Nak KFC.. Nak KFC.. Nak KFC..

3,610 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Hah Update! Korang memang saje je kan? Blog ni sunyi sepi tanpa komen bila takde entri baru. Ok takpe, kita buat entri baru.

Sebenarnya, Khai demam. Dah 3 hari macam tu. Hingus tak henti-henti keluar. Benci syial! Annoying gila. Dah la hari-hari tidur bape jam je, tambah plak dengan selsema babi ni, lagi la tak boleh tidur. Sebab tak boleh bernafas. Koyok semalam beli 1 kotak terus. Penuh satu kepala dengan Koyok. Dua kat bahagian leher, Dua kat tepi kepala, satu kat batang idong dan satu lagi kat belakang badan. Nengok dalam cermin, macam dah tak lama je ko ni Khai? hahaha.

Nak dijadikan cerita, dah seminggu mengidam nak makan KFC. Dari sebelum demam lagi. Hari tu masa kat Ampang tak selera pulak nak beli walau dah terpandang dah pun. Maklumlah, baru lepas memboroikan diri kat kedai mamak sambil online. Mana nak selera dah nak makan kan? So petang tadi, dalam demam-demam pun, rempit terus satu Bangsar cari KFC. Malas nak pergi jauh-jauh almaklumlah orang demam. Tapi apa nak buat, dari pagi tak makan sebab tak larat nak keluar, nak taknak kene juga la keluar makan. Ye la orang dah takde awek kan, takde siapa nak amik berat lagi. Fuuuu~

Lepas puas merayap satu Bangsar, menyumpah-nyumpah sebab tak jumpa KFC. McDonald’s Duck ada la kot. Berhenti jap kat Petronas beli Air Cap Badak dengan Panadol Soluble 2 bijik. Akak Khai cakap kalau demam, dia minum Air Cap Badak dengan Panadol 2 bijik, kompem okey. Masa nak bayar tu tanya la awek cashier yang comel ni kan, mana nak cari KFC.

“Err Hi.. saudari, mana nak cari KFC kat sini ek?”

“Hi.. Hurm, KFC takde kat area Bangsar la abang. McDonald’s Duck ada kat belakang sana tu”

“Owh really? Thanks.. Sorry eh sebab tak biasa sangat area Bangsar ni”

“Oh ye ke… saya pun baru je lagi duduk sini. Tapi cari KFC memang takde. Paling dekat pun kat Midvalley..”

“Anyway, kirim salam mak mertua I kat rumah tu”

“Eh, family I anak tunggal lor..”

“Lor, U la isteri I… errr, i mean bakal”

* Ok fine! yang last-last tu sume saja nak sedap cerita. Hahaa!!

Dengan hampanya blah dari Petronas tu bila tahu KFC terdekat pun kat MidValley. Malas la nak parking segala semata-mata melantak KFC kat MidValley. Ada yang pengsan dalam KFC karang kan? Hahahaha! Perut dah tak boleh tahan dah. Nak beli McD’s, takut perut ni reject. Bayangkan isteri kempunan nak makan petai, korang suapkan dengan jering. Sure anak lahir songsang. Hahaha!! On the way balik, terus singgah kedai mamak. Makan ayam goreng mamak yang tak sedap tapi mahal tu. Bapak kesian, orang mengidam KFC di’balas dengan MFC. Ape MFC? Mamak Friend Chicken lor.. sigh~

Dan sebentar lagi bila entri ini habis ditulis, confirm Khai cari jugak KFC ni kat depan Pudu Raya tu. Dah itu je paling dekat yang Khai tahu. Apa nak buat. Sah-sah dalam hati korang bila baca ni cakap kesian si Khai ni. Macam tak pernah makan KFC. Hahaha.

Abis ape nak buat? Sekali sekala badan ni mintak dimanjakan. Kena jugak ikut selera apa yang dia nak. Selalunya, dia dah cukup terseksa dapat tuan badan yang macam ni. Tak pentingkan kesihatan sikit pun, seriously. Ye la orang takde awek la katakan (bape kali nak ulang daa..).. Kalau dah dalam otak set tidur membuang masa, tak ke pelik tu? Sah la korang tengah baca blog milik orang gila.


Bapa banyak kali dah telan air liur masa nak letak pic ni..

Ok guys, dah pukul 1:51 pagi ni. Nak siap-siap pergi makan KFC and bungkuskan 2 set untuk belanja house-mate makan. Tu pun kalau diorang nak bangun tidur. Karang kot ada yang buang angin bau KFC, tak ke meleleh air mata beliau-beliau tu? Haha, gila pengotok!! Tahu diorang-diorang ni lapar maklumah tidur dari petang membawa ke pagi esok. Beruang pun tak kuat tidur cam diorang ni. Haha, jangan maraa eh korang kalau terbaca. Kahkahkah!

Sekian satu entri orang kempunan nak makan KFC. Sila menangis dan simpati.. Bye!

