Aku lebih menderita sebenarnya..

526 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Beberapa hari lepas, sekali lagi Khai menjadi orang tengah bila ada member-member Khai yang gaduh. Before, kalau lelaki dengan lelaki tu gaduh, jadi hero tu biasalah. Tapi bila couple yang gaduh dan ianya melibatkan soal hati dan perasaan, bukan semua orang mampu menjadi hero.

Siapa dan pasangan mana, biarlah ianya menjadi rahsia. Takut-takut kawan Khai tu terbaca pulak artikel ni nanti. Nak dipendekkan cerita yang lelaki ni memang kawan baik dengan Khai. Yang perempuan tu juga kawan Khai tapi kenal-kenal macam tu je la kan. Lebih-lebih nanti takut kena pijak pulak dituduh merampas kekasih kawan sendiri. Hehe..

Nak dijadikan cerita, si gadis menghubungi Khai lepas sahaja bergaduh dengan teman lelaki dia yang juga kawan baik Khai. Sebuat pasal kawan baik ni, Khai kenal sangat siapa dia dan bagaimana sayangnya dia kat si gadis ni. Bila si gadis ni call, suruh Khai jadi watak utama supaya dapat jauhkan lelaki ni dari dia, bukan perkara yang mudah rasanya.

Kata si gadis, dia memang sayangkan si jejaka tapi dalam hatinya terbagi sayang pada lelaki lain. Tapi sayang kepada si jejaka ni tadi lebih dari lelaki yang lagi satu (FYI, lelaki lagi satu tu adalah ex dia yang kembali menagih cinta). Khai potong kata dia sebab kata-kata macam ni tak ubah hanya perangai seorang wanita yang selalunya takkan pernah puas mengejar kesempurnaan.

Si gadis menjawab semula TIDAK!! Dia memang terlalu sayangkan si jejaka tapi keadaan memaksa dia berpisah. Dia nak si jejaka teruskan hidup dengan bahagia tanpa perlu merunsingkan kepala dengan pe’el si gadis. Dan masa tu Khai sedar situasi tersebut tak ubah apa yang terjadi dalam hubungan Khai dan Nieza sebelum ini. Sebenarnya, kesimpulan perkara macam ni kerana tiada persefahaman antara satu sama lain. Bila dua-dua ego dan sentiasa nak menang yang menjadi mangsa adalah cinta. Cinta yang selalunya di’label sebagai kejam. Hakikatnya, kekejaman tu datang dari kita sendiri.

Perbualan diakhiri dengan nada suara tangisan si gadis yang memberitahu hidupnya sebenarnya lebih derita menanggung barah otak yang dah lama dihidapi. Kerana cinta dia harus pergi terlebih dahulu sebelum ada yang akan lebih menderita kelak.

Dan sederas air di kali nasihat demi nasihat mengalir dari mulut Khai cuba memujuk si gadis sehingga tenang. Namun hakikatnya tanpa si gadis ketahui, insan yang menjadi tempat luahan hati’nya ini sebenarnya jauh lebih menderita.

Hanya Tuhan yang Tahu..

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 3:51 am 20 May '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 526 views
Dalam kategori: Hidup Khai, Kisah Cinta | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

72 Comments »

Comment by Roslan Nazri
2009-05-20 04:06:58

khai bawak bersabar ye… =(

..
 
Comment by lelabi
2009-05-20 04:20:58

sabar yew….
adew hikmah..
myb….
sume nie nak tunjuk balik ape yang pernah jadi kat khai…
cam nak soh khai berfikir..
supayew..
jadi somebody yang lebih matang myb…
sabar yew…
ape yang Dia tentukan tok kitew….
pasti dah ditentukan hikmah disebaliknye..
k…
chaiyok tok yr life..

..
 
Comment by Mr.Bintang
2009-05-20 04:53:43

=( Soal Hati…

Tiada kesefahaman..
Tak menghargai apa yang diorang ada skrg..
Pentingkan diri sendiri..
Ego..

..
.
Itu yang aku boleh gambarkan kat kes kat atas..

