(Respon Pembaca) Bagaimana JustKhai dikenali?

6,832 views | Hantar ke Twitter! | Cetak Artikel Ini

Jam menunjukkan pukul 7:31 pagi. Hari Ahad iaitu hari untuk korang membuta sampai ke malam. Jangan sampai tak bangun-bangun terus sudah. Haru lagi-lagi kalau korang jenis orang yang tak reti-reti nak bayar hutang. Berhutang manis mulut nak membayar kelu seribu bahasa. Betul-betul hidup segan mati tak mahu betul’lah. Wohha!

Satu jam tadi, baru sampai rumah betul-betul time azan subuh. Khai pergi karaoke dengan member-member. Melalak 28 buah lagu. Mesti korang cakap ala macam suara sedap sangat nak karaoke sampai 28 lagu. Ek’eleh poyo betul. Hehe. Dulu cikgu Kimia Khai masa form 4 pernah cakap. Kalau nak tunggu suara korang sedap baru nak karaoke, sampai mati pun tak merasa la jawabnya. So, belajar terima kenyataan dan renung-renungkan lah kata Puan Kamariah tu ye. Pergi Karaoke saja-saja menghiburkan diri dengan karaoke nak masuk Akademi Fantasia mana sama.

Ok mukadimah macam apa punya panjang. Khai sebenarnya… dalam mode nak cari mood untuk ber’blogging balik ni macam biasa. Lepas demam lebih seminggu (dan sekarang still demam lagi ni) rasa nak menaip tu macam tak kena je. Rasa macam hari ni baru nak ber’blogging. Semalam dah 5 perenggan kot entri Justkhai ni, tak jadi publish dan terus di’delete. Suatu perkara yang tak pernah jadi lagi dalam hidup Khai. Khai kalau taip entri memang tak pernah cancel dan tak pernah semak. Siap taip terus publish. Susah lah macam ni. Ya Allah, berilah ilham untuk aku ber’blogging seperti sedia-kala. Perkara yang paling aku suka buat dalam hidup ini janganlah kau tarik.

Entri ni sebenarnya mudah. Khai taknak tulis panjang-panjang. Just nak baca komen panjang dari korang mengenai dari mana korang dapat tahu pasal Justkhai ni. Harap korang dapat tinggalkan komen yang ikhlas dari hati la ye dari mana dan camana korang boleh termasuk blog ni. Bukan apa-apa pun sebenarnya, cuma Khai nak buat “something” yang memerlukan Khai bertanya jawapan dari korang, korang, korang dan korang.

Mungkin ada yang tersesat time men’google atau mungkin ada member-member yang suruh masuk. Atau mungkin ada yang terbaca pasal Justkhai dalam surat khabar (iklan Transformers dulu tu). Tapi memang tak dinafikan ramai yang jadi pembaca blog ni asalnya mencari artikel mengenai Cinta Tiga Segi then melekat terus jadi pembaca. Korang memang cute’lah (sumpah tak ikhlas. Hehe).

So? Bagaimana korang mengenali sebuah blog bernama Just Khai dan sejak bila serta apa yang buat korang setia jadi pembaca blog ni. Komen negatif dan positif akan diterima dengan hati terbuka selagi manis mata memandang. 3 (tiga) komen paling menarik juga akan menerima duit raya tidak ber’angpau bernilai RM50 setiap seorang (saje bersedekah) serta sebuah diari pink 2010 (tapi ni untuk seorang sahaja).

rm50 malaysia
* Boleh pilih nak duit betul, atau duit palsu.. kahkah

diari islam
* Hah! Santek tak diari ni? Hehehe. Khai sayang tapi Khai jenis tak rajin ada diari bukan digital

Sonang yo!! Apo tunggu lagi. Komen lah ye..

Pssttt: Rupa blog ini pada tahun 2007.. Nostalgia..

Bookmark entri ini

Bookmark

Boleh print kalau nak

 Print Artikel Ini.

Ditulis pada 8:18 am 10 January '10 dan pastinya oleh . Siape lagi? | 6,832 views
Dalam kategori: Blog, Hidup Khai, Istimewa | Tweet This!

Eat This Google!: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


RSS feed | Trackback URI

279 Comments »

Comment by Syahadah
2010-01-10 08:24:20

Kenal melalui kawan. Dye fans khai so dye siap bubuh link justkhai sebagai web yg mesti kena visit.

..
Comment by obefiend
2010-01-10 14:58:03

camne kenal engkau… hmm. pasal engkau budak LUCT. tu yang kenal. pastu engkau banyak blog. oh oh semua. so situ la kenal pun. tapi muka engkau aku tak kenal dowh. nama je satu kolej! ha ha

..
Comment by miss lily
2010-01-10 16:16:43

obe pun teringin diari pink tu ke? hehehe πŸ™‚

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by topo
2010-01-10 08:26:28

hohoho aku pon dah tak ingat mana aku kenal justkhai.. kat link2 blogger dulu kot.. semenjak dari scukz.. :oups:

..
 
Comment by beliamuda
2010-01-10 08:33:11

aku sudah lupa bagaimana aku kenal justkhai. tapi aku mula kenal sejak setahun yang lalu la. masa awal2 tahun 2009 kot. rasanya ada orang rekemen untuk baca. ke aku yg jpe kat mana. entah la. aku pun dah kurang ingat. blog ni la blog pertama yang aku add dalam google reader, sebab melalui blog ni la aku tahu pasal greader..

haha.. bodek habeh~

..
Comment by yan
2010-01-10 14:50:23

u kje kt UM ke??mcm pnh tgk la u ni…umh kt PJ ke?

..
 
 
Comment by Azmi
2010-01-10 08:35:43

Assalamualaikum Khai… Sebenarnya saya dapat tau pasal blog Khai ni time saya search kat google pasal PSP… Hoho… Tetiba jer ada plak tersangkut blog Juskhai ni… Bila baca Khai punyer blog pasal PSP yang Khai beli kat Low Yat tu memang memudahkan saya nak pilih kat mana nak beli PSP… Tengkiu πŸ˜› …

And then, apa yang buat saya ‘tersangkut’ dengan blog Khai ni, cara penulisan Khai memang menarik dibaca… Isu-isu yang Khai ketengah pun memang menarik… Blog pun kemas!!! (memang cantik menarik Khai memang da bomb!!! Haha… )

Sampai sekarang saya still follow blog Khai… Kekadang tu ada jugak sedih sebab Khai dah lama tak update blog… Tak sabar nak baca lagi penulisan Khai… ( ini ikhlas tau… bukan sebab nak duit tak ber’angpau Khai tu… Hehe) Keep up the good work!!!

..
 
Comment by Aqif
2010-01-10 08:35:44

Saya kenal Justkhai melalui “Word of mouth marketing” dimana rakan-rakan blogger saya menyarankan saya untuk melawat blog ini untuk mendapatkan informasi dan panduan terkini. Termasuklah juga menjadikan Khai sebagai salah seorang model “Blogger” yang berjaya di Malaysia.

First time masuk, dah tau Khai ada auranya tersendiri. Terutamanya dari gaya penulisan yang bersahaj termasuklah themes blog yang melambangkan “kekayaan” (Purple). Tidak bermakna kaya dari segi harta. Ia dinilai dari pelbagai aspek.

Misi seterusnya adalah untuk berjumpa dengan tuan empunya blog ini sendiri pada suatu hari nanti. Boleh ke? Hehe.

Semoga ruangan komen kali ini menjadikan ianya sesuatu yang bermakna buat Khai.

Salam kejayaan! πŸ™‚

..
Comment by gadissenyum
2010-01-10 09:20:45

ku mau jg jumpa encik pepel! eh! i mean encik khai! huhu
bestnya…..khai & fans~ wah gitu~ πŸ™‚

..
 
 
Comment by AlifAzran
2010-01-10 08:38:12

Aku kenal justkhai ni dari member kelas aku merangkap housemate aku gk.Aku pelik tgk die hari2 duk layan web yg ade gambar gitar kat tepi atas sebelah kiri.siap buat jadi homepage lak tu. aku dgn perasaan jeluz nyer tnyer die.Dgn slmbe plak die jawab ‘”JUSTKHAI”. Aku ape lagi lagi, terus menekan butang2 huruf kat papankekunci pc aku la.Sehari slpas itu,gambar gitar kat belah atas kiri mula menghiasi hari2 ku..

..
 
Comment by Afiq Danial
2010-01-10 08:47:02

Salam semua..

Afiq pada mulanya kenal blog ni dari seorang member (http://permatamutiaraku.blogspot.com/) yang bagi tahu Justkhai tu blog yang terkenal dan owner dia ada lah budak skolah dia dulu.

Mula2 tu Afiq buat tak kesah jugak nak baca, tapi bila dia selalu buka kat opis, lama-lama Afiq pun terpalit sekali.

Agak tertarik bila entri bibit2 percintaan cinta monyet khai dulu sampai lah putus membuatkan Afiq terus menjadi pembaca setia blog ni!

Tahniah khai! πŸ˜‰

..
 
Comment by mazuki blog
2010-01-10 08:49:04

aku kenal blog ko sebab ko seorang blogger yang penuh dengan kejujuran dimana time tuh aku selalu lepak kat wangcyber dan ko kutuk pasal niagakit….dan aku lebih respek sebab ko datang kat wc untuk setelkan masalah tuh…

nice

..
Comment by Khai
2010-01-10 08:52:20

masih segar diingatan.. πŸ™‚

..
Comment by mazuki blog
2010-01-10 23:05:51

di ingatan aku juga masih segar…hahaha

(Comments wont nest below this level)
 
 
 
Comment by MrRollies
2010-01-10 08:53:03

Aku first time jumpe blog JustKhai ni ni sebelum aku start blogging lagi(kat google tapi dah lupe pasal ape).Masa tu aku agak tertarik dengan gaya penulisan ko sampaikan setiap entri di justkhai ni aku godek sampai ke FIRST PAGE.Setiap update aku tak pernah tinggal.Actually ko yang jadi membuatkan aku jadi blogger hingga sekarang.Aku jealous tengok ko ! HAHA! :[

..
 
Comment by Anarm
2010-01-10 09:03:38

mula2 aku kenal blog JustKhai ni, time tu aku baru belajar selok belok tentang wordpress self-hosted.. time tu blom ada hosting sndiri lagi, just pkai free hosting kt 000webhost.. domain plak pkai co.cc (ala2 chedet gitu).. kah3..

google pnye google, terjumpe la blog2 yg skrg ni aku kerap masuk kalo tgh xde keje.. dlm blog2 tu la aku dpt tau tentang JustKhai ni.. drpd text link kt blog2 tu, banner, dlm komen box, sume dok mengata pasal blog JustKhai ni.. mengata? :o:

bile masuk JustKhai ni, serius aku ckp, aku suke dgn susun atur, kemas, color yg digunakan, design, mcm2 lg lah kt blog ni.. kt sini jugak aku byk view source utk belajar coding2, termasuk keje2 copy paste coding (pengakuan berani mati).. *jgn saman aku khai, aku org susah* =(

aku suke jugak dengan gaya penulisan blog ko ni khai.. santai.. teringin nak menulis ikut gaya ko tapi tak ngam dgn aku sbb rasa mcm dibuat2 plak kalo tiru cara ko menulis..

panjang plak komen aku ni.. dah 5 peranggan dah.. berape patah perkataan aku malas nk kire.. hahaha.. peringatan buat JustKhai – source blog anda akan terus diperhatikan oleh Anarm.Net.. hak3 :o:

..
 
Comment by najwa
2010-01-10 09:08:14

through scukz. time tu mmg gila2 addicted ngan scukz. tak tau nape. hari2 bukak. then melalui ctu aku tau justkhai ni πŸ™‚

..
 
Comment by bajas
2010-01-10 09:15:14

Mula kenal Justkhai melalui Ohartis…mula2 X berapa nak ikut setiap update tapi once dah penah masuk and baca entry2 dlm justkhai ni, rasa macam satu kemestian untuk datang balik. bahasa yg simple, mudah paham dan byk infomasi2 berpaedah.

..
 
Comment by gadissenyum
2010-01-10 09:18:17

ok..mcm mn ku kenal? :((
ku tersesat d page ni! hehe…bukan sekali 2 tp byk kali! :aie:
x tau la apa yg ku search d google smpai blh masuk justkhai byk2 kali. (pink kali? hehe~) :[

ok la…ku ngaku…mula2 ku x bca justkhai… 8)
haha sombongnya aku masa tu! blh lg ku marah2 sbb selalu sesat d page ni. hohoh…so funny! then ada 1 hari tu ku try baca..wow! ketagih trus ni! (bukan mau mengampu..ini hakikat..percayalah~~~) πŸ™‚ πŸ™‚ :p

tp ku x penah Ctrl+D blog ni..sbb da set dalam pala ni.. Justkhai…sng ja pun mau igt… fyi, ku siap promot blog ni dgn kwn2.. huhu

P/s: i love justkhai~ :love:

..
 
Comment by Piratz
2010-01-10 09:27:08

aku follow ko dah lame. dari blog sampai ke forum. tak silap aku ko kan yang pakai name wacky. start aku jumpa blog ko masa cari pasal malique. yang ade tatu kat badan die. mase tu ko sekolah gik. form 4 tak silap. follow punye follow sampailah ko bukak portal selama 2 minggu tu sebelum ko beli domain scukz.com. tenggelam timbul ko punye blog & forum aku memang ikut la. so aku dah lame kenal ko. just silent reader sahaja… :p

..
 
Comment by sofia
2010-01-10 09:29:36

Saya mengenali blog khai nih apabila menggoogle pasal penggunaan twitter dulu…sejak dari tuh saya tengok selain dari mengenai twitter..banyak lagi yang saya perolehi dalam blog khai nih…saya merupakan silent reader khai..even lepas tuh saya subscribe email saya supaya sentiase dapat update dari khai..

regards,
http://triplesmiley.blogspot.com πŸ™‚

..
 
Comment by nana
2010-01-10 09:34:25

saya follow just khai ni sebelum web2 ‘oh’ muncul lagi..
puncanya, saya tau pasal just khai ni, sbb masa tu tgh search pasal lagu cinta tiga segi…member dok kata lagu ni itu la..lagu tu inilah..tu yg search..then terjumpa entri pasal lagu tu kat sini..
dari situ, dah melekat…sampai sekarang..

ingat lagi entri khai pasal bestnya facebook ni.. tak silap saya, entri tu dah lebih setahun kot… dari situ, rasa teringin nak tau apa yg bestnya facebook ni.. dan akhirnya, smpai lah srkg..still ber’facebook’..

dulu pun rajin gak gi scukz…walaupun tak aktif sgt kat sana, tp sempatlah beli tshirt scukz tu..walaupun dah stahun tunggu, tp takpelah..

pendek kata,byk2 blog, mmg blog ni la saya tak penah miss nak bukak..penah gak follow blog org lain,tp tak kekal mcm blog ni…
sume entri pun bagi saya menarik… dari kisah feelings khai.. komputer..artis.. dll…

keep it up khai..

..
 
Comment by apiih
2010-01-10 09:34:53

kenal blog khai melalui twitter..twitter nie kan laman sosial yang semakin popular..hehehe..

..
 
Comment by gadissenyum
2010-01-10 09:36:32

dui! ku baca tajuk entri trus komen(kes x sabar2 mau komen!) haha. x perasan pla komen ni perlu sertakan ciri2 yg disebutkan di atas. wah! haha

oh? siap ada hadiah pla…
heee~ aku mau hadiah! πŸ™‚ wah! jujurnya aku… :aie:
haizzz…x pa la..ku mau jawab jg k?

>Bagaimana korang mengenali sebuah blog bernama Just Khai
—da gtau kan…ku tersesat. hehee

>sejak bila
—sejak ku tersesat..awal 1990-an. wah! penipuan sgt ketara! haha.. awal 2009 lo…

> apa yang buat korang setia jadi pembaca blog ni.
—sbb ku suka. perlukah ku nyatakan sebab? huhu…byk! tp yg paling penting sbb its JUSTKHAI. πŸ™‚ the one and only.. πŸ˜‰

sekian terima kasih. πŸ˜‰

..
 
Comment by zuwairiaiman
2010-01-10 09:48:03

ello khai.. aku kenal kau jap nk ingat balik.. taun 2006 kot… sblm ko masuk limkokwing.. mase tu ko baru abes spm… dulu ko buat website kat free hosting kan , aku lupe dah name ape link nye.. tp ade forum bagai.,.. ramai org masuk.. pastu ko bepindah yg hosting bebayar punye.. sbb aku pun gune hosting free tu jugak dulu, skali jumpe ko yg femes pakai hosting free tu.. cam, canner mamat ni buat.. ramai org lam forum die. time ni gak la kenal amanz skali, duk tanye mmu ni ok x nak masuk.. kire kenal 2 lagenda bloggers la pada satu masa… korang la inspire aku untuk sirius blogging… skrg da abes blaja, aku ingt nk jadi blogger sepenuh mase.. tp x leh stat skrg.. lek lu.. x stabil.. hahahaha.. cam tu la khai aku kenal ko.. dari forum πŸ˜‰

..
 
Comment by pawaka19
2010-01-10 09:50:48

secara jujurnye khai,aku mengenali blog ko ni dari Rjuna.net iaitu my brother blog..dari butang banner dan komen2 dari Rjuna.net..ayat2 ko sememangnye sepedas kari mamak yanadey.. πŸ™‚

..
 
Comment by aidahashirah
2010-01-10 09:57:04

nk jgk post..heheee..
aku knal justkhai nh scara kbtlan..
time 2..de mmber ckp “ko bukak r oh!artis…best!bdk u suma lyn nih skrg..”n then aku try….tgk2 mmg best!n kt c2 jgklaa adee mcm2 link lain spt oh!tidak,oh!bulan n bla2…
dlm fikiran aku time 2…pndainyee bdk yg buat web nih kan…cmneelaa die pikir…soo rosek (xplore) pnya rosek…akhirnyee aku terklik link oh just khai….n then terjmpaalaa blog nih…n addicted ngan blog nih smpai skrg…=)

..
 
Comment by Akuro San
2010-01-10 10:08:08

macam mana boleh kenal Justkhai? rasanya macam dah pernah cerita dulu kot~ ok, ok, tak per, saya cerita balik. mula-mula termasuk blog JustKhai, waktu buat blogwalking~ waktu tu, saya masih lagi berblog menggunakan blogspot. masuk blog sana, masuk sini, tup..tup.. termasuk kat Justkhai.

Tapi, seperti yang saya pernah cerita dulu, masa fisrt time saya masuk blog JK ni dulu, saya tak suka blog nih. Sebab saya rasa blog JK ni macam blog lucah. Waktu itu, JK memang banyak keluarkan isu-isu panas. Pasal Ida Nerina lah, pasal anak Dato Najib lah, macam2 lagi lah~ Macam meng’aibkan orang pun ada. Salah satu yang saya masih ingat, saya ada terbaca entri Fear Factor Jepun yang pasal makan tahi tu, saya lihat gambar jer, saya terus tekan butang [X] kat browser FireFox nih. huhu~ Lepas tu, siap dah cakap kat dalam hati, “Aku tak nak masuk blog JK ni lagi. Serious!”… huhu~ :bloody:

Lepas tu, lama jugalah saya tak jenguk blog JK nih. Sampai la tah macam mana waktu buat blog walking lagi, saya termasuk ke blog JK ni lagi. Masa tu, macam dah tak ingatkan nama blog nih, sbb buat blog walking banyak sangat, jadi bila termasuk blog JK kali ke-2 tu, baru la teringat, “Eh, aku macam dah pernah masuk blog ni dulu~”… Tapi masa kali-2 masuk blog JK nih, saya tak tekan [X] lagi dah. Sebab ada entri yang menarik perhatian saya. Saya baca dulu entri tajuk ‘Tips Tingkatkan Trafik Blog’. Sejak dari itu, saya mula rajin jenguk blog JK sebagai ‘silent reader’.