P/s: Walaupun entri ni takde pengajaran, nak jugak kasi pengajaran! Pengajarannya, WOI KFC bodoh, apesal ko tak buat macam McDelivery hah?!!

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 1:48 am 30 June '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 3,610 views
Dalam kategori: Daily Craps, Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

146 Comments »

Comment by baem
2009-06-30 01:53:37

wah,besar sungguh KFC dalam gambar tu khai…he..he 8)

..
Comment by Khai
2009-06-30 01:54:41

maklum le.. orang ngah lapar kfc.. cari gambar ayam yg besar2 je.. hahaha..

..
 
 
Comment by sickchild72
2009-06-30 01:54:06

“Lor, U la isteri I… errr, i mean bakal”

amboi curang ko ngan aku ye.
hahahaha.

..
Comment by Khai
2009-06-30 01:55:32

kita baru kahwin je sayang.. dah nikah ke belum, tak berapa nak pasti plak.. dah nikah ke kita ek? kahkahkah!!

..
Comment by sepatu putih
2009-06-30 09:49:31

uiks…dah kawen ek..tp lom nikah..musykil2..hahahha

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Anak Lipas
2009-06-30 11:08:06

hmm. ini sungguh mencurigakan. sudah kahwin, tetapi nikahnya belum.

wah wah wah.
😛

(Comments wont nest below this level)
Comment by Eriyza
2009-06-30 14:32:27

Tumpang musykil gak.
Hehehe!!! :p

 
Comment by Khai
2009-06-30 16:47:45

ntah.. khai lagi la muskil…. anyone?

 
Comment by misseda
2009-06-30 17:45:31

xmuskil pon…kompius jek..hahah.. :o:

 
Comment by Kreuger
2009-07-01 22:54:54

khaiiiii….. aku tak paham…
arghhh~ :aie:

 
 
Comment by sickchild72
2009-11-19 09:50:10

hahaha bongok kkk. aku sula ko tau la.

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by pjan
2009-06-30 01:54:26

haha bertambah boroi la ko khai mkn kfc pagi2 buta…
ko kena h1n1 ke 🙂 🙂

..
Comment by Khai
2009-06-30 01:56:21

ntah le.. jgn cakap member2 umah bawak balik selsema babi made in shah alam suda.. hehehe..

nak gerak gi makan kfc dah ni.. laju je korang ni komen kan.. gi tido la korang.. x keje ke esok? ehehehe..

Salamx!!

..
 
 
Comment by Kill-Vearn
2009-06-30 02:14:13

hak hak kepsi… erm mengikut aku pulak demam akan baik kalo ko minum 100+ satu botol yg besar tu sampai abes… jgn nak dok kongsi ngan org lain… asek2 minum ais aje lani ko tuko air eh.. 100+ yg tak sejuk lagi elok… pastu ko g klink mintak ubat demam n antibiotik.. tu cukup da…

kepsi tu nanti banje aku eh khai… aku nengok pon aku rasa nak makan lak skrg.. =( tak mkn mlm agi neh :8

..
Comment by student
2009-06-30 02:21:51

yg ni btul gak..

kalo demam2 minum 100plus…rasa bdan tu bertenaga skit

..
 
Comment by Khai
2009-06-30 04:16:59

Orait.. Petua dari orang tua-tua akan diingati oleh pemuda macam beta.. kahkah!!

p/s: 100+ masalahnye, minum sejuk je baru best.. minum x sejuk x bapa menyelerakan… :((

..
Comment by pjan
2009-06-30 09:44:10

demam senang je..ko minum air asam jawa banyak2..insyaallah baik punya..sebab air asam jawa tuh buang panas lam badan..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by student
2009-06-30 02:20:14

cian kempunan kfc..
mai mintak ngn aku baucer kfc.. ada bnyk nih…hehe..:D

..
Comment by Khai
2009-06-30 04:17:36

mana mana? nak nak.. bak sini.. x kuar tangan kat monitor ni sambil kasi baucer tu dah kira dapat dosa menipu.. hehehe

..
 
Comment by nbie89
2009-06-30 12:31:41

baucer kfc????
nak..nak..nak..nak..nak..
incik student, camane nak dapatkan baucer kfc?
ajar saye….dulu mewarna cam budak kecik, pastu dpt baucer 3 keping luncheon….

skunk, x tau nak dapatkan camne baucer….
walaupun umur x seswai mewarna, daku sanggup demi baucer freeeee… :love:

..
 
 
Comment by NaNa
2009-06-30 02:21:16

aduhh ngidam nk mkn kfc gak ni..
bro khai, ape kata belanja kitorg sume kt cni..amacam?? 🙂

ohhh cheesy wedges, aku tunggu mu dlm mimpi…:8

..
Comment by Khai
2009-06-30 04:29:59

kalo nak, meh la amik dalam perut ni haa.. free je.. pilih 2, nak amik kat dalam perut, atau nak amik yg dah keluar dari perut?

pilih cepat… hehehe 🙂

..
Comment by AyAngMafiaty
2009-07-01 15:01:36

jawaban mabok dr khai kah kah kah
mabok kepsi…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by lilacfla
2009-06-30 02:27:46

la ni orang makan radix fc. hihi

get well soon khai!