Tapi ati orang siapa tahu.. masing² punya pendirian diorang sendiri untuk menilai mana yang baik.. dan mana yang buruk untuk menetukan hala tuju hidup masing²..

Kalau selesaikan cara baik² tak apa la gak.. ini dengan perbalahan.. aduh… seksa idup kamu nnt.. mcm² boleh jadi nnt.. percaya lah.. =( =( =(

Jangan jadi kes Cinta Tiga Segi sudah… :bloody:

..
 
Comment by lilacfla
2009-05-20 04:54:56

huhu…

hidup perlukan pengorbanan kan?

be strong whoever yg suffered . tiap org ada penderitaan sndri.
sabar and redha.suma ujian Allah…..

tak layak kita digelar beriman selagi kita tak diuji. 8)

..
 
Comment by azizan4444
2009-05-20 05:04:37

sabar ye..mungkin ada hikmah disebaliknya tu.

ramai lagi yang kat luar mananti..yg lepas bia je la berlalu. =(

..
 
Comment by Tweets
2009-05-20 06:00:40

Hurmmm..

bertahun dulu hingga skrg aku gemar dijadi kan kawan perempuan ku sebagai tpt mengadu ,orang tgh,tpt luahan dan sebagainya.

Ya!Mereka selesa dgn apa aku beri,mereka hepi.Tapi sengsara aku ?WTH…

Sabar je la khai..ada la tu kot nanti sesuatu untuk insan seperti ini

..
 
Comment by sir_aniep
2009-05-20 07:30:54

Sebenarnya siapa yang mementingkan diri sendiri ? perempuan tu sebenarnya !

Cinta tu kurniaan tuhan pada hambanya … kalau cinta tu tak merosakan kenapa tolak ? sepatutnya dengan dorongan cinta daripada lelaki tu tadi perempuan tu buat dorongan melawan penyakit dia. Bro kanser bukan penyakit yang leh sembuh dengan makan ubat dan pemedahan … dia perlukan semangat.

Cinta yang agong ialah cinta yang tak kesampaian :love: … contohnya kisah cinta romeo dan juliet, cinta laila majnun …

Biasalah perempuan kawan ngko khai dia cakap macam tu tapi sebenarnya dia sayang tapi biasalah dia tak rasional sebab cinta dia antara sayang dan kesian … patutnya dia dapat sokongan macam nie waktu-waktu sukar.

Selalunya … lelaki jangan bimbanglah heeee … sejati macam mana lepas 3 bulan bini arwah sure cari balik punyaa … alaaaa lain la dia memang jenis setia (tapi bab tak tahan “sunyi” tu dia surender)

Jangan marah yang perempuan luar sana … :8

..
 
Comment by fifie ierina
2009-05-20 07:48:47

salam…

fhm da, rpnye ni punca khai lme x update blog…
erm, xsemua pmpn mengejar kesempurnaan k…
pd sy, sbnya pkra psl hati ni bkn psl gender
bias pn, tp pd individu 2 sdri.. insyaallah, sbar
la byk2… Allah akn tlg.. sy pn sme gk, kdg2 ok,
kdg2 sgt x ok… =(

menyayangi seseorg perlu kekuatan,
bgn semula setelah hati dhancurkan
perlukan lebih byk kekuatan… dan
kekuatan yg terhebat dtg dr pencipta
kte, krn DIA yg menentukan segalanye…

ok khai? gud luck utk kwn2 awak,
awak dan sy gk… ngee~

wallahualam

..
 
Comment by Cg Nasir
2009-05-20 08:19:57

sabar khai..
tu je yg aku dpt bgtau..
sbb situasi aku skarang labih teruk dr ko..

..
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-05-20 10:53:09

Memang payah jadi orang tengah. Huish, tk yah cakap ar. Memang payah. Aku tak penah lupa la camne rasa sakit bercinta ni. jangan ingat la. sebulan tinggal blog sebab cinta. arr…tak mo ingat lagi. huhu :oups:

..
 
