Di mana Justkhai yang dahulu?

1,078 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Salam guys. Dari dulu lagi Khai dapat email dari pembaca yang komplen kenapa Justkhai ni dah tak macam dulu. Sekarang asyik-asyik cerita pasal tutorial, pasal gadget, dan pasal isu-isu aje yang membuatkan korang dah boring dan rasa blog ni dah tak macam dulu.

Khai pun bila baca balik artikel-artikel lama dalam blog ni, terasa rindu sangat nak jadikan blog ni macam dulu. Tapi ada beberapa perkara nak kasitahu korang pembaca setia blog ni kenapa blog ni dah tak dapat dijadikan macam dahulu. Sebelum tu, bagaimana blog ni yang dahulu? Dahulu, Khai lebih banyak jadikan blog ni tempat luahkan perasaan, membincangkan kisah cinta, berkongsi kisah hidup dengan pembaca dan macam-macam lagi lah. Tapi semua tu memang dah tak wujud lagi di blog ini. Ke mana semua tu pergi?

www.ohkhai.com – Itu nama domain yang perlu korang ingat kalau nak jumpa artikel yang macam Justkhai yang dulu. LiveBlog juga telah dibawa ke sana. Blog Justkhai ni sekarang dah dikomersil’kan oleh Oh! Media Network. Tentunya ia akan dipenuhi advertorial dan pengiklanan sejajar dengan pembangunan Oh Media Network (syarikat berdaftar) yang semakin rancak sekarang mengatur langkah. Apapun apa yang sentiasa Khai pastikan, pembaziran masa beberapa minit korang membaca artikel di sini, tidak pernah tiada pengisian. InsyaAllah.

Khai pun dah semakin sibuk sekarang. Tak macam dulu lagi dapat manage blog ni terutama soal respon kepada pembaca termasuk lah masuk ke blog korang satu persatu yang komen. Sumpah memang tak cukup masa lagi nak buat semua itu. Apapun Khai still lakukan apa yang buat Khai seronok bila online seperti dulu. Tapi dengan batasan dan disiplin yang tinggi. Kita kerja takde bos, kalau disiplin diri takde, susah lah nak berjaya.

Mengenai blog ni yang di’hijack baru-baru ini yang membuatkan pembaca di bawa ke satu website lucah, masalah tersebut telah berjaya Khai tangani. Alhamdulillah. Maaflah kalau ada mana-mana pihak yang menerima kesukaran disebabkan masalah yang Khai sendiri pun tak duga. Apa sahaja niat pelaku tersebut, semoga mendapat balasan ajelah suatu hari nanti. Khai dah boring nak cakap pasal soal ni sebab orang kata memang dah alah bisa tegal biasa. Kita nak menuju sesuatu yang kita harapkan, jangan pernah kita harap sesuatu yang mudah dan lancar. Pasti ada something yang terlintang untuk kita alihkan.

By the way dah terlanjur buat entri membebel sorang-sorang ni, nak juga kasitahu kalau korang ada follow Twitter Oh! Media (http://twitter.com/ohtweet) atau Twitter personal Khai (http://twitter.com/xkhaix), buat masa ni korang akan selalu nampak Khai post something pasal Mac. Mungkin ada yang cakap “Khai ni tak habis-habis dengan Mac dia“. Sebenarnya, Khai memang dalam proses untuk belajar benda yang baru sejak guna Mac ni. So ada apa-apa yang best dan baru untuk Khai, mesti Khai akan tweet kat mana-mana akaun tu. Sekadar perkongsian secara langsung dengan apa yang Khai jumpa. Untuk rujukan sendiri juga jika perlu nanti. Kalau korang benci Mac pun, apa salahnya jenguk-jenguk juga. Sebab hidup kita ni tak menentu. Kalau bukan esok, mungkin bulan depan korang akan guna benda yang korang benci. So harap tolonglah kawan-kawan ye, jangan la cakap macam tu. Hehe.

