Heart Beat dan hadiah penuh sentimental value

NOTE: Baca entri ni sampai habis kalau nak dapat hadiah misteri.

Hi guys. Actually Khai dah kenal dengan sebuah website hebat ni agak lama since awal tahun lepas. Memang teruja dengan servis dan ketulusan yang diorang sediakan untuk pelanggan. Rasanya di Malaysia, ini je lah satu-satu’nya website yang pernah Khai jumpa menawarkan pembelian hadiah yang menarik dan sangat-sangat boleh dipercayai.

HeartBeat! Itu nama website mereka. Do It Yourself Gifts (DIY Gifts) adalah keutamaan kewujudan mereka. Website yang menawarkan pelbagai bentuk hadiah untuk korang beli. Untuk korang yang dah kahwin tu, apa kata beli something untuk pasangan hidup korang atau mungkin sempena ulangtahun perkahwinan korang yang akan datang. Macam tu juga kalau korang baru couple-couple manja, so ini masanya untuk korang kasi something yang tidak mahal, tetapi amat bermakna untuk dikenang-kenang antara korang dan chenta hati sampai mati.

Tak perlu sebenarnya pening-pening kepala untuk beli hadiah mahal-mahal untuk pasangan korang. Cukuplah beli something yang berpatutan harga’nya (murah sebenarnya) tapi penuh dengan nilai sentimental antara korang dan dia. Untuk lelaki, apa yang penting pada wanita adalah untuk menyentuh hati mereka dan bukan dengan mengaburi pasangan korang dengan harta dan wang ringgit kerana hubungan yang macam tu, serius memang tak akan kekal lama. Hari ni korang banyak duit, esok lusa kocek korang kosong, dia pun blah cari pakwe yang lagi kaya. Tak ke sia-sia tu? Hehe.. (more…)

Posted on 26 August '10 by , under Kisah Cinta, Review. 102 Comments.

Weblog Popular 1Malaysia


Hi all. Lately busy sikit jaga anak. Menangis je kerja macam takde kerja lain. Tukar lampin, baru nak senyap. Nak blogging pun tak senang. Err, baru tahu eh Khai dah ada anak? Lalalala. Sebenarnya anak dalam game The Sim 2 Apartment Life je actually. Kalau betul-betul la ada anak sekarang ni, sah-sah le anak luar nikah. Ntah siapa la mak dia kan? Huh! Mintak simpang! Orang lain dah bertahun layan game The Sims, Khai baru la nak layan 2 hari lepas. Sebelum ni, memang takde maknanya nak main game. Tapi keadaan sekarang betul-betul memaksa. No TV mean No Buletin Utama, No Melodi, No Cerekarama, No Blogger Boy, No Ghost 2 (dah tamat dah Ahad lepas). Selain tu No Playstation, No awek dan lain-lain, membuatkan masa Khai agak sia-sia dan bosan tahap menonggeng.

Ok cukup daily craps. Entri ni sebenarnya nak buat pendedahan pasal satu contest yang diadakan salah seorang dari pengiklan di blog JustKhai ni. Denai Hati namanya. Boleh layari blog humble dia di www.denaihati.blogspot.com – Harus korang subscribe RSS Feed blog tersebut.

First of all, Khai percaya lebih dari 80% pembaca blog JustKhai ini, mempunyai blog sendiri tidak kiralah hosting sendiri atau hanya di Blogspot atau WordPress Commercial. Dan separuh dari 80% tersebut tidak berblogging kosong, tetapi menyimpan niat untuk mendapat sedikit keuntungan dari blog. Suku dari separuh tu pula, buntu bagaimana cara paling mudah nak dapatkan duit dari blog.

Kalau setakat korang letak iklan Nuffnang atau Advertlets, lepas tu untung seposen dua, tunggu cicit korang berjanggut baru dapat cashout la kot? Jadi cara termudah nak buat duit melalui blog, adalah menyertai apa-apa sekalipun contest yang berlangsung di Internet. Diulangi, apa-apa pun! Dari 100 contest yang korang sertai, at least mesti satu atau dua confirm mengena. Kalau tak mengena tu, sila-silalah bawak-bawak mandi bunga ye. Hehehe. Takde’lah, anggap je la bukan rezeki.

Terlalu banyak actually contest yang dianjurkan di blog-blog tempatan. Tak payah cari luar. Tapi ini kali pertama Khai jumpa satu contest yang menawarkan hadiah lebih dari RM5,000 ringgit. Dan hadiah RM5000 tu totally adalah duit. Terima kasih untuk Azizwan inform Khai melalui Twitter. Bukan barang-barang seperti seluar dalam, stokin atau baju dalam yang telah dijumlahkan harganya. Rasanya ini first time contest paling gila pernah Khai jumpa dalam internet. Sama’ada dari blog tempatan mahupun antarabangsa. (more…)

Posted on 15 July '09 by , under Lain-lain. 30 Comments.