Comment by amir safwan
2009-05-20 11:25:16

ooo…macam drama laa..haha
btw,
cinta itu apabila
tidak mengapa tidak melihatnya
tidak mengapa tidak mendengarnya
cukuplah sekadar tahu ia ada
sekalipun bukan disisi
memadailah ada di hati

uh-uh…macam sasterawan x??
ni petikan blog aku..
haha…promote lak kan..haha
ni ori tau..aku wat…
fyi aku baru 18 tahun
hahaha :beurk:

..
 
Comment by bluevirgolady
2009-05-20 11:56:24

huhuhu…. cinta oh cinta

..
 
Comment by ubey
2009-05-20 12:12:49

huu.. berat mata memandang berat lagi hati memikul. pikul lak beban orang lain. sakit2

..
 
Comment by depurple
2009-05-20 12:13:56

waa…!!
tersentuh aku dgn ayat terakhir ko… =(
menusuk kalbu..
memang btol,
derita dihati tak siapa yg tahu.. :bloody:

..
 
Comment by haqiqi
2009-05-20 12:14:38

lebih mudah kalau si jejaka tadi tu meluahkan perasaan hati dia pada yg kat atas…sebab dia lupa yg kat atas la hati dia tak tenang……sama juga dgn yg si gadis tu…..
sebenarnya secara x langsung kita dah menyusahkan org utk dengar masalah kita…..bukan tak boleh bercerita tapi klu kita bercerita dgn manusia hati kita x jujur…org lain yg jadi mangsa sebab nak settlekan masalah kitakan..khai…
tapi klu kita bercerita dgn yg satu tu…kita lebih terbuka sebab dia sentiasa mendengar apa yg kita bicarakan, kerdil je rasa bila mengadap dia, kita mesti rasa x sanggup nak menipu, sebab kita tahu siapa diri kita…..disisi dia….
kitakan manusia selalu terlupa……

..
Comment by black_white_cici_
2009-06-06 01:17:49

agk btol cadangan saudare itu…
mslahnyer, terlampau bnyk sngt tmpat utk dier ngadu..
face 2 face pon, blom tntu ag akan memecahkan rahsia isi hati….
lain org, lain care….
:)..
ttg pmpuan 2…..
:)..
….
…….
angin dtang, angin pergi…
angin dtang, membawa bhagia…
angin pergi, bila kasih sudah mencukupi(pnah plak kasih ckop buat insan yg tagihkan ramai kasih syang)….

…….
jgn smpai, 1 hari 6ti…pmpuan tu akn nyesal….
yg baik, bkn slalu muncul…
yg lahabau, jhanamkan idop org….
tepi jalan bersepah….
khai….
kiter serupe….
hehehhe….
jauh disudut hati, siape derite hanya hati bleh bercerite……
wei, aku kt trg ney…..blik amek kunci umah…..
aku dok pntai ngn abe…
sewa umah ayah aku….
meh la join aku sx…
hehehe…

(bleh mkn masakan abe)
tido celah tiak dier ker??
hahahah!!!! 🙂

..
Comment by Khai
2009-06-06 01:43:04

ekeke…camne ko leh sesat sini ni syed.. awek ko pon sama.. ades la.. aku x ske kawan2 “realiti” aku tahu masalah aku.. member dalam internet takpe.. ekeke..

tapi ko member aku.. no hal.. time gaduh ngan 3 budak bengap dulu pun, ko ada sekali..

Hurm… cam best gak ni duk pantai dalam.. tapi x best ar korang study.. aku duk umah besar perut.. kahkahkah!!

Pe pe hal roger ar.. dah la aritu tak turun pandan.. kambing nye bodok! hehehe..

k geng.. bebaik.. 🙂

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by eda
2009-05-20 12:43:13

sabar yer Khai…
saya pon der prob lebih kurang sama jek..
jadi orang tengah pada seseorang yang aku lovong…huhu..uish..
hanya Tuhan yang tahu.. =(

..
 
Comment by not
2009-05-20 12:44:37

cinta adam dan hawa….. (uik pahal aku nyanyi lagu misha omar plak kt sini)….

khai….bw sabar k….

