I’m lucky I’m in love with my best friend


[audio:150juta.mp3]

Lama tak berbicara soal cinta dalam blog ni macam ceritera sebuah cinta seorang Khai yang dulu. Seronok bila baca balik sebab semua tu dah jadi kenangan. Bila kita dah jumpa sang pengganti, doesn’t mean kita perlu melupakan perkara yang lalu. Kerana perkara yang dah berlalu tu selalunya menjadikan siapa kita hari ini. Apa yang silap dalam hubungan terdahulu, dalam hubungan kini kita perbetulkan.

Semua orang berhak berbicara mengenai cinta sebab kalau dah memang Allah jadikan hambaNya dengan perasaan kecintaan yang tinggi untuk pelbagai perkara. Berbicara soal cinta kepada kekasih, semua orang akan mengalaminya. Samada cinta bertepuk sebelah tangan atau cinta suka sama suka, kira sama’lah tu. Kalau dalam dunia nyata, Khai lebih gemar diam dari sibuk menjadi doktor cinta. Orang kata kalau kita pun tak pasti rumah kita dah cukup tiang ke belum, jangan la sibuk nak pasangkan tiang kat rumah orang lain. Nanti rumah orang lain dah jadi banglo, rumah kita senget sebelah sampai tak kesudah. So, cukuplah sekadar jadikan kisah orang lain sebagai pedoman hidup kita dan pasangan.

Alhamdulillah. Selepas sekian lama menderita dengan cinta terdahulu dan melalui 1001 halangan, tangisan dan kekecewaan dek kerana seorang wanita yang tidak pernah menghargai, ditakdirkan Tuhan untuk Khai menemui seorang insan yang macam tak pernah Khai jumpa sebelum ini. Terlalu istimewa di mata sampai bila pandang perempuan lain, nampak perempuan lain tu macam tiang elektrik je. Seyes! (more…)

Posted on 4 October '10 by , under Hidup Khai, Istimewa, Kisah Cinta. 71 Comments.

0308 – Surprise Party dan Kasih Sayang

Alhamdulillah. Ini official entri dalam Justkhai ni sempena birthday aku yang ke-22 tahun. Entri semalam bertajuk tu, mukadimah je kot. Dan entri ni tak panjang, tapi hanya untuk menyemadi’kan gambar-gambar kenangan dan peribadi untuk mengukir senyuman aku sendiri di masa hadapan. Kerana apa? Kerana hari ini adalah hari paling istimewa dalam hidup aku. Sebab gua kena surprise party gila babeng punya. Hasil usahasama berminggu-minggu si dia dengan family Khai dan kawan-kawan. Terbaek la korang sebab aku memang betul-betul surprise habis kot? Rasa nak geget je idong sorang-sorang time tu terkujat punya pasal.

Plan’nya pukul 9 Malam dengan Cik Eifa, gerak ke McD. Dari haritu lagi dia dah warning untuk tempah aku awal-awal. So dengan senang hati malam tu aku ready nak celebret besday ala-ala romantik la dengan berdua-dua’an. Masa lepak tu, aku nengok sibuk sangat dia dengan phone. Kejap ummi call la, kawan call la. Padahal tu semua kawan dengan akak aku yang call nak teruskan planning kejam diorang. Hahaha. Pandai ek dia? Hehe. (more…)

Posted on 3 August '10 by , under Hidup Khai, Istimewa, Kisah Cinta. 65 Comments.