Anyway, terima kasih banyak-banyak diucapkan kepada pembaca setia blog ini even korang hanya silent reader sahaja di sini. Untuk yang subscribe dan ternanti-nanti update baru di blog ini, korang memang awesome! Teehee!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 12:56 am 5 December '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 1,078 views
Dalam kategori: Blog, Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

53 Comments »

Comment by Qubezo
2010-12-05 01:01:57

Aku rasa Justkhai best je sama macam dulu πŸ™‚

..
 
Comment by toru
2010-12-05 01:14:36

aku merasakan justkhai lain…xsama cam dulu.. :(..

tp xpelah khai…just go through…aku ttp support ko…

..
Comment by Khai
2010-12-05 03:33:15

Khai sendiri perasan benda yang sama, apa lagi pembaca kan? Apapun jangan risau. Justkhai mungkin akan jadi yang dulu semula sedikit demi sedikit.

..
 
 
Comment by aizuddin
2010-12-05 01:20:22

yes..all the best πŸ˜€

..
 
Comment by mrnamie
2010-12-05 01:22:27

Ada typo khai..syarikat bersaftar… keke… pape pun, moga ko trus maju lagi dalam bidang ni khai…

..
Comment by Khai
2010-12-05 03:36:21

Woot.. typo diperbaiki. By the way thanks Namie. Naik KL lagi jangan lupa msg aku.

..
 
 
Comment by paeh
2010-12-05 01:23:56

hai khai. semoga biz u berjaya tau. apa pun lu memang power. segala tunjuk ajar akan ku pratiskan…

chalo~

regards
paeh bff 8)

..
Comment by Khai
2010-12-05 03:37:02

InsyaAllah. Thanks Paeh! Hehe. Puji lebih2 ni sah nak suruh aku belanja Mcd la tu. Hehe.

..
 
 
Comment by Fatehah A.
2010-12-05 01:24:25

tak puas baca entri khai kali ni. suka kalo khai wat entri panjang2

..
Comment by Khai
2010-12-05 03:37:47

Oh.. suka entri panjang-panjang rupanya ye? Hehe.. Ok lepas ni macam biasalah. Justkhai keluar dengan trademarknya balik iaitu “ENTRI MESTI PANJANG-PANJANG”. Hehe..

..
 
 
Comment by iZwaN
2010-12-05 01:26:06

yurp2…
Justkhai tetap best,… πŸ™‚

..
 
Comment by mello
2010-12-05 01:30:49

haha tringat 1st time kenal justkhai.aku nk link exchange ngan blog friendster tu.kahkahkah adoii

anyway, gudluck to u. πŸ™‚

..
 
Comment by Izzat Aziz
2010-12-05 01:31:46

Biasa je dulu ke sekarang, lagi banyak cerita hal produk ke tutorial ke lagi bagus, yang personal-personal tak lah minat sangat..haha

teruskan maju kedepan :-[)

..
Comment by Khai
2010-12-05 03:39:30

Hehe. Itulah. Thanks Izzat. Memang bukan senang sebenarnya kita nak puaskan hati pembaca. Sebab lain pembaca, lain minat mereka. Ada yang mmg minat soal gadget, akan hargai apa yang kita kongsikan (jika memberi manfaat pada dia). Golongan yang tak minat gadget, akan cakap kita ni tulis entri nak menunjuk-nunjuk pula. Susah kan nak puaskan hati semua orang.

..
 
 
Comment by Kura
2010-12-05 01:35:27

wa still sapot lu bro! keep up the nice work πŸ˜€

..
 
Comment by s.E
2010-12-05 01:51:44

xpe2..sntiasa je akn jenguk ke blog khai ni..^^..sll jd silent reader, arni nk gatal tgn jap komen2..hehe πŸ™‚

..
 
Comment by Anarm
2010-12-05 02:23:50

company ko taknak hire staff ke khai? hohoho.. πŸ™‚

..
 
Comment by e-liex
2010-12-05 02:49:13

yup… rindu justkhai yang dulu… ohkhai a bit too personal i think.. rindu nak baca khai membebel panjang2. hehe

..
 