..
 
Comment by Hanis
2009-05-20 14:21:39

rasanya..

tiada apa perlu ku katakan..

tp,
siyes mcm dlm drama.
aku bukan nk berprasangka kt perempuan tu.

..
Comment by aman
2009-05-21 12:37:39

hehe…pasnie wat skrip yerk.. 🙂

..
 
 
Comment by sepatu putih
2009-05-20 14:50:29

hurmmmm…

cari duit dulu byk2 khai…pastu bru pikir pasai pmpuan k…huhu
dah ada duit byk t…wat2 la papa kedana..klau x t ramai plak pmpuan materialistik dtg menyendeng..hehehe

p/s xtau nak ckp per sebenarnyer..tp nak ckp gak… :8

..
Comment by sepatu putih
2009-05-20 18:48:23

eh silap..perempuan bkn pompuan…okeh

choww!

..
 
 
Comment by KampungBoy
2009-05-20 15:13:01

Kuatkan semngat bro…
laki mau kena lebih kuat
baru leh memimpin
jgn difikirkan perkara lama

..
Comment by aman
2009-05-21 12:38:24

yup btol..
bunga bukan sekuntum :8

..
 
 
Comment by sasha najwa
2009-05-20 16:04:01

aku tak paham ah ,semata mata entry ni takde mende pun. cume nak ckp psl si khai ni dgn nieza tu je .
bosan aku dah lepas lepas ah dah habis habis ah

ko dulu ckp xnk ckp psl die .mmg ko x ckp tp senanye ko nk ckp psl die an.hee 8) .bosan.bukan chun pn

..
Comment by depurple
2009-05-20 16:52:47

ek eleh sasha…
suke ati la die nak cite pe pn..
blog die an..
dgn sape lg die nak kongsi prasaan..
xsalah imbau kenangan lame..
tak suke diam jek..
bosan bla jek…
~peace no war~

..
Comment by sasha najwa
2009-05-21 15:30:26

memang lah tp blog ni mcm bukan blog die je.die kena pikir die hati pmbce sume.sbb blog die popular bkn cm blog org lain yg asyik cite psl diri sndiri. plus die da janji :((

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by Taufik SM
2009-05-20 17:25:45

ala … betul jugak kata sasha tu …. hehehe 🙂

..
 
Comment by hurmm
2009-05-21 03:36:24

hurmm.. sebenarnye aku stuju ngan comment mamat/minah/makcik/tnsri/piuan sri nih.. cakap nak stop post pasal n i e z a tapistill post gak…memang post tu pasal orang lain, tapi ending tu still sama..

TAPI lantaklah dah web Khai, suke ati die la.. die nak tulis lepas die cakp xnak tulis ke, die nak menyanyi ke, die nak meraung ke.. lantak laa.. nak bace, korang bace.. xnak wat x tau.. xpon korang still leh post comment merapu cam aku..wakakaka

..
 
 
Comment by ashy
2009-05-20 16:31:30

“seagung2 cinta adalah cinta kepada-NYA….cinta yang tak akan mengecewakan sesiapa jua…cinta yang benar2 akan mendapat balasan yang setimpal dan cinta sejati…..tiap kali kecewa, ingatlah bahwa cinta kepada-NYA adalah lebih dari segalanya……”so, u won’t b so frustrated…..ingat, ALLAH tak pernah lupa kepada hambanya….hambanya sahaj yang selalu lupa kepaa ALLAH….juz my point of view…….kecewa sekarang tak beerti kecewa untuk selamanya, dan menderita sekarang tak beerti akan menderita selamanya…..juz think positive n b strong…..live without experience is nothing….take watever had happen to as ur experience, n learn from it…..k…..tke cre…..=)

..
 
Comment by icha
2009-05-20 17:01:49

he he he :love:
teruskn cinta. kalu dak nyesal kemdian hari tak guna dah… pengalaman beb..

..
 
Comment by Taufik SM
2009-05-20 17:23:43

ala bunga bukan sekuntum ,,,kumbang bukan seekor …. 😀

..
 
