Cuti sem pon ade kerja ke?

Arghhh…. tension tension… ingatkan balik cuti semester ni, dapatla rilex rilex kepala.. maklumla baru lepas azab seksa foundation.. Hehhe.. seminggu pas balik dapat la lepak lepak.. skali 2 hari lepas, datang plak satu kompeni ni, suruh khai mewakili diorang untuk pertandingan Power Point.. Orang tu tanye, “you ni study kat Limkokwing kan? cuti cuti sem ni ade kerja tak? ” .. Khai cakap ade la.. saya kene maintain kan website (sebenarnye alasan aje tu).. then dia kasi cakap yang nak kasi khai mewakili diorang untuk pertandingan Power Point.. kalau menang dapat hadiah RM15,000..

Then Khai accept aje la .. sebab duit la tu.. hehe.. dah tentu aku ni mata duitan.. kah kah… Ermm.. deadline dah la Selasa ni.. malam selasa ade rehearsal.. Rabu baru pertandingan… Ermmm.. Ni khai baru buat dalam 40% .. Baru pindahkan file dari Microsoft Word ke Power Point.. ade lagi dua hari masa nak siapkan ngan animasi sekali.. hope sempat la sebab tu amanah orang kan… Camana la nak buat kerja tekun, baru nak buat sket, kawan datang.. nak sambung balik, ade lagi kawan.. nak sambung lagi, hadek angkat plak datang.. suh ajar wat website la, visual basic la.. Aiyarkk .. nak taknak terpaksa la juga ngajar.. (ala sebenarnye tahu diorang saja nak bermanja la tu.. lama x dapat jumpe.. haha)…

Yang company ni plak, hari hari datang nengok ape yang khai dah buat.. sibuk aje .. takpe la .. nanti kalau dah menang (insyaAllah), diorang bolot sume duit tu, mampos aku saman.. hehehe … Okies la .. nak gi kuar makan jap then nak sambung kerja.. Ingat nak complete kan blog ni.. tak sempat la nampak gayanya … Okies.. Papai..

Ditulis pada 9 October '06 oleh | telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 5 Respon

WWE!! is it true?

Khai heran betul la kenapa sampai sekarnag ade lagi yang cakap macam ni ..

” Bodoh la sapa nengok wrestling.. tu semua berlakon aje ”

” kerusi diorang tu bukan keras pon, penipu semua tu ”

” diorang pakai blade ntuk darahkan.. ”

” diorang dapat gaji berlakon camtu ”

alahai .. korang semua dah besar besarkan? of course la semua tu lakonan .. nama pon world wrestling entertainment.. so benda tu semua hiburan… gaji diorang mmg banyak sebab sambil menyakitkan badan, diorang gak kene berlakon..

dan sebelum dapat keluar TV, diorang dah amik class ntuk hafalkan semua movement tu.. so kalau korang perasan, setiap kali nak buat movement, mulut diorang akan bergerak gerak.. that mean diorang dah kasi tahu oppenent tu movement ape plak selepas tu..

yang kerusi tu plak, mmg la x keras macam kerusi kenduri.. nak kasi pecah kepala ke ape? tapi kerusi tu jugak takde la tipis mana.. kene kepala korng, masuk jugak la spital.. yang berdarah tu bukan buat buat atau letak sirap ke ape .. tu betul betul berdarah la … benda2 tu sume takkan boleh buat wrestler tu mati ..

dan tahu tak ape gunanya commissionner? tugas dia ntuk aturkan perlawanan.. sebenarnye sapa menang dan kalah mmg dah ditentukan lagi sebelum perlawanan … sebab tu la WWE ni nampak dia nye plot .. dan plot tu takkan abis sampai bila bila …

Bagi khai la, Khai nengok wrestling ni pon just sebagai hiburan… sekarang ni makin kelakar plak nengok wrestling ni.. lagi lagi ade DX (combination of Triple H & Shawn Micheal). macam2 lawak diorang ni…

Macam skang ni, yang pengikut King Booker sembah sembah kaki dia tu, ingat tu betul betul ke? tu mmg la lakonan sebab diorang dah dibayar ntuk itu .. manusia bodoh mana la nak sembah kaki booker T yang hitam bercagu tu …..

Tapi khai respek betul ngan Vince Mc Mahon sebab dia sanggup turun padang ntuk mantapkan WWE balik yang seakan muram haritu … Tahniah..

so terpulang la kat korang nak nengok wrestling atau tidak.. jadikan sebagai hiburan dan tak hairanlah seorang dari kawan khai kat Limkokwing boleh buat presentation pasal mempertahankan diri dengan mengapply 100% movement dari Wrestling… kan bagus tu sampai lecturer pon sarankan gurlz buat cara wrestling gak bila berdepan masalah …

So kita kene open minded ngan benda ni semua … jangan pandang negatif aje .. be positif man …

p/s : WWE bukan nak menipu.. sapa yang rasa diri dia tertipu ngan aneka ragam WWE tu, sah la dia yang menipu diri sendiri sebab tak guna akal ntuk pikir the real atau lakonan..

Ditulis pada 7 October '06 oleh | telah diterima.
Dalam kategori Lain-lain | Promo di Twitter! | 9 Respon

Naruto Character Profile

Tentu ramai yang minat anime Naruto kan? Khai dah tak berapa nak minat le plak coz dah banyak episode tertinggal. Tak sempat download coz kat Limkokwing ade proxy le.. hampeh sungguh.. ni bila cuti, dapat la download sket sket anime dia.. tapi bila dah banyak tertinggal tu, rasa tak bersemangat plak nak layan dah..

tapi takpe la .. kepada yang minat naruto, ni khai ade scan kan profile kesemua character dalam anime naruto tu.. sebenarnye saja try Scanner baru, dah terlanjur terscan profile character naruto ni, so khai upload aje la ntuk korang sedut dan jadikan koleksi.. Kalau blur korang kene Zoom la yer coz besar benar pic ni… Orait ..

download Download it here ..

Ditulis pada 6 October '06 oleh | telah diterima.
Dalam kategori Lain-lain | Promo di Twitter! | 13 Respon