..
Comment by Khai
2009-06-30 04:30:46

dah RFC tu tak reti2 nak bukak kat KL, nak buat camne.. hehehe…

thanks lilacfla.. dah ok sket rasanya ni.. penangan KFC..

..
Comment by akai
2009-07-03 05:20:55

bukan tak nak bukak dekat KL, nak,
tapi kesempitan kewangan maklumlah malay punya… insyaalah rezeki akan bertambah baik…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by zulfitry.com
2009-06-30 02:30:43

masa demam pun sempat lagi yer..
air cap badak tu sebenarnya air apa ek? aku pun heran gak tiap kali demam jer..aku minum jer air tuh tanpa tengok ramuan2 dalam air tuh..air badak berendam ker?

..
Comment by Khai
2009-06-30 04:31:24

air kencing badak.. hahaha.. tak lew, ada ramuan untuk melegakan panas badan.. dan juga panas baran.. hehe

..
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-06-30 02:51:35

Bapak ayam mana kene goreng kat pix atas skali tu? hahahahahaha… kenyang sebulan.. 🙂

..
Comment by Khai
2009-06-30 04:32:25

tu bukan ayam tu.. tu lembu.. haha

..
Comment by fifie ierina
2009-06-30 14:59:50

hahaha, tergelak besar ble baca yg nie! 🙂

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Anarm
2009-06-30 03:26:12

perghh.. melantak KFC time2 camni..
btol mengidam ni.. ntah2 ko demam pasal perot ade ‘isi’ kot..
ayook.. xtau sape buat.. hahhahaha :o:

..
Comment by Khai
2009-06-30 04:33:21

maybe la anarm..

ape nak buat kan.. dia x mo bertanggungjawab.. sanggup dia lari dengan datuk misai mana ntah.

sampai hati kau, Siti Nurhaliza

..
 
 
Comment by Khai
2009-06-30 03:55:39

update 4 pagi..

Burk!! :beurk: alhamdulillah.. :8

err.. paham2 je la kan kenapa.. hahaha!

..
 
Comment by faiz
2009-06-30 04:03:11

khai…
boikot kfc!!!
=(

..
Comment by Khai
2009-06-30 04:36:36

kot ye pon nak boikot Israel, KFC takde kene mengena.. McD tu iye la kot.. tapi mcm yg mcD Malaysia cakap la, diorang x menyumbang ke arah tu.

setengah suku harga kita bayar tu, adalah tax government.. kalau macam tu, tak ke kerajaan kita yang patut diboikot tu? hahaha

..
 
 
Comment by afya
2009-06-30 05:20:16

yi khai..dah merasa KFC lom?
o tedah nya lok
(kesiannya die)

buat la plak entri after dh dpt KFC yg di idam2 kan
^^

..
Comment by Khai
2009-06-30 16:51:06

x pe x pe.. perut dah kenyang, dah x ingat ngan kfc lagi.. demam pon dah cam ok je…

..
Comment by afya
2009-06-30 17:17:20

alolo
dah baik demam ye
bguslah
dh kenyang lupa lak ngan KepC..
8)

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by boyah89
2009-06-30 05:56:16

damn la khai
aku dah setaun tak makan kfc ni
yg pnting jumaat ni aku sampai msia,aku serang kfc kat klia tu
hahaha
anyway,skang musim demam ke,aku pon demam gak.. =(

..
Comment by Khai
2009-06-30 16:53:09

ko kan jepun kan? jgn cakap jepun takde kfc.. huhu

..
Comment by boyah89
2009-06-30 23:30:28

aku kat russia la
kat sini bkn kfc,tpi ape ntah,tak halal pon
nk ayam goreng,masak sndiri
hehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Blurrypinky
2009-06-30 06:56:14

huhuhu..minggu ni jer dah 2x mkn KFC..hehehe 😉 nway…hope khai cpt sembuh ek…nnt kite g mkn KFC same2…huhuhu 😉

..
 
Comment by Luth Textile
2009-06-30 07:25:55

sabar je.. mungkin ada hikmah. haha

..
 
Comment by Hamdi
2009-06-30 07:31:42

makan tak ajak aku
huwaaaa =(
lapar nih! :aie:

..
 
Comment by beliamuda
2009-06-30 07:39:30

kempunan2.. nanti suh KFC bukak dekat area rumah khai pulak.. :bloody:

..
Comment by Khai
2009-06-30 19:51:04

kalau leh, suh dia bukak dalam dapur terus.. lagi senang… sure seminggu, leh masuk sumo 🙂

..
 
 
Comment by Ina
2009-06-30 08:31:12

nak ikut mamam… huhu..

da terlewatkah aku??? 🙂

..
 
