink ….. 8)

[Reply]

Khai Reply:

Dulu dan sekarang mana leh samakan..

Dulu ko kencing dalam seluar, sekrang ko berak sambil berjalan. dan tahun depan mungkin ko takkan terberak dalam seluar lagi…. heh ~

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-24 18:55:37

Dulu dan sekarang mana leh samakan..

Dulu ko kencing dalam seluar, sekrang ko berak sambil berjalan. dan tahun depan mungkin ko takkan terberak dalam seluar lagi…. heh ~

[Reply]

..
 
 
Comment by ork3d
2009-05-25 01:14:39

blackberry bold jugak the best..try la pakai kalo nk tau..

[Reply]

..
 
Comment by ezz8
2009-05-25 09:07:17

aku bukan ape.
pandangan individualistik gini kalau nak disangkal memang takkan ade sape nak mengalah.
yelah, klau aku cakap iphone best, org nokia ckp sebaliknya,

bagi aku, takleh la nak same kan iphone ngan nokia 5800.
setiap satu ade pros dan cons nye.
aku pkai iphone dah dekat 2 bulan, dan aku berani cakap takkan ade satu phone pon kat dunie ni yg rase same feeling die ngn iphone, meleleh air liur, disebabkan operating system ala2 macbook gitu.

nokia plak, mmg gempak la, camera 3.2MP, ade sd card slot, kamera depan ntuk video conference 3g (sape le sangat yang pkai mende alah tu dak?).tapi ade sesetengah org, boleh je nk abaikan feature tu, mybe diorng ade camera digital ke, mane le tau kann.. πŸ™‚

so, bagi aku pemilik iphone, rase agak terkilan la =( ngn post nie.aku taw khai, ko cube sekadar nak compare, tapi, ayat2 men’down’kan iphone tu tak adil la bagi org2 cm aku.huhu

p/s: cube compare touch sensitivity nokia 5800 ngn iphone. iphone punye touch experience bagaikan dinasour melawan cicak blakang umah aku. haha. (opps, terkutuk, haha..sori) 8)

lagi satu,iphone aku 2nd hand bru pkai sbulan lebey oleh owner asal, pas usha kat lowyat. tak mahal mane pon. same je harge cam nokia 5800.so, aku bukan orang kaye..

[Reply]

Khai Reply:

Ezz8,

Cukuplah perbedaan yang ada dalam entri ini. Jika dipandang dengan detail, itu yg x patut sebenarnya. Harga pun berbeza sangat. SO entri ni just nak compare dua handphone yg harganya jauh berbeza tapi mempunyai fungsi yang hampir sama.

No wonder la iphone touch screen ni sensitip lebih.. Orait?

Personally, Khai pun takde share saham ngan nokia or iphone pon.. apesal plak nak sokong iphone la, nokia la, SE la. Mana yang baik dan berpatutan, rembat saje dong.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-25 23:44:29

Ezz8,

Cukuplah perbedaan yang ada dalam entri ini. Jika dipandang dengan detail, itu yg x patut sebenarnya. Harga pun berbeza sangat. SO entri ni just nak compare dua handphone yg harganya jauh berbeza tapi mempunyai fungsi yang hampir sama.

No wonder la iphone touch screen ni sensitip lebih.. Orait?

Personally, Khai pun takde share saham ngan nokia or iphone pon.. apesal plak nak sokong iphone la, nokia la, SE la. Mana yang baik dan berpatutan, rembat saje dong.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by ejardkethot
2009-05-25 19:46:36

cambesh kan [ bercita2 nk tka hp…tp ntahh bila]
hohoho..
produk mesia gak…satu tu apa ntah CSL …cam besh jugak design dia…apa komen khai ?
πŸ˜€

[Reply]

Khai Reply:

no komen sebab x pernah nengok dan sentuh depan mata. Heheh..

Boleh la kot.. try la camne.. nanti kasi feedback ye kat justkhai ni..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-25 23:45:23

no komen sebab x pernah nengok dan sentuh depan mata. Heheh..

Boleh la kot.. try la camne.. nanti kasi feedback ye kat justkhai ni..

[Reply]

..
 
 
Comment by kacapterlabik
2009-05-25 21:40:25

“Hurm, mungkin apa yang perlu korang buat lepas ni, kalau rasa nak beli handphone lain, jangan sebut tentang Nokia pun kat kedai Handphone tu.”

agak2 la..kenal x sape yg bt kenyataan atas ni?boikot israel la konon..lu cakap xsupe bikin ek..huhuhu =(

[Reply]

Khai Reply:

Duit 3 ringgit je tinggal nak beli kacang yang sedap dan lazat.. ada kacang jenama lain yg sedap dan lazat jugak, tapi 5 ringgit.. duit x cukup.. Perut dah lapar sangat plak tu.. x beli karang kebulur..

