Who the Heck is RushKhai?

402 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini


Agak bingung sehari dua ni bila Oh! Artis dilanda sedikit masalah. Dah down dua hari dah pun. Tapi hari ni dah kembali pulih. Segala masalah dah dapat diselesaikan pihak hosting dalam tempoh masa yang singkat. Apapun still terdapat beberapa problem dan kalau korang masuk Oh! Artis tu slow atau error database ke apa, itu semua hanya buat sementara waktu dan akan pulih dalam masa terdekat.

Hari ni rasa macam nak tolong seorang blogger ni popularkan blog dia la. Ada yang bertanya kenapa Khai lebih suka bahasa’kan diri sebagai “Khai dan korang” di dalam entri berbanding “aku dan kau” seperti blog lain. Bila lelaki umur lebih kurang macam Khai baca, sure rasa macam gay la pulok kan? Hehe. Tapi Khai lebih selesa membahasakan diri sebagai Khai sebab Khai tahu yang baca blog ni boleh dikatakan 75% darinya adalah mereka yang jauh lebih tua dari Khai dan Khai akan rasa pelik kalau ada lelaki boleh kata “Kau Aku” dengan orang perempuan meskipun hanya dikenali di internet. Untuk info, Khai baru 21 tahun pada 03 Ogos ni.

Berbalik kepada niat baik nak mempopularkan seorang blogger ni, memperkenalkan……..

RUSHKHAI

Yup! RushKhai dan bukan JustKhai. Beralamat di http://rushkhai.blogspot.com. Another clone of JustKhai tapi ini lebih cool dan special sebab bukan sekadar entri yang diplagiat, tapi nama blog pun lebih kurang. Wallahualam kalau nama dia pun Khai juga dan dia bengang sebab tak dapat beli domain justkhai.com ni. Hehehe.

Banyak entri yang diambil dari blog ni antaranya Dunhill 14 kini RM6.70 dan juga Boikot bas dua tingkat yang pernah wujud di blog ini beberapa minggu yang lalu. Selebihnya, semua artikel dari blog lain yang sememang’nya pernah Khai baca dari blog kawan-kawan di Internet. Cuba cek kalau-kalau ada artikel korang kat dalam tu.

Lihatlah betapa senang identiti korang disalah gunakan. Contoh la kalau dia mengaku yang dia adalah Khai pemilik blog ini, pasti ramai yang percaya si Khai layan blogging kat Blogspot pulak kan? Then dia buat entri kutuk orang sana sini kayak Azwan Ali. Kemudian letak gambar-gambar lucah juga kayak Azwana Alia. Confirm 100% korang semua akan percaya bulat-bulat yang perangai Khai memang macam tu kan?

Lagi satu, kalau ada anonymous yang masuk ke blog korang kemudian meninggalkan komen yang kurang ajar lagi lahanat dengan menggunakan nickname “Khai” dengan email dan URL yang biasa Khai guna untuk memberi komen di blog orang lain kemudian keluar pulak gambar gravatar cartoon lelaki yang Khai gunakan tu (fuh tarik nafas jap), sure korang akan 100% confirm yang itu Khai. Tak mungkin korang akan terfikir itu adalah orang lain yang menyamar dengan identiti orang lain.

Hurm. Nampak tak di mana bahayanya internet tu? Di mana kalau’lah ada orang yang dengki dengan korang, mmg mudah sangat dia nak dengki korang macam-macam. Petik jari je nama korang busuk terus. Jadi kalau korang berdepan dengan situasi sebegitu, tak perlulah menuduh atau marah secara melulu, tapi confirm’kan dengan owner kepunyaan ID tersebut. Betul atau tidak dia ada tinggalkan komen seperti itu.

Apapun RushKhai pun, RushKhai la. Asalkan dia bahagia dengan apa yang dia lakukan. Khai tak kisahpun sapa-sapa nak plagiat apa-apa dari sini. Dulu memang kisah tapi sekarang, fikiran Khai lebih positif kerana bagi Khai, mereka plagiat untuk berkongsi sesuatu yang baik di mata dia dan suatu hari nanti, pasti dia akan berjaya keluarkan artikel 100% milik jari-jemari sendiri yang berjoget di atas keyboard.