Comment by nizam_5282
2009-06-30 08:36:07

Kata suruh boikot. Huhu… Adoi…

..
Comment by Khai
2009-06-30 19:54:15

boikot mcD.. bukan KFC.. dorang bukan satu kompeni lor…

Hi Ina, dah abis makan dah pun.. ahaha

..
 
 
Comment by kyrul
2009-06-30 08:37:19

eh! biar btol sebesar2 bangsar 2 xdew kfc!!!!
cian ko khai(eh mcm sebut nama sendiri da) kah kah kah

..
 
Comment by atokk
2009-06-30 08:44:07

bapak mengidam KFC…hahaha

..
 
Comment by ashy
2009-06-30 09:12:14

waa…..besau gler aym tu…..terliur gak r tngok…hahaha…..
bek aty ngoh khai blnja housemate eh…
ke blnja perut sndri jerk???
hakhakahak…..
anyway, tke cre n rerajin update blog k….
tak complte on9 kalu tak baca bloh khai…..weeeee

..
 
Comment by BAGAK
2009-06-30 09:22:17

gajah pun sedawa kalau makan KFC besar tu

..
 
Comment by zura
2009-06-30 09:25:27

salam.. khai.. ni bkn nk memandai2 la tp ni dr sumber kwn2 sy yg keje kfc.. 😉 kwn sy yg cite ni..
ayam kfc yg dbangga2 kn sgt 2 yg dgoreng celup tepung rempah2 2 sbnarnye dr ayam busuk cuma bila diorg nk msk ayam busuk 2, diorg cmpurla rempah2 yg blh mghilangkn bau busuk 2.. almaklumla kn byk ayam nk kna simpan mane nk muat 1peti.. nk dpendekkan cerita.. ayam yg korg & aku dok mkn2 slama ni 2 xelok lgsung… =(
klu xcaye try tanye org keje kfc yg bhgian dapur.. klu diorg xckp mknanye di xknal ko la.. so, tanyela kwn2 ko yg keje kfc.. :oups:

..
Comment by azizan4444
2009-06-30 10:12:33

biar btol nih..tp bile da cmpur rempah semua tu.pergh!sdp plk rase..lps ni aku nak try tanye kat kekwn keje KFC 8)

..
Comment by Khai
2009-06-30 19:55:56

Erkk.. korang neh biar betul.. kalau ada pun maybe sesetengah manager KFC je yg buat.. nak untuk bersih.. nasib la sapa tempat dia ada KFC macam tu.. hehe..

(Comments wont nest below this level)
Comment by kyrul
2009-07-02 08:17:35

tapi adew sesetengah kepsi ni bhgian dapur dia gunakan pekerja bangladesh tau kat bhgian goreng ayam tu
e2 yang buat aku geli nak makan ayam kepsi 2 skunk
nak makan pun aku tgk tmpat
kah kah kah

 
 
 
 
Comment by KampungBoy
2009-06-30 10:30:41

wah…besarnya
diorang kunyah ker
telan ayam besar cmtu aj?
haha….

..
 
Comment by joegrimjow
2009-06-30 10:34:05

ok la tu
smlm baru makan
xde la sedap sangt
tp
sedap laa

apekah??

..
 
Comment by denaihati
2009-06-30 10:44:44

ayam goreng kampung resipi sendiri lagi sodap…..

..
Comment by Khai
2009-06-30 20:01:09

hurm.. jgn cakap macam tu.. rindu mak kat kampung.. sobsob.. wooooa… whoaa…. :8

..
 
 
Comment by paes
2009-06-30 11:55:35

xkisah la ayam bucuk ke ape ke, janji bile kite makan rasa sedap.. nyam nyam..

utk khai semoga cpt sembuh kayy..
xsaba nk bergusti lagi ngn kaw..
kehkehkeh~!!!!

..
 
Comment by misa
2009-06-30 12:20:59

huhuu lwak ar bro khai ni…
smpat lg mnulis nk lpaskan ngidam tu..
orang demam la katakan…
mcam2 trigin..

blnja housemate ja kah?
blnja laa misa skalii…. 😉

..
Comment by Khai
2009-06-30 20:02:38

misa kene la jadi housemate khai dulu.. lalalala 🙂

..
 
 
Comment by saii
2009-06-30 13:01:50

Aku kalau makan kfc, pegi kat tepi UM. Gate petaling. 24 Jam. tak pon kat seksyen 14 pon ade gak kat tepi digital mall.

(ayam kfc kat midvalley kecik…kedekut)

..
Comment by Khai
2009-06-30 20:03:50

haha.. kfc MV kene kutuk.. kat Desa Pandan pon ada KFC 24 jam.. selang 2 kedai ada McD plak.. gile best.. haha..

tapi Khai x lepak situ dah.. redha yo la 😀

..
 