Agaknya faham x perumpamaan tersebut?

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-25 23:48:41

Duit 3 ringgit je tinggal nak beli kacang yang sedap dan lazat.. ada kacang jenama lain yg sedap dan lazat jugak, tapi 5 ringgit.. duit x cukup.. Perut dah lapar sangat plak tu.. x beli karang kebulur..

Agaknya faham x perumpamaan tersebut?

[Reply]

..
 
 
Comment by eyzzat
2009-05-25 23:25:20

a’a.. agree dgn touch sensitive yg zee8 ckp.. plus grafik die yg bes cam xperia.. πŸ˜€

[Reply]

pengembara Reply:

yup saya pun setuju gak dgn zee8 tu, mmg ada pros and cons setiap phone nie…. kelebihan touch screen lebih sensitip di iphone berbanding nokia 5800, nokia pula telah mempunyai pengalaman yg lebih dlm mobile phones dan cuba nak menuruti permintaan individu agar senang utk berkomunikasi…bak kata khai & zee8, kita sbg manusia kena tgk saiz kasut kita & guna akal sblm beli benda2 camni, harga produk2 ini akan turun suatu ketika nanti, mcm roda2 kejap naik kejap turun…sabar2 je ler bg sesape yg blm ader iphone & nokia 5800 etc πŸ˜€

[Reply]

..
Comment by pengembara
2009-09-07 17:16:07

yup saya pun setuju gak dgn zee8 tu, mmg ada pros and cons setiap phone nie…. kelebihan touch screen lebih sensitip di iphone berbanding nokia 5800, nokia pula telah mempunyai pengalaman yg lebih dlm mobile phones dan cuba nak menuruti permintaan individu agar senang utk berkomunikasi…bak kata khai & zee8, kita sbg manusia kena tgk saiz kasut kita & guna akal sblm beli benda2 camni, harga produk2 ini akan turun suatu ketika nanti, mcm roda2 kejap naik kejap turun…sabar2 je ler bg sesape yg blm ader iphone & nokia 5800 etc πŸ˜€

[Reply]

..
 
 
Comment by naemibr
2009-05-26 07:22:23

Hi!,
Aku bersetuju dgn pendapat ezz8 di atas. πŸ™‚ Aku dah pakai iphone 3G since bulan 1 lepas. Sepanjang menggunakan iPhone ni, aku amat puas hati dan berperasaan tak mahu tinggalkan iPhone. (mmg ramai orang ckp, kalau dah pakai Mac susah nak kembali ke Windows, begitu jugaklah dgn iPhone ni). πŸ™‚

Bagi aku, aku tak perlukan kamera yang beresolusi tinggi, memandangkan apa yang hendak ‘expect’ from phone camera. (lgpun aku dah ada dSLR πŸ™‚ ). Perkara pertama dalam memilih phone ni adalah Quality. iPhone built with High metal quality, and anti scratch Screen, jadi perasaan berpuas hati tu timbul sejak genggaman pertama πŸ™‚

Selain tu, aku sebelum ni memakai iPod, disebabkan perasaan tidak mahu beralih kepada pemain mp3 yg lain kerana terpukau ‘simplicity’ iPod tu sendiri, mendorong aku memilih iPhone.

Disamping faktor tersebut, interface iPhone mmg yang terbaek. Bukan sahaja glossy, malas simple (icon dier nampak professional) dan juga faktor ‘performance’ yang smooth dan tak lagging – disebabkan iPhone running on Mac Os. Oleh itu, iPphone memang bertindak pantas dgn sentuhan ‘fast on the go’ especially dalam situasi yang kelam kabut atau emergency. Lagipun, pelaburan apple dalam touch screen iPhone nmpakkan hasilnya, disebabkan sensitiviti sentuhan skrin adalah tahap optimum. (kalo sensetif giler pun, annoying giler kot).

Aku jugak dah jailbreak iPhone ni, means that, boleh top-up software yang byk kedalamnya. Segala software byk boleh didapati samada free (pandai2 la πŸ™‚ ) ataupun berbayar. Tgk link tersebut: http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=iphone+application&aq=f
Bagi aku, aku letak byk applikasi seperti buku Novel, games dll.

