Mengapa Oh! Artis Down Hingga ke Hari Ini?

570 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Artikel khas ini mungkin hanya buat sementara waktu sahaja sementara Oh! Artis masih down setelah hampir satu minggu. Khai selaku founder pun dah tak larat nak menjawab sebenarnya. Mana-mana pun orang tanya pasal Oh! Artis tapi Khai tetap jawab kalau berkesempatan. Itu belum kira email yang diterima berkaitan Oh! Artis ni.

Mengapa Oh! Artis down? Pertama, ianya bukan kerana disengajakan. Khai juga tak pernah meletakkan apa-apa khabar berita yang Oh! Artis akan ditutup. Selagi Oh! Artis mampu untuk bersaing dengan lambakkan web hiburan yang lain yang tumbuh bagai cendawan, selagi itu para penulis kami berusaha keras untuk menulis mengenai hiburan yang segar untuk tatapan pembaca yang kini telah melebihi 20 ribu pembaca setiap hari.

Kedua-nya, kami tidak berhadapan dengan sebarang isu mahkamah atau sebagainya. Oh! Artis dan semua penulisnya termasuk Khai sendiri berdiri di bawah status independence author. Kami hanya menulis sesuatu yang benar dan bukannya fitnah. Kami juga tidak pernah mencerobohi privasi artis. Kami tidak masuk ke rumah mereka dan mencuri gambar-gambar dari photo album mereka. Kami juga bukan paparazi yang mengekori mereka. Segalanya hanya dari internet. Kebodohan artis yang meletakkan gambar di Facebook tanpa sebarang sekatan, selalunya digunakan sebagai kesempatan yang baik bagi semua web hiburan di Malaysia.

Pihak hosting kami masih berusaha keras untuk membawa Oh! Artis kembali buat tatapan para pembaca. Ianya bukan mudah kerana kami sedang mengalami serangan bertalu-talu dari pihak yang tiada telur. Dimaklumkan, dalam satu saat, kami menerima lebih 40-ribu kunjungan yang membuatkan server kami tidak lagi dapat menampung bebanan yang datang.

Pihak hosting masih berbincang dengan pihak Jaring untuk mengatasi masalah ini. Jika dapat dikesan, kami percaya mereka tidak hanya duduk diam. Sesuatu pasti akan berlaku. Suspek? Sebuah syarikat akhbar di Malaysia, web hiburan yang berbayar untuk di baca dan mungkin juga orang perseorangan. Apa yang pasti, hati mereka memang penuh dengan hasat dengki dan mahu melihat Oh! Artis terus lenyap.

Harap artikel khas ini dapat menjawab persoalan mengapa Oh! Artis masih down sehingga ke-hari ini. Diharap para penyokong kami, pembaca, advertiser dan contributer dapat bersabar sehingga masa terdekat ini. Sebarang email di harap tidak dihantar ke email hoi@ohartis.com kerana ianya tidak mungkin diterima pihak kami selagi Oh! Artis masih ditutup. Jadi gunakan email khaixy@gmail.com bagi sebarang urusan buat sementara waktu ni.

Harga Oh! Artis sehingga hari ini, menurut Biz Information adalah bernilai RM 802,737.00 dan terus meningkat hanya dalam masa beberapa bulan sahaja. Itu sebabnya mengapa ramai yang sakit hati (mereka yang terlibat). Apa yang pasti, pihak kami tidak mempunyai sebarang musuh to deal with. Berani tunjukkan diri?

Pssttt: Khai ada buat satu blog lagi. Live Blogging lagi. Hehe. Tulis entri guna handphone secara live dari mana-mana pun Khai pergi. Biarpun menggunakan sedikit modal untuk menghantar MMS, tapi rasa puas hati tu sangat hebat! Hehehe. Boleh la usya-usya apa yang patut ya. Subscribe sekali dengan Google Reader lagi best.

URL: www.justkhai.com/live

Ditulis pada 9:07 pm 18 August '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 570 views
Dalam kategori: Lain-lain | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

57 Comments »

Comment by Hamdi
2009-08-18 21:13:42

saya nak oh!Artis

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-08-18 21:14:37

gud luck khai..hampeh jer pada yg dengki..
live blogging best…
fivio keep it up good work..
8)

..
 