 
Comment by Eriyza
2009-06-30 14:38:32

Alahai, ciannya kat dia. :love:

..
 
Comment by Adney
2009-06-30 14:43:16

huhu.. lapar =(

..
 
Comment by iZwaN
2009-06-30 15:01:10

ermm..xpe khai…
sakit yg diturunkan adalah kifarah kpd dosa2 kecil yg dilakukan…
semoga cepat sembuh…(bley update byk2)hehee…
klu nk mkn kfc..meh r sni..kt sni ada 2 kfc… 🙂

..
Comment by Khai
2009-06-30 20:05:02

“sini” tu kat mana? bangladesh kah? hehe..

neway tahu tu.. harap hilanglah dosa2 kecil yg bila dikumpulkan, silap silap lagi besar dari dosa besar.. 😎

..
 
 
Comment by fifie ierina
2009-06-30 15:11:47

hehe, cyumel la awak ni… elele cian die,
mengidam makan KFC yer? hikhik =p

eh, kte sama la.. hehe, sy da lme xmkn
KFC gk.. akan xmakan utk satu tempoh
yg lama.. mengidam x mengidam kne
tahan jew.. huhu, sedey gle~

khai, semoga cepat sembuh dan rajin2
update blog k.. suke entry yg sempoi
cmni, so into your character! skee skee 🙂

..
Comment by misseda
2009-06-30 18:20:09

hehe, cyumel la awak ni…
mn tau khai comel ni??…hehehe 🙂

..
Comment by fifie ierina
2009-06-30 18:55:38

cyumel pd definisi sy adalah lelaki yg pye
karakter kelakar dan jenis yg happening…

cm encik khai kte ni.. klu tgh xsht, byknye
ayat2 xbetul dan kelakar yg die men bantai
tulis kt entri… hehehe! 🙂

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-30 20:06:33

ye.. nak rajin2 la ni. See, demam pun update blog.. bukan rajin dah, tapi super rajin kot? hahaha..

ape comel comel? tak tahu owner blog ni gangster besar KL neh kan.. baru je apply.. 🙂

 
Comment by fifie ierina
2009-06-30 23:03:32

erkkk… sungguh ku xtau…

bru igt nk ngurat awak… laju jew

cancel klu cmni… hahaha! :bloody:

 
Comment by misseda
2009-07-01 11:38:32

Opsst…gangster ker?…hermm..ok2…fifie xmo ngorat..biar i yg ngorat ek…erkk :[ .tetibe…heheheh..

 
Comment by fifie ierina
2009-07-01 18:37:18

hahaha! highly demanded btul la khai nih… :oups:

 
 
 
 
Comment by misseda
2009-06-30 15:33:19

hahaha..hehehe..huhuu. 🙂 🙂 (gelak dl puas2 br bg komen)..lawak tol ayat2 khai neh…
demm rupenyer abg khai kiter ni..kesian..awek da xder (wat2 kesian) :love:

mengidam nk mkn KFC lak tu…cam owang preg jek khai ni…meh2 cini saye lanje Khai, KFC der kt blakang tempat saya keje ni aje…hari2 leh g mkn…

hope cepat2 sembuh yer…kalo khai x update blog ni satu hr…fuhh bosan seh hidup ini…hehehe :[

..
 
Comment by ejardkethot
2009-06-30 16:13:06

:oups: erk..apsal suke sgt kfc nieh!!~
smlm g kfc..mak ja makan…eden x minat kfc !!~
:aie: moga sehat2 sntiasa ekk…koyok mmg besh tempek2!!~

..
 
Comment by Akuro San
2009-06-30 16:15:27

Ya Allah… itu ayam goreng ker, lembu goreng yang kat dalam gambar tuh, khai?… huhu… :8

..
 
Comment by nisa
2009-06-30 16:22:26

alololo ciannya kamu…ades..dah bek demam ke…pape pon jg2 skang ni slseme babi sedang berleluase…hehe

nyway, get well soon keyhhh

..
 
Comment by jojo
2009-06-30 16:38:33

bodoh2 pn, ko jgk y nk mkn.
hehehe

..
 
Comment by blinkcup182
2009-06-30 17:33:57

gila besau ayam tuh! ajak 1 kampung makan baru stel :[

..
 
Comment by iesha
2009-06-30 17:44:46

wahai encik khai,
saya pon mengidam kfc laa.. mana kfc saya? 😛

..
 
Comment by zool
2009-06-30 17:45:39

Mantop siot fizikal ayam kat atas tu..
er nak beli KFC la lepas ni.. ops bajet tak cukup.. Khai ko belanja aku … 3 ketul pun jadilah…. Ko kan demam..

..
 
Comment by ain
2009-06-30 17:47:24

haha. sian gile ni kalah org pregnant mengidam ek nk kfc ha~
hehe. tak pepasal kfc kena mara coz tak wat delivery cam mcD.
haaha ;D

..
 