Disamping itu, perkara yang paling di utamakan dalam Apple product adalah identitinya. Kalau kita lihat, iPhone lah peneraju dalam ‘touch screen’ handphone, dan kemudian, ramai pula meniru, seolah olah mereka tiada identiti. (Begitu juga dgn keluaran Apple lain seperti Macbook etc). Disebabkan iPhone merupakan satu satunya hanfon keluaran Apple, jadi Quality and Satisfaction is assured, disebabkan semua ‘source’ digunakan, concentrate oleh apple utk hasilkan iPhone.

Utk mengatakan kumpulan sokongan ‘support group/customer care’, amat meluas bagi iPhone. Availability of software juga amat meluas, dgn pelbagai kemudahan di iTunes, seperti Podcast, Review lagu terbaru dll. Korang sedar atau pun tidak, iTunes bukan sahaja utk hiburan, malah utk pendidikan, terdapat ribuan video tntang Biology, Medicine, Teknology seperti National geographic dan lain lain, yang didapati secara percuma.

Selain itu, jika berkata tentang iPhone, byk pembangun website/software sudah menyediakan applikasi khas utk iPhone, seperti Facebook for iPhone/iPod, Yahoo messenger for iPhone, mySpace for iPhone, google earth for iPhone, skype for iPhone (call free beb!!!); korang taip je kt google iPhone application. Most of them are free.

Berkenanan connectivity, bagi aku, iPhone tetap terbaik. Pada zaman ini, connectivity is defined by internet connection. Browser safari adalah amat ‘smooth’ dan praktical. Selain tu, Youtube juga amat mudah di tonton dalam iPhone. Faktor bluetooth bukan la utama dekat sini, sbb sekarang ni aku amat jarang transfer lagu ke ape ke thru bluetooth, sume nya dah gunakan Lan Wifi, via iPhone.

Oleh itu, tidak patut memburukkan iPhone dalam kes ni utk memenangkan Nokia Xpress music, menggunakan secara umum (menggunakan Overall Score), sbb tidak adil utk seperti saya, yang tidak mementingkan faktor kamera, tidak mementingkan video calling (skype over Wifi sudey), buat apa semua tu, bukan nya nak guna sgt, skali sebulan kot. Masing2 mempunyai citarasa, personalise masing2, jadi comparison General seperti ini tidak adil kot.

In this case. iPhone sebenarnye lebih praktikal dan lovely. πŸ™‚ wah, sori panjang lebar, tapi rasa hendak tulis, utk avoid biases/ unfairness towards iPhone. Ni adalah personal view aku je. Hey, please, no offend ya khai!
Terima kasih kerana membaca. πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

Hehe.. thanks.. takpe, pandangan peribadi masing2.. dan cara jawapan sebegini boleh diterima.. bukan dgn caci maki etc..

Eh, u patut copy paste komen ni, jadikan satu entri kat blog u lah.. hehe

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-26 22:06:25

Hehe.. thanks.. takpe, pandangan peribadi masing2.. dan cara jawapan sebegini boleh diterima.. bukan dgn caci maki etc..

Eh, u patut copy paste komen ni, jadikan satu entri kat blog u lah.. hehe

[Reply]

..
 
 
Comment by ezz8
2009-05-26 20:50:33

ya2, naemibr
memang setuju.
tapi walau bagaimana pun, masing2 ade pandangan, so takleh nak salahkan sape2..
just, kita sebagai pengguna iphone ni nak membetulkan lah ape tanggapan org yg silap tentang iphone ni

dan juge untuk pengetahuan cik khai,
jailbreaking membolehkan iphone ade ape saje feature yang cik khai cakap xde tu.
contohnya, mms, ye..ade..
apps yg dibangunkan oleh developer2 iphone sendiri, swirlymms namenye, ceklah di google ye. saye dah pkai pon dan works perfectly.

record video?
nampaknye kene google lagi cik khai.
application video recorder for 3g..kualiti sgt bagus dengan recording video format .mov on the go, ataupun untuk di convertkan kepada mp4 di dalam iphone tu sendiri. πŸ™‚

bluetooth? no problem..
cari lah info tentang apps ibluetooth kt tenet..

kesimpulannye di sini, ade berjuta2 org pengguna iphone selain kite di malaysia ni, sebabnye..ye la, apple pon baru saje nak dikenali rakyat2 malaysia. di luar sane, apple lebih establish berbanding di negare kite

jadi sebenarnye, penggile2 iphone ni sebenarnye telah lebih maju dan buat inisiatif sendiri untuk memberikan ape sebenarnye yang telah di lepas pandang oleh apple itu sendiri, seperti apps2 yg dah saye mentionkan kt atas ni

dan gabungan developer iphone + basic feature iphone itu sendiri telah membuatkan iphone ni device yang lengkap.
itu pade pandangan saye πŸ˜‰

[Reply]

Khai Reply:

should i? x kan la nak google semua benda tu.. ez8, entri ni pun tak halang orang dari beli iphone. Ada duit beli la.. kan mahal..

