Akaun Facebook Saya Telah Di’disable’kan

Alamak ai! Hampeh betul. Khai pun tak ingat apa yang Khai dah buat sampai akaun Facebook boleh kena disable. Rasanya maybe sebab upload gambar yang tak lepas dengan term of use diorang kat Fan Page OH! Media tu la kot. Korang pernah ada pengalaman macam ni? Kalau takde pengalaman lagi, better tak payah nak rasa pengalaman dia sebab memang leceh nak kena hantar email segala mintak di aktifkan semula.

So di dalam entri ini, nak kasitahu semua yang akaun Facebook saya buat masa ni tidak dapat di’aksess dan dah tentunya, Khai dah pun hilang dari senarai member-member korang semua. Kalau Facebook enable kan balik akaun tu nanti, nice lah. Kalau tak boleh, nak buat camana mungkin perlu create akaun baru atau mungkin, tak payah ada akaun Facebook pun takpe. Tapi kurang satu platform la untuk korang yang rajin berborak-borak dengan Khai or tanya apa-apa soalan tu. Selalunya senang via Facebook je. Sebab kalau korang email, selalunya dah seminggu baru reply atau tak reply langsung.

Anyway, sebagai pelengkap entri ni, kat bawah ni senarai apps yang popular mengikut tahap kekerapan dan paling ramai pemain. (more…)

Ditulis pada 4 February '10 oleh | 3,230 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai | Promo di Twitter! | 46 Respon

Awal tahun 2010 yang macam-macam hal

Hi guys. Maaf kalau tertunggu-tunggu update terbaru. Ramai sangat yang suruh tebas lalang kat blog ni. Memang jarang-jarang Khai tak update Justkhai dalam tempoh masa yang agak panjang. Sebenarnya, banyak benda yang jadi seminggu dua ni. Kepala serabut. Kalau kasi alasan sibuk boleh tak? Yup, Khai sangat sibuk kecuali malam je lah masa nak berekreasi dengan member-member. Pergi karaoke ke apa memecahkan suara yang masih dara ini. Hakhak! Jam yang lainnya, hantuk kepala ke dinding sambil menonggeng layan lagu New Boyz. Hidup Tomok! Wohha! Sekarang ni sibuk dengan tender pulak beb! Proposal bagai. Masa, tolong jangan mencemburui diriku. Sigh~

Mengenai contest kerjasama bersama korang yang Khai tulis pada artikel sebelum ini, nama tiga orang pemenangnya tu Khai akan beritahu pada artikel akan datang. Maaf sangat-sangat sebab Khai belum sempat pun nak baca semua komen-komen korang dalam entri tu. Reply komen korang lagi la tak dapat. Neway, diulangi kalau korang ada apa-apa pun soalan yang nak ditanya Khai, boleh terus email Khai atau hantar message kat Facebook terus. Jangan tanya di Shoutbox, Facebook Chat atau YM, sebab Khai “susah” nak layan. Hehee.

Jadi untuk update kali ni, Khai akan cuba membebel tentang beberapa perkara yang dah terjadi baru-baru ini (selama blog ini ditumbuhi lalang). Tolong buangkan sedikit masa korang ya sebab entri ni ada kemungkinan akan panjang. Atau mungkin tidak.. (more…)

Ditulis pada 27 January '10 oleh | 797 views telah diterima.
Dalam kategori Blog, Daily Craps, Hidup Khai, Motivasi | Promo di Twitter! | 48 Respon

(Respon Pembaca) Bagaimana JustKhai dikenali?

Jam menunjukkan pukul 7:31 pagi. Hari Ahad iaitu hari untuk korang membuta sampai ke malam. Jangan sampai tak bangun-bangun terus sudah. Haru lagi-lagi kalau korang jenis orang yang tak reti-reti nak bayar hutang. Berhutang manis mulut nak membayar kelu seribu bahasa. Betul-betul hidup segan mati tak mahu betul’lah. Wohha!

Satu jam tadi, baru sampai rumah betul-betul time azan subuh. Khai pergi karaoke dengan member-member. Melalak 28 buah lagu. Mesti korang cakap ala macam suara sedap sangat nak karaoke sampai 28 lagu. Ek’eleh poyo betul. Hehe. Dulu cikgu Kimia Khai masa form 4 pernah cakap. Kalau nak tunggu suara korang sedap baru nak karaoke, sampai mati pun tak merasa la jawabnya. So, belajar terima kenyataan dan renung-renungkan lah kata Puan Kamariah tu ye. Pergi Karaoke saja-saja menghiburkan diri dengan karaoke nak masuk Akademi Fantasia mana sama.

Ok mukadimah macam apa punya panjang. Khai sebenarnya… (more…)

Ditulis pada 10 January '10 oleh | 7,373 views telah diterima.
Dalam kategori Blog, Hidup Khai, Istimewa | Promo di Twitter! | 279 Respon