Ada la dalam beberapa hari saya jadi ‘silent reader’, barulah saya mula mengomen di blog JK nih. Itu pun sebab Khai ada tegur minta ‘silent reader’ join discussion dalam satu entri tu… Sejak itu lah saya mula rajin lepak di JK. Ada la beberapa entri blog ini yang saya baca. Jujur saya katakan, saya tak baca semua entri yang ada dalam blog JK nih. Mana entri yang saya rasa macam ada meng’aibkan orang, gosip atau ada unsur 18sx, saya hanya lihat sepintas lalu saja. Tapi entri-entri yang memberi ilmu atau isu2 semasa yang panas tu, baru saya akan baca betul-betul.

sepanjang saya mengikuti blog JK, banyak juga ilmu berblogging yang saya dapat melalui blog ini. Terima kasih saya ucapkan kepada pemilik blog ini yang sudi berkongsi banyak ilmu di blog ini. Kalau ilmu nak berblogging guna wordpress.org nih, dari A-Z rasanya dah terdapat di blog JK nih. Memang tak rugi lepak kat sini.

erkk!, panjangnya komen saya kali nih! maaf ye~ punya khusyuk menaip, tak perasan komen dah panjang macam satu entri~ :8

..
Comment by zuwairiaiman
2010-01-10 10:12:25

suke gile ko menaip.. aku suke letak gambar.. law boleh hehehe lam blog aku pun ltak gmbar je.. korang memang bnyk idea kan

..
 
 
Comment by onetrg
2010-01-10 10:12:08

salam khai,bagus2 dh lama aku nk suruh ko buat entri camni,tapi lupa je…aku knal blog ko mlalui mp3 player aku kalu x clap…ala lagu cinta 3 segi 2.tgh2 lyan nmpak link website nih.terus p bukak.smpai skrang ni aku follow blog ko khai..tapi ada satu yg aku marah sket,apasal skrang nih dh jarang update bro.aku kalu sehari x baca blog kau x sah…

p/s:selama aku hidup n berintenet,blom jumpe lagi blog yg best camni..sumpah x tipu.. πŸ™‚

..
 
Comment by onetrg
2010-01-10 10:15:19

bleh x list website feveret ko khai ;0

..
Comment by Khai
2010-01-10 11:25:18

banyak sangat kot dalam list google reader tu.. hehehe..

..
 
 
Comment by not
2010-01-10 10:16:24

kenal dari link blog lain yang membawa ke justkhai…so layan sampai sekarang, dari justkhai la boleh kenal blogger lain seperti mohdismail.net, rjuna.net dan segala mak nenek la.

keep it up just khai…

..
 
Comment by chihiro
2010-01-10 10:23:27

kenal justkhai last year melalui ohartis..kenal ohartis pn melalui ohbulan kot rasanya..pastu selongkar punye ohartis saje nk selidik sape punye owner sbb web tu woow..superb..selongkar punye selongkar..jumpa la justkhai ni..blog yg very sempoi..penggunaan ayat yg ikhlas..first time jumpa tu terus melekat smpai hbs baca dlm tempoh 2hari..time baca pn pernh jgk gelak sorg2..kutuk sorg2..ahakss..pastu kempen plak member2 join layan skali..mula2 ada yg xnk..pastu slow2 diorg mula m’gemarinya..smpai saat ini masih lg follow cite2 t’baru dr khai..terima kasih diucapkan kerana terus melengkapi hari2 ku..termasuk ohtidak,ohjika,ohislam..& terus add as fan ohmedia on facebook..thanks to my friend krn t’pengaruh skali..hahaha…& juga sbb dia dulu add ohmedia on facebook….hampeh punye kawan….aku yg kempen ko..patut nye aku dulu la yg add..haiyooo…tp xpe….janji kita sama2 enjoy! thanks khai..teruskan perjuangaan anda..semangat!

..
 
Comment by Daus
2010-01-10 10:25:17

Aku kenal blog JustKhai ni masa aku chat kat Muncet.net… Masa tu aku promote blog aku, lepas tu ada dua tiga orang chatter marah aku coz buat spam, masa tu aku suka spam, sekarang tak spam dah, huhu…

Seorang chatter kacak lagi macho berpangkat blogger tegur aku, dia cakap cuba tengok blog OhTidak.com tu, ramai org masuk tanpa perlu spam… Aku tanya, sape owner laman OhTidak tu?, jawab si chatter tu Khai yang punya and aku g lah layan OhTidak… masa tu ko ada letak tanda nama owner “Khai” berserta link… aku klik je!…

Tersesat ke blog ni dgn sengaja and nak kenal macam mana rupa owner disebalik OhTidak tp rupanya owner OhTidak ni x pernah masukkan gambar dia dalam blog peribadinya…

Secara automatik aku layan JustKhai bila aku tgk ko ramai pembaca sejati yang selalu membaca entri ko… AKu pun turut terikutΒ² layan, setiap kali ada entri baru dalam JustKhai, aku masuk… tp kebanyakkan tutorial kat sini utk WP… =(

LastΒ² aku wat entri ni masa bulan kemerdekaan 5 Ogos 2009: http://dauslife.blogspot.com/2009/08/justkhai-dot-com-blog-popular.html πŸ™‚

P/s: dah jadi entri pulak komen aku ni… huhu… jgn marah sbb semakkan kotak komen ko Khai…

..
 
Comment by jokerkolo
2010-01-10 10:34:20

Jumpa justkhai masa menanya pakcik google artis bogel mana tgh hot pd masa tu.last2 yg paling tops skali rank kat Pakcik G blog ni..igt web lucah rupanya bukan tapi adalah ayat2 nya yg sedikit kelucahan ….. :p

..
 
Comment by tims
2010-01-10 10:34:33

aku masuk sini sbb kawan yg suggest memandangkan aku suka mmbaca blog2 orang. rasanya 1st entri yang aku baca pasal keta mtsubshi polis peronda tu..huw~ :8 :8 tak ingat la pulak tu bila. mungkin akhir 2008 atau awal 2009. slalu masuk tp jarang komen. hehe πŸ˜‰

..
 
Comment by MuNsYi~SaMa
2010-01-10 10:49:19

Salam.

Kalo xsilap kenal dr blog topo,xpon chokilala. xingat sgt.Sbenarny leh kate br start gak blog ni, cume xactive sgt.

Best bace tips2 nk jd top malaysian blogger and few other posts. bagusla bile dh top kongsi pengalamn. Nicely written bro.

berangan2 nk jd cm khai. hehe~

..
 
Comment by adi
2010-01-10 10:52:29

kbtulan,kenal masa cari tuneup 2010 untuk wndow7..
baru lgle..
thanks 4 tuneup 2010… πŸ˜‰

..
 
Comment by Eldy
2010-01-10 10:55:35

Wa mau ang pau mau ang pau !! πŸ˜€

Erm, gua kenal Khai melalui kontroversi di sebuah Cbox (kalau x silap gua, jerungperkasa ke..) Gaduh tu antara gua dgn korang gua masih ingat lagi, time tu Khai kata gua seperti blog artist, sombong :[ ~ (Sorry Khai, masa tu gua masih naif, kurang ajar sikit di dunia blogging =( (Khai masih ingat tak ? πŸ˜€ )

Lepas tu kerap lepak sini sebab jarang penulis blog yg dpt menulis cam bro, relax n enjoy .. πŸ™‚

..
 
Comment by Sy8
2010-01-10 11:15:52

aku start melekat kat justkhai ni lepas aku tgk kwn aku buka forum scukz nak cari ape ntah…aku pun tgk lah kat history scukz,ala yang buku belek2 tu..kreatif gler mamat ni leh wat belek2 camtu…kate aku dlm hati la…hahaha…

then ade la FARA FAUZANA puji si khai ni, jadi aku pye jeles dan wonder spe pemilik scukz ni..lpas msuk je blog khai ni aku stat bje entri2 yg lpas2..mmg menarik…
dari membaca Justkhai jgk aku stat blogging..kalo korang tgk entri kedua blog aku ade psal Justkhai ni aku tulis..ngeee..

:love: :love:

..
 
Comment by Iezzo
2010-01-10 11:19:16

Aku 1st time tersangkut kat blog hg khai masa hg post entri pasal blog minah murtad mana ntah yg kutuk Islam tuuu..aku pun dah xingat specific entry tuu..

Seriously aku cakap,aku paling malaih baca blog orang lain.Tambahan kalo guna platform blogspot..adesss…serius spoil..Tapi bila 1st time jejak kat blog hg ni, 1st impression ja dah buat aku tertarik. πŸ˜‰

Sampai la sekarang aku rasa rilek ja baca entri kat sini. Mungkin kerana bahasa yg hg gunakan kat Justkhai ni ‘mesra pengguna’. Tapi aku rasa lorat sikit sebab aku xsempat jadi komuniti terawal scukz.com..huhu..

Keep it up Khai…! 8)

..
 
Comment by cik epal
2010-01-10 11:20:29

saya kenal blog ni dari zelo….heee…sebab dia ada gak cerita pasal jk ni….. πŸ˜€

boleh tak dapat duit betul??? πŸ˜‰

..
 
Comment by apek crew
2010-01-10 11:22:34

frstly aku jmpa scukz dlu….tgh syok2 round tenet crik mp3.
dri c2 ari2 aku msuk scukz…mmg byk kliown gak kn scukz 2…
n klu ko tau kn kt main ko buh link ke blog nie…
cm2 la aku smpi…aku dh bce dri post ptme smpi post ari nie…
cme aku nie manusia mls nk cmmnt…
tbe2 ari nie nmpk duit…hehehe….aku nk try ar…
huhuhuhu…

..
 
Comment by FaisalReza
2010-01-10 11:28:41

Salam,
Tersebutlah kisahhh….. bagaimana aku boleh kenal blog Justkhai, ketika itu aku baru dalam dunia blogging as a silent reader hohohoho, ketika itu internet aku guna internet untuk download bahan2 MP3 dan download aplikasi percuma.

satu hari aku nak cari lagu MP3, ada la aku search 1 blog yg sediakan lagu2 MP3, kat blog ada letak byk link blog lain, antaranya Khaiscukz (ketika tu ko guna nama blog ni).

Time tu ko pnya content agak jahat (ahahaha πŸ˜€ ) so aku pun ter’rajin’ la melawat blog ni sebagai silent reader siap bookmark lagi. Antara sebab2 aku n ramai orang ter’rajin’ datang blog ni:-

1) Sebab nama blog ko JustKhai kot. hanya ko sorang jer yg ada blog camni πŸ˜‰

2) Penyampaian yang bersahaja tak terlalu formal.

3) Aura Kaler Purple Pink kot. πŸ˜‰

4) Content yang berani.

5) Banyak info yang buka minda.

dan banyak lagi aku nak list, takut org lain komen tak muat plak dah, :o: Anyway Khai teruskan Blogging.

..
 
Comment by denaihati
2010-01-10 11:37:33

Kenal justkhai bila justkhai join contest Weblog Popular 1Malaysia. 2009 Justkhai penyumbang trafik ke 2 tertinggi untuk DENAIHATI cuma sekarang DH dah ada domain baru denaihati.com. Justkhai ni memang menjadi sumber inspirasi untuk aku terus berBlogging.

..
 
Comment by yash
2010-01-10 11:39:43

kenal justkhai nie dari sorg blogger yang buat N3 pasal justkhai.. sapa tah blogger tu lupa da sebab da lama… siap bookmark lagi blog nie dengan lain2 mcm ohartis, ohtidak, ohislam, ohjika.. hu3 setiap kali fomat pc sebab belambak virus bila install balik FireFox 1st web aku bukak sah2 justkhai untuk di bookmark lepas tu baru yang lain2.. justkhai memang besh! πŸ˜€

..
 
Comment by amir
2010-01-10 11:49:02

knal dr kwan2 tp x try msuk lg, pastu ari2 ade web khai msuk paper
psl transformer tu(yg khai comment xclap?),trus je try msuk n usha2…heheh
πŸ™‚

..
 
Comment by Rjuna
2010-01-10 12:01:16

Aku kenali blog ini sejak ia guna subdomain Khai.Scukz.com lagi, sekarang dah jadi Justkhai.com sebab dulu blog ni ada masalah dgn penaja hosting lama,

yang buat aku tertarik pasal blog ni ialah bahagian header dia tu ada dialog2 lawak, tulisan mamat khai ni pon best sebab dekat dgn hati pembaca dan tak skema.Sejak hari itu aku melanggan RSS nya dan menjadi pengkomen separuh masa blog ini

Imbas kembali..nama Khai tu aku cukup familiar sebab..

sebelum kenal blog ni aku dah kenal budak sekolah nama Khai.. dulu dia ada bukak portal forum pasal game nokia, dia pakai Ngage masa tu.

forum dia dulu selalu ada masalah, dengan pengalaman yg dia ada maka tertubuhla scukz.com sekarang ni kan?

Oh Khai bilakah kita dapat berjumpa?

Im your biggest fans..I will follow u until u love me..papa papa razi- Lady Gagah πŸ™‚

..
Comment by Maryam Zin
2010-01-13 21:32:15

Jamil Bahrin, kalau ko dapat duit bagi aku sikit ye.
Kehkeh. :o:

..
 
 
Comment by aten_zone
2010-01-10 12:10:38

kenal melalui kawan yang ajak baca kalau nak cari sedikit info sal komputer. lepas dah lama melepak kat blog nie, memang dah melekat teruslah jadi pembaca.

u did a good writing. teruskanlah menulis pasal info2 berguna.

nice job.

..
 
Comment by din je
2010-01-10 12:17:24

emm….ak ni silent reader..jrg komen…ni sje nk try komen πŸ˜› ak knal ko drpd kwn ak, ayo..die tnjuk kt ak artikel psal fear factor jepun tuh…ngeri ak tgk..pastu, trus lyan justkhai, ohartis n ohtidak tiap ari

..
 
Comment by Eriyza
2010-01-10 12:18:45

Sejujurnya kakak dah lupa dari mana kakak terjumpa dgn blog Khai ni sebeb tak pernah catat dalam diari. Mungkin saja dari lawatan sesama bloggers, carian di Google atau pautan di laman sosial.

Satu hal yang tidak dapat dinafikan, kakak suka blog ini kerana pemiliknya punya persamaan dengan kakak iaitu tidak lokek berkongsi ilmu. Alhamdulillah, setakat ini setiap pertanyaan kakak sama ada di blog, ym atau twitter dijawab dengan baik.

Sepanjang menjadi pembaca di sini, kakak akan respon pada topik yang kakak rasakan sesuai untuk memberi pandangan dan sebaliknya berlaku jika topik itu berkenaan isu yang kakak tidak gemari misalnya bolasepak, maka kakak hanya membaca sahaja.

Seperkara yang kakak kurang suka apabila Khai semacam hilang punca apabila putus cinta dengan N (malas nak tulis nama dia). Waktu itu kakak sangat geram dengan Khai yang seolah-olah tidak punya kekuatan untuk berdepan dengan situasi itu.

Walaupun berulangkali Khai cakap tidak akan menulis tentang si dia lagi tetapi ada kalanya terselit juga cerita tentang budak itu. Apa pun, kakak harap Khai menemui cinta sebenar selepas menempuhi alam pernikahan nanti.

Untuk kesekian kalinya, terima kasih yang tidak terhingga kerana sentiasa mencurahkan idea dan ilmu buat bloggers lain. Halalkan semua ilmu yang telah kakak muatturun dan gunapakai. Doa dan harapan semoga Khai terus sukses di hari mendatang.

..
 
Comment by faiz
2010-01-10 12:25:54

actuallty aku jumpa ph! tidaak dlu..tu pun member aku yg bukak..dari c2 aku dh tgk dah ada gak website melayu yg superb camtu..haha..so,aku tertarik and ttibe terjumpa website ats nama scukz kowt masa tu..tgk2 ada 2 website yg beroperasi iaitu oh! tidak.com ngan ohartis.com..oh! artis baru je dilancar time tu..dan oh! cun khai baru je nak cari idea about dat..then dr c2,bru aku taw,sape founder dye tp tak pnh la jumpa lg mamat poyo ni..hahaha :o:

..
 
Comment by REZaries
2010-01-10 12:40:05

Dulu aku knal forum scukz je, mase taon 2008. tu pon member aku yg pkenalkan. die minat section believe it or not. melarat kat aku, kalo bukak scukz je, mesti bukak section tu.

Pastu ade skali tu gatal tangan nak cek sape la khai ni. pemes abes ko punye forum. pastu aku jumpe la link justkhai. lame gak aku melepak kat sini. aku jadi silent reader je. ni first time aku post kat blog ko.

dari justkhai, aku knal oh media plak.

..
 
Comment by resam45
2010-01-10 12:42:51

aku mula baca blog khai ni masa aku terjumpa kat google, “cara manaip dengan cepat”.
lepas tu ja terus melekat.
yang paling aku suka, sebab khai ni ikhlas berblog, dan merendah diri…

..
 
Comment by petrick
2010-01-10 12:44:59

masa tu aku nak cari pelapik mouse.. search dlm google jumpa pelapik mouse yg buat idung aku berdarah..
lepas tu terus layan ohtidak!
the one and only just in Khai. (ayat berbaur ghei)

..
 
Comment by eiyda
2010-01-10 13:08:07

salam..
first kenal blog khai ni kalau tak silap 3 tahun lepas kot.masa tu ngah search lagu yg popular ms tu..erm.. lagu yg dalam penjara tu pe tajuk ek..lupe..huhu
search2 punyer search, jumpe lah blog justkhai ni…
pastu da mule tertarik ngan entry2 lam blog ni..Setiap hari bile on9 jek blog khai lah benda pertama yg akan dibukak, dibaca n dikomen.hehe..pastu br bukk benda len..rase cam da ‘ketagih kot..hakhak (over plak ayat) tp siyesli cakap arr kan..blog khai mmg menarik perhatian i..ceewah gitu..
n dr blog ni jugak i mule rase nk wat blog..walopon blog entah hape2 jek..huhu

pastu lam blog ni jugak dapat banyak info…n kenal apa itu Twittew..n skang i sangat2 suke ngan twitter..
salu pomote blog khai kt adek2 n kakak..cakap blog khai best..salu ct2 kt dorang n sebut nm khai, n my sis pon der add khai lam fb..hehehe.. πŸ˜€

neway..hope khai akan ters berjaya n berjaya..caiyyok khai… πŸ™‚

..
 
Comment by Shibli
2010-01-10 13:19:54

suatu hari ketika bosan2 di tengah malam yang hening,

aku search google image nama kawanku, khairul nizam.

aku nak cari image muka hodoh2 nak kacau dia.

lepastu ada banyak image yang url dia justkhai.com.

aku pun test la bukak.

dengan kuasa tuhan, melekat lah aku jadi pembaca justkhai ni sampai sekarang muahaha. πŸ˜‰

..
 
