Cuti Sem!!! Yeah!!

Yehaaa!! besh nyerr.. cuti sem dah dekat… 29 Sept ni.. Lepas ni balik kampungg… oooooo.. balik kampungg… ooooo balik kampung.. hati rianggg… hehe …

Dikesempatan ini, nak ucapkan selamat tinggal kepada assignment-assignment ku yang berlambak dan membebankan tuh.. tidak dilupa para lecturer yang baik baik belaka.. seriously diorang dah macam family kitorang dah.. Takde la terasa kekurangan perhatian coz diorang mmg bebetul memahami..

Ermmm… nak tunggu 29hb ni punye la lama.. padahal tinggal berapa minggu aje lagi. Tapi perjalanan menuju cuti sem ni, bukan senang.. melambak gile final project kene setelkan.. Ampeh!!! x buat kang x lepas plak masuk Sem 2.. so.. nak taknak.. balunnnn!!!

Semalam dah pilih dah course ape yang nak diambil masa sem 2 nanti.. selamat tinggal dunia foundation (sakit otak) .. Sebelum ni khai memang target nak amik course Diploma in Creative Multimedia.. Semalam masa isi borang pon, mmg dah letak “DCM” kat ruang pilihan course tu.. tapi lepastu bila lecturer khai terangkan kat khai, dia recommend kan khai amik Diploma in Digital Interactive & Art (DDIA).. Katanya Creative Multimedia mmg ok just dia x beratkan kepada semua bidang… tapi kalau DDIA, dia mmg bebetul strugle & focus dengan Macromedia Flash, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, web designer dan sebagainya lah. Dalam hati aku terus terdedik something.. ” WHOAAA!! ” .. punye la best ek? hehe..

Heran gak macamana my lecturer, Miss Lin boleh tahu benda yang khai minat ek.. ermm… abaikan je la .. hehehe … tapi kesian gak nengok member khai yang x tahu nak amik course ape.. samada rambang mata atau takde yang minat, dia aje yang tahu.. ape pon sekarang sume dah setel.. ramainye yang amik digital video.. nak cepat pemes la tu bebudak ni.. heheee…

Yang pastinya Sem 2 nanti khai x perlu nak beratur macam lembu naik bas.. 125Z menanti kat umahhhh..Insyaallah Dikesempatan ini juga nak wish thank you so much to all my beloved lecturers, Miss hafeeza, Miss Su, Miss Jane, Mr. Puja, Mr. Navin, Miss Zoe and absolutely, Miss yun Lin… Hope dapat jumpa lagi di Sem 2 nanti.. Insyallah..

p/s : X beshnye sem 2 nanti dah x same kelas dengan member2 foundation ni.. kene cari kawan baru la nampaknyeeeee …

Ditulis pada 13 September '06 oleh | 411 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 1 Respon

MERDEKA!!

Akhirnye ade gak masa nak update my personal blog ni .. Ermm … Susahnye nak ade masa bukak internet.. Kat LUCT tu, dia nye lab punye la hampeh (slumber je kasi kritikan terbuka), semuanye dia nak proxy kan .. block sana sini .. ntah ape ape.. Lembap x yah cakap la camana .. maybe ramai student gune kot .. ade Wifi, tapi leceh le plak nak request password pebenda kat Admin System.. hampeh gile babiz ar .. Eeee …

Ermmm …Kenapa ye dalam hidup kita ni, selalu sangat pasangan yang Allah kurniakan tu ditukar ganti? Kenapa yang bercinta harus berpisah? Ermm .. ntah lah .. itu semua datang darinya dan kita sebagai hambaNya yang kerdil takde cara lain selain pasrah.

Bukan semua benda dalam dunia ni boleh kita miliki.. dan tiada benda yang kita x boleh miliki kalau kita terus berusaha … itulah yang selalu khai katakan..

Study kat LUCT ni tinggal lagi 1 minggu.. x sangka plak dah 3 bulan khai boleh hidup dalam suasana terkongkong dengan Assignment yang melambak lambak.. Sem 1 la katakan.. mmg la azab skit kan … ni skang ni dah mula BZ ngan final assignment.. kekadang rasa mmg nak menangis jerk.. tapi segan plak dah tua tua nak menangis. Ermm ..

Study kat Limkokwing ni memang best, cuma kekadang kos idop tu buat orang x tahan. Kesian plak khai nengok kat member yang keluarga dia tu tak berapa nak senang.. Ermm .. kalau nak diikutkan, belanja ntuk sebulan pon dah dekat 1 ribu.. ramai kat sini yang senang, tapi ramai gak yang x berapa senang.. Bagi khai, Alhamdulillah .. masih mampu teruskan hidup kat sini.. Hehehe .. Amin ~

Dikesempatan ni nak wish happy besday kat my friend.. Agus (31 August), Shahrir (24 August) dan Bahar (29 August).. Tak dilupakan, harini negara kita dah 49 tahun merdeka. Bangga nye bila diri ini dilahirkan sebagai anak merdeka. Hope pas ni jiwaku ini pon merdeka sama la.. x mo jiwa kacau dah .. hahahaha … MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!

p/s : asal la sejak kebelakangan ni aku minat sangat dengan katak? maybe sebab seseorang .. Ermmm ~

Ditulis pada 31 August '06 oleh | 386 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 6 Respon

Qada’ dan Qadar 2..

Assalamualaikum..

Ermm.. lama x update blog ku ini.. ni pon kat Lab IT before nak tunggu lecturer masuk!! .. Ermm… tension sungguh.. assignment banyak lom siap.. scukz.com nampaknye dah ok sket dari gangguan anasir2 jahat.. so let it go je lah!!

Duduk kat hostel mmg x banyak tahu dunia luar.. pasal FFM baru baru ni pon x tahu.. nasib baik ade scukz.com.. dapat gak tahu info hiburan terkini.. lagi lagi pasal Sharifah Armani hina bahasa Melayu tu.. memang biadap sungguh!! dapat sepak je pipi dia tu.. Muke cantik tapi x leh pakai, nak wat ape.. Attitude hodoh!!

Tadi akak khai call, tanye camana kat Limkokwing ni.. Khai jawab ok je … cuma assignment banyak.. Duit plak ade lagi.. walaupon khai ni boros nak mampos .. heheheh .. pastu akak khai kasi tahu yang my parent xsiden.. Fuh .. selamat la takde ape ape.. just kereta BMW aje yang remuk teruk.. My dad cakap, dia nampak ade something macam anjing melintas.. Ermm … malam malam mmg selalu jadi camtu…. Satan satan!! What the hell with you all?

Ermm … kat Limkokwing ni plak, baru baru ni student senior dah balik.. so lagi jelak la nak tunggu bas pagi pagi buta.. tapi takpe ar coz my mom dah cakap nak belikan motor 125Z … nampaknye Sem 2 nanti x payah la nak susah susah tunggu bus.. dah macam lembu nak masuk kandang plak khai nengok …

Ermmm … okie ar .. kelas IT dah nak mula.. kang lecturer masuk, mampos plak beta.. hahaha … okies … bye!!!!!!

p/s : sapa kipas susah mati WWE kat sini? ni ade gambar Hulk Hogan yang sayang sangat kat isteri dia sampai terlupe nak belikan Spender!! muhahah …

Klik Link ni!!

Ditulis pada 16 August '06 oleh | 449 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 3 Respon