Entri ni pun story barang yg keluar dari kotak.. apa yg ada, itu yg ditulis. Kalau buat review pasal laptop, bulat2 apa yg ada kat laptop tu..

So kepada yg lain, consider urself.. hihi.. πŸ™‚

Thanks neimbir n ez8.. such a good information.

///

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-26 22:12:01

should i? x kan la nak google semua benda tu.. ez8, entri ni pun tak halang orang dari beli iphone. Ada duit beli la.. kan mahal..

Entri ni pun story barang yg keluar dari kotak.. apa yg ada, itu yg ditulis. Kalau buat review pasal laptop, bulat2 apa yg ada kat laptop tu..

So kepada yg lain, consider urself.. hihi.. πŸ™‚

Thanks neimbir n ez8.. such a good information.

///

[Reply]

..
 
 
Comment by samanosuke_04
2009-05-28 19:01:18

huhu, aku dah terbeli ipod touch khai, nak buat camner, ko punye pasal rr tulis entri nie lambat sangat.. haha!!

[Reply]

..
 
Comment by cik merah
2009-05-30 17:04:49

aku baru je beli nset ni,xsmpai smggu pn lg..best gak tp kna biasakn diri ngn bnda2 touch screen ni,cam leceh cket arr…ada sapa2 leh rekemen bnda apa best nak install kat enpon aku ni,hehe..cadangan anda amatlah dihargaiTQ TQ πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

ada satu game dance ni, diiktiraf sebagai game terbaik dalam dunia handphone..

Khai dah lupa link download dia.. tapi dah ada dalam hp khai.. sangat best x bosan2.. hahaha.. πŸ™‚

[Reply]

amoi chantek Reply:

sebab tuh nak beli n97 sebab 5800 takda keypad.. susah la nak menaip

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-31 01:10:19

ada satu game dance ni, diiktiraf sebagai game terbaik dalam dunia handphone..

Khai dah lupa link download dia.. tapi dah ada dalam hp khai.. sangat best x bosan2.. hahaha.. πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by amoi chantek
2009-07-20 22:11:31

sebab tuh nak beli n97 sebab 5800 takda keypad.. susah la nak menaip

[Reply]

..
 
 
Comment by burger
2009-05-30 22:48:34

eh…btol ke rege dier 12++…..tu AP set ke zitron set?…..hallamaks….cam bes jer rege tuh….

[Reply]

Khai Reply:

zitron… kat website nokia malaysia kasitahu harga dia RM1250.. Harga mmg murah sesangat..

[Reply]

amoi chantek Reply:

murah dah tuh kan? n97 1700 jugak kalau secondhand kat mudah. kalau baru 2k jugak

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-05-31 01:10:56

zitron… kat website nokia malaysia kasitahu harga dia RM1250.. Harga mmg murah sesangat..

[Reply]

..
 
Comment by amoi chantek
2009-07-20 22:09:23

murah dah tuh kan? n97 1700 jugak kalau secondhand kat mudah. kalau baru 2k jugak

[Reply]

..
 
 
Comment by mim
2009-06-05 23:18:20

Nokia 5800 macam tupperware la dude, buruk giler

[Reply]

..
 
Comment by milky
2009-06-08 05:28:06

alamak.. duit masing2 bro..suka hati
org la nk pkai ape yg dia mahukn.. dan aku sngt bpuas hati
guna iphone.never regret.sbb aku pndai main
software.sngt berpuas hati..
klau tu pendapat ko skali pon.. xyah la nk kutuk
ckp sape yg guna iphone mbazir or xwaras..
setiap org ada pilihan masing2.. khai ko sebagai
onwer blog ni jgn la nk poyo sngt.. nnti xde org nk respect ko..
ko bole nk suggest kn org guna nokia ko tu.. tp
ayat2 sial ko kutuk2 tu.. xperlu la ko tulis.
org dah suport blog ko. tp ko skit xpikir perasan
pembaca2 blog ni..