Comment by hire4bullet
2009-08-18 21:15:14

salamx!!

i see bro…
so, hope oh! artis can back to the net as well…

klu dpt tgkap “hantu” tu, kasi ganyang aje…….

..
 
Comment by meaberry
2009-08-18 21:15:27

i miss u oh artis.. =(

..
 
Comment by mrkay
2009-08-18 21:17:00

ko tak cuba register google apps utk email oh artis? cuba carik cara utk reroute semua email ke tempat lain…

..
Comment by Khai
2009-08-18 21:25:36

forwarding kat cpanel oh artis pun aku x leh nak access bro..

..
 
 
Comment by zamstylo
2009-08-18 21:17:12

1st nih~ ADA ORG HACK OHARTIS KOWT?
apapOn ko try carik saper dalangnyer khai…
confirm ley carik ar?? :choler:

..
 
Comment by naz
2009-08-18 21:17:29

live bloggin cool! nak try jgak!

..
 
Comment by clara ixora
2009-08-18 21:19:53

ramainyer org dengki…….. xpatut btl……

..
 
Comment by ainmarcello
2009-08-18 21:20:19

hidup abg khai…
hidup oh artis…

..
 
Comment by finalcross
2009-08-18 21:20:40

Hmmm,sungguh jahat manusia yg bertopengkan setan dgn niat utk memusnahkan sebuah web yg mendapat sambutan ramai tu… ape la diorg ni,da tkde modal lain ke nak wat sampai dengki gilooo ni. hmm,semoga pulih smula seperti sediakala hendaknya.

..
Comment by Khai
2009-08-18 21:26:51

manusia sekarang ni malas berusaha untuk buat sesuatu yang berjaya. Tapi lebih berusaha dan rasa berjaya bila dapat menyusahkan hidup orang lain.

Eh bukan manusia.. tapi mr satan. Hehehee 🙂

..
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-08-18 21:21:48

hoho.. aku telah mengusha live blog ko tu semalam.. hampir² tertipu, ingatkan facebook.. ekeke..

“Suspek? Sebuah syarikat akhbar di Malaysia, web hiburan yang berbayar untuk di baca dan mungkin juga orang perseorangan”

hoho.. akhbar pon ada nak jeles ngan ohartis ke? aneh kalo akhbar sendiri tak dapat lawan ohartis neh.. gile².. hehe.. aku rasa mcm web hiburan berbayar yg lain aje jeles ngan ko.. ntahla.. ape la masalah org² malaysia/melayu ni, jeles aje tros nak musnahkan org lain..

..
Comment by Khai
2009-08-18 21:28:32

ye la.. orang kasi bca free je latest news pasal artis.. yg diorang nak baca penuh kene bayar dulu.. wth la kan.. hehehe..

jgn tanya kenapa satu demi satu web hiburan indipendence ni tergolek nanti.

..
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-08-18 21:22:24

gila dasat serangan dari pihak yg tiada telur itu.. :bloody:

..
 
Comment by sir_aniep
2009-08-18 21:48:24

aku ingat bukan tu jer .. indon pun suka ohartis … hahaha dulu pasal minah indon kena iron habis web aku kena hack di masukan gambar seterika !!!

DDOS Attack jangan cakap ler … sekarang double firewall selamat. Nak hosting ? https://tapakweb.com/education/

..
Comment by Khai
2009-08-18 21:50:52

skarang fivio pun ngah pasang double firewall gak untuk oh artis.. nengok camna hasilnya.

..
Comment by sir_aniep
2009-08-18 23:22:47

ka sebab manohara bro ? diaorang sensitif siket hahaha bab menjahanam memang no wahid diaorang nie.

Pihak lain maybe lah kot .. hackers malaysia ? tak per ngko cakap pihak mano … biar serang balik hehehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by lady sara
2009-08-18 22:16:21

well..seorg yg lain takkan senang dgn kejayaan yg lain (naik syarikat,akhbar,org persendirian)..
teruskan dgn ohartis…janji khai dpt duit n x buat salah,cukup……..nak puas kan hati smua org,tak yah lah….takkan ada yg puas hati…sentiasa tak puas hati,dengki n jealous banyaklah….
harap ohartis ok di masa akan datang dan jadi lebih baik dari sekarang…
Borinng sebenarnya xde OHARTIS ni….sbb tu PHD diorg yg x berkenaan tu makin tinggi 😀

..
 