Comment by Anon
2009-05-20 19:04:54

lelaki tu kawan baik kau, perempuan tu kenal2 gitu, tapi ko lebih pentingkan luahan hati si perempuan tu? aku ternampak gunting dalam selimut

..
Comment by Khai
2009-05-20 21:15:21

Erk.. yang lelaki tu kalau nak luahkan sambil nangis2 kisah cinta dan pergaduhan dia kat aku, mau makan panampor free kot Anon.. hehehe… :[

Yang perempuan tu nak kata kenal gitu2 tu takde la.. semua member masa study.. bukan sekadar jumpa dalam bas taw..

..
 
 
Comment by beliamuda
2009-05-20 19:05:00

Hanya orang2 yang menderita je tahu macam mana rasanya derita itu..

~~cakap yang best jek aku ni… 😎

..
 
Comment by Eriyza
2009-05-20 20:30:05

Hohoho!
Jadik pakar kaunseling laa plak. 🙂

..
 
Comment by Khai
2009-05-20 21:05:31

@roslan nazri: Thanks pep!

@lelabi: Memang semua ni mematangkan.. dan sekarang.. I am what i am.. the real Khai.. perhaps..

@mr. bintang: Kadang2 bro, orang kata mmg senang.. selesai cara baik2.. tanamkan persefahaman.. tapi mereka2 yang menanggung ni, bukan tak try buat macam tu. Tapi mmg dah x boleh.. buat apa pun takkan boleh.. oh!

@lilacfla: Kepada mereka yang menderita kerana cinta ‘sejati’, dengar kata lilacfla.. bagi Khai kan, cinta yg sejati ni selalunya tak kesampaian. Orang yang kita sayang, tak bermakna akan menjadi milik kita selamanya.

@azizan4444: She’s….. one in a million..

@tweets: Nak terus terang takut ada yg lebih parah. Takpe la bro even kita menderita pun hanya kerana mahukan orang lain bahagia. Someday, ada la balasan keikhlasan kita tu.

@sir_aniep: Cinta yang agung adalah cinta yang tak kesampaian.. note that!!

@fifie ierina: Eh! ada plak sebab ni tak update blog. Sebab terlalu busy la. Hehehe. Fifie, good luck untuk kamu.. orang kata, orang baik akan jumpa orang baik.. dan begitulah sebaliknya.. all da best! Hehe

@Cg Nasir: Ni cikgu nasir mana plak ni? yang luku kepala aku banyak kali time darjah 6 tu ke? hehehe.. Hi cikgu nasir.. Situasi lebih teruk ye? Bersabarlah ye. Mesti ada lagi yang lebih teruk dari kita.

@amir safwan: Bagus2.. Muda-muda dah leh wat novel cinta.. hehe..

Kepada yang lain.. terima kasih banyak2 ye atas nasihat dan pendapat korang.. hehee…

..
Comment by marzuki
2009-05-20 21:28:52

apsal xkomen satu2? hahaha. 😆

..
Comment by bayam
2009-05-25 02:15:45

nak test..
owg yg cmnt tu…
bace x..
cmnt lain…
sampai bawah kot…
huhuhuhu 🙂

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Kreuger
2009-05-20 21:28:20

aduhai kroniknye cinta..
dulu aku tak berapa paham pasal
perkara cinta.. nak geli pon ade kalau dok sebut
selalu… tapi sekarang dah lain..

mungkin sebab nak kawin or what ever..
tapi macam bro zariel.net cakap…
sekali wanita dah hadir dalam diri…
kau tak biasa usruskan dirimu lagi, kekeke

bunyik macam agak jiwang.. tapi betoi la..
itu realiti… so kalau die (perempuan) main
wayang kulit dengan lelaki.. memang parah beb.

jadi aku nasihatkan kat wanita-wanita luar sana..
jagalah pakwe memasing dengan elok..
kalau nko nak kan perhatian.. macam tuh jugak dengan
die… bergaduh tuh biase la :aie:

..
 