[Reply]

Khai Reply:

Hi Milky..

Seperti biasa, setiap blog tu tak semestinya akan menyenangkan hati setiap pembacanya. Jadi, mana yang baik di blog ini, ambil dan simpan dalam2 dalam hati. Mana yang tidak baik dan rasa tidak patut tu, jangan ambil hati ya. kadang2 kita menulis entri ni jari tu menekan keyboard laju je. Tak perasan ada salah silap.

Dan dah menjadi sifat blogger seperti Khai, takkan sesekali memadam mahupun mengedit sepatah ayat pun dari entri yg dah dipublish.

So kalau terasa, mohon 10 jari kemaafan yer. Memang betul, duit masing2.. πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-06-08 20:36:44

Hi Milky..

Seperti biasa, setiap blog tu tak semestinya akan menyenangkan hati setiap pembacanya. Jadi, mana yang baik di blog ini, ambil dan simpan dalam2 dalam hati. Mana yang tidak baik dan rasa tidak patut tu, jangan ambil hati ya. kadang2 kita menulis entri ni jari tu menekan keyboard laju je. Tak perasan ada salah silap.

Dan dah menjadi sifat blogger seperti Khai, takkan sesekali memadam mahupun mengedit sepatah ayat pun dari entri yg dah dipublish.

So kalau terasa, mohon 10 jari kemaafan yer. Memang betul, duit masing2.. πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by milky
2009-06-09 14:36:58

oh aku pon mohom maaf. teremosi plak. mungkin ada perkataan “membazir dan xwaras” tu kot terbuat aku emosi :p ok bro.have a nice day. <3

[Reply]

..
 
Comment by pening
2009-06-09 22:09:38

ape gaduh2 ni..sebenarnye ikut selera msg2 dan kemampuan kitelah..biar ape brand dia..kalau kite selesa, oklah..tul x???

[Reply]

..
 
Comment by pemuda
2009-06-11 17:16:38

siot ko khai.. review ko buat aku beli dah phone ni.. aku baru beli smalam.. πŸ˜› khai.. game dance apa yg ko cakap tak bosan tu..? aku dengar boleh masuk Garmin application dalam 5800 ni.. ko ada software tu? share share loooo.. :p

[Reply]

..
 
Comment by KumBahan
2009-06-13 14:14:14

skang dah kuar dah Iphone 3GS..malaysia lom ade lagi..mahal siot iphone nih.. :bloody:

[Reply]

..
 
Comment by arissa
2009-06-17 12:15:21

salam…akak pun baru beli 1…hband bg hadiah..x plan nak beli pun tetibe g jln kat mines hband suruh pilih nak kaler ape…huhu…terharu betol!

[Reply]

..
 
Comment by muyyaQ
2009-06-19 02:28:27

best ke fon ni.. aku masih gune nokia 3100. hanye untuk call n sms sudaa.. :p

[Reply]

..
 
Comment by denzy81
2009-06-22 22:08:56

apa2 pun aku tetap ngan nokia n70 yg da masuk 3 tahun aku guna.apa yg menarik ttg n70 ni ilah aku dpt surf internet free kat opera mini.selain itu aku dpt download file rapidshare dan youtube denagn speed yg laju…kbyakan software dan game ble install kat hp ni jugak…jadi buat masa sekarang n70 adalah pilihan hati…….

[Reply]

..
 
Comment by amir
2009-06-24 00:58:45

waa..best arr review tu..
aku memang stuju sgt la ngn ape yg khai ckp tu!
nokia 5800 xm memang gempak bro..
lagi2 aku nie baru form3,gaya habis dpan geng2..
majoriti aku bce kt intrnet,memang review deorang hp nie lg hebat dr iphone..
btul la kot iphone tu memang sampah je kalau beli..
ermm..
nk tanye sket,android emulator yg dkaitkan dgn 5800 nie ape mnde huhh??

[Reply]

..
 
Comment by pluginbaby
2009-07-06 11:07:30

btul ckp khai.. xm5800 mmg bes.. haha.. aku beli pun sbb tgk khai kata bes.. kalo x mmg igt nk angkat n85..

saving sket duit bli 5800.. iphone mahal syal… leh bli 2 bijik 5800 nie.. hahaha..

sume hp leh jailbreak.. aku x hack pun xm5800 nie.. dptkan certificate sendiri so leh sign sendiri sume app so leh install.. xyah susah2 nk hack..

andriod tu mcm OS utk phone.. dh leh install dlm 5800.. diorg dh kluarkan port utk symbian60v5 that is the OS for xm5800..

tunggu nokia kluarkan firmware bru utk xm5800.. nnt maybe dia ade widget bru utk main screen mcm future 5530..
n maybe ade kinetic scrooling mcm n97..