Comment by h3r0
2009-08-18 22:16:40

goodluck bro… semoga oh artis kembali…

..
 
Comment by KNizam
2009-08-18 22:19:50

hengatkan ko kena ddos ke apa tadi. hehe 🙂

..
Comment by Selebriti
2009-08-18 22:38:18

tu kene ddos la tu..sampai 40k visit/sec.
apa pun harap ohartis cepat sembuh.

..
 
 
Comment by Akuro San
2009-08-18 22:33:52

oh! artis down, tak memberi effect pd diri saya. jangan justkhai yg down… confirm rasa mcm tak bermakna jer serve internet nih kalau tak jenguk justkhai… huhu.. :aie:

..
Comment by Eriyza
2009-08-18 22:48:01

Sama gak.

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-08-18 22:49:42

Tak kesah sgt dgn Oh Artis tuh
sbb bosan dgn kehidupan hipokrit
makhluk tuhan yg sedemikian. :p

..
 
Comment by ju-li
2009-08-18 22:52:23

issk..memang meng”effect” kan kehidupan aku sejak
O.A! down.. harap2 cepat sembuh la hendaknya.. tade blog hiburan sebestest O.A!
keep up the good work Khai and team..

..
 
Comment by EiNS
2009-08-18 22:57:53

Kalau web baru nak naik kompem ramai yang jeles dan dengki…busuk hati tol orang gini…

memang hampeh kalau seminggu dah tak dapat access blog sendiri kan?

..
 
Comment by wan
2009-08-18 23:27:13

aku lagi suka oh bulan, pape pon teruskan oh artis khai…aku sokong ko sepunuh nyer…ape susah bro…diorg tue mmg bodo..xleh tgk org senang…susah2 setup je web bru bro..kasi lagi mantap… :[

..
 
Comment by Ayeen Roslan
2009-08-18 23:51:35

tungau sungguh mereka.
dengki x habis2.
menyampah aku.
xpe khai.oh artis x lame ag bole ah tuh.

..
 
Comment by hazim
2009-08-18 23:59:47

yg masalah hardware tue yg nie ke khai? 🙂

..
 
Comment by dilot
2009-08-19 01:10:23

kenela slalu sgt de PHD ni….

ape best sgt PHD tu…*Perasaan Hasad Dengki*…

..
 
Comment by megat
2009-08-19 01:17:38

apa yg berlaku dlm dunia ini adalah lakonan dari pihak tertentu. semuanya bersifat politik pada hemat mereka demi utk mencari kemewahan.

kita pula inginkan menyampaikan sesuatu dgn tulus mulus dan masih dalam lingkungan tidak melanggar undang-undang.

lihat sahajalah berapa besar jurang antara kita dan mereka!?

..
 
Comment by x-po
2009-08-19 01:18:57

sape yg dengki tu mmg bangang orgnya, klu dh jeles blog org rmai trafik, bg la blog sndiri tu tggi trafik gak..tu pun nk kne ajar gak ke? bodos py olang

..
 
Comment by Khai
2009-08-19 01:29:06

ok semasa komen ni ditulis, oh artis dah kembali seperti biasa.

..
 
Comment by blowie
2009-08-19 01:51:33

cilaka btol sape yg attack site ohartis,haihh…

sabar je la khai,dugaan ade blog pames 😛

..
 
Comment by fira
2009-08-19 08:17:52

khai
pikir camni je
makin banyak musuh, makin famous la kamu sbnarnya baik d dunia cyber dan reality.
haha.
so, bersyukurlah anda dan rasa cool x sebab kamu famous!!! 🙂
org dengki ni sebenarnye die ade perasaan envy, admire , kagum, nak follow kalo bleh dari pe yg ko buat and ada, tp ape kan daya, tak smua org mampu buat bende yang sama. so, die mcm ade rase berbulu ah..biasela manusia kan. tp snanye, die minat. tp sbb die x setanding, jd gitu la. perasaan yg asalnye positive campo2 jadi la negative. tp cam bese la, org cmni mane nak ngaku kan die tu snanye admire. yela, EGO. so..die buat ah ssuatu utk kepuasan diri die, wpon sebenarnye takkan puas. BIGGEST LOSER mmg camtu :bloody:

so, itulah hikmah nye.