Comment by marzuki
2009-05-20 21:28:31

ex dia tu aku. haha.

ala, biasalah kes macam ni. lelaki pun ada juga kes macam ni. sume sama je, kalu xberlaku kat diri xtau camna rasa.

..
 
Comment by ain
2009-05-20 22:31:14

love is complicated. too complicated. n even worse, manusia itu sendiri yang membuatkan situasi bertambah complicated. My fren (a guy) pon sblm ni penah jadi cam Khai, kire org tgh la kalo ade pape pergaduhan atr kapel ni. But skg, gurl tu cam blame my fren ni, kate my fren ni punca perselisihan atr kapel tu la. Entah la. takpe Khai, yg penting, hidup mau tros ok! We all sentiasa ade kat cni for supporting u! after all, what’s frens for rite? (even di alam maya. hehe) 😉

..
 
Comment by Tweets
2009-05-20 23:12:44

Lepas baca balik semua komen komen,teringat pulak kesah kesah jadi org tengah da yg sewaktu dengan nya.hehe

Tak pasal pasal memikirkan mslh org lain,tp itu hanya nak bantu kengkawan.

..
 
Comment by -WaN-
2009-05-21 00:37:35

wah sadisnye kisah ni…
sedih gak kalo tgk mmbr sedih.terpaksa la tolong setakat yg termampu…

sabar je la,sudah ditakdirkan begitu…

..
 
Comment by kuriee
2009-05-21 02:03:33

alahai…justkhai.com dah jadi blog masalah cinta ker….. hihihi….

..
 
Comment by memekentang
2009-05-21 05:06:07

cinta akan lebih manis jika diselitkan dengan pengorbanan walaupun sedikit..percayalah..

pengalaman mengajar aku semua ni… 🙂 🙂

..
Comment by mangsa
2010-05-01 03:25:42

pengorbanan yg mcmne? yg sampai sanggup bergadai maruah utk saudara tp ttp x dikatakn pengorbanan? myb itu satu kebodohan bkn pengorbanan.

musang bertopengkan manusia terlalu byk, susah nak nilai.

..
 
 
Comment by azleah
2009-05-21 06:56:02

apa? barah otak?

baru semalam aku dapat cerita dari ex-high skul nye member kata ex-clasmet aku ni menipu ramai org kata dia kena penyakit buah pinggang. nak duit byk buat operation. sekali duit yg dia dapat hasil derma digunakan buat joli daaa.. huh. kan ke baik klu mati terus. :choler:

x elok sakitkan hati org lain. sebelum nak temui ajal tu (kan si awek kata dia sakit kan), bawak2 la minta ampun dari semua org yg dia kenal. jgn nak sakitkan hati kata jatuh cinta sejuta kali balik kat ex-pakwe.

aku nak baca entri ni senyum sumbing je tanda mengejek. nnt mesti korg kata aku ni x rasa apa yg diorg rasa. eh hello! aku lagi dasat tau! ex-pakwe aku claim dia hilang ingatan! hahahaha. what a stupid reason to give!

MATI itu PASTI. HIDUP? Insya-Allah dengan izin tuhan. Jadi, janganlah kerana takutkan kematian kita kena korbankan perasaan ramai pihak yang memerlukan kita. Berterus-terang itu jalan terbaik so orang akan redha dengan takdir tuhan yang dah ditentukan kepada si awek ini.

Sekian, terima kasih. 🙂

..
Comment by erda
2009-05-21 12:28:45

yup..baru nak ckp tapi azleah dh terangkan dulu..dulu erda pun gitu ex-bf ckp ada barah otak gak..adoi..aku kekdg nk rasa gelak gak..asal org suka uat alasan mcm tu ye

bukan nk ejek girl tu ckp tapi alasan tu dh selalu org guna..aku mintak maaf kalau ianya btul2 terjadi kat girl tu..tpi hakikatnya aku kurang sikit mempercayai alasan sakit2 ni..yang pkwe dia sakit ati dia tak lak nk tahu..