[Reply]

ali Reply:

nk tnye kau sedut game mne game yg pkai sensor mcm game keta ………..thanx

[Reply]

..
Comment by ali
2009-09-01 02:42:15

nk tnye kau sedut game mne game yg pkai sensor mcm game keta ………..thanx

[Reply]

..
 
 
Comment by amoi chantek
2009-07-20 21:11:27

moi dalam usaha nak cari hp nih. nak beli, dah lama tak beli. buat masa sekarang. nak N97! tapi, ia tersangatlah mahal… =(

[Reply]

..
 
Comment by ashes
2009-07-30 10:40:05

apa la korang ni… dah tau hardware tak bagus tetap jugak nak pakai nokia tu

[Reply]

..
 
Comment by pluginbaby
2009-08-17 09:31:07

@ashes : sbb tu je yg termampu.. nk wat cmne.. kalau dh kaya lain cite r.. huhu

[Reply]

..
 
Comment by megat
2009-08-20 12:50:37

adeh. jeles, jeles.

sejak direviu oleh eddie, aku telah jatuh cinta dgn 5800 xm nie. sebelum ini wish aku utk dptkan N97

[Reply]

..
 
Comment by ali
2009-09-01 02:38:54

aku dh pkai 5800 dh 6 bln dh , mmg gempk tpi ade kekurg nye dri bab camera klu ambl dlm gelap gmbrye kelabt tpi klu pkai se k800i gmbrye cun n susah nk main game yg ade skrg, jdi aku bli n-gage lame utk main game ……………..aku 4,5/5 for 5800 aku .

[Reply]

..
 
Comment by kero
2009-10-09 20:40:26

Khai, (rase plik plak pggil nama sndri, haha) 8)

5800 ni ok x? aku brminat r dgn nset ni..ko kn dah lama pkai..ade problem x?

sebab komen dari kwn aku & kwn abg aku kta slalu hang..

tlg beri pendapat ko..thanks! πŸ™‚

[Reply]

Khai Reply:

hi khai.. (pon pelik juga panggil nama sendiri. haha)

ok je handphone ni. boleh je pi beli satu. Tanpa keraguan. Harga pon x mahal mana.. semua org pun mampu insyaAllah. Hehehe.

Khai dah pakai 6 bulan. Pernah la hang sekali dua (nokia kan?). Itu pun masa berat dgn apps. now dah kurangkan mana yang x selalu pakai.. so dah tersangat ok.. mmg puas hati. Sikit pon x rasa menyesal lepas pakai handphone ni.

Cubalah..

[Reply]

..
Comment by Khai
2009-10-10 04:23:41

hi khai.. (pon pelik juga panggil nama sendiri. haha)

ok je handphone ni. boleh je pi beli satu. Tanpa keraguan. Harga pon x mahal mana.. semua org pun mampu insyaAllah. Hehehe.

Khai dah pakai 6 bulan. Pernah la hang sekali dua (nokia kan?). Itu pun masa berat dgn apps. now dah kurangkan mana yang x selalu pakai.. so dah tersangat ok.. mmg puas hati. Sikit pon x rasa menyesal lepas pakai handphone ni.

Cubalah..

[Reply]

..
 
 
Comment by amir
2009-11-13 19:18:44

klau blueberry lak mcm mne perbandgn dia?
ok x?

[Reply]

..
 
Comment by wawa
2009-11-30 12:40:05

hai…aku pun baru pakai xm 5800 dlm sebulan…so far sgt berpuas hati….cuma n95 ada software internet free tuk user celcom….klu 5800 ni ada tak ekk…..selain bleh wifi laa…sesapa tahu tak…?

[Reply]

..
 
