Trilogi Simbolik Cinta Tiga Segi Hazwan

9,239 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Entri yang paling meletup dalam sejarah hidup Khai sebagai seorang blogger. Memang susah nak percaya, entri yang ditulis asalnya hanya sekadar suka-suka telah menerima page view sebanyak 70,000 hits in 3 months (ditulis pada 4 march 2008). Juga komen sebanyak 700 komen. MP3 dan video yang tersedia sudah di download lebih 22,000 kali. Terlalu banyak trackback juga copy and paste di blog orang lain. Lihat Google ini. Menurut maklumat, URL entri ni pernah di paste oleh moderator chatroom di Astro @15.

Entri apakah yang Khai maksudkan? Cinta Tiga Segi a.k.a Perangkap Cinta. Boleh klik kalau still tak tahu cerita. Ini dia sebuah entri berhantu yang tiba-tiba wujud dalam blog ni. Nak dapat hits yang terbaek? sila copy and paste kat blog korang. Kredit jangan lupa okay!

Menerjah ke segenap komen di dalam entri tersebut, Khai jadi biol tambah sewel dengan komen-komen mereka. Ada yang berasas dan ada yang tidak. Ada yang percaya dan tidak mengenai kisah si Hazwan tersebut. Obviously, Khai sendiri pun susah nak percaya dan takde satu patah ayat pun dalam entri tu yang tertulis Khai percaya. Kita just nak share je apa yang kita tahu dan dengar kan?

Tup tup beberapa bulan lepas tu, keluar pulak la newspaper pasal kononnya, lagu cinta tiga segi ni ciptaan si Ayie & Berd. Lagu yang diorang cipta masa umur 13 tahun. Personally kat Youtube, Khai contact si Ayie ni, suruh dia emailkan bukti sahih kalau betul ini lagu ciptaan dia, haram dia tak reply apa pun. Keluar paper bukan semuanya betul. Mereka hanya mahukan duit dan tak pernah satu pun paper dalam dunia yang memberi jaminan seluruh tulisan mereka benar-benar belaka. Budak 13 tahun cipta lagu macam ni? Bukan ke masa tu kau still makan lolipop sorok-sorok dalam bilik? Kepada Ayie & Berd tu, ada kau dapat royalti Saleem nyanyi lagu ni? Dan lagu kumpulan lama, Strategy dulu tu berapa sen dia kasi kau? Sila jawab! Aku cabar kau!!

Mengenai video pembunuhan seorang wanita yang juga Khai share di dalam entri tersebut (7000+ download), tanpa berselindung Khai tulis video tu langsung tiada kena-mengena dengan kisah tragis Hazwan, itu pun still ada yang cakap Khai tipu, fitnah dan sebagainya. Siap kasitahu itu video pembunuhan di Iraq, Indonesia etc etc.. Hello, sekali lagi, ada Khai tulis itu video pembunuhan Hazwan kepada kekasihnya ke? Khai tahu video tu bukan dari Malaysia.

Di sini Khai nak share MP3 Cinta Tiga Segi dari Saleem dan artis melayu popular di Youtube senasib Marie Digby, Jeffri from Rawang. Cinta Tiga Segi versi Keyboard nyanyian Jeffri ni potong jari kalau korang rasa tak sedap. Memang sedap melampau. Berikan salute sama Jeffri.

Download Now on…
Saleem – Trilogi Cinta Tiga Segi.mp3
orang sudey download taw!

Jeffri Rawang – Cinta Tiga Segi Keyboard Version.mp3
orang sudey download taw!

Ditulis pada 3:06 am 3 July '08 dan pastinya oleh . Siape lagi?
Dalam kategori: Istimewa, Kisah Cinta, Tergempar | Tweet This!

Tag: , , , , , , , , , ,


RSS feed

37 Comments

Comment by Nenek Awek mude
2008-07-03 09:57:30

hai pakcik dobo…apsal takde citer terbaru nie???boring tul ar aku….

Comment by Khai
2008-07-03 10:11:15

ya Allah.. anak sape la ni.. entri yg ko komen ni bukan cite terbaru ke.. bace ke tidak..

dah ar malas nak layan ko lagi…. sakit hati.. sengal!!

 
 
Comment by Nenek Awek mude
2008-07-03 10:26:28

ek ele…citer yang sama..boring ar..huhu…ari nie tak busy ker???hehe
eh,kalo niza baca nie die tak mengamuk ker???/hahahahhaha..nanti jadi cam dulu ek..hehe

 
Comment by Nenek Awek mude
2008-07-03 10:47:59

pakcik…aku boring nie…….