Comment by Fadli
2010-01-10 13:33:12

blog just khai merupakan satu blog yang saya amat kagumi oleh kerana kepopulurannya

Pada mulanya saya tidak mengetahui tentang blog justkahi ini.Pada tahun 2008 saya menceburi dunia blogging.dan ula belajar dan menceburi bidang ini.Kemudian mahu mencari blog contoh dan mercu kejayaan saya akan datang>Kemudian member saya menyuruh saya mensearch di google tentang justkhai dan mula membaca isi kandungan cara penyampaian theme yang digunakan dan saya mula meminatinya dan saya berasa amat kagum dengan blog ini dan memang cerita didalamnya pun best-best jugak.huhuhu

sampai sekarang saya tidak leasp peluang mengunjungi setipa post di blog just khai.saya subcribed untuk tidak terlepas setiap artikel yang ditulis dalam blog ini.

Justkhai no 1 di hati saya dan move go no just khai!!..hhuhu.my inspiration blog.huhu..

..
 
Comment by menteil
2010-01-10 13:35:55

aku tau dari forum ko tu kot.. ntahla.. aku pon dah lupa sebenarnya..
pas tu baru aku follow ko senyap2…
then baru aku wat blog sendiri…
apa yang penting.. ko la yang membuatkan aku nak ada blog.. serius!

..
 
Comment by ayong_qiela
2010-01-10 13:37:36

tahu just khai, tak bape nak ingat, tapi untuk mengetahui tentang kewujudan khai, dah lame kot. since blog yang mule2 n awal2 dulu, time tu qila rasa qila form 3 or 4, and tak silap khai tua setahun. hehe. tahu blog khai, that gi kt scukz, and jadi la kesini. hehe. lame dak dah mengetahui akan kewujudan khai ni. cume not that active person to comment ur blog or gi scukz nowadays since banyak dah masa ke tempat lain. btw, still usya blog ni tiap kali ade update, and being the silent reader. yeay!

tu saje. πŸ™‚

..
 
Comment by aisyahkama
2010-01-10 13:40:01

i kenal justkhai ni masa google ‘cinta tiga segi’ ( comel tak i? ) then i start follow gitu-gitu je. sampai-lah suatu saat dan ketika, tengok argument khai dengan noktahhitam dalam blog noktahhitam. i pun begitu kapochi untuk mengenali khai ni. i mean, berani sungguh argue dengan noktahhitam. and i pun follow segala jenis blog oh. bukan sebab khai, sebab content dalam blog tu.

kini, telah setahun perkenalan kita. happy anniversary khai. hahaha. πŸ™‚

..
 
Comment by aizuddin
2010-01-10 13:44:50

aku kenal justkhai kemungkinan besar dari pak cik google..
pasal entri cinta 3 segi tu la kot..dah lame dah rasanya..cerita hot lah katakan..

time tu aku tak de lagi blog..bila baca entri-entri ko..ayat-ayat ko memang layan bila baca..terus aku dah tak layan sangat ujang, mastika dan sewaktu dengannya..haha

bila dah lama sikit..aku terus buat blog semata-mata nak listkan blog-blog yang best ni untuk aku lepak bila diorang update..[justkhai, ohtidak, dan ohartis dah mula jadi ketagih budak coursemate aku..siapa entah tu..haha]memula aku hanya buat blog di blogspot..sehingga lah aku berjaya buat wordpress atas saranan ko..hehe

blog wordpress aku lak..dah macam ko punya dah aku rasa..terlebih inspirasi kot..aku dah cuba google theme yang best..tapi theme macam ni jugak yang terlekat..aduyai..

keep it up..blog yang best datang dari orang yang best..aku percaya~ πŸ™‚

..
 
Comment by ariefjoe
2010-01-10 13:48:35

kali pertama surf intenet, bukak google, search nama khai coz name adik aku khai..tetiba keluar justkhai and aku pown klik..
hahaha

..
 
Comment by paiq
2010-01-10 13:52:28

aku kenal blog khai ni mase aku nga google sal amy af2 yang jadi pengkid tu. pastu tekan la link blog khai ni. bace punye bace terus jatuh cinta ngan khai. eh silap ngan blog justkhai. so sampai skng la aku dok follow blog ni. kalau rasa ada mood nak komen je aku komen. tapi selalunye xkomen pon. hehehe

..
 
Comment by fizie
2010-01-10 14:07:49

aku masih ingat bila kali pertama baca blog nie… (flashback).. mula2 kenal masa baca sebuah blog yg senarai 10 ayat blog paling menarik. salah satunya blog justkhai- cintaku tertinggal di cyberjaya. jadi lepas tu terus jadi pembaca setia. boleh dikatakan website wajib aku πŸ˜‰ buka setiap kali online… huhu..

..
 
Comment by nadrahfihil
2010-01-10 14:18:00

kenal justkhai ni dr kwn. time tu kwn nak show kat sy fear factor jepon yang bongek tuh yg mkn taik… haish… then dr situ.. kwn sy ni punyalah gigih cite… justkhai..ohartis.ohtidak sume.. so start dr situ r… sy mmg bc justkhai.. then ble dh ade blog. ltk r link justkhai kt blog. ok. harap maklum. πŸ™‚

..
 
Comment by hasbu
2010-01-10 14:20:46

first time aq kenal bila aku cari sal macbook pro then terus melekat ngan blogni :choler: :choler:

..
 
Comment by qismina
2010-01-10 14:27:46

jumpa ms cari software.. deskspace kot.. pastu mcm agi arr.. then terlekat as silent reader.. sbb ms tue aku tk aktif berblog… skrg baru nk stat balik.. huhu.. lgpon blog ko byk info2 yg menarik minat aku.. huhu. . lebih2 agi blog kakak ko.. huhu.. πŸ™‚

..
 
Comment by putcomey
2010-01-10 14:46:06

just simple komen,aku knl justkhai ni time kecoh sal citer Cinta 3 Segi tu…haha khai,aku la salah sorg yg ko ckp cute tu!! (tp xikhlas!)-terasa beb-!! tp aku xkesah pn…link ni byk best!! bermula ngn info2 yg aku sendiri xpnh tau, pastu ilmu2 IT yg khai share, sgala2 yg pelik dan mcm2 hal manusia yg aku sndiri xpnh sedar kewujudannya,membuatkn aku menghebohkn link ni kt rakan2 aku mlah pd saudara-mara ku…krna justkhai juga la,aku knl oh! artis, oh! tidak, dan yg mcm2 oh! lg la….

wlaupn khai ni sbya ngn aku,tp fkiran khai lebih meluas dan maju ke dpn!! bkn aku nk ckp aku xpndai…tp klebihan yg Allah bg kt khai tu,khai xpnh kedekut utk berkongsi ngn pembaca yg lain…

kpd khai,teruskn menulis entri2 yg dpt memberi info berguna utk org di luar sna tu….”kalo xknl khai, google la justkhai…kompem hati terpaut, menjadikn link ni sbgai link yg wjb dibace”

..
 
Comment by Omar
2010-01-10 14:48:10

Jumpe justkhai.com ni masa tengah buat folio Teknologi Maklumat untuk Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)..masa tu tengah carikan contoh-contoh aplikasi atau talian dan rangkaian (networking), dan terus amik blog ni jadikan contoh web-blog dan blogosphere

Petikan dalam folio kerja kursus :
“….antara contoh laman-laman blog peribadi ialah justkhai.com dan laman blog sosial dan hiburan seperti ohartis.com…”

Tertarik dengan blog ni dari segi grafik dan kekerapan kemaskini.

..
 
Comment by edaolala
2010-01-10 14:51:37

ahaha. i kenal JUSTKHAI start awal tahun 2009 πŸ™‚ i do love JUSTKHAI. haha. Before u make dis entry pun i dah buat awal2 entri tentang jawapan u ni n promote ur link to my readers. Tanks Khai for being my idol. N 1 more im a bit shock bile baca entri u pegi celebr8 kat bukit ampang tu. Sebab dat time i pun kat situ. N soo sad cant see u. Kan bagus if i can see u dat time n said ‘oh Khai ur blog was d best ever i seen ! Im ur big kipas susah mati ok ! :love: haha. Usha ni untuk link pasal JUSTKHAI dat day :

http://edaolala.blogspot.com/2009/12/justkhai.html

..
 
Comment by h3r0
2010-01-10 14:57:40

Untuk persoalan ko khai yang formal nie!!!
aku pun kadang pelik camna aku boleh terus follow blog ko nie khai!! Aku rasa kenal blog kau melalui salah satu blogger yang aku minat.. mohdismail.net (skrg sejak keje kat pantai timur mail jarang update dah)..

Aku suka ayat dalam blog ko yang bersahaja… Membuatkan justkhai.com nie, blog kedua yang menarik minat aku untuk terus ctrl+d (bookmark laa)… Aku tak ingat entry yang mana yang menarik minat aku. Tapi pas tue, terus aku tengok entry yang lain…

Dari zaman percintaan ngan niza hingga perceraian( sori kalau aku mention pasal nie). Sehingga dah matang sampai sekarang. Salute khai, walaupun muda dari aku, penulisan ko membawa seribu erti kepada pembaca kau tak kira umur.. 8)

p/s :- 1st time aku komen panjang kat blog nie.. kebanyakkan jadi silent reader je… :o:

..
 
Comment by sudu
2010-01-10 15:13:03

hah! betol la tu khai..mmg ak jumpe blog ko mase cari cinta tiga segi..haha

exited je nk taw cite cinta tiga segi uh,siap mengoogle lg..dan terjumpa la blog ko..al maklum la,ko sumbat apa jua tag kt article ko,mcm ko suh sumbat tomok sengau,haha.ak suke gile ayat neyh.

ak klaw on9 mesti bukak blog ko,xyah nk bookmark2,ak mmg da igt blog ko..
haha,dulu siap usha myspace ko nk tgk mcm mana tuan blog neyh..hehe
usha jeh..ak bukan gay πŸ˜›
hehe

xpayah la ak nk ckp panjang tentang blog ko,sapa yg bace kompom melekat…besarr punyye! hehe
terus potong blog lain.potong! hehe

dan pengakuan berani mati ak da jd silent reader blog ko da dekat 3 taun,dan ini 1st coment ak.hehe

..
 
Comment by Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin
2010-01-10 15:32:30

Google…

..
 
Comment by arnamee
2010-01-10 15:33:03

Salam khai.

Dulu anem tak kenal siapa justkhai ker, ohartis pun tak tahu. Serius kenal ohartis, ohtidak semua pun melalui justkhai juga.
Bila orang sana-sini sebut khai, khai, tiada apa pun yang menarik untuk terus menganali siapa itu khai, memandangkan anem sendiri jika google pun hanya google mp3 .

Namun memandangkan , ada yang cakap, jika nak menjadi pelukis berjaya, kena kenal pelukis2 era pra sejarah dlu. Jadi jika mahu jadi blogger yang berjaya perlu kenal blogger yang dah established, dalam pencarian, tu tiba-tiba jumpa seorang blogger Limkokwing. – ikhlasnya, waktu Anem belajar Anem merasakan Limkokwing adalah pencabar sengit course kami ( batch media baru (new media, USM) waktu tu baru masuk tahun kedua).

Dan blogger itu adalah khai, orang muda yang idea internetnya lebih berusia dari Anem .

p/s: Dulu Anem ingat kamu lagi tua dari Anem.Sampai kini menginspirasikan Khai, bagi menjana persaingan yang sengit. πŸ™‚ fullstop. :love:

..
 
Comment by muslimgirl
2010-01-10 15:34:55

assalamualaikum….. mr khai n friends.
saye terjumpe blog mr. khai kite ni mase saye tengah cari pasal toyol. hahaha!!!!! tapi memang betul ape…. ntah macam mane saye tengah cari pasal toyol n then tetibe ade justkhai. apelagi, saye pun try lah bukak. sottat daripade haritu… troz melekat kat juzkhai ni…. pagi petang siang n malam asyik bukak je juzkhai ni… dah jadi ketagih dah… tapi saye tak taulah kenape saye minat sangat ngan justkhai n mr. khai ni…. hmmm, ntahlah ade something special about him that buat saye tertarik sangat ngan die. special yg datangnye dari seorang hamba ALLAH yang bername LELAKI…. haha… ntalah sejak drpd aritu troz minat gile kat justkhai n mr. khai ni. sampaikan terbawak ke mimpi2. padahal die tak prnah tunjuk pun muke die… puas saye bayangkan macam mane mukenye… n paling penting skali teringin sangat nak cakap or berbual dengan mr khai ni…. tak kirelah kat mane2 pun… email ke tepon kerr….(lagi ok!!!) tapi tulah kan….. rase nak cakap ngan mr. khai ni membuak- buak sangat. memang die dah jadi orang yang saye minatlah…. dan saye berdoa sangat- sangat yang suatu hari nanti yang saye dapat jumpe or bercakap ngan mr. khai…. ni….. AMIN……………

..
 
Comment by Adney
2010-01-10 15:39:51

Ni kisah aku..
Pada suatu hari, aku login email.. Tengok ade mamat hensem sorang komen kat blog aku.. Die komen nak kan script yg aku gune tu (tiny***) tu..

Aku pun reply.. dan die pun reply.. 1st datang blog mamat ni dah jatuh hati sebab gaya penulisan sangat “user friendly”.. haha..

maknenye semua lapisan masyarakat akan rase aman senang hati bile membaca gaya penulisan mamat ni..

So kesimpulannye.. Aku datang sini pun sebab mamat tu yang datang.. klo x mmg aku x pernah kenal justkhai.com

Walaupun backgroundnye purple.. tapi aku tak kisah sebab setiap etri2 die mempunyai “Value” tersendiri.. dah.. cukup sampai sini sajer.. πŸ™‚

..
 
Comment by muslimgirl
2010-01-10 15:47:58

ha, mr.khai, kate dah nak kahwin tapi saper perempuan tu??? tak tunjuk pun????

..
 
Comment by megat
2010-01-10 16:06:30

aku pun dah lupa macam mana aku kenal kau, khai. yang aku ingat aku sudah terlalu lama mengenali kau dan menjadi pembaca senyap blog ini.

mungkin bermula dengan blog lelaki yang suka warna pink? ya aku ingat yang kau pernah menerima hadiah handphone dari seorang akak blogger (kalau tak silap).

aku jejak di dunia internet sejak tahun 2003 dan blog ini antara barisan blog terawal dan merupakan juga rujukan aku untuk turut berkecimpung dalam blog.

biarpun gaya penulisan yang berbeza (mungkin kerana perbezaan umur?), blog ini tetap menjadi pendorong untuk aku terus mencipta jenama juga (hu3).

insya allah blog ini dan khai tetap menjadi rujukan dan dorongan untuk aku terus menulis dan berkongsi ilmu.

..
 
Comment by ery
2010-01-10 16:19:57

Salam khai,
Aku ada cerita kisah pertemuan kita kat sini. Klo ko free baca la. Apa yang aku tulis tu ikhlas dari hati. :p :o:

..
 
Comment by miss lily
2010-01-10 16:24:30

salam..
mula2 tahu pasal khai dekat ohbulan! masa tu rajin baca komen2 orang.. kat ohbulan gak laa kenal obe (kenal blog dia laa) pastu terus follow justkhai…. ohbulan.. ohtidak.. ohartis.. blog serius.. obefiend and terbaru harianmetroll…

sekarang ni tgh dalam cubaan mengenal tuan punya justkhai pulak… tunggu reply sms dah seminggu dah.. huhu =(

..
 
Comment by dila
2010-01-10 16:34:53

mla knal JK thn lpas..
nmpk mmber s’keja sy slalu bkak..mla2 sy wat xtaw jer..
then ada 1 ary 2 time mmber sy ngah layan JK ada s0rng cstemer tmpt sy keja ternmpk mmber sy bkak bl0g nie..
dia tnya mmber sy knal ker khai 2..mmber sy ckp x..cstemer sy 2 ckp khai nie mmber dia…pas 2 sy try bkak..trus tertarik..byk blajar yg berkaitan ngn kmpter kat cni..n dr JK nie la sy knal ngan bl0g2 ln yg ada 0h! sume tue.. πŸ˜‰

..
 
Comment by ery
2010-01-10 16:42:03

salam khai,
aku komen ni nak bgtau yang soalan ko tu aku dah post kat sini. Kalau ko free singgah2 la. Tak singgah pun tak pe. Janji kasik aku duet tuh. heheh

Pengakuan ikhlas dari aku tentang justkhai.com~

..
 
Comment by aviationMY
2010-01-10 16:42:47

Assalamulaikum,

Saya kenal blog saudara melalui seorang kenalan di YM, masa tu hangat pasal kes xsilap AdibahAhmad penulis AdibahAhmad.blogspot.com-fasal isu menghina Nabi Muhd. S.A.W

Kenalan saya kata kesimpulan Adibah Ahmad tu siapa dan dier suruh pergi kat JustKhai.com

Saya terus pergi dan baca. Tapi sebelum tu tgk header dulu sbb header tu yang eye-catcy.

Btw, saudara terima aksih kerana tutorial mengenai uplaod WordPress via Cpanel. Kecil bagi saudara ttp bsr hasilnya bagi saya. Saya begitu mengahargainya.

Akan saya kabarkan jika website saya sudah siap kelak.

Salam,
aviationMY.

..
 
Comment by Amirez
2010-01-10 16:53:41

mana lagi kalau bukan kenal justkhai dari forum popular scukz. jadi ceritanya bermula macam mana aku kenal scukz.

masa tu still lagi belajar dalam Tahun 2. hobi masa tu mendownload lagu walaupun tak dengar sangat pun. puas cari 1 lagu tu tapi tak jumpa. tak lama lepas tu pakcik Google cakap cuba cari kat scukz lak. masuk scukz, jumpa pun lagu tu tapi tak ingat dah lagu apa eheh.

kiranya dah follow khai ni sejak awal kemunculan khai kat scukz la kot. cuma jarang mengomen je πŸ˜‰

..
 
Comment by che where
2010-01-10 16:59:23

aku kenal blog nie mase tu cari pasal kisah ‘Cinta Tiga Segi’ lebih kurang hujung tahun 2008,then lepas tu aku terus tertarik dengan blog nie dan jadi silent reader untuk jangka masa yang agak lame.. πŸ˜‰

..
 
Comment by Shadyz
2010-01-10 17:15:09

salam..aku baru jumpa blog nih 3 ari lps…mcm best jek…kbetulan aku tgh bosan…layan la 2 ari nk abiskan sume…hahaha…aku pn xtahu aku jmpa blog nih dari mane..mayb sbb aku suke mrayau kot…hahahhaaha…
papepun, aku rasa ni blog tbaik yg pnah aku bkk…x bosan…. πŸ™‚

ok la…sekian repekan ari nih…hahaha :p

..
 
Comment by miss rafz
2010-01-10 17:20:30

waaa…da byk da org komen…
da mcm artis la plak en khai ni ye…huhu
xp2..erm, mule2 sy x tau pon blog ni wujud…hehe
tyme tu tgh carik ape nth kat youtube…
pastu ad ternmpak vdeo ct mengaji..
alaa…yg ad siar kat rtm tyme bulan pose…
tyme tu mmg minat gilerr la kat ct..
so, nk dgr la ct ni mengaji…( w’pon da tgk kat tv1) hehe..
nk tau jgk spe yg upload vdeo ni..
user tu nme die scukz…
die siap promote lagi website scukz.com…
sy tgk die byk la upload vdeo artis kite ni mengaji…
ramai…
then, sy pon g la kat scukz.com tuh….
ad byk link kat homepage scukz tuh…
igt kan band mane nth….
hehehe..rpeny blogger…
sorry la ye…x tau sgt psl blogging neh…
bile da smpai scukz.com,
tertarik la plak nk bc profile pemilik website ni…
kat ctu la sy knl justkhai.com….
xcited la jgk tyme tuh….
lps da knl justkhai nih..
boleh dikatekan stiap ari g justkhai ni…
bc entry2..x boring pon…
klaka pon ad….haha
tp lom penah lg komen ap2…
sbb suke bc je…
da rmai sgt bg komen….
yg nk komen pon da ad org komen…
hehe…

so, cm tu cite ny sy mengenali justkhai….
newey, all the best keyh..
charyok!!! πŸ˜‰

..
 