..
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-08-19 09:35:32

Payoh nego antara orang melayu ni. Deki je lebih. :choler:

..
 
Comment by neyra
2009-08-19 11:54:39

nak oh artis….rindu da

..
 
Comment by chad cikun
2009-08-19 13:12:41

fcuk laaa family dia,yg ganggu blog khai~~~

..
 
Comment by misseda
2009-08-19 13:33:46

patot la bl nk bukk jek xleh…kecewa jugaks..huhu..

..
 
Comment by Ikhwan
2009-08-19 13:58:55

oh melayu.. melayu.. 8)

..
 
Comment by MyDailyBlog.Info
2009-08-19 14:04:13

aku biasa p kat oh artis ngan oh bulan jerk…
so skrg aku p kat oh bulan jealaaa… 8)

..
Comment by Selebriti
2009-08-19 15:42:01

tape tak pi kat blog selebriti tv gak? banyak info artis gak perh 😀

..
 
 
Comment by pjan
2009-08-19 15:14:33

hehehe…sian ko khai..xpe jgn putus asa..aku tau sapa punya kerja tapi apa boleh..hint dia ko carila geng2 blog hiburan yang kononnya sgt top di malaysia n indon yang pengguna perlu bayar utk baca berita pasal artis2 bengap..
selamat maju jaya

..
 
Comment by safar
2009-08-19 15:40:16

Usah risaukan sangat pasal ohartis tu.

..
 
Comment by applepie
2009-08-19 16:08:22

Tak follow sgt oh! Artis. Tapi sian gak kat kamu erk khai. Sabar je lah. :oups: Wah, ade improvement. Memang blogger tegarla. Keep up good work khai!! 8)

..
 
Comment by acap2405
2009-08-19 17:37:12

tadi bukak ohartis..
tapi malangnya bile sampai bab azwan ali masih ader teruna tuh..
trus ader problem..
huhuhu..
takkan laa komputer nih pon same ikut anti azwan ali..
huhu..
8) 8) 8) 8)

..
 
Comment by mira
2009-08-20 16:13:16

Rindu dah kat oh artis
ni kat office nk wat pe dah kalau xde oh artis =(

..
Comment by linn
2009-08-20 16:49:30

amboi mira.. mcm xde kje jek kat ofis tuh..best betul eh..meh tolong i wat kje nih

..
 
 
Comment by Lee
2009-08-21 17:05:01

ish.. ade plak nak main dengki2…x elokla gitu…
go khai!! go!! aku sokong ko!!!

..
 
Comment by cyberfly
2009-08-22 12:58:03

Satu lagi web tempatan yg dah berzaman down dek kerana serangan DDOS ialah http://putera.com

..
 
Comment by Aby RAd
2009-08-22 13:08:39

aku xpaham la dgn org yg dngki2 ni
ape dia dpt??

..
 
Comment by ejardkethot
2009-08-24 03:49:34

live blogging tu cambesh la khai!!~ huhu
pergh..ni la manusia..PHD !!~ [perangai hasad dengki]
cubalah bangga anak melayu leh berjaya…bukan nk jatuhkan sesama sendiri…geram3 :aie:

..
 
Comment by Nelder
2009-08-24 21:41:09

live long oh artis ! 😉

..
 
Comment by anazhd
2009-09-15 02:41:23

oh artist dah hidup balek an? hmm..rindu ngan site tu…… :oups:

..
 
Comment by oh artis
2010-06-02 08:40:29

oh artis suka mnjatuhkan maruah filem ngara…ade ke sikit pnya hal nk besar2kan..cntohnya isu citer halimah jongan mmpersendakan nma halimah..ishk3….trus down jelah oh artis!

..
 
Comment by reqwan
2011-02-11 00:29:55

khai..nk tumpang tnya,slah x kalu kita ambik iklan (mcm mudah.my) pastu paste kt blog kita dengan cara penulisan kita??

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post