perkra biasa kalau bf/gf akan kembali pada x dorang..aku pun pernah rasa..leh lak bf aku nk g first love dia..adoi..ingt aku hadap sgt kat dia..aku lgi alu2 kan..sampai lak dia kata aku tak der perasaan..hbis yg dia nk g kat x dia ingt dia ada perasaan ke..?

so tepuk dada tny la iman..kecian la kat org yg selama ini sygkan anda..kalau dulu x anda leh tinggalkan anda tak mustahil satu hari nanti dia akan berbuat lagi sbb dia taw jauh mana pun dia lari,susah mana pun dia hadapi nanti, pasti satu hari nanti bila dia btul2 buntu anda ada untuk setia menemani dia..

uhsss aku paling nyampah manusia mcm ni..ingt kita apa ntah..suka ati uang suka ati nk..adoii tolong la…

P/s : to that girl…kalau kamu sekali pun ada barah otak atw apa penyakit,kamu kena tahu yg ada org yg syg kan kamu..so mesti dia leh terima kamu if dia sejati…

..
 
 
Comment by dinmelaka
2009-05-21 09:20:46

sabar khai… aku sentiasa bersamamu…. hehe..

ada hikmahnya.. daku pn menderita mcm kamu. 😀

..
 
Comment by joe
2009-05-21 10:16:31

kenapa bercinta kalau tak mampu nak menangani masalah yang dihadapi..??

kenapa menangis kerana bercinta kalau tahu akan seksa yang tak mampu dibendung??

bagi aku…lebih baik kamu mencintai yang maha Esa lebih dari segala-galanya….

dan ingat Allah tidak akan memberi ujian yang tak mampu dihadapi oleh umat-Nya…

….jangan biar hidup kita membudayakan ISLAM…tetapi biarlah ISLAM yang membudayakan kehidupan kita….

..
 
Comment by sejuk
2009-05-21 11:07:42

syabas dr. cinta 🙂

..
 
Comment by aman
2009-05-21 12:35:51

takpe khai, aku kan ada sebagai tempat mengadu… =(
oooppsss….kantoi lak…padam komen aku nie khai..
wakakakaka…

..
 
Comment by PakciQue
2009-05-21 15:33:44

Cerita wanita yang memutuskan hubungan cinta kerana kekasih lama? Bodoh atau gila?

Apa punca perpisahan dulu? Jadi, kenapa menyatukan semula? Sama ada aku tak faham. Atau malas nak ambil tahu?

Oh ya. Bila seorang wanita buka cerita yang dia menghidapi sekian-sekian barah. Umur tak panjang. Bla bla bla. 99% adalah dongengan.

..
Comment by hire4bullet
2009-05-22 09:32:25

kawan sokong pndapat tu…..

..
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-05-21 15:50:13

betul ker khai dengar2 dah bertunang..dasat gosip ni khai..kalo x gtau..kalo ye kasi tau.. 😉

..
 
Comment by hire4bullet
2009-05-22 09:25:00

itu laa klu jadi org tngah…….

mcm kawan gak, ada ajer bdak2 pompuan nk wat sesi luahan perasaan, ada yg nangis x igt dunia, ada yg smata2 nk putus psl pakwe x tepon shari….giler ape??

tp ble dh sgkut ngan pompuan tu, mmg hidup jdi laen gler. Ble t’lebih syg kang, problem lak.

t’igt kata2 sorang bdk pompuan kt tagged:
“Jangan terlalu menyayangi seseorang tu, kerana mungkin dia akan buatkan kita lebih menderita”

..
 
Comment by zira
2009-05-22 16:42:56

banyak alasan ni maknernye satu jer…
tak suka la…so jgn nak hambakan diri untuk seseorang yg tak menghargai diri kita…

..
 
Comment by jaja
2009-05-22 22:54:59

bkn perempuan je yg kejar kesempurnaan..lelaki pn same je..but depends on individu 2 la..
ade lelaki 2 dah tackle org pastu blh mcm 2 je..
kuang aja btl!
tension aku! :o:

..
 