Comment by mizzmira
2010-01-10 17:48:27

mengenali justkhai secara tak sengaja. terus tertarik bl dah bc entri yang ada dlm tu. lps tu sy slalu msk ke blog ni utk bc entri2 terbaru dan terdahulu yang terdapat dalam blog ni.
for khai: teruskan berblog, hasil karya anda sentiasa sy hargai.
salam

..
 
Comment by Jus Kurma
2010-01-10 17:51:50

Entah.. aku pun dah tak ingat mana aku jumpa blog kau yang jambu ni Khai :love: Tapi skrg yang aku tau blog jambu ni jugaklah yang aku selalu baca.

..
 
Comment by belalang
2010-01-10 17:57:01

whoaa….. berjutas2 komen ….

cmne bllg kenal ngan blog justkhai???
bllg isikan air dlm mangkuk then tnya
“air air… blog sapa yg plg femes skg ???”
then air tu berpusar2 tjukkan huruf jK…
puas jugaklah cri mkna Jk tu apa???
joe kilang ke… jojo kuskus ke.. then.. rupa2nya Justkhai..
haha.. tpu jek 8)

ok.. bllg kenal blog khai pun dr blog someone… x ingt ape die.. die dok cter pasal justkhai n every single en3 die mesti ada sbut pasal khai… whoa (nak saeeeennnnn)=P
then.. first entri bca pasal entri khai yg sepi2 tue… hehe
then trus follow.. coz ur penulisan sangat “cara” hehe…
keep it up bro ~ πŸ™‚

..
 
Comment by syin
2010-01-10 17:57:14

adess…kenapa plak ko terpikir nk buat mcm ni ” Bagaimana JustKhai dikenali? ” , haha..mungkin ianya tidak berpihak kat aku…sbb aku ni tak ingat mcm mana aku terjumpa blog ko ni…hahahaha.. xde sapae2 pun rekemen ke aku pun sal blog ko ni…lagi xde aku jumpa link blog ko dlm majalah/surat khabar…

hahaha…seingat aku (sorry, aku memang pelupa) akhir 2007 kot aku kenal blog ko ni…tapi waktu tu, aku baru dlm proses nk stabil berblog percuma…kira masih baru lagi la dlm berblog tahun april 2007 tu…haha..

aku sekadar buka blog ko dan baca je dulu2…kira silent reader la…

sebab aku terus masuk sini ?
antaranya, sbb aku ni memang jenis suka sesuatu entri ada tidak terlalu serius, kira ada lawak humor la…hahaha…jenis sempoi je..tak bosan sangat (ada gak yg bosan sekali sekala…) haaha..

rajin gak dulu2 baca entri pertama blog ni…dan baca entri blog ko yg dulu2 tu..guna blogdrive…hahaha..ala2 diari tu…

satu lagi, slps baca aboutme kat blog ko waktu ketika dahulu, kira sifat yg ada kat aku ada gak kat ko…hahaha…
kira ada persamaan la…haha..

dan respek sama ko ni..hehe…satu lagi, jgn ingat aku gay dan pompuan plak…hahaha..

sorry khai, komen aku dah mcm entri dah… πŸ™‚ πŸ™‚

“happy blogging 2010……..”

..
 
Comment by joegrimjow
2010-01-10 17:59:54

erkk, xpasti dari sapa ku start tengok justkhai ni, tapi yakin dari satu link yang ditinggalkan, dulukan slalu buat tutorial, so org kedit, ku baca je r, kebetulan nak blajar berblog lagi masa tu

pasal setia ni, xde la setia sangat. cuma best baca penulisan berilmiah ( ye ke? ) at least dapat la input kalau baca satu entry tu. banyak pon kadang2 ye jugak

dulu pernah xmo follow dah sebab ko mcm kerek macam cerek je, tanya soklan bukannya nak jawab, tapi sejak dah mahu jadi full time blogger ni, rasa bersemangat plak nak baca.

bagusla buat perkara tu dengan betol2 dan bangga ada org mlayu kita pk berblog ni boleh buat cari makan. mgkin sebab tu sekrg ni kalau ada entry baru dari ko, trus ku klik untuk baca (kadang2 xbaca abes)

pasal negatif plak, rasanya jarang skali ko update sini. website oh oh semua tu ku jarang pergi, cuma follow sini je. so untuk golongan macam ak ni, update la sentiasa dengan benda yang berilmu

pss : plan nak buat convention blogger uk (student malaysian je r) n hari tu dah bincang nak ajak org dari malaysia datang. ku cadang nama ko (sbb da full time kan) tp dieorng tak kenal pon ko. so, femes2kan diri di arena blog ni, nanti boleh datang uk free ajar kiteorg kat sini

..
Comment by Khairil
2010-01-11 02:46:57

mybe dekat UK justkhai or x kenal, tp kat Malaysia dia dah jadi top malaysia blogger πŸ˜‰

..
 
 
Comment by azreen
2010-01-10 18:17:13

i dapat tau pasal blog nih dr blog abg megat kita…
hehehhhe
first entri i baca pasal camana nak jadi blogger tuuu

..
 
Comment by arrizz
2010-01-10 18:56:23

aku kenal jk dari member yhun lepas..mse start blogging..dia syorkan tgk jk..mse 1st time dtg jk, trus ttarik n smpi skg fullo..

..
 
Comment by ANTI-ISRAEL..ISRAEL BODO
2010-01-10 19:09:34

aku dpt tau dpd abg aku yg mendownload lagu cinta 3 sgi tu.
msa aku form 1 kot.. msa nk play lagu tu ader url justkhai.aku tnye abg aku,kat mner dier tau psal justkhai nieh?? dio pon x tau jgak dier ckap .lol. aku pon tros bukak pastu baca2 kalau boring.. smpai skrang aku msih lgi lyn justkhai,ohtidak dgn oh islam. skrang form 3.

..
 
Comment by aieblawg
2010-01-10 19:22:03

dari mana kenal blog just khai ni?

aku rasa kenal blog khai dalam tahun 2008 cmtu,mungkin dari blog2 girl πŸ™‚ yg slalu aku lawati.x ingat plak blog mane.
lepas dh bace blog ni aku sangkut bab info2 pasal blogging dan graphic yang just khai tonjolkan.

aku akan lawat blog yang tulisannya x bosan dibaca dan banyak manfaat je.

thanks just khai kerana mewarnai dunia blogging malaysia.

..
 
Comment by eyra
2010-01-10 19:24:32

masa masuk twitter, sumpah i tatau sape khai. sape ohtweet yg mereka sebut2. sampai la tergerak hati mau follow. then, after few weeks, khai ada tweet pasal facebook khai. then i add u . pastu i tgk birthday u sama ngan i and that is the first time we tweet. masa tu br i kenal sapa khai, and apa itu justkhai.com. sebab u pegi upload moment indah di twitter tuh justkhai. *cis…pemes kejap aku masa tuh* and from that day, i dah jatuh centa sama khai. eh bukan. jatuh centa sama justkhai. hahahha. lagi i sayang justkhai bila u update plak few days lepas entry twitter tu, entry birthday and u wish my birthday in justkhai. terharu siottttt… and FYI, i dah bookmarked justkhai yg mana i tak pernah buat kat mana2 blog bfore dis. HAHAHA.

ucapan jujur dari datin neyra, kembar lain jam khai. hahaha

..
 
Comment by Hmmm...
2010-01-10 19:31:44

Dulu, link paling utama ialah Berita Harian..
Boring betul sbb kita perlukan sesuatu yg baru dan berkait ttg isu2 semasa yg diluar pengetahuan media.

Pastu, try masuk Isuhangat & fiq-online. Wlu web diorg kira ok jgk, tp bahasa diorg agak janggal skit wlupn entri sentiasa update. X mesra alam n biasa2 saja. Jd, just perlu baca mcm baca newspapers, x sehangat isu dia pun..

Pastu, waktu masuk tahun 2008, hangat ttg Lagu Cinta 3 Segi, jd google skit, jumpa blog justkhai. First time baca, fuhh!!..ayat giler power.. Sakit mata membaca terutama pasal pendapat khai ttg Perempuan.. Yalah, org tgh hangat break la waktu tu.. Apapun, khai guna pendekatan dgn pengisian yg x boring sgt bila membaca n bebas utk berkongsi pendapat. Tambahan lg, khai rapat dgn pembaca dgn membalas komen2 & berfikiran terbuka. Pendek kata, x skema sgt. Ayat slumber jer!!!

Dari blog ni jgk dpt tau ttg oh!Media yg lain. Paling lekat oh!Tidak dgn oh!Artis yg hmpr setiap hari djenguk klu2 ada article baru atau isu hangat yg ingin d kongsi bersama.. Smpikn roommate & boyfriend pun blh agak web apa yg saya masuk dulu awal2 pagi, lepas Subuh, sbb diorg pun joint sama jgk, siap promote dkt member lain lg..
Yg x tahan tu, adik2 saya pun mula gatal nak joint sekaki. Smpikn diorg yg terlebih dulu tahu ttg entri terbaru khai!! :aie:
Yg malas tu, bapak aku sekali yg conquer !!! :bloody:
Tu yg malas tu.. =(
Menyesal jgk kongsi tp xpa, disbbkn article khai ni, perbualan kami sekeluarga pun mmg sentiasa UPDATE la katakan..
Jd, setiap kali ada mesyuarat tingkap tu, kami just share ttg isu semasa, xla anyam ketupat jer kan.. πŸ™‚

Apapun, bapak saya ckp la, paling best ttg khai, tema dia mesti berlainan tp mgunakn gmbr yg sama..Kreatif!! Dr tema sblm Grade, Time Tanam anggur, smpikn Nak Kahwin nie, sesuatu yg menarik perhatian jg… Tp yg x bestnya, dia nak saya pun joint mcm khai nie, Be a blogger!! :oups:

..
 
Comment by wcl
2010-01-10 20:00:40

salam..
dari ohtidak dan ohartis…

..
 
Comment by allanLuct
2010-01-10 20:08:30

Aq jmper blog nieyh time aq ponteng kuliah! :love: hahaha.. Pas time ponteng tue plak, timbul niat nak buat blog! Googlenyer-google. jmper plak blog pink nieyh!! pelik nau! Jarang jmper bdk laki suke pink!! hehehee
Then aq tunjukkan blog nieyh kat kwn aq.. then die tunjukkan saper la geranganyer tuan tanah blog nieyh! Entry ko yg pasal jntn tegedik2 dlam bilik tuelah yg tunjukkan…..

So…Here i am…sampai skg dok ngadap blog Pink nieyh smpai lebam bijik mate aq. sume salah ko la nieyh! huh!! :o:

..
 
Comment by sheifa
2010-01-10 20:11:14

tak ingat.tapi i suke dpt tau ur blog. best!

..
 
Comment by hunny_qtn
2010-01-10 21:46:31

hee.. πŸ™‚
xnk pon dwet uh..
just nk komen je..

sy mule2 jmpe blog justkhai yg superb ni mse cri lgu ‘Cinta 3 Segi’ tu. Search at google. Kwn2 dok koya lgu tuh. sy pon try la cri story psl lgu tuh. tbe2 kua justkhai. terus je click.

Lps pd hritu, terus folo blog ni smpai hr ni.
sumpah x pnh miss ntri2 lps pd tuh.
suke bohh bce. sempoi je pe khai tulis tuh.
lwk, kdg2 bg pngjrn. nsihat. mcm2 la.

Yeahh. Iluv justkhai.. Muaxx :love:

Pssst: nti nk wt tshrt “sy syg justkhai.com” bole?
haha

..
 
Comment by diya hanna
2010-01-10 22:17:23

salam….
kalo bg diya, dela 1 aritu diya tertekan word khai then tetibe jew jumpe blog ni….nampak cam menarik….sbb tu la follow dis blog….nway, walaupon khai cume meluahkn isi hati khai, but bg diya….sgt bermakne kot pew yg khai ckp…ade isi tersirat…..open-minded n x kesa pew yg org kutuk…n….i like!! πŸ˜‰

..
 
Comment by syahiran
2010-01-10 22:34:42

kenal masa join laman web PHP-NUKE malaysia dulu. Tak silap masa tahun 2005. Khai ni jenis yang tak malu bertanya. Penah sekali masa awal-awal dia buat scukz, kena kutuk-kutuk dengan orang. Dari situ mula nak kenal dengan khai.
dari awal, main klik je blog wacky die tu…follow sampai blog tu jadi justkhai..dari situ la kenal khai..

pastu aktif gila forum scukz…post sampai beribu lebeyh…last2 web tu down abes data semua hilang..tak semangat dah nak forum, jd pembaca senyap je lah blog khai..haha..kantoi plak..

..
 
Comment by bloginformasi
2010-01-10 22:47:04

Tak ingat dah kenal kat mana. Kalau tak silap wife kenalkan blog JK pada saya. Sekali baca terus tersangkut walaupun entri JK ditulis dengan gaya poyo dan casual saja.

Kalau boleh satu hari nanti nak Khai publish gambar Khai. Malas nak google ke Lim Kok Wing dan cari sapa pemenang anugerah student dari Lim Kok Wing untuk melihat wajah sebenar JustKhai.

Kalau ada bloggers buat posting tajuk Personaliti di Sebalik Just Khai atau Siapa Just Khai atau Gambar Just Khai tentu dapat tarik ramai visitors. πŸ™‚

..
 
Comment by stonez145
2010-01-10 23:26:50

how i met justkhai?

i guess, it’s so simple…

1 pagi di hari cuti, ak terbangun dan terfikir untuk membaca blog yang lain dari yang dibaca saban hari…
tiba2 saja terfikir perkataan ‘justkhai’ dan terus google…
dan jumpa!
dri hari tu,i’m 1 of the JK readers..but only silent reader…
2,3 kali jek komen…segan…

btw,don’t ask me cuz ak sendiri pun tak tahu macam mana perkataan ‘justkhai’ tu bleh timbul di fikiran..
as a girl,maybe ak suka nama khairul?maybe..
that’s all khai…

..
 
Comment by miss kaka
2010-01-10 23:43:18

salam…

google dibuka maklumat dicari,
cinta tiga segi bahan kajian,
tup tup justkhai menjelma diri,
setiap hari menjadi pujaan

so, dari situla i know wat is justkhai.com n mula mengenali dan memahami serta mengaplikasi maklumat yg diperolehi dari justkhai
termasuk menyelusuri perjalanan kehidupan seorang yg menggelarkan dirinya KHAI

dats all..
thanks

..
 
Comment by animeow
2010-01-10 23:49:28

salam…lmbt nyer aku komen..nak last dah… =( …
hurm, camne aku jmp jk..kbtulan time nak cri pe yek..hahahaha…aku x ingt..tp start dr aritu aku dah cam wjb bkk jk dan swktu dgn nyer…aku mmg nak jdk die hard fan jk..hehehehe..kalo bleh r nak jmp owner jk…uih. mmg lucky r kalo jmp…tp msthl…pe2 pun aku ske blog jk…UNIQ!!!! πŸ™‚

..
 
Comment by kuyie
2010-01-11 00:30:15

adehhhhhh~
kalo nak cakap gua peminat lu dari zaman scukz tu…itu adalah pembohongan yang NYATA dari aku..haaaa…
gua pon heran cmne gua bleh TERPACAK kat blog justkhai nih….yang penting gua bkn cari porn…hahahaha~

haaaa! baru gua igt sket2..gua first bace biodata khai yang bentuk buku…pastu la terjebak kt sini….arghhhhh~ gua kipas susah mati sama lu khai….. :bloody:

..
 
Comment by shada (^,^)
2010-01-11 01:06:18

haii..Assalamualaikum khai..

sy mmg blum prnah lg bg ape2 coment lam blog ni…
tp bc entry ni trase nk cuba coment pla..

=)

sy pn xtau da brp lame sy slalu bkak blog khai ni..
tp yg sy igt..1st time sy search sal ade sorg girl nama sofea redza..dia ade msuk 1 talk show kt korea..da search tu, then kua la blog khai ni..

stat dr ctu..slalu bkak..tp xbrani nk coment pape..sbb sy bkn pndai comp sgt..segan..hehe

tp suka la..lg2 ms tu bc sal cinta khai dgn neza…but then, u all da ***** hmm…tp tu ketentuanNya kn..

then..sy suke bc psl isu semasa yg khai tulih, hot issue, Oh Artis, kerjaya khai, study…really adore..

papepun…all the best K..

semoga kejayaan slalu utk Khai..(^,*)

..
 
Comment by fifie ierina
2010-01-11 01:07:46

bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum Pakcik Khai.. weee~

baiklah, mungkin saya akan menulis dengan agak panjang kali nie.. pertamanya, maafkan saya dah agak lama x tinggalkan ape2 komen.. saya mengenali blog awak pada kali pertama rasanya sekitar pertengahan tahun 2007.. pada waktu tu, saya jumpe blog awak nie kerana keyword tertentu di enjin carian.. thanks to uncle Google! hikhik~

mula2 jumpe blog nie, saya berasa sgt seronok dengan kepelbagaian entry dalam blog nie.. kemudian, saya usha entry khas tentang diri awak.. saya rse sangat kagum, awak masih muda orangnye tapi kelihatan spt seorang yang dah banyak pengalaman.. cara awak kupas sesuatu isu itu sangat santai dan tersendiri, cth entry ttg isu gay, politik, entry hari ibu, Fear Factor Japan, sukan olimpik, kisah-kisah selebriti, entry berkenaan perbezaan gender dan tentunya kisah peribadi awak.. hakhak! cara awak kupas sesuatu isu mengikut gaya bahasa yang santai dan reader-friendly sbnya merupakan reason utama mengapa saya sangat suka blog awak..

sejujurnya, bukan mudah utk memberanikan diri dan muncul sebagai seorang yang selalu komen blog awak.. pada satu ketika, pada saat awak baru sahaja mengalami kegagalan dalam perhubungan, saya merasakan dengan memberi komen dalam blog merupakan antara cara terbaik utk membantu dan menaikkan semula semangat awak.. awak selalu meluahkan isi hati awak dalam blog, kerana blog sudah menjadi sebahagian daripada diri awak.. dan saya selalu merasakan luahan hati awak adalah lahir dari lubuk hati yang sangat ikhlas.. kejujuran semasa menulis adalah sesuatu yang tidak mudah saya jumpa pada blog orang lain…

kemudiannya, pada satu saat ketika awak selalu berasa sangat sedih kerana seseorang, saya juga sentiasa menyimpan duka yang amat berat dalam hati saya.. apabila saya membaca luahan hati seorang yang terluka kerana cinta, begitu ringan nampaknya air mata saya menitis.. pada saat itu, saya sudah merasakan awak adalah seorang kawan, dan bukan lagi hanya kawan di alam maya.. apabila saya sudah berasa begitu dekat dengan blog awak, saya dapat memahami ape yang awak rasai lalu terlahirlah komen2 yang sangat emosi dari hati kecil saya.. maafkan saya kerana berbuat demikian…

Khai, sejujurnya saya tidak mempunyai apa-apa perasaan bangga apabila melihat nama blog ini terpampang di dada akhbar.. tapi saya merasa sangat bangga dan bersyukur apabila satu hari, saya membaca salah satu entry awak yang menceritakan betapa awak telah dkurniakan hidayah daripada Allah SWT.. syukur alhamdulillah.. dan awak juga menceritakan bahawa awak sudi memaafkan sesiapa sahaja yang berdosa kepada awak sebelum ini walaupun kesalahan itu amat besar sekali pada diri awak.. saya berasa sangat bangga dan gembira sebagai seorang kawan…

Khai.. dengan memahami blog ini, saya telah mengenali beberapa kelemahan awak.. saya pernah berpesan kepada awak dahulu, tp mungkin harus saya ulangi lagi pada kali ini.. saya harap pada masa hadapan, janganlah sekali-kali awak merendahkan maruah seorang wanita dengan menggelarkan die dengan apa-apa panggilan yang tidak baik ataupun yang sama dengannya.. peliharalah maruahnya, simpanlah keburukannya dan maafkanlah dia dengan ikhlas.. maruah seorang wanita sangat penting dan walau macam mana buruk sekalipun dia pd mata awak, sekurang-kurangnya dia adalah seorang kakak, adik atau anak perempuan kepada seseorang.. saya benar-benar harap awak akan faham nie..