Nasib dia tak beli “RushKhai.Com” iye tak? Golongan seperti tu bukan blogger namanya, tapi “goblog” actually seperti kata Rjuna di Twitter (rujuk gambar atas sekali entri ni). Hehehe. Setuju tak?

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 10:36 pm 10 June '09 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 402 views
Dalam kategori: Blog, Hidup Khai | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

110 Comments »

Comment by azizwan(dot)com
2009-06-10 22:47:34

hahaha.. what the fish? πŸ™‚

tempoh hari kalau aku tak silap, aku ada jumpa satu blog yg hampir 100% plagiat blog ni dan kalau tak silap aku, dia guna nama khai juga.. sampai about me pun lebih kurang je.. tp aku dah lupa blog tu sbb jumpa pun secara x sengaja je =(

..
Comment by Khai
2009-06-10 22:58:18

Aiyark!! itu mcam ka? huhu.. tolong le kasi balik link dia wan.. nak gak nengok… πŸ™‚

..
Comment by Kreuger
2009-06-11 22:57:56

muahahaha… aku tak bleh blah gelak sampai
sakit perut nko kate bukan golongan blogger… tapi golongan
goblok… hadoi ai.. nak taip pon rase macam nak terkinceng
gelak siot…

memacam care nak cepat populer…
erm… sabor jer la khai. :aie:

(Comments wont nest below this level)
Comment by Melayu Boleh Boy
2009-06-12 16:37:01

die dah mintak maaf tu..ampunkan aja

 
Comment by bluefrog
2009-06-12 18:39:05
 
 
Comment by abdfatah
2009-06-13 02:03:17

apa susahnya ko bariskan aje artikel ko dalam google search mana2 artikel milik ko dan pastinya ko akan jumpa kalo adaaaa… google aje laaa…

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by atokk
2009-06-10 22:47:46

hahaha…agak rush memang blogger tu…siap copy paste tu… :p

..
Comment by bayam
2009-06-11 00:20:54

hahahha..
mmg sejibik…..
hehhehe…
rase nak guling2 plak….
sejibik2….
copy past teyus…
tol kate atok….

..
Comment by zelo55
2009-06-12 15:11:57

okla tu copy paste…
ade gak usaha…wakakakka…
pasni ak nk beli khaiciplak.com…
copy semua post ko khai…
amacam?…ok x?

hahahahahah…

(Comments wont nest below this level)
 
 
Comment by tehsafiah
2009-06-11 02:19:09

tak payah cakap la..nama pun ‘RUSH’khai…

-NT PLAGIARISME-

..
 
 
Comment by Hamdi
2009-06-10 22:51:16

asal semua orang suke tiru blog ko?
hahaha
almaklum la, blog ko kan femes

..
Comment by Khai
2009-06-10 23:00:27

Wah hamdi.. slim gitu dalam gambar avatar..

..
 
 
Comment by clara ixora
2009-06-10 22:52:00

maybe die xde idea so sbr jela…. sume reader khai sure knl khai so khai trskn usaha… xyh peduli org cmtu.. xpsl2 blog die glamer kt blog khai..huhu… 8) πŸ™‚

..
 
Comment by sara
2009-06-10 23:14:03

hahaha..die ni sah xcukup kasih syg sbb 2 die nk mintak perhatian..
xpsl2 khai wat entry psl die..
so RushKhai, ko da femes da skrg, g tukar nme lain ek..
cari identiti sendiri.. 8)

..
 
Comment by h3r0
2009-06-10 23:15:58

Dia nak jd se glamer blog nie la khai…
redha je la… Tapi mampukah dia nak plagiat semua?
newborn blogger nie… he he..
cakap cam aku dah lama plak.. πŸ™‚

..
Comment by PutraRocker
2009-06-11 07:10:37

kalu hendak seribu daya..everest pon die sanggop per..wakkakak :o:

..
 
