Pengalaman seminggu dengan Coway Spa Water Softener

Artikel hari ni Khai nak cerita pasal Pelembut Air Spa Coway atau dalam english’nya dipanggil Coway Spa Water Softener. Dalam bulan lepas, Khai dihubungi pihak Coway untuk membuat pemasangan produk mereka di rumah Khai. Khai pun tanpa segan silu teruslah menerima pelawaan tersebut dan seperti masa dan tarikh yang dijanjikan, mereka pun datang membuat pemasangan. Khai masa tu ada di Bangsar terus rushing drive ke Ampang. Coway punya pasal. Hehe.

Coway kalau korang tak kenal, memang pelik juga tu. Sekarang ni semua orang sebut pasal Coway especially bila menyentuh bab penapis air. Air kita sekarang ni nampak je bersih padahal kotor sangat. Kalau kawasan Ampang ni, air karat takyah cerita la. Bila buka paip air, mesti nak tunggu beberapa minit untuk air karat tu hilang dulu. Sebab tu la kita memang memerlukan sangat penapis air ni untuk kesihatan. Kalau nak tahu, Coway adalah jenama nombor 1 di Korea dan baru setahun dua ini di import ke Malaysia dan semakin dikenali ramai. Korang baca entri ni sampai habis ya sebab nanti Khai akan beritahu cara untuk korang dapatkan produk Coway ni untuk trial 14 hari. (more…)

Ditulis pada 8 July '11 oleh | 3,625 views telah diterima.
Dalam kategori Advertorial | Promo di Twitter! | 32 Respon

Tak mungkin aku nak boikot KFC

Mari teruskan kempem peribadi, 1 hari 1 update di Justkhai. Kira kempen ala-ala menyokong gagasan 1Malaysia la ni. Haha. Burkz! Alhamdulillah kenyang. Baru lepas makan KFC. Ngee.. Hampir 24 jam tak menyuap apa-apa di mulut. Asyik minum, minum dan minum je. Masuk toilet buang air entah berapa kali tak tahu lah.

Tadi sebab nak buat kerja pun dah tak boleh sebab lapar, keluarlah kejap pergi KFC yang jaraknya adalah seminit dua dari rumah ni. Masa on the way tu sempat terpikir betul ke tindakkan aku ni nak pergi makan KFC lagi. Tak takut ke dengan video ayam di tapak kasut yang tersebar baru-baru ni? (more…)

Ditulis pada 7 July '11 oleh | 1,742 views telah diterima.
Dalam kategori Tergempar | Promo di Twitter! | 41 Respon

Hari Pertama Saya Kembali Berjogging

Alhamdulillah. Berkesempatan lagi untuk menulis di blog ni berkat cabaran 1 hari 1 update untuk diri sendiri. Hehe. Artikel kali ni mungkin pendek saja sebab Khai banyak kerja nak dibuat. Ni pun online kat mamak je. Baru lepas habis meeting kat office tadi.

Tadi ke office dengan krew Oh! Media yang lain untuk ukur dinding. Buat partition lah senang cakap sebab nak bahagikan ruang bekerja dengan ruang tempat client duduk. InsyaAllah akan letak LED 40″ nanti dan juga PS3. So client datang boleh la main game kalau nak. Korang nak lepak kena la jadi client dulu. Hehe. Walaupun Oh! Media ni Khai yang punya, tapi tak pernah nak anggap brand ni Khai punya sorang. Ajak member-member join sekali sama-sama buat kerja dan cari duit sama-sama as krew. InsyaAllah sama-sama berjaya.

Apapun nak sambung update untuk larian Khai petang semalam pertama kali menggunakan Nike+ dengan Nike+ Sensor for iPod/iPhone. Kalau belum baca artikel sebelum ni pasal sensor ni, korang boleh rujuk artikel semangat untuk beriadah kembali membara. Sensor tu akan beroperasi bila korang berlari. Bila berhenti, dia akan pause data yang korang catatkan tu secara automatik. Bila sambung berlari, dia akan continue semula mengira data larian korang.

Sambil berlari tu, korang juga boleh dengar lagu. So bila korang berlari dia keluar lagu dan bila korang berhenti, lagu pun akan berhenti. Lagi satu dia akan keep on kasitahu korang berapa lagi jarak larian yang perlu dihabiskan berdasarkan apa yang korang set kan sebelum berlari. Dah macam suara GPS pulak dah.

Untuk larian hari pertama, patutnya Khai hanya perlu berjalan selama 1 minit iaitu dalam lingkungan sejauh 1KM. Tapi petang semalam bantai berlari tak ingat dunia dengan member sampai tak sedar dah terlebih 1KM pun. Boleh refer gambar kat atas tu. Haha. Ini kalau coach Khai tu manusia, dah lama kena piat telinga ni. Haha.

Persoalannya, siapa coach Khai yang bukan manusia tu? (more…)

Ditulis pada 5 July '11 oleh | 2,831 views telah diterima.
Dalam kategori Apple, Hidup Khai | Promo di Twitter! | 64 Respon