Foundation 6 dalam Kenangan..

image06.jpg

FDN6

Sabtu yang dijanjikan telah tibaaa.. hoyeee.. akhirnye dunia penyeksaanku dengan assignment dan lelain dah tamat.. esok akak khai datang amik.. lepas sahur katanye.. ermm.. selamat tinggal Limkokwing & Damai .. kahkahkah .. Sedih gak ar bile ramai member dah balik.. ermmm … tapi takpe la .. bulan 2 ni abis cuti sem, bukan x dapat jumpe dorang lagi…….

Paling sedih bila Foundation khai adalah yang terbaik diantara 10 foundation. Bangga gitu.. lecturer semua mmg puji ngan foundation 6 ni. Takde langsung buat hal macam foundation lain.. x kira banyak mana assignment kene buat pon, kitorang sanggup bersengkang mata ntuk siapkan!! Alhamdulillah.. dan sebab tu la dah 5 hari khai x tido.. Kenangan yang takkan dilupakan..

Sem 2 nanti dah belajar kat Cyberjaya.. Ermmm .. hostel pon dah kat Puchong. Bukan lagi kat damansara Damai .. kenangan kat sini memang takkan dilupakan.. Dan yang paling penting, sem 2 nanti insyallah bawa 125z skali.. no more beratur naik bas macam lembu nak masuk kandang.

Tadi baru je balik dari dinner ngan lecturer.. punye la best dalam 10 foundation ni, foundation 6 yg paling dihargai bila ramai lecturer kuar dinner ngan kitorang kat Central Market.. ade lecturer sampai menangis nangis kitorang nak tinggalkan diorang.. begitu gak la ngan kitorang, sebak….. lecturer siap cakap yang Foundation 6 ni buat diorang rasa gembira ntuk hidup dan buat hidup diorang penuh bermakna!! Korang mesti x percaya sebab sampai macam tu sekali.. Ermm .. Khai dan kawan kawan sendiri pon x percaya ngan kata kata itu, tapi itulah hakikatnya. Alhamdulillah khai ditempatkan di foundation 6 dengan kawan satu class yang penuh tanggungjawab pada diri sendiri dan kawan yang lain.. Thanks semua!!

Kenangan Foundation di Limkokwing University College ni memang akan terpahat abadi dalam hidup Khai. Paling best lagi bile tadi lecturer kitorang cakap yang Limkokwing takkan ade lagi istilah college.. So akan jadi, Limkokwing University aje la.. Standard beb!! Tahniah Tan Sri Lim Kok Wing kerana berjaya menyatukan bangsa kat Malaysia ni. Alangkah bahagianya kitorang bila lihat lecturer kitorang kat CM tadi, ade melayu, ada cina dan ade india boleh main baling kek kat muka!! sungguh indah kenangan itu!!

Kitorang di foundation 6 gak yang kasi lecturer CD kenang-kenangan. Mana ade foundation lain yang buat macam ni. Siap buat video kasi lecturer simpan.. heheh.. tukang burn nye, Khai la sapa lagi!! hehehe …

Terima kasih kepada semua lecturer kami yang menghargai kami sama seperti kami menghargai pengorbanan anda semua.. Love u’ll!!!

Ditulis pada 30 September '06 oleh | 517 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 2 Respon

Sabtu penuh bermakna

TAK SABARNYE NAK TUNGGU SABTU NI … MERDEKAAAAA!! SELAMAT TINGGAL LIMKOKWING KU SAYANG!!!

sabtu nanti balik ngan akak ke Negeri Sembilan.. diorang datang amik kat hostel.. balik je leh la on9 24 jam.. x de sapa nak marah.. Then dapat berbuka best best masakan ibuku .. bukan macam kat hostel ni, makanan kasi ntah ape ape, kasi ayam makan pon, lom tentu tekak ayam tu dapat terima .. kah kah kah … daaaaaaaa

Ditulis pada 27 September '06 oleh | 507 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 2 Respon

Cuti Sem!!! Yeah!!

Yehaaa!! besh nyerr.. cuti sem dah dekat… 29 Sept ni.. Lepas ni balik kampungg… oooooo.. balik kampungg… ooooo balik kampung.. hati rianggg… hehe …

Dikesempatan ini, nak ucapkan selamat tinggal kepada assignment-assignment ku yang berlambak dan membebankan tuh.. tidak dilupa para lecturer yang baik baik belaka.. seriously diorang dah macam family kitorang dah.. Takde la terasa kekurangan perhatian coz diorang mmg bebetul memahami..

Ermmm… nak tunggu 29hb ni punye la lama.. padahal tinggal berapa minggu aje lagi. Tapi perjalanan menuju cuti sem ni, bukan senang.. melambak gile final project kene setelkan.. Ampeh!!! x buat kang x lepas plak masuk Sem 2.. so.. nak taknak.. balunnnn!!!

Semalam dah pilih dah course ape yang nak diambil masa sem 2 nanti.. selamat tinggal dunia foundation (sakit otak) .. Sebelum ni khai memang target nak amik course Diploma in Creative Multimedia.. Semalam masa isi borang pon, mmg dah letak “DCM” kat ruang pilihan course tu.. tapi lepastu bila lecturer khai terangkan kat khai, dia recommend kan khai amik Diploma in Digital Interactive & Art (DDIA).. Katanya Creative Multimedia mmg ok just dia x beratkan kepada semua bidang… tapi kalau DDIA, dia mmg bebetul strugle & focus dengan Macromedia Flash, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, web designer dan sebagainya lah. Dalam hati aku terus terdedik something.. ” WHOAAA!! ” .. punye la best ek? hehe..

Heran gak macamana my lecturer, Miss Lin boleh tahu benda yang khai minat ek.. ermm… abaikan je la .. hehehe … tapi kesian gak nengok member khai yang x tahu nak amik course ape.. samada rambang mata atau takde yang minat, dia aje yang tahu.. ape pon sekarang sume dah setel.. ramainye yang amik digital video.. nak cepat pemes la tu bebudak ni.. heheee…

Yang pastinya Sem 2 nanti khai x perlu nak beratur macam lembu naik bas.. 125Z menanti kat umahhhh..Insyaallah Dikesempatan ini juga nak wish thank you so much to all my beloved lecturers, Miss hafeeza, Miss Su, Miss Jane, Mr. Puja, Mr. Navin, Miss Zoe and absolutely, Miss yun Lin… Hope dapat jumpa lagi di Sem 2 nanti.. Insyallah..

p/s : X beshnye sem 2 nanti dah x same kelas dengan member2 foundation ni.. kene cari kawan baru la nampaknyeeeee …

Ditulis pada 13 September '06 oleh | 478 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 1 Respon