 
Comment by Khai
2008-07-03 11:00:48

seronoknye korang menyepam blog aku ni ek… err, wani nape ni

 
Comment by syuxx
2008-07-03 13:56:05

huhu. post kontroversi mmg boleh bagi hit yg banyak ke blog kita.
hehe. tapi nak cari bhn pasal kontroversi tu yang susah sikit.
anyone ada tips? hehe

 
Comment by me amor
2008-07-03 14:20:20

oit khai……
ble nak ada citer pnas dlam blog ko ni?

Comment by Khai
2008-07-03 15:02:27

bila dah setel ko buat cite panas, aku letak la kat blog ni.. hahahaha.. setuju?

 
 
Comment by deennasour
2008-07-04 01:12:26

lololololipop~
daripada sibuk2 dok pikiaq pasal cinta tiga segi tuh, baek kita pg join 3 aktiviti best minggu ni,
tgk wayang free kat panggung india kat sogo smpena kliff, tgk konsert indie [yg pasti hujan fcuk tak ada] and teater kat festival musik kat istana budaya….jom jom~

 
Comment by bdfabregas
2008-07-04 11:59:55

Aku tak percaya pung cerita ni..
Sekadar dengar je lagu tu..
Layan.. Nak buat apa2 mitos tu masing2 punya pandangan lah..
Lagipun buat per nak percaya pun bukan leh dapat duit

Comment by Khai
2008-07-07 03:00:58

hehe… betul tu bro.. tapi orang kata, money is not everything.. sometime, we need fun ek?

 
 
Comment by budakmerah
2008-07-06 07:49:32

sodap dgn lagu saleem!

 
Comment by ubey
2008-07-06 18:03:11

baik join perhimpunan gerammm.. jom!!

Comment by Khai
2008-07-07 03:05:01

baik x yah bro.. forsure minyak takkan dapat turun and yg penat korang jugak.. esoknye nak keje..silap2 bila x terkawal kang, x pasal mata plak sakit kene bom pemedih mata.

ape kata nengok berita je.. ngk gelagat mereka yg pergi.. hehe

 
 
Comment by Eriyza
2008-07-06 21:56:28

Khai bikin entri hot lagik. Akak donlod erkkk dik.
Tq. Len kali bagi laa lagik. Kekeke!!! :)

 
Comment by azleah
2008-07-09 17:20:50

kalau nak tahu pasal kes bunuh2 dan lagu biol ni, tanya polis la, polis penjara ke, mesti mereka tahu punya…

cerita ni hanya rekaan, that’s my opinion. if betul ada, mesti masuk berita.

(“,)

 
Comment by chekgu
2008-07-09 20:37:40

rasanya citer ni semua tipu je……. jika betul la… nape tak masuk paper sebab berita ni memang menggemparkan satu malaya….. seingat chekgu la tahun 1997 dan 1998 ada kes juvana pembunuhan kisah cinta 3 segi tapi tak la seteruk cerita ni dan orang yang membunuh tu pon dah keluar dari pusat pemulihan akhlak…….

dan tak logik la cerita ni……. biasalah manusia suka mempercayai apa yang tak pasti tanpa menilai kesahihannya sebelum membuat kesimpulan……..

lupakan la kisah ni….. jika benar lah kita semua dah menyeksa orang yang telah mati dan dia pastinya tak tenang di alam barzakh……. jika satu pembohongan kita telah memfitnah dan fitnah tu lebih kejam dari membunuh…….

“diam lebih baik dari bersuara”

Comment by Khai
2008-07-16 09:05:12

condiser your self.. fitnah ke?

 
 
Comment by smaelz83
2008-07-11 08:40:34

Yang pasti la.. video youtube yg pompuan kena bunuh ramai2 tu sampai pecah kepala sebenarnya video pompuan Iraq. Ramai org ckp itulah pompuan tu. susah jugak kalu org dah start wat propaganda.

 
Comment by poyo
2008-07-15 17:43:55

wakaka …………….

 
Comment by titan
2008-07-18 06:09:14

hoho..cite nih lagi..

