Antara Internet dan Bulan Kemerdekaan Negara

Salam 1Malaysia guys! Motif entri ni dimulakan dengan Salam 1Malaysia, tentunya lah artikel ni lebih bersikap patriotik. Kalau tengah-tengah bulan Ogos ni orang sebut pasal partiotik, apa lagi kalau bukan sebab Merdeka kan? Takkan sebab Deepavali pulak? Hehehe

Oleh kerana Khai nengok suasana sekeliling Khai, langsung tak nampak inisiatif kerajaan kita dan rakyat untuk sambutan bulan kemerdekaan negara untuk tahun 2010 ni, So Khai cuba la sampaikan sedikit sisa-sisa patriotik yang ada dalam jiwa Khai ni melalui blog. Kalau nengok kat TV pun, macam nak taknak je iklan merdeka tu diorang buat. Mungkin tak boleh salahkan diorang sebab merdeka tahun ni jatuh pada bulan puasa dan nak dekat-dekat raya pulak tu. So mungkin ramai antara kita yang lebih rela habiskan duit untuk beli baju raya dan juadah hari raya berbanding membeli bendera untuk dikibarkan di depan rumah mahupun di kenderaan.

Khai pun sama je sebab tu sama-sama la kita hayati bulan merdeka ni melalui internet. Ok la ada juga dari takde langsung kan? Ok dari hanya pandai berbicara tapi tiada tindakkan. Yeehhaa! So kita mulakan dengan menanam semangat kemerdekaan melalui internet dahulu. Bagaimana? (more…)

Posted on 19 August '10 by , under Daily Craps, Istimewa. 41 Comments.

Ada Apa Dengan Muzium Negara?

muzium-negara-

Salam guys. Rasa macam lama sangat pulak tak update blog ni. Kalau ikutkan takde la lama mana sebab baru seminggu je kot tapi mungkin sebab selalu ada yang tanya bila nak update, so Khai update je lah dengan apa yang dirasakan perlu. Untuk yang follow kat Twitter or Facebook, korang dah tahu kot Khai eksiden minggu lepas (29 June 2010 6:40 petang) kat Federal Highway. Terlebih rempit sangat kot? Hahaha. Tapi takpe, banyak hikmah dia dan yang memuaskan hati, perjalanan pergi dan balik sebelum kemalangan tu, sentiasa dengan nawaitu yang baik (arah tuju dan tujuan yang baik).

Badan still penuh parut dan sakit. But its ok, Lets bygones be bygones..!! Gah!!

Lawatan ke Muzium Negara

Sejak Muzium Negara dan Khai sendiri sama-sama terpacak kat KL ni, memang baru sekali je pernah pergi. Tu pun masa kecik dulu dan bila sekarang kalau korang cakap kat sape-sape pun lah yang korang nak pergi Muzium (terutama remaja), kalau tak kena gelak sure diorang akan buat-buat terkejut. Menyampah betul. Kalau sebut nak pergi clubbing taknak terkejut pulak tu? Oh lupa, dunia akhir zaman. hehehe.

Khai pun pernah tulis dalam Fast Update #7 22 June 2010 yang Khai nak pergi Muzium Negara dan akhirnya terlaksana jua. Well, pergi dengan member-member so memang rasa seronok sangat lah. Korang pergi sorang, memang korang tidur la kot dalam Muzium tu. Hehehe.

Anyway yang join “Rombongan Cik Kiah ke Muzium Negara” ni ada tiga generasi lapisan kepada Khai. Kawan-kawan masa study di Limkokwing, kawan-kawan masa study masa zaman sekolah dan kawan dunia blogging iaitu Syahirul yang merangkap photographer pada hari tersebut. (more…)

Posted on 6 July '10 by , under Review. 48 Comments.