Semoga awak akan terus sukses dalam bidang yang awak ceburi dan djauhkan daripada segala keburukan, amin ya rabbal alamin..

Ikhlas, fifie ierina

..
 
Comment by sharifah
2010-01-11 01:20:21

“Bagaimana korang mengenali sebuah blog bernama Just Khai dan sejak bila serta apa yang buat korang setia jadi pembaca blog ni…”

meh nak jawab soklan nie yerrr… πŸ˜€
sebenarnya, hari tu (tak ingat bulan bape, tapi tahun lepas arrr) masa sy kat opis la … tringat nak cari access ‘wi-fi’ area kat area2 ngan rumah (time tu, alMaklum la … laptop jer ada, tak langgan mana2 brukban, takde wayar nak streamyx, takde benda nak ‘potong’) maka, mengharapkan belas ihsan kat wifi free/public wireless dari mana2 tempat yang ada… πŸ™‚ hihihi…

Kat google,, terus sy taip “desa pandan – wi-fi” terus kuar results sgala mak nenek yang ada …. bukan la senang nak pilih n click 1 persatu…. last2 ter’bekenan’ kat nurin restoran desa pandan, sebab restoran tu mmg dekat ngan rumah sy…so, apalagi terus klik, lagipun kedai mamak tu jer la yg dekat dan ada wi-fi free…

Bukak2 jer, rasa berada dalam suasana yg berbeza skali…gitar kat sebelah kiri tu terus buat sy hanyut bermain tetikus… rasa lama laks melepak kat situ … besttt giler blog nie… dan dengan info (wi-fi) yang mantap daripada khai, sejak tu, kalau sy balik kena drive, sy slalu order makanan kat situ, dalam kete pun nyempat lagih online… hihihi, kalau tak justkhai hebohkan, sampai ke tua la TAKTAU…

Pas insiden mencari keyword tuh, masa lunch sy rajin masuk ke blog justkhai… last2 takmo tertinggal, terus sy subcribe via email, sampai ler skarang nie, sampai dah ade accsess berbayar sendiri dan tak perlu lagi mengharapkan pc opis jer … dan tak perlu bersusah2 park kete kat kedai nurin (takut kena ngorat laks ngan mamak2 kat situ…hahahaha… hubby sampai naik risau, terus daftar ngan company “potong”… kasi adiah wat wife dia yg suka berblogging)

aT LAst, melayan jer lah blog justkhai kat mana2 pun tak kesah πŸ˜‰ apa2pun, blog ni memang dasatttt… rasa nyer tak mampu nak menandingi… sy budak baru blajar arrrr…. keep it up khai!!!

..
 
Comment by zamstylo
2010-01-11 02:12:35

ak ingat lagi masa tu aku ngah type mende tah.. laman web ohartis kowt 1st ak jumpa la kan.. then tetibe lak napak iklan laman web justkhai then ak klik la baca la entriΒ² yg ada lam justkhai ni.. lam pikiran ak amenda tah kalerΒ² full sgt laman web ko ni cam jambu batu pon ader mulaΒ² ak tengok.. (serious mulaΒ² ak ingat owner justkhai ni lembut) jgn pandang kulit dpd rupa n habitat khai..[haha sori kutok ko khai] belek punya belek sampai 1st older page justkhai ni ak baca temasukla sume benda lam web ko ni aku kaji satu persatu sampai layout dgn theme kt sini pown ak rasa cam nk rembhat je coz tgk view page source yg ader lam justkhai ni sume menarik watkan ak jelez kearah kebaikan menjadi blogger cam ko khai umo da sama da dgn ak tp pengamalan ko lagi byk dpd ak.. smpai ak rasa cam best je ble jd ko nih.. ak baca artikel ko start dpd ko blaja msok unibesity pastu becinta dgn nieza then clash, moto hilang, tutorial “apo yg ado lam blog ekau ni den suko la, cam masak lomak cili api den raso” hoho.. byk lg la yg ak follow smpai la skang ak letak link justkhai lam blog ak http://www.zamstylo.tk supaya memudahkan ak masuk lam blog ko ni tanpa bayaran n tanpa tol touch n go yg sentiasa tebukak n tekangkang luas tuk ak perabihkan masa nk baca artikel yg best ko ni khai.. apapon gua respect lu khai.. citer hang memang best? tabikk!!!

..
 
Comment by stonez145
2010-01-11 02:18:11

btw khai, mn ko dpt diari pink tu?…

..
 
Comment by frahynx
2010-01-11 02:36:01

haluu..

cmne knai ye?…
from my kakak yg tak sengaja terbukak justkhai neh lalu memperkenalkan. lalu, pada hari-hari lapang, aku akan menyebok singgah justkhai neh. aku penah pinjam info justkhai sket, tempek kat blog. nseb die tak marah sebab aku tak tanye. tapi pape pun, memang best la justkhai neh. macam2 ade! :love:

..
 
Comment by Khairil
2010-01-11 02:48:43

ntah dah lupa mcm mn boleh follow blog JK…tp blog JK da best πŸ˜‰

..
 
Comment by n3dmax
2010-01-11 03:04:10

sme2 berblogging dl…huhuhuhu πŸ™‚

..
 
Comment by bob
2010-01-11 09:10:41

tah aku pun tak tau mcm ne bleh tersangkut kat cni. tp mybe sebab kau yang ckap psal justkhai kot kat aku.

ps: jangan pelik la. aku nak duet tu je.

..
 
Comment by Wan Perlis
2010-01-11 09:33:12

kenal justkhai tahun lepas.
jalan2 makan angin kat internet terjumpa justkhai.
terus dapat detect ni tiptop blog kat Malaysia.
yela beribu orang follow.dah tahap pro blogger.
gaya bahasa dan penulisan yg relaks.
nasib baik xda hiperbola dan personafikasi (fresh balik masa spm)

lagi ak rasa dihargai dan senyum sampai telinga bila khai sebut nama aku dalam entrinya.
thanks khai.cayalah hang memg cun.
nice to meet justkhai.

surat khabar dah masuk.
jgn x caya justkhai masuk tv lak.
caya x khai?

..
 
Comment by duwey
2010-01-11 09:52:49

Last 3 weeks baru aku tau justkhai ni..setelah aku masuk satu kelas Asas Photoshop & Illustrator kat ofis aku… Trainer aka member aku sendiri aka team mate bola aku yang suh masuk blog ni..anyway, mmg nice blog, ada info2, pendapat peribadi yang boleh kita semua terima.. that’s how we emphasize our opinion… teruskan Khai!! πŸ™‚

..
 
Comment by me amor
2010-01-11 10:09:31

aku start msuk justkhai ni sbb ko…ko yang sruh msuk mse kat lmkkwng dlu…..adei….
* ble nak blanje chickn chop 2 tngkat????? :p

..
 
Comment by nazri
2010-01-11 10:11:33

haha, kenal justkhai ni masa nak beli Handphone, review for Nokia 5800XM, so dapat beli sebijik lepas baca review kat justkhai, lepas tu terus sangkut dengan PSP review.. beli gak PSP sebijik.. aduhai.. last skali review notebook HP ProBook 4411s.. aku sambar gak sebijik.. so bermakna dalam citer ni.. aku akan jadi boros bila baca review product kat just khai.. sakit hati+terus beli tak banyak cakap.. ngeh ngeh ngeh

..
 
Comment by nazri
2010-01-11 10:20:03

komen tu akan jadi positif, bila baca dengan intonasi yang betul.. ha hahahaaa

..
 
Comment by Botaq
2010-01-11 13:27:20

saya baru je follow just khai ni since entry pasal Memilih Blogging Sebagai Kerjaya. Time tu saya nak cari isu pasal Advertlets kat google. Sekali termasuk page anda ini.

..
 
Comment by azleah
2010-01-11 15:06:26

As for me…encik khai yang muka dia tak tahu nak malu ni la yang promotekan. hahaha. masa tu kat scukz kan khai? ewah cun gitu. tapi atas kesibukan diri melayan pakwe2, makwe2 di dunia kampus ni so dah tak layan scukz, blog or mana2 web sampai lebam. kang dilayan makin jatuh lak cgpa. hehehe.

But still, justkhai.com antara blog yg akan di taip kat bar mozila ni. meriah you zaman dulu2, masa tu khai dengan diri pengomen sendiri (sy la tu!) masih budak hingusan lagi, haha…otak ntah pepe ntah. as time goes by…hermmm…ada la juga 30 ke 40% peningkatan idea, cara penggunaan ayat dan sebagainya kat sini. serious justkhai memang best. tak sia2 baca justkhai. Boleh dikatakan semua entri justkhai dah sy baca termasuk yg agak private. Errrr need to say more ke? No need la eh? Hehehe.. Khai, jgn marah tau kalau teguran aku jahat selama ni even aku dan kau tak sefahaman kalau sebut jenama Acer. Hahaha. Siyes aku tak marah dah ;P Hamba ampunkan kejahatan tuan hamba. Hahaha.

Wlpn ada juga suara2 yg kata blog ni sekadar picisan dan buah pendapat si penulis semata-mata tanpa fakta yang benar but still boleh buatkan otak ni merempit laju untuk fikir sedalam-dalamnya satu2 topik yg kena publish. Iye la takkan la blogger nak jadi pak or mak formal aje 24 hours smpi kat rumah pun nak berpuan-puan, berencik-encik dengan mak ayah sendiri ye x? Haaaa mcm tu gak la jadi seorang blogger or freelancer. Apa2 pun thumb ups to justkhai!

..
 
Comment by syahputra
2010-01-11 15:10:28

whoa..bro sy knl blog ni dpd member yg bername khai jgk..Khai Rahman..hhe..start bln 8 aritu asenye dh start b cn lekat smpi skg..blog ni antara yg plg wajib sy msuk lau g cc..mmg best la bro..thnx sb jd blogger..lau x sy xbukak la blog2 bro nieh..hhhe// πŸ™‚

..
 
Comment by nikillas
2010-01-11 15:15:11

camne tau justkhai..? sebab kau promot r duluΒ².. haha..

dulu masa aktif berforum kat scukz.com.. kau ada promot gak r blog ko tu kat sana.. bagai nak rak ko pomot.. masa tu org tak tahu pun ape lagi blog.. ingat kayu blok ke hape.. time dulu takde lagi oh! oh! segala bagai tu.. hahaa..!!

setiap entry ko kat akan promot kat YM!.. hah..! setiap entry akan ko pomot melalui YM!.. Cinta 3 Segi lah.. Dapat motor baru lah.. Org hadiahkan Handphone baru lah.. Motor kena curik lah.. Jumpa pelakon Sinderella lah.. segala bagai lah.. hahaha..!!

skarang dah lain dah ko nye blog ni.. dah meriah dah..! dulu dari takde oh! oh! sekarang dah segala bagai oh! dah ko ada.. hahaha..!! aku plak jadik silent reader je kat sini.. haha..!

anyhow.. all the best untuk ko untuk hari2 yang mendatang.. πŸ™‚

..
 
Comment by Khairi
2010-01-11 15:16:31

aku kenal blog ini melalui blog kawan2. Aku lupa plak blog sapa jadi aku tak boleh nak bagi kredit kat kawan aku tuh. Dia ada link kat blog roll dia justkhai, tak menarik pun namanya, justkhai, tapi aku klik gak la kesian kan.

tengok2, eh best plak blog ni. femes plak tu. aku jadi gile sebentar sbb visitor blog ni melebihi had yang akal mantik aku boleh terima. trafik hiway kat depan umah aku pun tak sebanyak trafik blog ni okey. gila pasti kaya raya kau kan hehe, tak payah bukak tol, buat tol kat alam maya ni jek dah bleh jana riban2.

aku sebenarnya baru aje bosan2 baca blog. drp baca blog merepek, baik aku baca paper atau baca buku. ape kes aku nak baca blog pasal kau ngn girlfriend kau gaduh pasal kau bunuh kucing dia kan?

so, antara blog bermanfaat, blog ni kira ok lah. Boleh la nak letak sebelah buku ‘the 8th habit’ aku. Kalau rasa semakin riak takabbur, aku masuk blog sailfulislam aje.

so, aku dgr kau masih berumur 22 eh? well, good job then. All the best. Kalau kau nak hire full time blogger habaq la, aku kasi resume tgk.

..
 
Comment by hazwan
2010-01-11 15:35:06

dulu aku inagt khai ni penyanyi AF1 tu..
sbb tu aku bace blog ni..
rupe2nye silap orang..kwang3..
haha
Tp lame2 aku terus melekat..
hehe

..
 
Comment by izra
2010-01-11 15:36:28

hmmm,,,
semuanya bermula dengan oh tidak,,,
waktu ngah buat assingment,
ada la member buka oh tidak,
time tu oh tidak dikenali la juga kat uthm (tak semua la),,
cuma aku baru saja mengetahui kewujudan web tu..

then my group gurau2 la sal kerja assignment,,
“masalah yang dihadapi ketika melakukan kajian bla bla”,
ialah melayari oh tidak sewaktu menjalakan tugas,,
memang kelakar…

bila da abeh wat assingment,,
aku balik la dorm dan bukak balik oh tidak,,
memang syok nengok gmbar pelik2 tu,,
tapi yang aku pelik nape ade link ke just khai,,
so aku kelik la link just khai,,
mula2 sekali bukak takde la menarik sangat pon,,
then aku pangkah just khai tanpa ragu2…

lepas beberapa hari,,
aku bukak la balik oh tidak,,
ada lagi link just khai,,
then aku amek masa skit tengah malam,,
selami blog just khai,,,
baca punya baca,,
pukul 7 pagi baru abeh,,
baru ku sedar yang just khai tuan pade web oh tidak,,
dan blog just khai memang menarik jika dihayati dengan betul tanpa ragu2…

kini dan mungkin hari len,,
bila on internet jek,,
4 perkara akan ku bukak dulu,,
blog aku,,
oh tidak,,
oh artis,,
just khai….

tu je,,
sekian ….

..
 
Comment by lady sara
2010-01-11 15:39:45

Mula2 dpt tahu ni daripada adik…..itupun dia susurh jenguk oh artis……………nampak cam menarik mulanya tu…..pastu kat oh artis kan ada gak link,pi tak tahu lagi pasal Just khai ni…….sampai satu hari adik saya cakap yg khai ni hensem gak,putih orgnya( betul ni,saya tak tipu)…..so dia suruh masuk just khai…..masuklah jugak,sbb nak tgk betul ke kan…tp hampeh…..pi seronok pulak baca info-info dlm justkhai…..honestly,dulu saya mmg tak pernah ambil tahu pasal benda2 alah dlm internet ni….pi sejak jumpa justkhai ni,tahulah sikit2……sbb knpa saya suka jengok justkhai ni,info-info yg khai berikan adalah detail….senang difahami n importantly,yg terkini yet simple………..so harap usaha murni ni diteruskan……yg paling saya bangga sekali,anak Malaysia,yg baru berusia 20-an,tetapi dah menempa nama tanpa perlu membanggakan diri dan tidak pernah jemu untuk sentiasa memberikan info2 serta berblogging…………..keep it up…… :aie:

..
 
Comment by sahibul hikayat
2010-01-11 15:45:17

aku plak kenal blog enko khai masa tgh dok baca gosip kat cari. pastu daripada gmbr artis tu, ada di kreditkan justkhai.com…. masa tu mmg buta blog suma…. dok Kata dalam ati apa la jus epal jus khai nie…. dari pada situ la kenai….

..
 
Comment by hantu kentang
2010-01-11 16:51:21

ermm
ak tawu blog kwn yg tnjk kn kt ak..
kte dea bez..
jd ak pown try nla bca ..
pas2 tros sangkut

..
 
Comment by nur
2010-01-11 17:32:20

Assalammualaikum..

Hi Khai..first nur jumpe blog ni psl cinta 3 segi tu..tgk kt goggle ada kaitan justkhai dengan entry cinta 3 segi tu..so nur bukak utk tajuk yang cri tu je..last2..explorer sume yang ade dlm justkhai ni..part pling suke bce..hehe tentula about khai..haha..cuke cgt bce tntg dri khai wlau khai ade gak ego n poyo gler..hehe..

sekian..

..
 
Comment by samanosuke_04
2010-01-11 18:26:21

tatau bila kenal, tapi masa tue dah feymes.. tujuan aku stick ngan blog nie sebab nak guna sebagai stepping stone, nak jadik feymes gak! XD!

..
 
Comment by kina
2010-01-11 18:35:33

First time jumpa justkhai ni bila kina search pasal norman hakim ngan memey. tym tu ngah panas la diorang kena tgkp basah. Tahun bila ek tu? 2007 or 2008 la kan? time tu blogging xdela famous sangat kan?

then, dari satu entry tu, kina baca la previous2 entries. terus terhooked. sangat suka ngan cara khai tulis yang tak skema sangat tapi takdela kasar. and, bila baca, terasa khai tulis ngan sangat ikhlas. terasa cam khai bercerita to the readers.

then, tak pasal-pasal kina tak tido malam untuk habiskan baca previous entries yang time tu dah 20 lebih pages la kalau tak salah. ambil masa berbulan jugaklah sebab kina baca entry sekali ngan comments especially yang memerlukan perbincangan. contohnya cam isu yang pelajar vet usm pegang khinzir. kadang2 rasa cam rugi jek tak jumpa justkhai ni lagi awal sebab ada certain posts khai restrict kan. eg : yang pasal camne nak hacked frienster nye password πŸ˜€

dari justkhai, banyak sangat kina belajar. isu semasa, software yang cambest, website2 lain, etc,etc and justkhai jugaklah yang menjadikan kina buka baca blog hari2. kalau before kenal justkhai ni, internet just for youtube, assignment, social networks, after kenal justkhai baca blog became one of the main agenda. then, after setahun lebih baca blog jek, tergeraklah untuk ada blog sendiri hoping that orang lain pun boleh dapat apa yang kina dapat bila baca blog… πŸ™‚

i would say that justkhai actually change quite a lot in terms of my thinking, knowledge, skills as it opens up to the whole lots more and wider world. luv justkhai. hope you’ll keep it up. πŸ™‚

..
 