 
Comment by hani
2008-07-22 16:11:40

hani pun dengar kisah macm nie gerun pun ader…
cerita lah sikit tentang pengalaman tu…..
Hani kenal seseorang nie sewaktu dibangku sekolah menengah tingkatan 3, tapi yang pelik sayer student sekolah tinggi biasa jea,kami berkenalan sewaktu sayer kemalangan motosikal,dia pulak seorang anggota polis yang agak segak penampilannya,berkulit cerah tinggi lampai,dia yang membuat laporan tentang kemalangan saya sewaktu itu,saya tak pernah menaruh harapan langsung pada waktu itu ingin mengenali dirinya,tapi saya kurang pasti apa yang ingin dia cari untuk mengenali diri saya,….pada mlm selepas kejadian dia menelefon saya untuk bertnyakan khabar,saat itu saya mulai terkejut…saya tidak dapat meneka aper pun darinya,yealah saya hanya pelajar sekolah ketika itu,dia pun sudah bekerja,manakan terpikat dengan saya,tapi yang menarik dalam ketika itu saya mulai menyedari perubahan sikap nya terhadap saya,kerap phone,kerap ajak saya keluar hiking,sebab itu hobi saya waktu lapang,dari situ kami rapat sangat,mcm belangkas,tapi kami tak banyak perbezaan mcm adik dan abang,ramai orang berkata begitu, hinggalah usia perkenalan kami genap 3 tahun saya tamat persekolahan, yaealah,dia tak pernah anggap saya adik dia dia,tapi saya dianggap teman istimewa,saya mula menyambung pengajian untuk krusus berikutnya,dan saya membuat kerja sambil belajar,hubungan kami mulai pudar sejak itu, teman lelaki saya sekarang kian berjaya dalam bidang kerjaya sebagai anggota polis,makin naik pangkatlah,dan semestinya perwatakannya kian berbeza,dia makin kasar dalam pertuturan dan perbuatan, tapi saya takakan sekali berkasar dengan dia,dia cukup baik terhadap saya,aper saja dia akan adakan untuk saya,apa sajer yang dia janjikan,pasti akan ditunaikan,sifatnya yang tak kedekut,senang berkongsi dan tak berkira dalam segi wang ringgit dan segalanya,kalau perempuan lain memang dah nantikan2 kan nk kat dialah,tapi bukan perempuan mcm sayer???? sayer pun bukan cukup baik,maaflah kaum perempuan,tapi ada yang meteriallistikkan? kemewahan perlu,tapi bukan pisau cukur tau……..eeeeee geli aummmm,sayer suker yang hormat dan pandai memujuk nie,hormat dan penuh kasih sayang,senang nk tolak ke tengah dah ketepi…jenis tu sayer suker sebab bila lelaki ni tak boleh lari dari sifat ego nie,tapi ada setengah tu kurang sikitlah,…cakap pasal rupa? aper ader pada rupa? jap lg kalau patah hidung dah hilang rupa kan,yang sayer tahu bersyukur atas kruniaanNYA, sebab yang indah itu dalaman,luaran ader sikit dah kira oklah, saya cukup bertuah kerana saya cinta pertama dalam hidupnya,,,,tahu kenaper saya cakap mcm tu? sebab saya lebih mengenali hati budi nya,saya takder sifat cemburu terhadap wanita lain,tak perlu nk ungkit pasal teman lama,dah memang dia tak pernah bercinta dengan perempuan lain pun selain saya….tapi sejak kekasaran nya,hati saya kian pudar dengan sikap nya,saya mcm ingin menolaknya dari hidup saya,ada sebab lain dalam kisah saya dan dia sebelum nie,saya tak begitu yakin dengan cara percakapan nya,tapi hati saya yakin tak mungkin ader perempuan lain yang boleh ganti kan kasih sayang saya terhadap dia selama nie,mungkin dia akan bertemu dan akan mendirikan rumah tangga dengan orang lain,tapi saya pasti tahu,nama saya akan jadi sebutan dan kenangan yang amat bererti dalam hidupnya buat selamanya. Tak tahu lah sama ada jodoh antara saya dan dia,cuma takdir menentukan segalanya,yang sebetulnya,sayer tak memutuskan perhubungan yang telah terjalin antara kami selama nie,kalau nk di hitung dengan betul ,hampir 4 tahun dah tahun depan 5 tahunlah,saya tak tergamak nk lihat dia bersedih,sayer nk dia berjaya,lihat dia terus maju,bukan nk lihat dia tangisi perpisahan andai sayer mengeluarkan perkataan putus….tidak sama sekali,family ada mengatakan mengapa tak berterus terang dengan nya,saya cuma biarlah saya yang selesaikan dengan cara saya sendiri,nk membina cinta bertahun2 nk memutuskan hanya dengan perkataan yang cukup mudah,,,PUTUS,,,dan itu dah boleh lerai kan…tapi bukan saya,saya tak nk dia buat satu perkara yang salah dalam hidupnya,dia pernah berkata nk buat??????tak perlu sayer ungkap disini,sayer nk dia berfikiran waras sebelum bertindak,saya masih sayangkan dia,orang yang saya sayang semestinya saya perlu lebih memahami apa cara yang terbaik untuk drinya. pengalaman hidup buat sayalebih berhati2 dalam soal cinta hidup, . Cinta bukan senang untuk hadir bagi saya,saya sukar untuk jatuh cinta,tak tahulah,mcm maner orang pasang banyak2 tu cinta ker? Tak tahulah ,yang saya tahu setiap insan tu ader menaruh hati dan perasaan cinta dan kasih sayang,semestinya ader seseorang yang amat kita cintai kan? dalam tak sedar semua tu…saya pun mcm tu….seseorang yang sayer amat impikan .