Comment by PJ
2010-12-05 02:57:14

aku mcam sedih jer baca entry nie

..
 
Comment by aku kate
2010-12-05 03:07:55

salam..actually
sya suke bace pasal gadget2 baru khai beli..
mcm entri yg khai beli lcd tu..
betoi2 mmbuatkan sya teruja kumpul duit beli lcd hehe..insyaallah bulan 1 ni cukup duit nk angkat 1 lcd .. πŸ™‚

..
 
Comment by KIMIZ
2010-12-05 04:58:33

Tak same mcm dulu.. Nk tegur tanya itu ini pon risau ganggu.. tp takpe, sejak dari scukz sampai skang ni pon, aku still follow ko khai.. tahniah atas kejayaan yg dicapai sampai hari ni..

Regards.. πŸ™‚

..
 
Comment by azah
2010-12-05 06:41:46

setiap blogger pun akan grow up kan πŸ™‚

..
 
Comment by Mr Fathi
2010-12-05 06:51:19

org dh nak kawin memang mcm ni…ada perubahan mendadak/kurang ckit/sikit2…hehe

apa2 pun Oh! Media tetap best!!!!lebih2 lagi Oh! Tidak

..
 
Comment by adha
2010-12-05 08:21:05

khai aq x boring la baca pasal tutorial gadget semua tu..sbb pasal entri tu la aq dah tnamkan cita2 nk angkt N8 tahun depan hehe.. πŸ™‚

..
 
Comment by serol
2010-12-05 09:38:19

manusia berubah dari masa ke semasa πŸ˜€

..
 
Comment by Dauspozi
2010-12-05 09:39:55

LOL!.. Baru semalam terlintas dlm kepala otak aku, bila la Khai nk update JustKhai.. Bangun pagi tgk dh kuar update terbaru.. haha… Aku silent reader je pun… Aku tak kisah sgt bro nk update pasal tutorial atau gadget sbb aku suka… Lg2 review pasal handphone… hoho… Nice bro!… πŸ™‚

..
 
Comment by Eriyza
2010-12-05 13:51:18

No hal der! Manusia mmg pelukan
perubahan drastik yg +ve dlm kehidupan.
Selaku pembaca, akak sokong seme pekara
baik yg kamu lakukan.

Chayok chayok Khai. 😎

..
 
Comment by Emmet
2010-12-05 13:55:51

masa mula-mula bukak justkhai pun terkejut gak
hahaha..nasib baik takde orang nampak
kalau tak dipanggil aku pervert

..
 
Comment by scandx
2010-12-05 14:11:31

btw n8 suck-big-time. ramai kedai dah tarik balik jualan dorang.

..
 
Comment by aimi
2010-12-05 14:59:36

kadang2 selitkan lah kisah2 hidup kau baru bes sket justkhai.com ni.. jangan dok pasal gadget je.. πŸ™‚

..
 
Comment by Ali ridha
2010-12-05 15:33:59

Kita tolong sampai yg
benda yang sewajarnya.
pasal Macbook pro. 😎

aku dalam perancangan.
biar aku kongsi cerita ni
dengan kawan aku. :[

Linux dan Mac Os X terbaik πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by Ali ridha
2010-12-05 15:37:44

manusia biasa lah.
aku bukan cakap
pasal melayu dengki
melayu.

sifat manusia kan.
sabar aje lah Khai.
bila kita nak meningkat
naik.ada saja yang dengki.

:p :p :p

..
 
Comment by Ali ridha
2010-12-05 15:39:12

tahun aku tengok dulu.
jika blog boleh buat duit.
aku akan berblogging secara
serius. πŸ˜‰

..
 
Comment by syahrilhafiz
2010-12-05 23:53:25

lagi bagus ko campur bro
aku lebih suka ko dok review gadget.

..
 
Comment by arnamee
2010-12-06 00:16:10

Salam khai.

Taste orang lain-lain, tapi kalau dia dah memang suka baca tulisan khai, tulis tentang apa pun dia baca.

p/s: anem ada dua blog pun sebab satu tu untuk kongsi tentang diri sendiri , satu bukan. Opss.. Semoga sukses ya!