Comment by yana
2009-12-05 12:01:51

nk angkat 5800 jab g..thanks..bace kat sini dpt banyak info.mana2 handphone pon ade kurang n lebeynye..dah pkai lebey 10 jenis hp dah..isu hang bukan pelik.. bab hp apple tu..ade duit boley je beli..(ngee bajet tarak!):o: berkenan gak gan n97 (kamera 5mp) tp 2k tuh!.. gaji den pon tak de manyak tu (lepas tolak itu-ini)..

so khai..yana rembat gak la 5800 neh sbb ngidam sgt touch screen.. πŸ™‚

[Reply]

firdee Reply:

hai yana,
memang best guna 5800 ni. gambo dr henset ni pon takde la mengecewakan mcm henset lain (walaupon x macam henset cybershot sony). kamu boleh lihat gambar2 yg saya ambil guna henset ni di link saya tu (klik je nick sy) πŸ™‚

[Reply]

..
Comment by firdee
2009-12-05 15:44:00

hai yana,
memang best guna 5800 ni. gambo dr henset ni pon takde la mengecewakan mcm henset lain (walaupon x macam henset cybershot sony). kamu boleh lihat gambar2 yg saya ambil guna henset ni di link saya tu (klik je nick sy) πŸ™‚

[Reply]

..
 
 
Comment by azlan
2009-12-07 18:25:51

aku mmg nk bli hp ni.aku usha kt pc fair ari 2 kt klcc baru rm1030.rugi siot x bli.zitron plak 2.tp hati aku berbelah bg lak..aku minat nk 7370 yg ada qwerty 2..adus..mana 1 pilihan kalbu..

[Reply]

..
 
Comment by shake
2009-12-09 04:51:02

aku ade iphone….esok nak beli 5800 as a second phone…..actually iphone screen dah crack/pecah sikit, still ok….saje je nak tukar bazir duit pakai phone lain…wakakaka

[Reply]

..
 
Comment by Sara Edd
2009-12-12 16:48:21

best2
nk bli phone ni gak!

[Reply]

..
 
Comment by akak yOna
2009-12-12 18:51:18

sebek kita serupa… tapi, kc takdek le seteror adik…. ntah ape ntah dlm nyer.. kena tny adik lagikk.. eheheh..

[Reply]

..
 
Comment by misz
2009-12-13 02:25:11

yup.. me pn pki hp ni gak.. bes2…dlu mse time mule2 pki mcm kekok skit nk touch ni especially ble nk sms.. skunk x lg dh.. lju je touch nye.. tp hp nokia touch screen yg nokia 5530 Express music pn smart gak.. lagik nipis.. cume xde 3g je…

[Reply]

..
 
Comment by fazz
2009-12-27 14:19:20

iphone utk org suka bergaya+berlagak je :p

[Reply]

..
 
Comment by sinclair
2010-01-02 11:32:42

ak dilemma ni nk plih between iphone ngn 5800 xm..
5800 xm clear x gambor???

[Reply]

..
 
Comment by rose
2010-01-03 13:05:44

aku der masalah ni…dah hampir 5 bulan pakai nokia 5800 ni..mmg best..tp baru2 ni tetiba jer hp aku ni screen depan utk dial pad,bila touch cam xfunction… =( huhuhu..der sape2 leh bantu tak??tq :oups:

[Reply]

..
 
Comment by Abg Jamal
2010-01-13 12:21:22

sesiapa ada soflware converter movie ke fon 5800 xx tolong send pada saya..email..mohdjamalsamsudin@ymail.com
wedsite:http://www.photoaura4u.blogspot.com

[Reply]

..
 
Comment by WifiProbCket
2010-01-28 14:23:49

salam en khai,and smua pembaca justkhai..hehe..dh lme jd silent reader bru skrang dpt comment..huhu..ku ade blie gak 5800 xm ni,mmg best gler,tp bru2 ni ade problem cket ngan wifi,blh connect tp ble nk start browsing kuar mesej “no gateway reply” :aie: ..dh search kt google cara nk overcome masalah nie tp x jumpa2 gak..dlu mse bru blie bleh je guna jap pastu jd camni plak..arap2 sesape leh tlg/tau cr nk overcome problem tlg reply ye..thx

[Reply]

..
 
Comment by zul
2010-01-29 13:02:31

akupun baru semalam beli 5800 tapi aku takut china tu kencing aku stikernya made by nokia tapi dikilangkan di china aku punye ap set bleh ko terang camne 5800 china set tu tak

[Reply]

..
 
Comment by nokia 5800 best
2010-03-02 01:49:11

Hp ni mmg best laa..aku mmg ske laa..blog2 yang bg free application pun byk. Blog ni paling byk tolong aku.

http://nokia-5800-touchscreen.blogspot.com

mmg puas hati.. πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by chelya
2010-03-15 13:18:33

jual hp nokia 5800 xm Black 2nd,,
dibeli agustus 2009
masih garansi,,
memory 8GB,,
Full set,,
Rp2.200.000,- NEGO…
lokasi Bandung
cp : 022-75195172

[Reply]

..
 