Comment by Mr Fathi
2010-01-11 18:44:24

Saya kenal Khai melalui pencarian maya di Google dgn menaip Cinta Tiga Segi.Saya google bendaalah tu time saya form 5.Alaa dah lama dah…mula2 bukak page tentang Cinta Tiga Segi itu,byk komen berjela2 kebawah…memang jenuh membacanya…tapi baca entri khai lebih penting…

Mula2 pandangan saya tentang Khai dlm blog khai sendiri…

1)Khai ni memang suka mencarut
2)Khai suka guna bahasa kasar…(saya berlaku kalcer shok!!! :beurk: tak biasa lagi saya….)
3)Khai suka sgt laptop Sony Vaio

Tu dulu,dah lama2 baca blog Khai ni,syok pulak!!!

Pandangan saya setelah baca lama2 blog HanyaKhai.com ini
1)Khai seorang pelajar LKW(masa itu) yg amik jurusan bla bla bla (mula2 skali baca blog khai,tak taupun khai seorang pelajar…hehe πŸ™‚ )
2.Khai suka wat tutorial….memang best….
3.Khai menyintai insan bernama…..(isi sendiri)hehe citer lama takleh dibangkitkan.Nanti dia bangun sendiri…
4.Khai hentam Stimixxxx Screamyx setelah memotong dan beralih ke P1…. :p

OK la.Panjang sgt la…malas nak ngomen…takut bandwith justkhai.com ni limit πŸ˜‰ ….tak dpt hadiah duit pun takpe la…yg penting,Khai mesti reply komen kat bawah ye!!!!

..
 
Comment by ilman
2010-01-11 18:54:34

kenal daripada sorang kawan…
die kate blog ni femes, top, n ade gaya tersendiri..
sejak tu sering jadi pembaca senyap setia..
ni post komen yg pertama sejak hpir stngh thn lepas.. πŸ™‚

..
 
Comment by Zana
2010-01-11 19:39:52

jmpe blog ni ms search psl cinta 3 segi.. baca n3 tu ngn komen2 sekali.. x ingt bile… rsny end of 2008
tp x pnh pn komen kt sini… btw, nice blog
suke blog ni n rangkaian oh!media yg lain… πŸ™‚

..
 
Comment by anis
2010-01-11 19:49:39

kenal ms tgh boring2.google top blog d malaysia.rasanya juskhai no 1o ke ms tu.skrg da masuk top 5.tahniah.mlm tu trus khatam blog juskhai dr awal smpai akhir.(woho!!1 mlm je).cite yg sy plg suke adalah cinta 3 segi dan nieza(sy suka cerita cinta,gosip, skandal dan tragedi).obe,mcm tu gak sy jumpa blog awak.skrg jd pminat setia blog juskhai dan obefiend(suke cerita cinta awak dan cleo).truskan berblogging.sy sokong kamu.

..
 
Comment by Lady Nass
2010-01-11 21:22:52

aku kenal khai melalui kill vearn. hoho. pastu baru aku kenal ko dgn oh artis. oh tidak. dan oh Islam. πŸ˜€ selamat pengantin baru. ^___^ weeee… πŸ˜€

..
 
Comment by nana ker!!
2010-01-11 22:58:06

knl blog ni…
besa je..
xgempak p0n..
tp nk cri software pny psl tu yg menyelak bl0g ni..
agk lme gk la nk m’habiskn blog ni..mcm2 cite ade..2 yg sngkut..
tp skrng just khai kurang cite menarik..

tp still lyn gk,smentara tggu πŸ™‚ cafe world n farmville ak..he2 πŸ™‚ πŸ™‚ ~~

..
 
Comment by Faiz
2010-01-11 23:25:29

bnyaknya komen.knal ko? ak knal dari blog ko blogdrive tuh..http://wackynetworks.blogdrive.com/ .ada gmbr tatoo malique.. pastu ko tuka scukz hosting free kan? lelame sket tubuh scukz.com..ak x suka sne sbb ak lepak blog ko je.scukz.com/khai (kalo x silap)

last2 justkhai…ak suka ko pnya usaha…gigih je wat blog…wlupon pnah bergaduh dgn team hacker malaysia pasal scukz kena ceroboh tuh dgn cik alien~hahak…

skrng ko da popular..income msuk..dlu ko rjin je bls..skrng bz kan ,popular la ktakan.haha

ok bro,chill~

..
 
Comment by x-po
2010-01-12 01:04:43

aku knl blog ko ni sbb ada member aku yg ckp..dia ckp owner blog ni poyo skit…hoho seyes aku ckp k. ikhlas dari hati. dia ckp ko ni suka mencapab bila menulis entry, suka sgt sound2 org cmtu je, main lepas je cakap. sejak dari tu smpai skrg, aku trus melekat kat blog ko..hoho

..
 
Comment by IntanNurArissaRashid
2010-01-12 02:01:48

Akak tahu dr Khai sendiri… selebihnya, akak memang nak tahu tentang khai sejak Khai mula pegang komputer naRutO Khai tu,bukan akak j yg nak tahu tentang Khai.. malah seluruh kuage akak…. kami tahu Khainye hidup mmg akan trs dengan keyboard(smp tidur pun leh menaip)….harap Khai akan terus maju… Kami mmg teruja ngan Khai….

..
 
Comment by yoyok
2010-01-12 02:45:37

blog ni aku kenal sbb blog ni mase ari tu jumpe aku kt kedai mamak,,die nak kenal2 gn aku,, so,,aku layankan jek..
hhahhahaa.. (adakah blog itu seorang insan?)

khai,,ko punye blog mmg best.. aku nak blajo jadi cm ko.. tapi aku tak tau cm ne.. ko punye post2 pon yg ade aku tak paham.. Lol.. diharap selepas ini ko lebih menekankan utk memberi penerangan yg lebih mudah utk memahamkan budak baru blajar seperti aku ni.. uhuks3..

ko mmg best khai.. blog ko mmg best!! tapi pasni kalu ko selit2kan pasal agama bagus gak.. ade jugak point2 baru tok ko post kan??

ehekss.. kalau ade mase,,lawatlah blog ku yg membosankan tu.. dan ajarlah aku bagaimana nak jadi seperti ko…

http://rxzlaju.blogspot.com/ πŸ™‚

..
 
Comment by nai
2010-01-12 04:44:26

sye tahu dri oh bulan..ngan oh artis kot..
sume pasal blog ni sy ske… πŸ™‚

..
 
Comment by odyn
2010-01-12 08:32:50

akhirnye aku meninggalkan gak komen kat blog ko…adoi aku tertewas :bloody:

aku kenal blog ko ni time ko wat entry pasal 21 sebab kite ketingalan
(ye ke tu tajuk entry ko) tah aku pon dah x ingat :p

siap bace sume coment yang ade dalam entry tu..
pas tu tersangkut…aku bace sume entry dalam blog ko sampai la dari entry yang pertame…

bapak gile mcm ketagih dadah :o:

sampai la skang aku melekat kat blog ko setiap kali bukak laptop mesti tempat petame aku singah ialah
“mamak justkhai”

pas tu aku pekenalkan kat kawan2 & sanak saudare..
sume yang aku kenalkan ngn blog ni sume sangkut
x de yang x sangkut..SUMPAH!!! (tp mak aku je la yang x sangkut)

peh dah la tu ni komen yang petame aku sebagai sailent reder ko ni agak melampau panjangnye..

aku komen ni bukan sebab nak duit tp sebab aku jujur nak bg tau ko akulah peminat no1 ko…hahahaha πŸ™‚

..
 
Comment by Ina
2010-01-12 09:33:58

urm.. da lama da xkomen.. tetiba ari ni jari2 ni terasa gatal je nak taip kat cni.

Pertemuan pertama? tengah boring tanya mber blog ape yg leh layan.. dia ckp masuk ohartis.. so .. godek2 ohartis terjumpa lak nama blog justkhai.. belek2 justkhai… terus melekat dan dlam x sedar da abis baca sume entry dari 1st page ++ comment sekali…

begitu hebat sekali pertemuan pertama tu.. he he..
Papepun blog ni best sbb…. entah la…. xblh nak ckp nape..

teruskan usaha.. love justkhai… :bloody:

..
 
Comment by ohmalaysia.com
2010-01-12 10:31:28

Dulu sbelum bkecimpung dgn dunia blog ni, aku xtau sgt psl blogger2 dsb. Pernah jugak tersesat kt sini search kt Google dsb. Dulu Justkhai.com kan byk psl artis kn sblm wujud Oh! Artis. So search2 artis kt Google, masukla ke blog ni.

Bila search2 gambar pun byk dtg dari blog ni. Ada tulis justkhai.com. Sblm ni aku slalu bukak oh artis n oh tidak je. jarang sekali la bukak justkhai. hehe. tp aku mula ttarik dgn justkhai.com bila ada entri psl tutorial2 yg sgt bmanfaat. step by step lg tu. rajin btol. hehe.

itulah serba sdikit yg aku nk cite. hehe..

..
 
Comment by broe & suhaila
2010-01-12 11:40:54

ese kona ekau sobab owang kampung ese, sobab kona ayah ekau, sobab sebayo ngan kakak ekau,sobab umah ekau kek jalan mati, sobab ponah wiring umah ekau ngan abah ese cik mat 20,maso tu ekau kocik laie leko main game laie…

tapi pasal blog ekau ni den xdo search mano2 pun..adik ese yang kona kan ‘niza’ blog akuinbosan.blogspot.com, sobab adik ese tau den ni pun gilo intenet tapi peluang tu jo lum ado laie nak dapek seponoh er…x mampu…

dalam pado tu nak amik kesempatan ni sobab blog ekau da top ni ese nak bgtau yang 7hb 12 taun lopeh den baru jadi sorang papa kepado muhammad danish danial..blog er pun da ado da pown…tgu dio bosa t ese nak bg blog ni kek dio.. doubledani.com

..
 
Comment by miyuqiu
2010-01-12 11:44:56

tak igt da la dari mane kenal (short term memory)
tapi bkn dari kawan or paper
rasenye time usha2 software kat google kot
pastu terjumpe la blog ni (time tu tak feymes lagi cam sekarang, huhu πŸ˜€ )
sekali bace entri dalam blog ni terus usha sape owner dia
cam tertarik lak ngan kesah hidup beliau terus subscribe time tu gak 8)
sejak kenal just khai la baru ade feel nak tau pasal blog, rajin baca blog org..
tu saja kisah aku dan just khai

..
 
Comment by Fatehah A.
2010-01-12 11:56:49

aku kenal nama khai masa kat shoutbox sape ntah yg tgh fight psl adverlets x bayar.

A:adverlets x byar dowh
B:tp budak khai tu die byr tau.adeverlets mane berani nak main2 kan budak khai tu

sejak tu ku cari gak apa la blog budak khai ni ek. aku rasa aku mula kenal justkhai.com bila baca komen ko kat entri sape ntah x igt.

bile baca baru aku tau, oo ni rupanya budak khai tu

..
 
Comment by azhelmy
2010-01-12 12:07:11

lupa plak camner…tapi rasanyer tersesat semasa mencari satu lagi blog yang bernama Khairuddin….anyway keep up the posting…chaiyok…

..
 
Comment by akiratoriza
2010-01-12 12:28:15

aku dah dapat pemenang tok ko bagi RM50 tu… mesti la aku.. ko nak tau naper? coz aku xsuke ko tulis panjang2 pas tu tulisan ko dah la kecik, susah aku nak baca tau.. ko wat la ckit perubahan tang kebesaran tulisan ko tu.. harap dapt amik perhatian… tq khai…

anyway back to the topic… aku kenal ko dari member aku. 😎

..
 
Comment by World Of Warcraft Leveling Guide
2010-01-12 12:39:30

Saya knal blog just khai ni melalui blog lain…byk blog2 yang menceritakan psl blog just khai ni..pastu try masuk n mulala knal2 sket pasal blog just khai ni n sampai skrg pun masih masuk blog ni tp xbyk komen..huhu

..
 
Comment by que
2010-01-12 12:54:38

salam… πŸ˜€
sy knl blog nietym nga men g0ogle2 psl cnta 3 segi 2la.kn bnde 2 nga f0fuler tym 2.ntah cane,kinda love 2 read n3 on diz bl0g.skali rumate mtrx p0n lyn blog nie.s0,kami p0n f0l0 blog nie.kinda attractive.nak2,id0p kt matrix en agak ‘menarik’.s0,kami p0n plus hobby bru which is reading ur blog.nGeE~s0,keep it up br0 πŸ™‚

..
 
Comment by musezafar
2010-01-12 13:02:20

aku kenal blog ni pasal ada sekali tu member aku tunjuk gambar payudara perempuan ada ulat dgn fear factor japan orang makan tahi.. masa tu aku nak tengokla mana dia dapat gambar tu, klik punya klik termasukla kat dalam blog ko ni..

..
 
Comment by Lizawati
2010-01-12 13:26:04

satu aritu aku nk cari photo rozita che wan sbb kwn aku dok citer baju dier cantik masa anugerah skrin..nak dipendekkan cite..tersesat plak dlam blog justkhai..pastu aku nengok headline justkhai ni mcm best jer..terus aku baca stiap blog just khai..aku rs ko punye writing style kena dgn org cam aku yg cpt boring n x suka mbaca nie..starting dpd aritu..wkt lunch hour aku mmg confirm bukak blog kau utk gelak2 n hiburkan hati aku yg tensen kat opisni

..
 
Comment by djscukz/dmch
2010-01-12 14:18:35

1st aku kenal jk sejak aku fom 3 taon 2006.. sejak zaman kegemilangan http://www.scukz.com uh..

ape yang menariknye kat jk nie, setiap kali new post, adew je signature(pic) yg tersendri… πŸ˜€

penggunaan bahasa pengantaraan begitu jelas dan berwibawa..

terdapat info2 yang perlu diketahui n wajib dketahui…

kalu ak on9 je, perkara pertama yg aku lakukan adalah, bukak http://www.scukz.com

sebab kat scukz nie , die ada rngkaian dia, scukz forum n other OH! site la….

aku follow sume perkembangan jk n de rest la… best n gempak gile…. :8

FYI, sepanjang aku follow jk, scukz, n oh! site, aku telah menyebarkan site2 tuh kpda lebey kuang 50 owg…. 8)

bayangkan la. lebey 50 owg… x ke bynk?? kalu MLM tuh boley kayo eden ni ha… πŸ™‚

~~p/s~~ khai, update le scukz tuh.. kami sayang scukz :love: .. ramai g yg dok sapot scukz uh… bg siza scukz mesra alam ckit yerk… tee ak bayo da yerk…. hek2…

..
 
Comment by hytiq
2010-01-12 14:36:27

1st skali nak ucap tahniah bt Khai..
n thank’s coz bnyak buat sye tbka mnda tntang sesuatu yg sye xbrape nk tau..hee(b’hlus sket ayt,sdgkan mmg xtau.huhuh). πŸ™‚
k,btol la ape yg Khai sgkekan..ramai yg mngenali blog ni dri kisah cinta 3segi 2..t’msoklah sye.waktu bt research tntang ape cerita sbnar diseblik percintaan 3segi 2,tpi sye t’jumpe cnta lain,dialah justkhai..justkhai je tau,tuan die x..hee.. 8) .

act,sye jumpa wk2 cri video cnta 3sgi 2 kt youtube..pas abes ,die tlis 4 more visit justkhai..so,da try..t’sgkot r plak..!
sjak dari c2 r pngnalan bmule..abeh sumer entri dlam ni dselongkar,1per1 dibelek,ditatap xkre wk2 ape.abes t’korban semue wk2.wk2 mkan,wk2 tdo,wk2 tngok cter jpon..tpi wk2 smyang x r kot..nseb!hee..mcam org bcite btol..!ggah mrgang mte utk hbeskan kesemua entri dlam wk2 yg plg sngkat.
thank’s alot khai n just khai n sume. πŸ™‚

..
 
Comment by katak
2010-01-12 16:16:41

sumpah, aku tak tau. :aie:

..
 
Comment by lolo
2010-01-12 18:47:53

mak aihh! to this moment 167 comments? wallaweh! haha.. cemane knal just khai? ntah.. haha xigt!
knape xigt? sbb sejak knal ngan anarm lagi, dier slalu bising psl justkhai.. (bising yg +ve la)

jgn mare yek anarm.. :8

..
 
Comment by mya myza
2010-01-12 20:21:29

nak mengomen gak r…aku ni lau bukak tenet je suka search cite tntg artis..selalu bukak oh bulan..pastu baca nyer bc ada dalam oh bullan tu justkhai ni…try r msk…eh best pulak…smpi skank ctay kat blog ni tp besenye sbgi silent reader jer la…pastu 1 1 blog khai ni aku usha..oh ttdak la oh artis la oh jika la n khai live blogging….melalui khai gak aku jumpa lg 1 blog feberet aku….ecik kereta mayat….to khai congrate!!!u memang besh blogger in da world…hua hua hua muuuuuuuuuuuuuuaaaaaahhhhhhh!

..
 
Comment by Kill-Vearn
2010-01-12 22:14:55

salam khai.. rasanya lama aku tak masuk blog ko dan seumpama dengannya.. lama tak berchat ngan kawan2 siber.. bz la katakan.. ni aku nak gtaw mcm ne aku kenal blog ko ni.. semuanya disebabkan cinta 3 segi tu la aku dapat taw blog ko dan aku taw pos tu mmg top kat blog ni.. hohoho.. ko memang rasuah google eh.. hahaha.. datang2 la review blog aku yg dah jarang update tuh, leh org lain kenal2 lak nanti.. hehehe.. πŸ™‚

..
 
Comment by Ahmad Fadli (KC)
2010-01-12 22:31:01

Saya jumpa justkhai masa tengah cari tips untuk hosting kat Malaysia.

Sekarang saya memang sign up dengan ServerFreak yang khai endorse dan memang servis diorang bagus walaupun saya bayor RM80 je setahun untuk hosting diorang.

Sapa yang takde blog sendiri pergilah ServerFreak tuh cepat-cepat. Rugi kalau korang tunggu lama-lama.

Amacam Khai, bulih dapat RM50 tak nih ?

Bulih makan Nasi Kandar 5 hari kalau dapat πŸ˜€ πŸ™‚

..
 
Comment by fieza
2010-01-12 23:32:28

kenal khai melalui encik suami.. die kenal cmne, xtau..
suke bace blog khai sebab cara cerita tu bersahaja kot.. tah la.. susah nak citer.hahaa..
nyway, moga terus berblog..
(teringin jugak nak calendar nama sndiri).. 😎

..
 
Comment by nonie
2010-01-12 23:45:48

drpd salah seorg rakan yg bgtaw blog ini sgt menarik dan harus dilayari….tapi dh bnyk kali member gtaw, smpai la november thun lepas sy start visit blog ni n ia memg gempak….tahniah kerana mmpunyai blog yg sgt menarik dan idea2 yg bernas….tahniah kerana berjaya di usia yg muda πŸ˜‰

..
 
Comment by wan
2010-01-13 01:48:18

salam khai..
sy dapat thu blog ni dari kawan kepada kawan kwan sy…iaitu cik google….tgh cari sal WGA window xp…

..
 
