Naruto Character Profile

Tentu ramai yang minat anime Naruto kan? Khai dah tak berapa nak minat le plak coz dah banyak episode tertinggal. Tak sempat download coz kat Limkokwing ade proxy le.. hampeh sungguh.. ni bila cuti, dapat la download sket sket anime dia.. tapi bila dah banyak tertinggal tu, rasa tak bersemangat plak nak layan dah..

tapi takpe la .. kepada yang minat naruto, ni khai ade scan kan profile kesemua character dalam anime naruto tu.. sebenarnye saja try Scanner baru, dah terlanjur terscan profile character naruto ni, so khai upload aje la ntuk korang sedut dan jadikan koleksi.. Kalau blur korang kene Zoom la yer coz besar benar pic ni… Orait ..

download Download it here ..

Ditulis pada 6 October '06 oleh | 495 views telah diterima.
Dalam kategori Lain-lain | Promo di Twitter! | 13 Respon

Dari sesuatu.. buat sesuatu.. hargainya

Jika kamu memancing ikan…
setelah ikan itu terlekat di mata kail…
hendaklah kamu mengambil terus ikan itu…
janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja…

kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu…
dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup…

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang…

setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya…
janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja…
kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu…
dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu…

Jika kamu menadah air biarlah berpada…
jangan terlalu mengharap pada takungannya…
dan janganlah menganggap ia begitu teguh…
cukuplah sekadar keperluanmu…
Apabila sekali ia retak…
tentu sukar untuk kamu menampalnya semula…
akhirnya ia dibuang…
sedangkan jika kamu cuba membaikinya…
mungkin ia masih boleh digunakan lagi…

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya…
Janganlah kamu terlalu mengaguminya…
dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa…
anggaplah dia manusia biasa…
Apabila sekali dia melakukan kesilapan…
bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya…
akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya…
Sedangkan jika kamu memaafkannya…
boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya…

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi…
yang kamu pasti baik untuk dirimu…
Mengenyangkan. Berkhasiat…
Mengapa kamu berlengah dan cuba mencari makanan yang lain…
Terlalu ingin mengejar kelazatan…
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya…
Kamu akan menyesal…

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan…
yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu…
Menyayangimu. Mengasihimu…
Mengapa kamu berlengah dan cuba membandingkannya dengan yang lain…
Terlalu mengejar kesempurnaan…
Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan menyesal…

p/s : kadang2 baca benda camni sedar jugak ngan ape yang khai dah lakukan kat my gurlz.. nyesal pon x guna sebab khai mengaku khai seorang lelaki yang ego. Sangat ego.. x pernah lagi “sorry” keluar dari mulut ni.. Hope dia memahami.. tu je jalan penyelesaiannye kalau nak terus bersama.. Aiman x kesah!!

Ditulis pada 5 October '06 oleh | 1,142 views telah diterima.
Dalam kategori Kisah Cinta | Promo di Twitter! | 29 Respon

Japan News

ape nak jadi jaaaaa

For real pic, click the pic besides.

Hahaha .. orang jepun ni punye la canggih ye tak.. otak diorang tu ade saje idea nak buat asalkan leh masyuk duit.. Ni satu lagi helah diorang.. kalau kat malaysia, orang ramai malas nengok berita.. kalau nengok pon, bukan duduk depan TV, tapi dengar aje .. ye la kan, ape kejadahnye nengok muka pembaca berita tu.. bukan dapat ape pon.. hehehe

Ape kata stesen TV kat Malaysia ni pon buat macam ni.. suruh pembaca berita pakai seksi seksi.. terdedah sini sana.. tunjukkan half dari breast tu.. Hoho.. rasanya kalau berita start kul 8, kul 7 orang dah tertonggok depan TV .. hehehe .. tapi tak perlu la nak buat ye tak, jangan ditiru sangat budaya ketimuran berkarat orang jepun tu.. Biarla Malaysia ni ketinggalan zaman berbanding ngan Japan tu, asalkan maruah rakyat masih terpelihara…

Tak gitu? tapi skali skala ape salahnye .. akakakaaa

Ditulis pada 4 October '06 oleh | 507 views telah diterima.
Dalam kategori Lain-lain | Promo di Twitter! | 9 Respon