Comment by Aezad PayLay
2009-06-30 18:13:26

naper la ko p jauh2..
apsal x googling dulu..
x silap aku seblah um ada kfc.. 24-7 + drive tru..
lalu dpan spital n stret je.. smpai da eblah kanan..
kcian ko kempunan..

..
 
Comment by hytiq
2009-06-30 20:06:27

wey khai,sllunye org mengidam,dah dapat pe yg diidam sembuh..
ko ok dah kan,bro??
so,rrjin r update blog k??

act,KFC kt sume ngre x sme.
kt Jpon 2,mgkin xhalal,2 psal r dye xley nx mkan..

..
Comment by fifie ierina
2009-06-30 23:10:50

btul… klu kt overseas, xley men bantai jew…

klu ad ckit was2 pn, jauhkan la makanan 2…

cz sume 2 akan jd sbhgn dr badan kte :love:

p/s KFC (mne2 fast food) kt Jepun mmg x sembelih

ayam ikut cara Islam.. so, mmg sah2 x halal :bloody:

..
 
 
Comment by niraa
2009-06-30 20:25:35

mengandong haku rase khai nih
ngidam bukan main haa
banyak lar punye songehh
cepuk sekali kang baru tahu
haha :aie:

..
 
Comment by izzat aziz
2009-06-30 21:06:20

ayam kfc yang baru tu amat terbaik. walaupun membuatkan air pepsi tu habis dulu, tapi layan. pedas dan pelbagai rasa lagilah.. kulit dia rangup amat.. goreng cukup-cukup rasa.. terbaik lah khai. 🙂

..
Comment by fifie ierina
2009-06-30 23:12:02

lapaqqq…. :bloody:

..
 
 
Comment by kuriee
2009-07-01 01:50:44

semalam sebelum aku tengok cite transformer…sempat makan KFC combo lagi….. org blanja plak tu…. dah lah sedap..free pulak tu… jgn jeles yer khai….

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:16:31

huhu.. x jeles pon.. khai makan 2 ketul dah kenyang.. kalau combo, mahu sendawa keluar balik ayam2 tu.. hehe..

Kantoi, kuriee kuat makan ayam..

..
 
 
Comment by faiz
2009-07-01 02:05:49

khai..

entri sal moto ko plak khai..

leh kn..

:love:

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:17:53

cuba ko search “125z” dalam search box blog ni.. dah berbuih2 dah dulu cerita pasal motor.. tunggu sket lagi, kuar cite pasal kereta plak.. ngeh3

..
 
 
Comment by tehsafiah
2009-07-01 03:06:47

tersebutlah kisah hari tu aku ngidam big mac tapi kfc yang jumpa…huhu….

then…makanlah kfc dengan tidak berselera…rugi khai takde waktu 2

..
 
Comment by megat
2009-07-01 05:23:23

erk! anak aku tadi pun mintak KFC. sudah ditunaikan hajat mereka selepas isya’.

apa hari ni hari KFC sedunia ke!? mcm mana aku sendiri dah lama tak layan KFC. memang best! he3.

..
 
Comment by afya
2009-07-01 07:06:50

khai..! nak entry baru..nak entry baru.. 😀

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:19:43

hehe.. nak eh? jom kuar date dulu… leh?

..
 
 
Comment by asx
2009-07-01 07:51:53

haha . kt pudu sesak . ampang park kan ade. paling strategik . =)

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:21:14

ala bro, aku kat kfc pon kul 3 pagi.. line clear.. hehehehe.. siang2 nak bersila pun lom tentu ada tempat. :[

..
 
 
Comment by kak Lia
2009-07-01 09:06:47

malang nasib kak,baru nak berseronok dgn kawan di alam maya..tak x de lagi!!! =( sedih kak khai…agaknya kak kena mandi bunga taik ayam kot baru menjadi!

..
 
Comment by applepie
2009-07-01 10:18:49

bosan da la ngan kfc. asal kuar je makan kfc, sampai kfc pun taknak tengok daku masuk dalam restoran dia tu.

..
 
Comment by acadterror
2009-07-01 11:41:08

tkut seh ngan ko khai.kene selsema barbie.khai nak tanya camne nak wat linkwithin tu jd 4 kotak ek

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:22:52

senang je… tapi tunggu release dalam masa terdekat ni. Lepas ni kat wordpress ada admin panel dia sendiri. leh set nak keluar berapa petak dan warna apa. tungguu.. hehe

..
 
 
Comment by HMMM...
2009-07-01 12:25:51

makan kfc pun mau kecoh…

pasal KFC, semua org mula excited nak kongsi story masing2..

korang tau x fakta sebenar tentang KFC ni?

itu baru pasal fakta ditanya…belum lagi khasiat bila mkn KFC..