Comment by XaserzX
2010-01-13 06:18:16

aku kenal justkhai nie dh lama sebenarnya dari mula2 lagi…
mcm mana aku taw?? msti le melalui scukz…
aku nie ske sngt baca justkhai… siap subscribe lg….
klau ade masa lapang tu msti aku buka blog nie…

yang bestnye dlm justkhai nie tentang dunia teknologi, bab tu yang aku paling minat… sampai member aku yang spm tahun nie pon klau dtng umah aku msti dieowg bke justkhai dlu sblom main game… suma tu sbb pengaruh aku… hheheheh… aku msuk justkhai nie bkn komen ke ape ke tp aku ske cara khai berblog….

..
 
Comment by Zizie
2010-01-13 08:21:54

justkhai..haha.nama yang cukup buatkan aku hidup bosan bile tak berupdate.*yg lain pn camtu gak kn*

ak kenal justkhai ni time kes lina joy.ada pasal blog dia apa tah kt justkhai ni.(tak dpt cari enrty pulak).
since that time ak duk keep on tracking nk following justkhai.haha.
ap2 pun..ni mmg terbaeekk.

justkhai pencetus gerak minda belia negara πŸ™‚

..
 
Comment by zool
2010-01-13 08:54:58

Aku pun tak berapa nak ingat tapi rasanya sebab lagu cinta tiga segi yang meletup sikit masa dulu tu..
aku rasa ramai gak pembaca sesat yang jadi pembaca setia sebab entri tu..

..
 
Comment by Pisyek
2010-01-13 10:34:40

hohoho…

aku seperti kebanyakkan org kat sini la…

kenal justkhai melalui scukz… 8)

..
 
Comment by putri_xue
2010-01-13 11:30:32

kenal khai melalui scukz.com, tahun 2006 kalau tak silap..
tapi tak ingat lak macam mana terjumpa scukz.

jadi dah start follow blog khai ever since.

..
 
Comment by Shaeyna Shah
2010-01-13 12:30:49

Akak aku suka membebel pasal link ne… dia kata banyak info yang dia dapat. n then aku ngan rase ingin tau yang teramat sangat, meng’surf’ le… betul gak ler kate dia… so kalo rase nak membuang mase kat opis atau dah takde keja selain tido, eloklah surf web justkhai ne… aku suka ngn penggunaan ayat2x dlm site ne, sebab sesuka ati nak letak ape…hehehehe… lagi2x oh!artis…I like Oh!Artis… πŸ™‚

..
 
Comment by Peninju Halus
2010-01-13 12:52:33

meh den jawab dongan sonangnyo..

bila di’pikir2 balik..mmg susah ah nk cr sumber asl yg men’connect’kn kita..
rasa-rasanya…dr blog member sye a.k.a junior kamu kot.
[ada unsur ke-tidak-pasti-an di situ]

owh..bila baca entri2 kt sini. fuhh..bley tahan.
first impression..oit, cam ‘haram’ + sarcastic btol ayt2 kmu.
so, slalu ah sye melawat blog ni..
lg2 lepas kmu ajar cara mudah nak enter site .com..
alaa…yg tekan ctrl+ENTER tu..
hahaha. πŸ™‚

..
 
Comment by Jaws
2010-01-13 14:17:49

aku kenal blog ini masa aku mula2 nak buat blog setahun yang lepas..
aku dok cari-cari laa blog untuk di jadikan bahan rujukan..
buka blog orang ini, ada link JustKhai, buka blog orang tu, ada link JustKhai..
bila aku nak try google, aku jumpe lagi blog yang sama..
mula-mula aku tanak ambil blog ni sebagai rujukan,
sebab aku rasa blog ni macam dah power sangat..
tapi bila asyik klik link kuar blog ini, akhirnya terpaksa laa jadikan rujukan juga..
nak di jadikan kisah, sebb dah selalu masuk tanpa sengaja, aku pun baca laa about JustKhai ni.. paling aku tak boleh lupa kisah dia clash dengan seorang gadis ni..
so, dari situ aku tertarik nak baca JustKhai…
sebab aku rasa aku mengalami keadaan yang sama..
aku suka baca masalah orang lain macam mana pulak..
aku belek2 n riki2 blog ni..
utk tahu lebih lanjut..
so, camtu laa aku kenal blog ni..

..
 
Comment by syi_aziera
2010-01-13 18:58:42

mula2 blh terbaca justkhai ni apabila aku teringin sangat nak cari pasal lagu cinta tiga segi 2. time 2 kan popular la ngan lagu ni. then klik pny klik termasuk la website nih. mula2 aku x taw pa 2 blog.
pas bc bru la phm almaklumla time 2 bru nk mla nk terer seket gna tnet ni kan hehe πŸ™‚ . Then terus drpd 2 terus mlekat bc blog nih smpi ke arini. yg plg aku ska bc msti la oh tidak, oh artis & dan semestinya justkhai la kan. then aku suggest kat kwn2 suh bc blog nih. honestly ni la blog pertama yg aku pnh bc n terus tertarik critanya shgga x dpt dtndingi blog yg len πŸ™‚
i like justkhai! πŸ™‚

..
 
Comment by amal
2010-01-13 21:37:42

wow…x sangke rmai yg komen…ni psl nk dpt RM50 ke??
hahaha…
ape2 pon…aku knl blog ni dr oh tidak!….
psl de pic dia tulis justkhai.com….so sje ar bukak…then…bile pas bace byk nukilan kat sini…sonok gak…especially, nukilan tentang pandangan justkhai tentang ape2 bende yg jd kat dunia mesia ni….aku xske menulis…ak ske bce blog2 psl yg leh kasi ak ilmu….yg leh kasi ak berfikir tentang pe yg jd kat dunia ni…
mekaseh JUSTKHAI.COM…teruskn usaha anda….

..
 
Comment by mr.eims @ perfume
2010-01-13 22:29:58

entahler dari mana khai. aku pun tak tau. dari blog ke blog kot..
nway. mmg dah lama kenal. time aku rajin berblog dulu kot. huhu.. sekarang nie slo2 :oups:

..
 
Comment by ishak
2010-01-13 23:07:26

aku mengenali just khai bila,aku mencari beberapa info tentang kawan aku khairudin yang dah lama tak jumpa,mana tahu kalau jumpa dia punya friendster ke,my space ke,dan masa tu juga aku minat lagu nyanyian khai af just aku mula mencari info tentang mereka, pertama sekali aku mula mencari dengan menaip just for khai,aku masa tu main hentam aje menaip keyword,tapi secara automatik google paparkan justkhai pada first ranking, aku mula fikir adakah ini laman web khai af tu ? aku mula hairan pelik,dan naik seram sejuk…tapi aku gagahi juga membuka justkhai.setelah aku membaca entri pada just khai,aku mula rasa minat..,baca sekali rasa best,baca kali kedua lagi best,apahal nie ? macam tengok cerita p ramlee pulak baca 2-3 kali tak bosan..dan setelah tiap 2 hari bukak just khai huhu,kalau tak bukak sehari badan rasa gatal-gatal hahaha

..
 
Comment by djscukz/dmch
2010-01-14 01:41:17

this how JK popular.. by engine search mr. google

#
Just Khai (dot) Com
– [ Translate this page ]
Nak buat live blogging pun malas so update kat Justkhai je lah. … Nanti bosan pulak pembaca Justkhai yang tak heran langsung pasal blog. …
http://www.justkhai.com/ – Cached
Gambar Bogel Elizabeth Wong …
Video Tragedi Payung Terjun LIMA
Benarkah itu Video Seks Ida Nerina
Fear Factor Jepun

Anak Pontianak Mengamuk Lagi
Cinta Tiga Segi a.k.a Perangkap …
Khinzir, Sucikah Ia
Pelajar Wanita Gaduh
More results from justkhai.com Β»
#
Panas! Gambar Bogel Elizabeth Wong ADUN Bukit Lanjan – Just Khai …
– [ Translate this page ]
Namun di Justkhai, Khai sedar setiap manusia ada perasaan ingin tahu (bukan nak nengok sangat pun). Ialah, salah media jugak pergi kecoh benda-benda macam …
justkhai.com/…/panas-gambar-bogel-elizabeth-wong-adun-bukit-lanjan/ – Cached – Similar
#
justkhai.com Estimated Worth $20644.4 USD by websiteoutlook
justkhai.com valuation by websiteoutlook. … Comments. No comments Be the first person to write a comment on justkhai.com …
http://www.websiteoutlook.com/www.justkhai.com – Cached – Similar
#
hazwan bunuh girlfriend by justkhai dot com – Download from …
Download hazwan bunuh girlfriend by justkhai dot com from mediafire.com – Filestube.com, Rapidshare Files.
http://www.filestube.com/…/hazwan-bunuh-girlfriend-by-justkhai-dot-com.html – Cached
#
Justkhai.com SEO, Social Media and PR Analysis
Justkhai.com is found on 13 keyword phrases in search engine results. Analyze your SEO, Social Media and PR strategies against competitors’.
wholinkstome.com/url/justkhai.com – Cached
#
http://www.Justkhai.com
Justkhai.com SmartViper Website Analyze. Translate this page: Justkhai.com menu. Popular Pages; RSS – 1 source; Homepage Links; HTML Validation – false …
http://www.markosweb.com/www/justkhai.com/ – Cached
#
http://www.justkhai.com web stats from Statbrain.com
http://www.justkhai.com web stats from Statbrain.com Free service that reveals the number … Estimated number of visits for http://www.justkhai.com 5525 visits per day …
http://www.statbrain.com/www.justkhai.com/ – Cached
#
JustKhai.Com | ntahla!
– [ Translate this page ]
Khai memang gemar bercerita dan berinteraksi secara senyap. Khai sudah membina blog semenjak di tingkatan 3 lagi. Khai tidak suka berkata-kata membuang air …
ntahla.net/v3/?p=297 – Cached – Similar
#
justkhai.com Estimated Worth $207331 USD by :: ValuateMySite …
[Details for justkhai.com] , ValuateMySite.com – evaluate and calculate website worth, page rank, website optimization, daily income, pr, backlinks, …
http://www.valuatemysite.com/www.justkhai.com – Cached
#
YouTube – DJ JustKhai: Technical Course: HeartBeat Set

8 min – 7 Jul 2009
JustKhai playing the HeartBeat Set on Technika. … DJ JustKhai: Technical Course: HeartBeat Set. Hello, you either have JavaScript turned …
http://www.youtube.com/watch?v=xkZoQK4Kjck – Related videos

p/s saje nk mnbhkn komen2 kat cnie… :aie:

..
 
Comment by luckymyza
2010-01-14 01:57:58

Aku kenal si justkhai ni sbb masa 2, aku nk cari blog2 pasal gosip.. cari punya cari terjumpa la Oh artis 2. Khatam semua entri kat oh artis.. aku tgk la kat rkn media 2.. Terbaca Oh Tidak!.. aku pn click la Oh Tidak.. Baca punya baca, aku pn ckp sorg2, bes gak blog ni.. So dlm keboringan 2, aku g Oh artis balik, aku tgk de beberapa nama kat Oh Artis. Pas 2 aku merasakan mesti semua web yg Oh Artis link kn 2, mesti blog2 yg bes. So aku pn click la justkhai ni. first entri yg aku baca kat justkhai ni, kalo x silap la.. Psl entri citer Ghost kat 8tv. Sekali gus, membuatkn aku addicted ngan Ghost time 2..

Just nk gtau, update la blog slalu.. kami nk tau cerita yg mungkin kami x pernah dgr dr blog mana2 kecuali justkhai. 8)

..
 
Comment by iZwaN
2010-01-14 02:07:02

Salam Khai…
aku mula knal blog nie dr web komuniti scukz…
aku knal web tue..dr sorg mmbe nie…nme dier safwan..
aku pon memula join web scukz tue…
but then..after mmbe aku cte psl khai…
aku pon try la msuk blog nie…
n terlekat la smpi skng nie..
apa pon..blog nie sgt best…
Aku ske JUSTKHAI~~ πŸ™‚

..
 
Comment by Luth Textile
2010-01-14 02:38:09

aku mula blog hang ni masa tengah tahun 2008.. tak ingat entry apa yang popular masa tu tapi masa tu hang memang terkenal dengan blog purple ni ha..

artikel masa tu agak ok la untuk dibincangkan, sebab tu aku masuk sini. sejarah jumpa blog ni tak dapat dikenalpasti, tapi aku rasa daripada blogwalking masa tahun 2008 dulu..

kejap je masa berlalu.. sekarang dah 2010

..
 
Comment by fAtinSyAz
2010-01-14 06:08:20

mLe kNAl tiME sEArcH saL cNta 3 Segi.. Ps2 tRus aDDct nK ms0k juStkhai sMpy sKunk

..
 
Comment by dilot
2010-01-14 07:18:13

tak pasti dan tak berapa ingat dari mana…tapi dari blogwalking rasanya…cuma titik permulaan tak berapa ingat…

..
 
Comment by fyruz
2010-01-14 08:42:16

Aku merupakan silent reader sejak sebelum justkhai dihack dlu. tak ingat plak bila. masa tu sherina dari hmsecurity yakni kakak saya, slalu duk membebelΒ² pasal khai kat ym dia. Naik menyampah gak. Saya tergerak hati nak klik link kat ym dia. Masa tu khai bukak citer pasal forum skunz dan just khai yang dihack. :bloody: :[ :[

Aku mula meminati corak penulisan yang bersahaja dan sangat berinfo walaupun kekadang tu merepek sampai naik meluat sampai menendang pintu aku sbb geram. geram bukan ape…sbb ada perkara yang dibangkit tu terkena batang idung sendiri (orang melayu).

Dari mata aku sndiri, khai antara pejuang bangsa belia melayu yang ada inisiatif sndiri. menyuarakan semua perkara dari yang peribadi hingga la ke yang international sehingga dapat pengiktirafan dunia. Dunia beb! Korang fikir senangΒ² ke nak masuk paper, percuma plak tu. :aie:

Pendek kata, aku gunakan justkhai.com dan penulisnya sebagai inspirasi aku untuk menulis blog aku sendiri walaupun aku bru jer menapak sebagai blogger. πŸ™‚

..
 
Comment by kisahsensasi
2010-01-14 08:49:06

jumpe time check list 100 malaysian top blog kat riceblogger kalau silap laaa….

..
 
Comment by tenteraangin
2010-01-14 09:57:39

nampak member bukak.. huhuhu…

by da way.. just khai mmg best

..
 
Comment by ejdee
2010-01-14 10:25:25

kena melalui abg juju a.k.a RJUNA yg comey (sumpah tak puji tak ikhlas mcm khai gak) eekekek…
mula2 klik2 pastu terus terpikat…pastu asik tunggu bila entri baru compom baca kkdg je comment…hihii.

suka baca entri khai even ada masa khai gutuk tpi still berlapik.huhu( ni ikhlas ye..bukan bodek)ekekekek

then dari sini la kenal OH artis,Oh tidak dan Oh oh oh seterusnya…ok

adios…diary pink tu cam pernh nmpak tapi dimana ye…hhihiihih

..
 
Comment by Peanut
2010-01-14 14:00:08

Saya kenal justkhai kerana saya suka khai..terima kasih..:)
walaupun khai tidak suka saya, tetapi itu tidak menghalang saya untuk setia dan terus menyokong khai dan justkhai ini.Walau apapun terjadi, justkhai tetap di hati saya.. Kenapa Khai tidak suka saya seperti mana saya menyukai justkhai? Usah ditanya kerana memetik kata-kata Kris Dayanti….aku wanita biasa…bagi Khai..
Mungkin saya perlu ada blog saya sendiri supaya Khai menyukai saya dan blog saya sepertimana orang lain meyukai dan menyokong Justkhai..
Saya berjanji entri pertama, saya akan tanya di manakah Khai menjumpai blog saya? Ok, ini sahaja.Adakah saya menjawab soalan? Sama-sama.

..
 
Comment by Khalil
2010-01-14 14:07:47

sya kenal dari Scukz.com Start dari situ sya kenal Justkhai dan segala mcm web Oh tu

..
 
Comment by sarahunny
2010-01-14 14:55:45

ehemmm ehhhemm!!

-macam dalam interview environment-

saya mengenali justkhai, kerana beliau pada masa dahulu menconteng belakang..takde la menconteng sangat ekceli, menulis di belakang bus seat.. “justkhai.com”

dan as i wondered ianya siapa..saya pun menaip di firefox..
dan tiba2..

jeng
jeng
jeng

encik kai memberi komen berkenaan mamat negro yang mengganggu saya di lif.. ! hoiih..

jadi..saya terus suka membaca.. justkhai..

congrats2!! i love

okay, bak duit.. πŸ˜€

..
 
Comment by nazz
2010-01-14 17:09:32

aku kenal blog ni sejak domain ni bkn justkhai lagik..tapi x salah aku under scukz.com…then sejak tu aku mmg follow blog nih…
setiap entry aku bace dan dari tu aku dapat maklumat tentang apa2 saja yg khai ni citer…hehehe…
dulu blog aku pon under scukz gak..klo ko ingat lagik la khai url aku nazzcasarox.scukz.com..huhuh tapi da takder da…sedey =( ..
antara justkhai aku lebih lame follow scukz.com..
dulu penah down lame giler..tapi akhirnya ader,..pastu down lagik…then ader sampai sekarang…
aku sendiri gak tengok kehidupan turun nek ko..dari start scukz..kemudian blog ni..
dari kapel..ader motor sumer la..kire aku respect gak la kat ko yang leh berjaya sampai sekarang..hehehe..
orang kater rezeki masing2…
aku doakan semoga ko terus berjaya dan terus berjaya…
dan itulah..aku kenal justkhai dari scukz.com

..
 
Comment by yatie
2010-01-15 02:08:36

kenal ms blogwalking.time tu memang rajin r, n then terjumpa blog pink ni..sekali baca memang banyak info menarik,sejak dari tu, tiap2 hari datang sini,hehe

..
 
Comment by Faer
2010-01-15 05:43:16

Hrum…kenal khai agaknyer time carik mp3 Ghost 8tv tue kowt. Hehe btw xda lagi ker mp3 8tv nyer series?

..
 
Comment by FaisalReza
2010-01-15 15:23:46

Salam, Khai, ko tukar gambar Teddy pink kena bakar… btl2 marah ko kat ex-ehem2 ko eh? antara kisah cinta non-artis paling popular di Malaysia, xper Khai ko dah ada pengganti kan? :8

..
 
Comment by asbesstos
2010-01-15 20:10:02

Aku kenal blog ni dah dekat setahun daripada website Menteil.net.. aku ternampak ada awek cun guna nick gadis-lonely duk asyik komen je so tergerak hati aku nak usha.. klik lah link dan tiba2 aku tersesatlah kat dunia justkhai ni.. dari situ aku dah mula tau tentang ohartis,ohtidak,ohcun pula.. apa yang aku cuba katakan kat sini adalah khai ko memang seorang blogger hebat.. cuma kadang2 ko memang kerek dan pendapat ko tu semacam pedas yang amat yang boleh buat orang terbakar.. haha. but pape pun.. ko success dalam apa yang kau buat.. thanks for sharing..

..
 