..
 
Comment by alienelliz
2010-12-06 02:17:34

haha tau tak pa, aku sendiri tgu aje tutor2 yang khai kongsikan..tapi kadang2 boring juga asyik baca tutor je…bila bc pasal macbook or somethins else, ad juga bnda baru yang aku baru belajar tak semestinya tutor je kita blajar..haha..thanks sharing khai..=)

..
 
Comment by cik qiqi
2010-12-06 10:20:41

tp mmg rndu pnulisa khai yg dlu..qiqi start wt blog pon sbb tgk best je life khai..tp skang ni da berubah da…heheh..takpe..brubah ke arah yg lebei mantop…cayalah

..
 
Comment by fendidahada
2010-12-07 08:38:27

huhu…aku folow dekat 2 tahun dah bro…takpe gaya penulisan makin matang…good2…jangan risau gua support lu lagi bro… πŸ˜‰

..
 
Comment by h3r0
2010-12-07 16:02:16

Dari dulu sampai skrg tetap ok bagi aku…
Berubah mengikut pengedaran zaman..

Yang salah aku tak sokong, yang baik tue lebih bnyk disini nak compare dengan yang buruk… biasa laa.. manusia tak lari dari lakukan kesilapan..

..
 
Comment by nabilpotter
2010-12-07 16:47:52

teruskan berblog khai..kalau nak beli ohnabil.com boleh?hahahah

..
 
Comment by Zala Wajik
2010-12-07 18:49:56

review lagi gadget banyak2 , ye lah. tak ramai orang review dalam bahasa melayu. haha

..
 
Comment by Maya
2010-12-08 00:25:42

kerja keras khai ni… thxlah sbb selamatkan mata kami dari tayangan percuma itu, saya sendiri pun ambil pengajaran dari kejadian web khai ni. hope lepas ni dah takdak lagi gangguan.

..
 
Comment by Ejon
2010-12-08 01:26:58

sedangkan laman web kerajaan pon berubah. apatah lagi blogger2. wakaka. :bloody:

..
 
Comment by Im Jitra
2010-12-08 23:15:47

Kedewasaan membawa perubahan…
Itulah yang akan berlaku tidak kira dalam apajua perkara walaupun sebenarnya masih ada yang tidak mahu berubah…

πŸ˜‰

..
 
Comment by ejardkethot
2010-12-24 11:55:52

phew…igt sy ja yg rasa mcm tu..huhu..
sorry khai..sy pon kureng skit da lawat blog nie .. [T_T]
im sorry . pasal mac .. [^_^] kongsi2 insyaALLAH , suatu hari nnt ada duit..mau jgk ada mac satu :love:

..
 
Comment by Mohd Isa
2010-12-31 10:19:42

aku tgk ok jerk…hoho…tak tahulah pada org lain…weh…nak keje…blh? haha

..
 
Comment by Anip
2011-01-13 20:35:45

yeker, aku rasa khai macam dulu je. oke jer..hehehe. ade gak perubahan sikit la. tp oke la..hidup mesti kene berubah kan..

..
Comment by Khai
2011-01-14 05:59:48

Hehe.. Thanks Anip. Ya, semakin meningkat usia kita, pasti akan ada perubahan. Samaada perubahan ke arah lebih positif atau negatif je la bezanya.

..
 
 
Comment by slimdiet2
2011-02-09 13:01:30

aku pembaca baru blog ni. so tak tau pe2 la.pe2 pun harap bro sukses.thanks coz banyak share ilmu

..
Comment by Khai
2011-02-09 13:34:14

Selamat datang Slimdiet2.. Hehe..

..
 
 
Comment by draxter
2011-02-18 12:25:16

Semakin sibuk, semakin tak sempat biasalah

..
 
Comment by kOtAk^mAgiKa
2011-03-27 23:13:22

sokong produk/projet anak melayu kita.. chayok2.. πŸ˜›

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?