Bincang skeettt…. 😐

..
Comment by Khai
2009-07-01 14:01:30

apesal tak cerita terus?

tapi before kononnya amik berat soal makanan itu ini, yg 5 waktu tu jgn tinggal..

p/s: pernah berbual dengan orang yg sibuk kata jangan makan mcD sambil tangan menonggang arak.. kalau lah boleh bakar dia dgn arak tu skali, mesti best.. hehe 😀

..
Comment by Siti R
2009-07-02 22:51:42

bakar je terus sampai hangus…terus jd KFH (kentucky fried human) 😆

apo den merepek ni, yo :aie:

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by hmmm...
2009-07-15 14:02:26

baru perasan … khai tegur 5 waktu tu untuk aku rupanya.. apsal x perasan dari awal lg ek…

untuk elakkan sindiran keras tu… nak bgtau Khai…

nak buat mcm mn.. klu waktu ‘cuti-cuti’ M’sia terutamanya awal bulan ni nak buat cam mana… tu yg bg komen mcm panas2 skit.. biasalah.. hormon x normal.. hehe..

p/s : no woman..no complicated things to think by man… maybe… 😐

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by misseda
2009-07-01 15:45:56

alahai…emo la plak kan.orang nak suke2 ni..adoi…nk emo msk blog len la beb…sorry to say…

..
Comment by hmmm...
2009-07-03 17:25:06

bkn nak emo sgt… saja bikin hot skit …kita mesti buat ala2 debat n bincang benda nie..takkan asyik mengiyakan saja.. boring la..

Hmmm…Apapun…nak bgtau skit… lemak berlebihan di sebalik kulit ayam goreng tu.. mengakibatkan kanser tau…itu belum lagi minyak yang diguna pakai oleh tukang masak…

tipulah klu ckp x pernah mkn @ x kepingin dgn hidangan KFC terutama hot n spicy tu.. ( perasa baru ala tom yam tu blm blh kalahkan rasa sedap spicy lama tu )

time sakit2 kalau makan yang tak seimbang..boleh menambah sakit..belum lagi sakit di poket tu… nsb msh hidup untuk buat article ni..klu dah accident tgh jalan sbb kempunan ..siapa susah..?

kami jgk yg susah sbb ternanti2 post terbaru dari khai..cewahh..

p/s: saja comment panjang skit… nak bgtau… peace no war… kwang … kwang .. kwang…

(Comments wont nest below this level)
Comment by misseda
2009-07-04 13:05:21

oic..ok2… sowy..hehe..(i ke yg emo ni?)hurmm.. :[

 
 
 
 
Comment by Roslan Nazri
2009-07-01 13:17:33

kih3..sian khai..lagi satu kene cari yg drive thru la..tapi area mane tah ade tuh..kfc ni kalo nak makan ngan nasi leh kot..berbanding makan burger mcDuck ngn nasi..hu3..ade ke demam2 makan kfc???? 🙂 kah3

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:25:56

nak wat camne.. ngidam mengalahkan orang mengandung.. hahaha…

ada gak ke orang makan berger mcD dengan nasik? hahaha.. ohtidak!

..
 
 
Comment by cidimidi
2009-07-01 13:27:05

smoga cepat sembuh…Amin.. n ble update entri best2 lagi.. 🙂

..
 
Comment by AyAngMafiaty
2009-07-01 15:11:04

lalu je dekat retoren kepsi idung kembang kempis bau aroma irama nya hahaha
paling suka yg ori resepi…mantap beb…suka nya… lagi bes kalau kena taja wakakaka…
jgn kena taji sudah lah huaaaaaaaaaa

..
 
Comment by ina
2009-07-01 16:02:32

khai, cpt2 update blog erk.. sehari x bace semacam je rasa..hehe

..
 
Comment by Nurul
2009-07-01 16:46:11

:8

..
 
Comment by red onion
2009-07-01 17:49:38

kesian lorr…sebaldi air mata kita sedekahkan kat awak… 🙂

reminder…jgn dok kat tempat *jin bertendang*… 😀
kfc pun takder… :o:

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:27:42

jin bertendang? tempat apakah? anyway thanks untuk air mata tu.. dah paket paket kan dah.. nak jual kat indo suh santau

..
 
 
Comment by haritz
2009-07-01 18:53:43

ayam apa yang dia pakai, ayam gajah ker? :o:

..
 
Comment by maryam
2009-07-01 21:46:47

incik khai,,4 ur information kn,,,,,,sbenanye nak gi tau la,,,,jgn consume air badak banyak2….coz my fren punye kaunselor a.k.a doctor kat indo ni kate diorang wt penelitian kata air badak leh menyebabkan osteoporosis……memandangkan dia doctor n air badak tu memang buatan indo n doctor indo memang gemar buat research=janganlah consume air badak berlebihan~

sekian,,,mencegah lebih baik dr mengubati,,, 🙂

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:28:28

ye ke maryam.. thanks ye! lepas ni kalau demam, kene cari air cap dinasour la plak

..
 