Comment by TheRohan
2010-06-10 17:22:53

Check out these cool plug-ins which extends the features of Carbide.ui 3.4 Theme Edition to enable the creation of themes for various S60 platform editions and devices from Nokia.
New versions of the Nokia E71 and Nokia E66 plug-ins are available. These updates have refined the content of the plug-ins to improve their performance in Carbide.ui and ensure consistency across all the plug-ins.
To download these plug-ins go here http://bit.ly/82XAS1

[Reply]

..
 
Comment by arifz
2010-06-11 01:51:13

ak dpat 5800 mse ak leh result pmr…adiah 9a..best wooo…x yh simpan2 duit… 8)

[Reply]

..
 
Comment by mine
2010-07-23 20:51:07

saya beli rm750 je skang…. zitron lagik πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by firdaus
2010-08-22 14:22:04

ha ah.. aku bli dalam 800.. avaxx tu.. ok .. skang ni baru je update latest firmware. smooth jer. no prob lagi la dalam 2 bulan pakai ney!! i like!! he2

πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by h
2010-08-30 10:02:02

aku belio skang RM850. avax. Baru seminggu pakai henfon lemas dalam diesel. Sadis.

Teringin nak pakai iphone 4. khai tamau review ke?? πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

[Reply]

..
 
Comment by Isabella
2010-09-16 21:11:35

mse hp ni bru2 kuar dlu, ak rembat la 1 yg zitron pnye
lps 1thun lbih gne, ak trade in
ak smbar lak satio, yg AP pnye coz hsil trade in 5800 ni x mnckupi utk ak bli yg x AP..hehe
mnyesal lak ak trade in 5800 ak ble bce entri ko yg ni

[Reply]

..
 
Comment by FirHassan
2010-09-19 22:19:04

Ak rasa hang belum cukup guna iPhone lagi. Terbaik bro. iPhone 3Gs πŸ˜‰

[Reply]

..
 
Comment by budak pirate
2010-11-21 16:31:40

frimware ori nokia 58o0 x best la…lmbap..cmre x brpe bgos…btri pown cpat hbes…ak syor kn..spe yg gne nokia 5800 pkai frimware pirate..lg lju… :p…

[Reply]

..
 
Comment by farid nazmi dzulkurnain
2010-11-25 18:15:02

kpada karim pisang,
maaf baru terbaca this blog even dah agak lama, just utk pembetulan dr info yg u tulis mgenai KFC. actually KFC bukan israel punya. dkt mlysia, Johor Corp dah beli tp hanya dkt mlysia, india, indonesia dan beberapa lagi. boleh check. so x perlu la kelaparan kalu teringin mkn KFC. thanks.

[Reply]

..
 
Comment by k
2011-07-20 15:26:27

best of the best

[Reply]

..
 
Comment by mr.que
2011-11-16 15:05:40

sesape nk beli hdphone 5800 sy.dah stahun pkai.takde pape mslah.nak tkar ke n8 plak,nk test kamera 12mp.hndpone dah siap install mcm2 apps.tmasuk gps garmin.bminat sila email ilamisra@yahoo.com

[Reply]

..
 
Comment by Darkangelz
2012-05-01 15:16:54

Aku pengguna nokia dari dulu,semenjak 3315,skrg guna 2730c,walaupun x canggih mcm hp abg khai,tapi aku leh surf internet dgan free,gna umts,laju gak,leh on9 fb,leh download mp3 dan mcam2,semuanya free sahaja,apa guna pakai hpone mahal2 lau nak surf internet nak kena carge.

[Reply]

..
 
Comment by sephia
2012-06-11 04:48:51

sy terbaca topik ni…agak menarik..sbb sy pengguna nokia 5800 express muzik…hp ni mmg sgt terbaek…tapi skang hp ni dah rosak…tp ttp nk abiskan duit utk repair sbb mmg syg gler kt hp ni…dulu pnh terpikir nk pakai iphone..tp lps bc artikel ni…x jd la beli iphone..hehehe 8)

[Reply]

..
 
Comment by Kerstin
2012-12-12 19:14:08

Article writing is also a excitement, if you
be familiar with after that you can write if not it is
complicated to write.

[Reply]

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

  • Kit Jersi Terbaru Manchester United Season 09/10. Betulkah? | ZELO55 (DOT) COM
  • Album Michael Jackson "Breaking News" 2010 | AkuBiomed.Com

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?