 
Comment by Afiq Danial
2009-06-10 23:16:19

aku setuju dgn ko khai, biar org copy kita punya. Angap je lah diaorg tlg promosikan tulisan kita. Dari tulisan itu juga org tahu sapa sebenarnya pemilik. jgn kuatir khai, peminat kau tetap ada.

lg satu, aku nak bg tahu ko ni. ko kenal tak akmal? senior ko masa skolah dulu? Akmal ni sahabat baik aku. ko tgk kat blog aku, gambar dia ada. Dia suruh aku kem salam kat ko kalau aku de post kat blog ko ni..

..
Comment by Khai
2009-06-10 23:25:14

Hi Afiq.. aku mmg susah nak lupa orang.. usya blog ko, aku nampak gambar dan muka yg pernah aku nampak masa sekolah dulu.. dan dia ada kembar right?

Ayah dia Hj Karim kan? Dia anak pengetua dulu kat sekolah.. Neway kim salam dia balik ye.. hehehe

p/s: Pengetua aku suka tidur dulu time perhimpunan sekolah.. ngaaa ~ mungkin penat uruskan hal2 sekolah dan pelajar yg super hardcore.. :bloody:

..
Comment by Afiq Danial
2009-06-10 23:44:21

bagus ingatan ko khai! dia dgn aku sama bisnes kat melaka ni. paper kalau ko dtg melaka roger lah kitaorg..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by kaela
2009-06-10 23:26:20

hehehe..mmg poyo la sang penyamar ni.. tp khai kene rs bangge la ade org snggup nk mnyamar sbb nk jd mcm khai.. mamat tu mst minat sgt kt khai.. huhuhu.. sabar je la ye πŸ˜†

..
 
Comment by zool
2009-06-10 23:27:16

Biasalah kalau dah popular..
Nasib baik aku tak popular..
tapi tak mungkin ada org nak plagiat blog aku..
apa2 pun kepada rushkhai selamat berjaya.. harapnya dia baca blog ko ni..

..
 
Comment by zool
2009-06-10 23:28:52

Eh blog dia ada gambar la.. smart tu..
cam Pegawai Tadbir Diplomatik tu.. siap berkot…
huhuhuhuhuhuhuhuhu..
ko bagi la satu t-shirt scuks kat dia freee…
ops tambah ngan aku sekali..

..
 
Comment by taz
2009-06-10 23:37:58

wakakakka xpa ah khai. xmnt nk singgah sana pun.
singah sini suda. peace! hhahahahahaha

..
 
Comment by Eriyza
2009-06-10 23:43:41

Kepopularan Khai sering dijelesi.
Sabo ajer laa Khai oiii.

..
 
Comment by Adney
2009-06-11 00:00:57

gmar sape tu ek kat profile? gmbar die betul or gmbar copy gak? hehe πŸ˜€

..
Comment by Khai
2009-06-11 00:13:45

hehe.. celah mana dia nak jumpa gambar owner blog ni? tell me guys? haha.. (rasanya dah abis clean dah dalam internet ni)..

..
Comment by Afiq Danial
2009-06-11 00:20:08

ko post lah gambar dia mcm ko post gambar kawan baru kau tu ali..mana lah tahu ada yg ternampak dia sedap dok minum kat kedai mamak..leh gak berkenalan..

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by kaela
2009-06-11 00:32:19

apsal mamat tu x reply komen khai kt blog die tu?
hehehe..arap2 mamat tu insaf n delet la blog die tu, klau still exist kene kutuk je la ade… πŸ˜€

(Comments wont nest below this level)
Comment by Khai
2009-06-11 01:05:36

komen2 tu pancing je suruh dia masuk sini dan baca entri ni.. betul tak RUSHKHAI? πŸ˜€

 
 
Comment by Dwi_Chenta
2009-06-11 17:38:05

takde k??
ada la
gmbo khai ngn …. time g berkelah kat mane tah kat salah satu entri time i search nama …. kat u nye blog..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Kuwe
2009-06-11 00:18:41

apa pekdahnya buat blog da tu content plagiat? takke membuang masa? bajet bole femes dgn hasil plagiat la tu.. la noob lagi πŸ˜€

ohh rupanya ramai lagi plagiat x disedari,yg main resend bulletin kat ms,fs, yg forward msg2 sampah kat hset aku dan mereka2 yg lain,spam inbox je, plagiat la msg hotlink tu skali, RM0,get new caller ringtone! :[

..
Comment by Khai
2009-06-11 01:07:00

skarang ni Hotlink yg kemain rajin SPAM inbox client.. macam haram je perangai..