 
Comment by B-BOLL
2009-07-01 22:28:34

air badak tu rase pe?
rase badak?
cam cucur badak ke?
aku asal tgk binatang x halal kat label memang x telan le
tambah2 kalu air cap oink! oink!
hahahaha
red bull ok la
korobau den halal la.hahaha 🙂

..
Comment by Khai
2009-07-01 23:30:04

air badak tu, rasa macam badak la.. xkan x pernah makan badak kot? hahaha.. gurau je.. badak tu jenama je.. abis ko letak minyak kapak kat kepala tu, ada rasa kepala macam kene kapak ke? hahahaha!!

red bull tu bukan seladang merah ke? ape yg kerbau nye.. kalau kerbau, red buffalo… hehehe 🙂

..
Comment by AyAngMafiaty
2009-07-02 11:25:02

khai ko bg sebtl air badak kt mamat ni…
msti dia kata rasa ghimau…hahaha

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by B-BOLL
2009-07-02 00:29:14

tu pasal, pas aku pakai minyak cap kapak aku rasa kpla aku nak tbelah dua!
hahahahhahaha
udah2 la….
pas ni ko jgn nak nyondol2 cam badak lak
kang kena anak dara org mlm2 ni,
g umah tok kadi la jawabnyer…
hahahahaahahaha :o:

..
 
Comment by kyrul
2009-07-02 08:20:04

khai ko katew nak jadi blogger terkenal tapi update seminggu sekali pon jarang
update ar lau xsempat pon atleast 2 hari sekali
khai…khai…..

..
Comment by Khai
2009-07-03 06:07:18

ye la dah update.. kadang2 busy sangat2.. buy enjoy je lebih sebenarnya.. hahaha.. so x menang tangan nak update.. hehehe.. ampon kan patik 🙂

..
 
 
Comment by AyAngMafiaty
2009-07-02 11:23:45

En.Khai ko msih demam kepialu lg ke?
n3 tk ubah2…
cam ner aku nk sokong ko jd blogger terhebat?
kah kah kah
tk dapek nk nolong….

..
 
Comment by Nadia
2009-07-02 13:24:35

ala khai,
nak cari kfc kat bangsar tue,
selain mid valley, pling dekat pun yang selalu kitorang g kt briekfields tue haa..
depan kfc tue ade sekolah rendah..
tak jauh mane pun.. 🙂

..
 
Comment by cayataro
2009-07-02 14:00:57

ooh khai..
kepci pon ade wat delivery la skrg..
ni msti xtgk tv ni :[ :[

..
 
Comment by hire4bullet
2009-07-02 14:08:45

salamx incik khai….

sian, ngidam KFC ek …….??

..
 
Comment by Nelder
2009-07-02 19:12:04

Kfc idaman ku selalu..

..
 
Comment by neen
2009-07-02 21:15:47

ih.. suke2.. :8

..
 
Comment by kiki
2009-07-02 23:39:34

mmg kesian dowh…da la mengidam kene beli sendiri plak tu…demam2 pon larat eh nk g cari kfc…
aku nk tau kesimpulannye ko dapat x kfc tu??? :((

..
Comment by faiz
2009-07-03 03:11:01

kiki ni trmsok golongan yg lmbt ni..
cian dyer..
=(

..
 
Comment by Khai
2009-07-03 06:08:37

dapat kiki.. habis je entri ni ditulis, terus KFC kene serang dengan orang mengidam KFC..

Beli 3 dinner set terus.. bungkus bawak balik kasi member umah melantak skali walaupun diorang x mengidam.. hahaha

..
 
 
Comment by achik rahman
2009-07-04 00:39:47

ala cian nyer, mengidam KFC rupa nyer….huhuhuhu…khai, meh sini, KFC belakang umah akak je…(serius, bkn main2 ar)…

..
 
Comment by zahirah
2009-07-07 12:29:10

kat bangsar macam takde. tapi kalau sanggup nak pergi jauh skit, sebelah UM, menghala ke seksyen 17 tu ada kfc 24hours. kesiannye tak dpt kfc~ :8

..
 
Comment by faz
2009-07-13 16:18:56

salam..kepada semua pembaca…marilah kita boikot barangan israel…

..
 
Comment by zai
2009-07-21 09:07:50

Salam Dik khai..
Suke akak baca N3 adik..jelas dimata akak adik nie sorang yg mmg ada kesedaran mana baik dan buruk..teruskan perjuangan utk berdakwah terhadap muda mudi seangkatan dengan adik dan sebarkanlah betapa siksa api neraka dan azab kubur itu sangatlah benar dan MATI itu wajib dilalui dan kita akan kekal selamanya disana. izinkan akak copy mana2 artikel yg sesuai utk blog akak yer

..
Comment by Khai
2009-07-21 09:52:11

terima kasih..

dengan penuh ikhlas, dipersilakan.. :8

..
 
 
Comment by Anne
2010-07-11 01:52:35

KFC kat area bangsar mana ada laaa…paling dekat kat Brickfields / KL Sentral…eleh, tak jauh mana la khai…hihi

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?