Surf Internet percuma melalui handphone

Since ketagihan terhadap Facebook, Twitter dan internet semakin menjadi-jadi ni, so siapa yang ada guna handphone agak canggih (boleh install application), meh la Khai kongsi cara untuk korang surf internet secara percuma melalui handphone. Khai tahu pun dari member dan sedikit search melalui Google. Tapi untuk pengguna Maxis prepaid (Hotlink) aje lah. Khai dah cuba buat kat Maxis Postpaid, tapi tak boleh. Untuk pengguna telco selain Maxis, sorry la tak dapat den nak tolong. Blog ini adalah Wilayah Maxis! Hehe.

Anyway, sebut percuma, semua orang terbeliak mata. Siapa yang taknak benda percuma kan? Kalau hantaran kahwin pun percuma, lagi la ramai terkeluar biji mata. Teehee! Benda ni i’m not sure samaada Maxis tahu atau tidak kebocoran dalam sistem mereka. If baru tahu, silalah update. Kalau nak terus beramal pun, apa salahnya. Ok, silalah follow cara-cara berikut.

1. Download dan install Opera Mini 5 ke dalam handphone korang. Korang boleh download terus via handphone melalui address ini: m.opera.com || Dan kalau korang malas nak membazir kredit (sebab phone korang takde WiFi, boleh lah download secara manual di http://www.opera.com/mobile/ kemudian install sendiri ke dalam phone korang. (more…)

Ditulis pada 31 August '10 oleh | 1,742 views telah diterima.
Dalam kategori Tutorial | Promo di Twitter! | 109 Respon

Heart Beat dan hadiah penuh sentimental value

NOTE: Baca entri ni sampai habis kalau nak dapat hadiah misteri.

Hi guys. Actually Khai dah kenal dengan sebuah website hebat ni agak lama since awal tahun lepas. Memang teruja dengan servis dan ketulusan yang diorang sediakan untuk pelanggan. Rasanya di Malaysia, ini je lah satu-satu’nya website yang pernah Khai jumpa menawarkan pembelian hadiah yang menarik dan sangat-sangat boleh dipercayai.

HeartBeat! Itu nama website mereka. Do It Yourself Gifts (DIY Gifts) adalah keutamaan kewujudan mereka. Website yang menawarkan pelbagai bentuk hadiah untuk korang beli. Untuk korang yang dah kahwin tu, apa kata beli something untuk pasangan hidup korang atau mungkin sempena ulangtahun perkahwinan korang yang akan datang. Macam tu juga kalau korang baru couple-couple manja, so ini masanya untuk korang kasi something yang tidak mahal, tetapi amat bermakna untuk dikenang-kenang antara korang dan chenta hati sampai mati.

Tak perlu sebenarnya pening-pening kepala untuk beli hadiah mahal-mahal untuk pasangan korang. Cukuplah beli something yang berpatutan harga’nya (murah sebenarnya) tapi penuh dengan nilai sentimental antara korang dan dia. Untuk lelaki, apa yang penting pada wanita adalah untuk menyentuh hati mereka dan bukan dengan mengaburi pasangan korang dengan harta dan wang ringgit kerana hubungan yang macam tu, serius memang tak akan kekal lama. Hari ni korang banyak duit, esok lusa kocek korang kosong, dia pun blah cari pakwe yang lagi kaya. Tak ke sia-sia tu? Hehe.. (more…)

Ditulis pada 26 August '10 oleh | 3,863 views telah diterima.
Dalam kategori Kisah Cinta, Review | Promo di Twitter! | 102 Respon

Baru Beli iPod Shuffle dari 1TradeZone.My

Untuk pembaca setia Oh! Tidak yang tak pernah terlepas walau satu entri pun kat sana, perkara ni mungkin bukan baru untuk korang sebab dah pernah krew Oh! Tidak menulis tentang ini. Dan dari artikel tersebut, ramai yang cakap baru tahu dan ada yang cakap kan bagus kalau dari dulu tahu pasal website jual beli buatan Malaysia ni. Baguslah kalau ramai yang dah tahu sebab tu yang kita cuba nak lakukan.

Before, Khai pun tak pernah tahu yang web jual beli MUDAH tu adalah website buatan Singapura. So bila wujud sebuah website tempatan yang diberi nama 1Tradezone.my ni, so rasa terpanggil untuk berkongsi dan menyokong tu memang ada. Lagi ramai yang buat jual beli, lagi meriah kan? Takde masalah sebenarnya untuk kita pilih mana website yang sesuai untuk kita jual barangan terpakai atau baru yang kita ada mahupun menjadi pembeli, tapi pilihlah yang lebih memihak kepada kita dan yang ternyata lebih memudahkan dan menarik untuk diguna-pakai.

Semalam, masa bosan-bosan Khai pun search apa-apa gadget menarik untuk dibeli. So 1Tradezone sekali lagi menjadi tumpuan. So apa gadget menarik yang Khai jumpa? (more…)

Ditulis pada 24 August '10 oleh | 940 views telah diterima.
Dalam kategori Gadget | Promo di Twitter! | 28 Respon