Ngah mandi sedap2, tiba2 dengar bunyi message.. punya la gopoh gapah keluar dgn syampoo penuh atas kepala sbb ingatkan sms urgent ke apa..

Bukak2, sms dari Hotlink… nak je aku lempang Ananda Krishnan kalau dia duduk serumah ngan aku.. kakaka!!

..
Comment by tehsafiah
2009-06-11 02:24:15

wakakak…billionaire Mesia tu khai nak lempang..tolong lempangkan utk sy sekali ye πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
Comment by Kuwe
2009-06-11 06:55:06

kalau dok srumah ngan ko, nk lempang buat ape, kau kikis la poket dia smpai berdarah idong πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by fifie ierina
2009-06-11 00:33:27

haih… plagiarism ni jgn la
wat main2.. sng2 je ley kne
buang universiti kt overseas
klu kantoi… err, local pye
xtaw.. owner blog ley jelaskan?
hehe πŸ™‚

xske baca yg copy paste pye…
xske…xske….xske… feel die
lain sgt2.. spe stuju? huhu~
8) :bloody: :bloody:

..
Comment by kaela
2009-06-11 00:35:05

saya setuju -l0l-

..
 
 
Comment by fira
2009-06-11 00:35:49

wah khai.
tidak kah anda berbangga?
hahaha..
die tu peminat justkhai kot.
so mebe de cam nak tiru2 sket..mule2 ni…
hehe..carik pengaruh gitu..hahha..
kot2 dak2 skola ke..baru nak kedek2 ke kan..kot2 tgh struggle promote blog de kt mmber2 die ke kan.
hahahahahahahahahahahaha…

..
Comment by Khai
2009-06-11 01:08:23

Hehe.. ye fira.. x kisah pon pasal artikel tu kalau dia rasa baik nak dikongsikan.. cuma kelakar dgn nama “RUSHKHAI” tu.. sbb tu la wujudnya entri ni..

Kalau nak buat entri pasal plagiat entri, dah byk sangat dah jumpa before.. tapi biarkan je lee.. hehehe πŸ™‚

..
Comment by beliamuda
2009-06-11 09:45:50

sekurang2nya, jadi modal untuk ko wat entri ni..

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by emma songall
2009-06-11 01:56:36

suka spirit kamu yang positif. πŸ™‚

..
 
Comment by joegrimjow
2009-06-11 02:03:04

haha
nama da glamer ni yg susah ni
hehe

..
 
Comment by ejardkethot
2009-06-11 02:10:09

alah ..JUSTKHAI lg hebat gila babas dr RUSHkhai..
owner sini lg hncem dr sana tu !!~
haha…siyes shiiet entry potong dan tampal!!~ huhuhu :love:
dugaan ek bg org FEMES cam khai!!~ chaiyok khai…anda still hebat di mata kami !!~ πŸ˜‰

..
 
Comment by tehsafiah
2009-06-11 02:30:07

hahaha…da tgk da wajah mamat 2.ensem(kalau betul la 2 gamba dia)…tapi sayang!!!!!!!! otaknya tak sehensem wajahnya…akakakaka πŸ™‚

..
 
Comment by spatt
2009-06-11 03:16:49

hoho
aku pun prasan kat twitter ko td bro..

blog plagiat ko da ade,menteil ngan juki pun da ade…
aduhai

hentikan la budaya plagiat2 nih…

..
 