Comment by Khai
2008-11-19 19:16:24

kan bagus kalau i dapat aweks macam u .. huhu.. bersabar ye .. berdoa padanya banyk2..

 
 
Comment by teyra
2008-08-09 16:41:13

khai…
sal si ayie tuh ngaku die wat sedangkan die tuh 13 taun tau ape???

n then kan…

asl aku dgr suare ayie tuh same la ngan rakaman [bkn yg salim tuh] yg aku dgr la….

sal ek ek ek???

^^

 
Comment by ekin
2008-08-13 22:42:07

mcmne nk download video ni

 
Comment by ekin
2008-08-13 22:48:17

ala khai mcmne nk download video ni..cedih tau…tak

 
Comment by ekin
2008-08-13 22:50:20

ala khai mcmne nk download video ni..cedih tau…tak yeh download

 
Comment by sharah
2008-09-11 14:26:00

cite ni xabes2. haha.ngarot

pk arr lojik beb

3 orang yang mati

tapi xkan takde sorang un family or kengkawan yang mati tuh nak cte hal sebenar? ekeke~

tapi kalo xbetul, lagu nih datang dari mane. haha. macam2 aku pk

lantak ahhhh

 
Comment by sharah
2008-09-11 14:57:14

menurut seorang bdak, cite tuh betul2 jadi kat tanjung jaga, kedah. katenye bapak die pulis,.hahaha. ntah la weyh

 
Comment by Azhar
2008-11-19 17:48:40

Hye saya nak share sdkit tentang hazwan ne by the way im from brunei.Saya ingat dbrunei aje yg hagat ne rupe2nya dbrunei pon juga haiya..Apa nak jd dgn dunia ne sape2 yg ada gmbr hazwan tew jgn malu jgn segan antar kat email saya ya..K here u go – har_1611@hotmail.Com tq guys askum.

Comment by Khai
2008-11-19 19:19:45

x mungkin akan ada gambar hazwan tu dalam dunia ni.. sbb takde siapa tahu pon perkara sebenar.. dan siapa hazwan…

siapa pula mamat singapore yg gila populariti mengaku ini lagu dia? haish.. macam2.. mmg macam2..

 
 
Comment by mmu budies 89
2008-11-20 17:30:25

semua cakap cinta itu buta..sbnrnya manusia yg buta bkn cinta..cinta adalah anugerah Tuhan yg x ternilai kpd hambANYA..
kpd nazaharaki,sy x marah abg..sy x salahkan abg..mgkin abg bkn jodoh sy..smoga abg bhgia dgn dia..sy tumpang bahagia..sy redha hbgan kita berakhir btul2 3/10/08 ckup 4 tahun..trima kasih tuk hadiah pertama abg bg n pling bmkna tahun ni..
sy akan jalani hdup sy n study mcm biasa n jd seorang peguam yg berkaliber seperti abg inginkan..gmbira pernah knal abg..

NAZAHARAKI & RAIHAN
selmat berbahagia..
jgn lupa jemput sy andai m’dirikan masjid..

 
Comment by hafiz
2008-12-23 17:15:26

hahaha khai…
seyesly mmg pompuan ni orang iraq sudeee…
ko dah tgk lom website yg aku bgtau wktu entry dl tu???
mmg dier la….
huhuhuhhu apsal orang masih bgtau yg cite ni ttg pmbunuhan hazwan la apa la…
mmg tak de pon citernih…
lagu ni sndiri kmpulan strategy yg nyanyikan….
cari la dlm google lagu strategy nih….
huhuhuh….
skali lagi aku post alamat website tu k…

http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/iraqis-stone-girl-to-death/

tgk btl2,hayati btl2….
baru la wat kmen..

 
Comment by shah
2009-08-19 20:10:17

hye??????

 
Comment by shah
2009-08-19 20:15:28

alooooooooo

 
Comment by fix
2010-02-04 15:02:48

xkisahla spe2 y cipta lagu ni y pntg sume stuju y lagu ni mmg best sgt2!!!ori punye lgu mmg best tp sy lbih t’tarik bl kumpln kristal nyanyi lgu ni…….seolah-olah prasaan marah+sdey 2 dpat dilepaskan…..heeee…..pepn ni pndapat sy……………..heeeeee………………. ;)

 
Comment by syasya eva
2011-12-18 06:07:56

you punya website nhey , ENJOY !! :lol: !!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?