Comment by ohmelayu
2009-05-23 17:22:37

part cinta nih yang wat aku lomah nih. ohh..itulah dia satu lagi gadis melayu boleh… 8)

..
 
Comment by h3r0
2009-05-24 02:20:47

Ada hikmahnya khai…
life must go on…

Aku tau betapa susah nak lupakan,
1st love… tapi masa yang menentukan…
ko pasti ok pas nie khai… chayok!!…

..
 
Comment by me myself
2009-05-24 10:25:48

cinta..sakitnye tuhan saje yg tahu

..
 
Comment by mads xy
2009-05-24 15:47:03

lek khai…
biasa la tu…
nnti mbali ok smuanya…
pcaye la…hehe

..
 
Comment by Rahsia Jualan
2009-05-26 05:20:58

erm ape yg jd kt kapel tu terjd gak kt aku. aku kapel gn awek aku pdhal pd mase yg same die belum putus lagi gn bf die yg lame. ble da terbongkar mule la ugut nk bunuh diri, ble tnyer sape yg die syg, die syg due2 lak. last2 aku undur diri aku.3 thn lps aku pnh kapel gn die tp die tgglkan aku, lps tu slama 3 thn die cube dptkan aku blk dgn sungguh. baru2 ni aku maafkan die dan trime die blk. tp die wt perangai yg lagi dasyat. die la satu2nyer pompuan yg dpt bertahta kat ati aku ni. adoi.. ats sbb ni aku susah nk caye kt pompuan da.

..
 
Comment by Dwi_Chenta
2009-05-29 17:59:57

1st love
sgt2 susah nk lupakan
until now
b4 tdo i akan slalu teringat2 kat dia
terlalu syg sgt kat dia
n every night will cry for him
uwaaa… =(
B kembali la d sisi MI

..
 
Comment by cumel
2009-06-04 11:41:03

ak rase that caple dah k lah kowt…………..
ko 2 blaja luperkn yg lmer…………..

..
 
Comment by ieja
2009-07-14 14:03:31

well..khai..
apa yg awk lalui sy pon pnh lalui
cme yg brbeza nye awk kcewa sbb pmpn..tp sy kcewa sbb sorg llaki..
cte yg hmpir sme cme watak2 nye yg brbeza..
sy akui mmg pdih+kcewa+trkilan smpai pnh tlintas bia Tuhan tarik nyawa time2 2.. ~jgn ikot! time xstabil pale mmg tingtong.. =(
tp mmg kte kne ingt sume yg jd lm dunia ni ad hkmahnye..
tingat 1 sms dr kwn ” Ada 2 sbb nape Allah ilangkan sesuatu/ssorg dr idup kte..1st,Allah tau ‘dia’ bukan trbaek tuk dri kte..n 2nd,Allah nk kte jmpe org laen yg lg baek dr yg sblumnye..”
fikir2 kn lah ea………………………………………….

..
 
Comment by tehsafiah
2009-07-31 03:10:23

she’s 1 in a million…
mengharap kata2 ini drpd my ex..oh! tidak semua yang kita harapkan akan terjadi

kesimpulannya..HIDUP MESTI TERUS!! :bloody:

..
 
Comment by akmalhilmi
2010-10-05 01:43:18

huhu
gewd2
even jd org tgh
jgn jadik kn mslh dowank untuk amik ksmptn
its happen to me
when ownk tgh aku aka mbe baek aku tikam blkg
n now aku ilank org aku syg
aku suffer sume nieh till now since last year
huh

papa p
dktkn diri dgn ALLAH
🙂

..
 
Comment by fira
2012-02-27 09:59:35

sbr yurp..

..
 
Comment by Dale Hayne
2012-12-14 09:45:44

I have realized some new issues from your web page about personal computers. Another thing I’ve always assumed is that computer systems have become a specific thing that each home must have for many people reasons. They offer convenient ways to organize the home, pay bills, shop, study, focus on music and perhaps watch shows. An innovative technique to complete every one of these tasks has been a computer. These personal computers are mobile, small, robust and mobile.

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?