Comment by Roslan Nazri
2009-06-11 03:37:34

aduyai xleh blah..tgk blog die pun nak terbelah2 perut tahan gelak..aduyai..mmg ade ek org camtu..adeh..kalo malaysia besar rusia bukan setakat ade..berlambak2 la kot camtu.. mamat dalam profile rushkhai tu die ke?? aduhai..capab murahan..

..
 
Comment by Anarm
2009-06-11 05:01:09

ape jadah copy paste dr blog org..
meniru pn pandai2 laa skit..
kantoi bodo je :[ :o:

..
 
Comment by Mr Fathi
2009-06-11 06:47:18

huh kalau aku,malu amik karya orang lain.Seseorang yg ambil karya/post/hak orang lain tak keizinan tuannya adalah haram.hhmm Khai,ko halalkan ke??? :[

..
 
Comment by aman
2009-06-11 07:03:38

huhu…dengan nama-nama blog dia rembat skali..haha..

..
 
Comment by Blurrypinky
2009-06-11 07:09:59

betul2….dia ni mmg sah2 muke x malu ni…sebab tu bole copy bulat2….bak kate khai *anu dalam botol kah??* opss…huhuhu

..
 
Comment by belalang
2009-06-11 08:03:21

ha3… nak wat cmne kan…
x sume orang ada otak yg pandai berkata2 cm khai nie…
he3
but still x bleh gak dimaafkan…
sabo jelah khai… ngeh3x

..
 
Comment by Hyuuga
2009-06-11 08:49:39

rilek la bro..
da blog ko da femes skit, mesti ade org jeles..
sabar byk2 8)

..
 
Comment by YaNa
2009-06-11 08:59:29

banyak kali entry dari khai kena salin tampal..
membuktikan khai pemes dan dorang tu desperate tahap cipan..

alamak.. terpuji khai lak..xpelah..sekali sekala… kwang kwang kwang..

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:23:03

kwang3…. yana yana.. hehehe

..
 
 
Comment by Fatin Pauzi
2009-06-11 09:30:57

Khai semakin matang la. :8

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:24:11

ye ke? hehehe.. hurm.. sejak publish artikel “lepas dua tahun” tu, rasa dah jadi khai yg baru.. ape pon orang kata pasal entri tu, hakikatnya ianya memberikan effect yg sangat positif dalam hidup Khai.. sangat2 positif..

..
Comment by Dwi_Chenta
2009-06-12 11:03:54

then nape protected plak entri lps 2 taun tue….

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by Akuro San
2009-06-11 10:25:48

sebenarnya banyak jer blog yang ada kes plagiat nih…
what ever pun, rushkhai ni ada beritahu yang dia baru jer nak berjinak-jinak nak buat blog… cumanya, better dia letakkan KREDIT pada artikel yang dia cilok tu…
so, itu barulah tolong promosi blog namanya…
saya yg masih baru dalam berblog ni pun ada juga jumpa artikel saya yg di cilok orang. Tapi sbb org yg cilok tu ada letak kredit, jadi saya biar jer lah… huhu… 8)

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:24:54

betul tu.. kredit asal kepada penulis penting kot.. sbagai menghargai penat lelah penulisan seseorang..

..
 
 
Comment by yunk
2009-06-11 10:30:37

wakaka lawak gilela blog rushkhai..
takbleh blah watermark ko kene tampal ngn c rushkhai!
aku ingt china je suke tiru brand org dr adidas to adibas!hehe
rupenye kat malaysia pon ade

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:49:12

tu la..

Cina x leh blah bila tiru Nokia.. Nokla nama dia.. cuba search youtube.. sakit perut.. tapi gempak gila..

..
Comment by clara ixora
2009-06-12 16:09:14

dasat tol dak tu…heee.. sape th cne nk wt watermark…??
sbb br2 ni ade org gile mne tah ambik my pic kt my blog pastu letak kt skype… =( skt ati btl… :o: ingt nk wt watermark besar2 kasi nmpk gmba sket je…huhu… :choler:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by azleah
2009-06-11 10:35:12

nama itu sgt comel. huhu…khai terburu-buru

..
 
Comment by Ray Jr
2009-06-11 10:57:21

aku dh nmpak entry dia mntk maaf kat khai….
maafkan je la dia yea… πŸ˜‰

..
 
Comment by Afiq Danial
2009-06-11 11:10:27

aku pun dah baca entri minta maaf dia.. Maafkan lah dia khai. dia berani buat pengakuan..

..
 
Comment by lady sara
2009-06-11 11:27:56

dia dh minta maaf tu…tgk balik…kan dia budak baru blajar…
takpelah….kongsi maklumat…tak boleh nak kata apa…risiko dlm internet memang besar

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:51:49

ye korang… dah baca n dah komen… x yah mohon maaf pon takpe.. tapi bagus la dia fikir macam tu.. belajo dari kesilapan..

..
 
 
Comment by amir safwan
2009-06-11 12:00:27

haha..memang kepale dongga sape wat macam tu..

hmm…cian laa kan orang tak popular nak jadi popular..haha

:beurk:

..
 
Comment by Aby RAd
2009-06-11 12:17:26

ciplak mnciplak ni dah mmg budaya org kita kot
blog aku pun kene ciplak
lebih sparuh entry2 n gambar pelik2 yg ada dlm blog aku ada di
http://www.x-fail.com. korg mesti igt owner yg sama. minah tu pun dgn muka temboknya slps bkali2 aku perli dia, dia masih gak amik entry2 dlm blog aku. mmg goblog la.xde modal lain lg ke. pastu bleh plak dia salahkan aku kata aku curik gmbr. haha..dasar xsedar diri btul. padahal bapak aku yg byk send emel pelik2 kat aku utk diletakkan dlm blog aku

..
Comment by nabilah_2908
2009-06-11 14:46:50

sabar aby..sabar.. πŸ™‚

..
 
Comment by Khai
2009-06-11 22:55:16

sabo je la… buat cam ohtidak.. nak right click tak boleh.. kalau ada gak yg ciplak, tu dari golongan yg educated la tu.. hehehe

..
Comment by Aby RAd
2009-06-12 01:15:23

aku bkn takat right klik je xleh..select text pun xleh. tp dia mmg tahap educated, smpi buang watermark pun dia pndai. lg educated bila terang2 aku printskrin web dia, letak dlm entry aku..dia masih lg copy entry2 aku

warghhhh…tension!! :o:

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by ulik
2009-06-11 13:02:49

ape la kero’ mata gw.
ingatkan entry ni pasal “rukh khan”

cet.
baca lagi skali, rushkhai la plak.

my bad~

x luak pon kalo entry lu di plagiat. tak gitu, khai??
ke luak??

haha. 8)
[saje nak bg readers blog ni panas ati.
i’m didn’t do plagiarism, i think…]

..
Comment by ulik
2009-06-11 13:04:34

.dem.
salah vocab di situ…

ulangtayang:

i did not do plagiarism.
yes! i think so.

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:55:51

mmg x luak apa pun sebenarnya.. xpe la…. dont mind.. hehehe

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by qaseh
2009-06-11 14:21:58

..ade gak owg x sedar diri cam rush 2 ek..
..em, btul masalah la dowg sume ni.. 😎

..
 
Comment by aidateddy
2009-06-11 15:09:38

dh2 la tu~

die dh say sorry dah~ haha!

khai, gi buat satu kelas tutor utk die~ dpt gak la pahala tu sket~ eheheheeeee~! πŸ™‚

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:56:31

akakaka…. dia kan rajin baca justkhai ni.. try la selak2 entri lama.. byk sangat dah entri mengajar orang pasal web ni ha…

..
 
 
Comment by -WaN-
2009-06-11 15:18:12

biar laa dia..asalkan dia bahagia dalam dunia dia dan tak kaco org laen…keh3

..
 
Comment by hafizmd
2009-06-11 16:22:08

khai..aku baruk jerk bukak blog rushkhai tuh..nmpak gayenyer cam die dah sedar kesalahan die tuh..dah kuarkan post mintak maaf..so camne?maafkan x?hehe.. :choler:

..
 
Comment by applepie
2009-06-11 16:59:50

huhuhu, kasar la dia ni
mudah-mudahan daku tak jadi penciplak, aminn. 8)

..
 
Comment by PakciQue
2009-06-11 17:04:59

????s u?????q ?n? ????? ?l ?? o?od?????l?

..
Comment by PakciQue
2009-06-11 17:05:55

Sengal la..apsal kuar abjad pelik ni.

..
Comment by Khai
2009-06-11 22:57:41

ape ko komen ni bro.. bahasa orang asli ke? hehehe

(Comments wont nest below this level)
Comment by azizwan(dot)com
2009-06-12 21:52:04

dia buat tulisan terbalik tu.. sebab tu x jadi. hahaha.. gelak kejam kat pakcik tu πŸ™‚

 
 
 
 
Comment by fatin
2009-06-11 17:29:24

Nak cri feymes ngan cra cm2 p0wn da???? πŸ˜†

..
 
Comment by paiQute
2009-06-11 18:39:27

ish3..xptot2…tp ko ptot rse bbngge gak sbb de org yg nk tiru cm ko..mksdnye ko ni cm best la kn smpai de org nk tiru ko..hahaha… πŸ˜€

~merajenkan dri mengomen entri khai stlh disound scare halus..:bloody:

..
Comment by Khai
2009-06-11 23:02:29

ape yg nak dibangga kalau orang tiru kita? skit pon x rasa bangga ma.. ehehe… org meniru content bukan sbb kita cam best ke ape.. tapi orang malas… blog x pemes pon, kalau dia nak copy sbb dia suka, dia copy gak kan.. hehehe

..
 
Comment by aQei
2009-06-12 14:22:44

tu xtawla..tp smlm aku de bkk blog die,die mntk maap kt ko…tp care die tu cm die mnt kt ko…ahak~
gle dasat khai neh…dh mcm ala2 seleb plak kn femesnye…ngeeee~ πŸ™‚

*wat ptame kali ko reply komen aku..weeeee~ :love:

..
 
 
Comment by Mr.Bintang
2009-06-11 18:52:58

Kok iye pun kasi la linkback ke hape ke.. ini x.. dah la name hampir same.. hehehehehe…

then.. aku pun pasan entryΒ² die yg lain cam penah je aku bace.. hihi.. πŸ™‚

..
 
Comment by are-pa
2009-06-11 18:59:36

oh!! sian doh!!!
hua3..seb bek blog aku tak dak sape nak ciplak!!
patutnye ko bangge dowh orang nak jadi copycat kau!!

ahahaha…agak2 ar nak copy sebegitu sekali..

..
 
Comment by bro phone
2009-06-11 19:45:32

kira ok juga rushkhai tu ramai trafik p kat blog dia.bukan senang dpt trafik kat blog kita,ada blog yg x pernah orang tengok langsung pun ada.Tapi kesian jugak mat rushkhai ni nak dapat perhatian murahan.he..hee

..
 
Comment by blowie
2009-06-11 20:27:14

lepas ni ape la pulak yea,shah rukh khai maybe? ahahahahah :aie:

..
 
Comment by samanosuke_04
2009-06-11 20:44:07

huhu, sesenang jer rushkhai tue dapat publisiti, tak aci rr.. aku pun nak gak!!

..
 
Comment by acadterror
2009-06-11 23:06:52

aku rase hasil gabungan mee ruski ngan khai.jd ruskhai.tp eh mane dtg nye ‘h’ tuh

..
 
Comment by biez
2009-06-11 23:38:25

yup, kredit kepada penulis asal sangat penting. Tambah pandangan sendiri, br bukan palagiat.

palagiat ni ikutkan dah wujud sejak zaman buat assignment dulu-dulu lagi, sebelum wujudnya internet. Sebab tu mana rujukan, petikan etc kena lampirkan dari mana kita kutip semua tu. kalau dapat lecturer yang tak bagi muka, mau kosong assignment tu! :aie:

..
 
Comment by Awek RushKhai
2009-06-11 23:48:22

salam… abg khai jgn lew marahΒ² pakwe i… ala plagiat sikit aje.. nanti i suh dia plagiat bykΒ² eh khai… i pon lupa nak suh dia buh kredit kat khai… ermm.. leh kita kapel khai.. i nak tinggalkan rushkhai tu la sbb khai lagi pemes :”>

miahahhaha… bro dia dah pohon ampun tu.. dahΒ² namo gado.. hehehe… πŸ™‚

..
 
Comment by Faiz
2009-06-12 01:51:29

tu adik ko dah mntak maaf tuh. ala, budak kecik tgk..

dia cakap dia tirus sbb minat ko (gay ke dia) haha…

nama ko pown dah top. tp entry kesayanga ko , nieza x da plak dia tiru. ntah2 nama awek dia pown sama… mieza… hahaha…

πŸ™‚

psstt … buat 1 entry pasal trailer upin ipin angkasa lepas 2011, aku da dwld…super beb !!

..
Comment by Khai
2009-06-12 02:18:33

cam terlalu awal nak buat entri pasal tu. nanti dah dekat2 nak kuar film dia, sure kene buat satu lagi entri.. dah duplicate..

tunggu 2011 je la baru ada entri pasal upin ipin angkasa tu… hehehe…

p/s: dah byk blog lain buat entri pasal tu..

..
 
 
Comment by aidilx
2009-06-12 09:40:51

Sebbek blog aku tak femes utk diplagiatkan. πŸ™‚
Pengajaran kepada semua.. 8)

..
 
Comment by ihsan
2009-06-12 12:48:37

khai….. owner blog tu mintak maap kat ko la

..
 
Comment by iesha
2009-06-12 17:41:06

nak copy blog khai gaklaa.
ti jadi famous. lalala~

apa-apa pun, sume ni mmg byk berlaku.

..
 
Comment by Luth Textile
2009-06-12 19:08:38

nanti entry ngn domain aku dia beli pulak.. hahha

..
 
Comment by carl l
2009-06-12 20:40:47

rush khai tu baru belajor laa…sesetengah org diorng belajar dgn meniru..
dia ada minta maaf pe kt dlm blog dia..
jg la terus hentam org je..siasat la dulu..bawa2 berbincang..

..
Comment by Khai
2009-06-12 21:16:14

nengok tarikh entri.. nengok tarikh komen.. dan nengok tarikh entri di blog tersebut..

Entri ni dibuat sebelum adanya entri maaf tersebut.. πŸ˜€

Well baca entri ni dgn betul.. hentam? mana hentam? ke nak aku hentam kepala ko? hehee.. gurau jer.. :[

..
 
 
Comment by kejuterbang
2009-06-12 23:22:45

biase r tue…budk bru nk blaja..
mula kupis (copy-paste)
lme2 jd kudis..
aisehmen..
mrepek laks..
ekekeke..

..
 
Comment by Malaynium_
2009-06-13 03:44:41

Salam all!!!
Uik de men2 clone plak erk..
budak hingusan tu nak nompang populoriti ko la tue khai oi..
ko kan populor seantero benua asia..
dek sbb kejelesan tahap cipan, bdk yg tersebut diatas tanpa segan silu dan confidentnya kupi2 n paste2 la hasil karya agong ko..
anyway all da best!

**terharu aku de gak nk clone ko nye hasil, menanamnye xnak, hasil org nk plak.. isk2.. donia oh donia! :8

..
 
Comment by Melayu Boleh
2009-06-13 18:45:33

aha. dah ada klon sudah. tahniah!

..
 
Comment by Asyraf Abdul Rahim
2009-06-13 20:48:30

tah pape tah tiru. cam xde otak.

lagi satu klu nak tiru cara baik, creditkan lah dekat abg Khai kite ni. tak gitu?

rilek Khai. budak baru belajar. hehe.

..
 
Comment by KNizam
2009-06-14 22:14:07

kembar ko ke eh ? hehe πŸ™‚

..
 
Comment by zai
2009-06-17 01:52:17

professr klon..hehe. πŸ™‚

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?