Comment by Nasrulz
2010-01-15 22:59:20

Macam mane aku kenal justkhai..???..citernye macam nie..time tu aku tengah meng’google’ pasal artis…xingat plak pasal artikel ape..ade satu artikel tu..tajuk die cam menarik jea..so aku klik la…time tu la aku mula berjinak-jinak mengenal ohartis..bnyak artikel dlm tu aku baca..wlaupun terlambat tahu pasal ohartis..xkisah la..since that time..aku mula baca artikel dlm ohartis dari first artikel kat situ sampai la the latest story time tu..so mase bace2 artikel dlm ohartis tu..terpandang la satu link dlm artikel tu..justkhai!!..so aku pun klik la nak usher web tu…time tu the latest artikel kat justkhai x ingat la pula..since bace artikel tu..aku start bace first entry yg khai tulis kat blog tu..so..,semuanya aku dah baca dlm justkhai!!..

bila dah jadi addict..aku gian nak habiskan bacaan justkhai secepat mungkin..xkira masa..klu ade jea mase..aku bace..sampaikan aku xpernah tido..terus pegy skolah(time tu form 5)..since that..waktu tido lewat pagy..hehe…dan masa tu juga lah aku kenal dgn ohtidak,.ohislam.,scuzk.com..,ohcun..,..etc…banyak pengajran yg aku dpt apabila mengenali justkhai dan oh oh oh nie…erti kehidupan..kasih sayang..,etc..so sampai skang aku memang follow segala aktiviti yg dikeluarkan oleh ohmedia…respect beb to khai..congrate!!…ok la..tu la pengakuan jujur aku kepada ko,khai..TQ…=)
πŸ˜‰

..
 
Comment by hanif
2010-01-16 00:33:34

Aku sampai kat blog ni dekat chat box,tpi dah lupe blog sape ntah…aku jadi pembaca senyap je kat sini, banyak info yang menarik kat blog kau ni…selamat maju jaya

..
 
Comment by intan
2010-01-16 01:09:24

Been following your blog for a long time..well since u were still a kid.. madly in love..heartbroken young man..until now u have become more matured (by reading your entries as silent reader)..now no more talking about feelings and all which i found enlightening…i knew your blog when i was looking for an article on stuying in LKWU..well, finally u are on the right track my young man..

funny..we had a visit to your uni..and i did ask one of the lects about your blog existence but it seems they do not know u there..outsiders know u better..hehe…

good luck dear khai..salam

..
 
Comment by Adha
2010-01-16 05:53:41

First time jumpe just khai mase 2008 tak silap..mase tu tgh dok usha pasal N73 pasal nak beli alih2 msuk blog ni sbb terklik google pasal artikel hadiah N73…entah cmne lpas tu tiap kali aq surf internet msti dok tgk blog ni kjap sbg silent reader..

..
 
Comment by Jimmy
2010-01-16 13:35:33

Ha ha.. aku memula tau masa search pasal fear factor japan. Pastu tersesat ke scukz.com. Dari scukz baru tau pasala justkhai. Dari justkhai terjumpa entri pasal penubuhan scukz. Pastu baru tau scukz tu dibina ketika khai masih sekolah. Dan kemudian tertarik dngn entri JustKhai pasal hidup bangun scukz yg asyik berpindah hosting dan hilang data. =(

..
 
Comment by yuyun
2010-01-16 17:51:49

mase tu heboh satu malaysia pasal adibah ahmad yang blog die kutuk nabi. banyak2 belog, justkhai bagi liputan mantap punye.. sampai belog pun ade yang letak link justkhai ‘for further info’. pastu saye pun roger2 kawan2 yang blur2 pasal isu ni pi bace entri justkhai. pastu terus melekat. sekian terime kasih.

..
 
Comment by kliaman
2010-01-16 20:26:34

aku jumpa blog ni masa aku tgh cari pasal citer anak pontianak tgh mengamuk….mula2 msk oh artis pahtu tgk ader citer pasal anak pontianak mengganas lagi kat just khai..pastu tgk ader lak artikal pasal software lak dan aku try guna ok lak….start dari situ lak aku terus follow bak kata abg jem…sampai ler skang…tiap kali on jer laptop 1st buka mesti ler justkhai …..banyak gak software yg berguna aku dapat dan terus guna sampai skang ni….thank JUSTKHAI…….. πŸ˜€

..
 
Comment by ::lilduck::
2010-01-17 02:07:08

sy kenal jk masa tengok komen kt blog my friendr.masa tu khai komen kt blog my friend guna gmba prmpuan tudung.masa tgok gamba tu sy tertarik gile2 n xsgaja tangan ni ter clikck then sampai la kt ur blog.hukhk

sy sukakn keindahan.

..
 
Comment by cecikut
2010-01-17 11:28:08

aku lak kenal justkhai sblm aku kenal justkhai (hua3)…aku follow khai sejak blog cjb.net dier (url dh xingat…tp tu lah xD) dhtu scukz then jk sampai la ke oh! nye webby ^_^ aku rs khai pun dh xingt aku xD

..
 
Comment by Aleeza
2010-01-17 11:38:32

Eh nak komen gak lah..

Wa jumpa web justkhai.com ni melalui web OhArtis.com.. Wa mmg selalu cekidout gosip2 artis, tp x penah nak amek tau sape penulisnya, sbb kenkonon rasa cam xde pekdah je.. buang masa.. haa gitu.. pedulih hape kan, baik wa baca gosip2 artis, dapat gak dosa seketul dua..:p

Dgn x semena2 (cewah) wa terasa cam gatal tangan plak kan gi masuk web lu beb..

Ahah!!! hamekk terus melekat tido ntah pukul berapa pagi ntah baca blog lu.. Dan yang paling sadisnya.. kejadian gatal tangan masuk web lu ni baru je berlaku malam semalam.. apsal la wa tak jumpa dari duluuuuuuu.. :bloody:

hantuk kepala sudahhh

..
 
Comment by marilynn
2010-01-17 16:28:58

I came across this site while I was googling for uhmm.. Japan fear factor I think? And then I got hooked up by reading all the previous posts, your sarcasm really gets to me. You taught all readers about computers, internet, anything related to it. And from here, I got to know about Oh!Tidak, tapi ada kalanya, the pics you put there are too gruesome, I got nightmares from seeing pics of murder and etc, tapi tetap visit gak hari-hari. Talking about irresistible! And this blog is just plain entertaining, eventhough post tu tentang diri you semata, it was never boring.

So far, I have never enjoyed reading blog as much as I enjoy reading this.

Teruskan usaha. πŸ™‚

..
 
Comment by dianaHamzah
2010-01-17 23:13:30

kenal khai dr mane ye..xingt..cz dr last year g..rasenye tyme tuh nk crik software ..tune up utilities..then search,.dapatla d tnjuk khai n dpt jgk gom player yg bes !

hehe

..
 
Comment by sexy surfer
2010-01-18 09:10:21

Post kali nie ada aura yg besar la khai. Aku x dpt menahan diri utk tdk mencuba nasib 50 hinggit tu..hehe. As silent reader, aku langsung x tergugat bila khai menyindir dlm post sblm nie..kan?kan?khai. Tp kali nie mata aku kabur beb.. rasa mcm nak pitam kalo x cuba nasib… Saje je nak memeriahkan contest khai..(skema..!) Ok..perenggan seterusnya masuk point utama.!

Anak Pontianak punya hal lah aku knl khai nie.. jumpa je terus.. WOW! >Full time blogger sbb justkhai!
1st time jumpa justkhai thn lps..pastu hidup aku terus berubah..Sangat2 mendadak! Gua cakap lu. Skrg dah 5 bln jadi full time blogger, alhamdulillah income masuk 3x ganda dri kerja company lama and still naik setiap bln..amin. Khai adalah antara mentor maya aku yg terbaik. Kalau korang bijak, x perlu baca semua entri pon korang dah pandai cam justkhai cam yg aku buat…. ayat penyedap utk korang yg baru knl khai dan nk jadi top blogger.! hehe

kesimpulannya, thanks to justkhai dan Khai khususnya… and satu ayat lagi aku nak tambah utk di consider jd pemenang… Aku x add justkhai dlm google reader.. sbb aku nak read direct kat JK sendiri, takde pihak tgh ok!

# Aku x patut tulis sbg silent reader ia memungkinkan aku x mng.
# Aku x phm, nape aku nak sgt mng? argggh!
# Ingin kerjasama dgn khai.. tp lupekan jelah. siapa la aku, newbie jer.
# Stop! idea aku meluak-luak nak wat entri kat ruangan nie.. ok sblm apa2 berlaku…–> NOKTAH!

..
 
Comment by Sain-Web.Com
2010-01-18 09:46:59

kalau blog famous, for sure senang orang nak jumpa… 8)

..
 
Comment by sahibul hikayat
2010-01-18 10:18:48

kenai dp cari.com.my

..
 
Comment by seed
2010-01-18 14:04:05

trmsuk dr ohtidak!

..
 
Comment by zamhero
2010-01-18 15:55:12

saya kenal justkhai melalui pakcik google.. hehe.. πŸ™‚

..
 
Comment by mohdisa
2010-01-19 01:21:20

hoho, panjang berjela-jela komennya…teman pun tak tahu cam mana leh join baca justkhai ni. apa yg pasti, mungkin teman klik mana2 link yg terdapat dalam blog rakan2 lain. mmg jeles abis bila lepak sini. boleh dikatakan teman nak bersaing dengan kome la. jadi blogger tegar. πŸ˜›

..
 
Comment by peacepeijal
2010-01-19 06:51:48

aku kenal khai nih dari scukz time tuh 2006.. scukz kn asek down je.. time tu xbyk portal yg wat ayat keremajaan(woo wii)
πŸ˜†

..
 
Comment by Akmal
2010-01-19 11:11:59

Hmm senang dikata saya kenal justkhai sebagai first blog saya layari kalau tak silap khai baru masuk universiti

Hehehe ringkas kata
Make this blog alive as long as you can khai
you never know what in for you in the future

..
 
Comment by slurpee
2010-01-19 12:51:16

hurmm..nice entry, buat aku gatal2 tangan nk kumen gak
sbb slame ne jd ‘silent reader’ jep..muahaa

aku jumpa justkhai ne sjk 2008 lg kot time tu
aku msh stdy..dulu slalu lepak scukz join forum..
time tu terbaca ksh ko pasal justkhai yg dh lama
ko bukak. tp time tu justkhai lingkup (sbb ape aku xbrape nk ingat)ko sdih giler babun time tu. 😐 hehe. pastu ko mula buat justkai yg baru guna domain baru..
banyak kali gak blog ko down. aku terus follow sbb
aku suka dengan gaya penulisan ko..ececeh..siyes bro, aku xtipu.. dan dari situ gak la aku dpt semangat tuk buat blog (blog aku still guna blogspot) ngeh3..

aku xcaye khai ne masih muda remaja sbb cara khai
memberi pendapatan sungguh bernas..
syabas beteyyy πŸ™‚

..
 
Comment by adamhawa
2010-01-20 01:16:09

mla knal justkhai.com –> membe knlkan tp on the ground die ckp khai poyos…

mla cetia –> artikel ulang tahun kelahiran nieza yg khai dah private kn..

hurmmm….pape pn be the best,,,you r the best,,,make me thought to the best…!!!!!!!! :8

..
 
Comment by MK
2010-01-20 07:31:50

Kenal sebab sama nama. Bagai ada chemistry di antara kita haha πŸ˜›

..
 
Comment by wazy
2010-01-21 00:48:01

salam…

Aku kenal blog ni bila usha blog Megat.Net,Lama-lama tertarik dengan semua info-info dalam ni πŸ™‚

..
 
Comment by cewekbopot
2010-01-21 09:41:06

salam..
apa2 pon nak ucap tahniah dulu kat encik khai utk blog yg memang happening dengan pengisian yang most of it very d ilmiah n sudi berkongsi ngan kitorang2 yg khai x kenal pon.. :8

pendek cerita kenal ngan justkhai ni waktu giat bukak scukz tiap2 hari(pengikut setia la kununnya zaman tu..)..sampai lah 1 masa tu ada promo(kalau den xsilap ek.. πŸ™‚ ) pasal khai dah ada blog n trus mengikuti blog justkhai smpai skang πŸ™‚

..
 
Comment by nurayunni
2010-01-21 12:32:25

kenal khai mase mule nk cari lagu cinta tiga segi…
pas 2 tgk cam bez jer blog nie..
terus jer melekat smpai sekarang nie…
msti ko hensem kan..hikhik.. πŸ™‚

..
 
Comment by anyss
2010-01-21 13:46:11

salam..
brmulanya ksah camna bleh jmpa justkhai ni..
alkisahnya bila…
pda april 2009,mse tu sy ada kem it,
n kna wat prensentation..
so,mse tu sy wat tjuk palestin..
tgh cari2 mklumat tu,
trbuka la web ni,
entry pejuang mati syahid…
sejak dr tu la,asyik trlekat ja kat jk ni…
keep it up jk!

..
 
Comment by Mr.Bintang
2010-01-21 17:38:20

Aku lupa! =( seingat aku dalam tahun 2008 la kot.. masa tu aku silent jee… πŸ™‚

..
 
Comment by Farahdm
2010-01-21 21:25:43

Asenyer dlm taun 2009..kenal melaui bf..heheh :o:

..
 
Comment by yana
2010-01-22 02:59:18

tau lmn web ni thun 2008..mse tu sy cri kisah psl lagu cinta 3 segi..huhu..and tros lkat smpai skrg..
πŸ™‚

..
 
Comment by mantis
2010-01-22 20:05:05

salam khai.. berkenaan ini… blog ini amat popular dalam hati insan yang meminati awak, saya salah sorang daripadanya. idea dan dari segi percakapan awak memberi sentuhan kepada pembaca untuk terus masuk, masuk dan terus masuk la lagi.. taniah khai. awak memberi tanda tanya yang tanpa pembaca sedari membuat pembaca memberi pandangan mereka sendiri di setiap entry.. bagai mana saya mengenali blog ini.. hanya aku dia dan blog nie sahaja yang tau. hehehe karoke jom. pembaca belum dengar ko nyanyi khai.. krg dia minat suara ko jugak. macam aku teruja dengar suara ekau.. hahaha

..
 
Comment by sapaakuni?
2010-01-23 07:42:55

ntah tiba2 termasuk sini,dan terbaca,terus terminat πŸ™‚

..
 
Comment by Palie Massa Studio
2010-01-25 09:51:51

khai… aku pun dh lupa camne kenal ko… seingat aku.. kite pernah exchange blog banner time aku guna blog lama dulu… blog luccadjiwa…

..
 
Comment by Nine
2010-01-25 10:15:22

rasanya tahu blog khai 2007 kut.duk tgh google.masa tu suka baca blog org.nak blog tak pandai lagi…hehe

skrg suka baca, tambah ilmu kat sini, source code sama hehe.. πŸ™‚

..
 
Comment by iniAKU
2010-01-25 16:59:13

khai..huhu..aku kenai ko kbetulan je kot.. 8)
punye sembang ngn mber, kuar la pasai legend blog..name blog ko tersyasul dorg sebut..terus aku google..

gile besh blog ko.. :bloody:

..
 
Comment by akusape!
2010-01-25 22:23:03

Khai..
Blog engkau adalah antara pencetus aku berblog..hahaha..Blog ko aku dpt entah dari mana aku tak ingat dah 4 tahun dulu masa aku dok google pasal blog…tapi sblom aku ada blog,blog ko adalah antaraFEVERET aku untuk aku tengok…setiap kali online mesti tgk blog ko…teruskan berblog Khai…

..
 
Comment by ira
2010-01-26 18:28:28

salam khai….

ermmm….
ira tahu blog khai ni bila dlu geng2 newbie mcm ira kena hentam kromo and kaw2 dengan otai2 blogger bila isu klik2 nuff and join club g…malu siot… :8

..
 
Comment by akma
2010-01-26 23:44:26

aku rase zack yg pomot kot. x bpe nk igt.tp mse tu aku bese2 je la. dah tau ko kawan cat, pastu cat la blogging, ho oh… kene la bace.. wohhhaaaaa (tiru ko)

..
 
Comment by akma
2010-01-26 23:52:45

igtkan mantis ayat aku je, rupenye ko pun diayatnye same, mcm tulis surat cinta. puitis mantis.. ahahah golak2.. =p

..
 
Comment by ash
2010-01-27 15:47:30

silent reader saje..
sumpah x ingat jumpe JK ni katne.. :aie:

..
 
Comment by hafizmd
2010-01-29 14:13:37

Adoi..mane aku kenal blog ko ni ek..rasenye kes tersesat kot..ni semua sebab pakcik google tula..aku dah jadik sesat selalu sampai blog ko..asal sesat jer..blog ko..hakss πŸ™‚

..
 
Comment by bkb
2010-01-29 19:00:44

terjumpa blog ni tyme aku tgah search porn..
ttba kuar link blog ne psal ida nerina n anak pontianak 2…
hahaha…
:o: :o:

..
 
Comment by TMUkmkd
2010-01-31 01:22:22

aku kenal justkhai dari… ha ingat dah. entri kontreversi pasal “korang memang ketinggalan zaman kalau korang….” lebih kurang gitu la.

masa tu ada yang aku setuju dan ada yang aku tak setuju. tapi malas la nak tulis sebab isu panas masa tu tengah berlegar2 dalam blog ni.

..
 
Comment by malik
2010-01-31 09:25:10

salam khai..
aku kenal ko mase aku tengah search google
saje tak de keje time tu…
aku gat aku nak search for jusco company..bru je aku tekan huruf j tetiba dalam list tu ade title justkhai..
aku cam impress lak ngan name justkhai tu memandang membe aku ramai gak yang name khai
ne la tau ko ni membe lame aku ke..huhu
pas dah bace entry ko pasal tulis blog ni dh jadi kerjaye ko
aku jadi ketagih lak..
byk gak input y aku dapt dari info ko tu..thank sebab byk bg panduan yang btol2 useful
teruskan usaha ko untuk berjaya..
hope ko blh jd ikon blogger malaysia satu hari nanti..peace πŸ™‚

..
 
Comment by apetahlupedh..
2010-02-02 20:10:41

errrrrrr…

ermm

errrrrrr…..

:aie: adess lupe lak den

jap2…

mmm..

haaa….

aku an jiran ko
8) 8) 8) lalalala ari2 kerja..

larikkk!!!!!!!!!!!!!! :o:

..
 
Comment by akunakangpau!
2010-02-03 12:51:12

hehehehe..melalui anarm.net!
suke blog2 kamooo..
byk info bg sy yg bru nk mule berblogging,tp rse cm hampeh je,asek2 xjd..hahaha :bloody:
suke juga pada blog
anarm.net πŸ™‚
kertaz.net :8
azmanishak.com πŸ˜‰

..
 
Comment by Haslan
2010-02-04 11:13:17

Salam…

Wah.. time aku komen nie dah byk komenΒ² dah, mulaΒ² rasa nak baca semua pastu tak jadi lah byk sgt he he laku tul entry ko yg nie ye Khai.

Aku kenal justkhai.com nie cara tak sgaja melalui google tahun lepas. Sejak guna tenet nie trasa byk lak begantung hidup ngan ade je bende tak paham terus jumpa Prof. Dr. Dato’ Google bin Tenet (walaupun kengkadang tue nak dapat jwpn bkn main link aiyayai..)

Berbalik kepada justkhai, aku nie antara pengunjung yg xbrapa suka komenΒ² Khai nih sbb ia menggambarkan kepoyoranya sebagai lelaki sejati le konon (Hmmm dlm diam Khai sdar gak rupanya ada gak org yg tak suka he he). Tapi nak buat camne kan dah mmg Khai nie bagus, bila masuk kat sinie dlm dia bagi yg pedasΒ², banyak plak yg manisΒ² (Kira byk la knangan manis kita dlm nie yek hu hu wek wek weK!!!). Tak tau la camne Khai nie ‘absorb’ segala isu n info dlm kpalanya pulak tue pandai plak bleh kongsi dengan cara dia…. TQ Khai.

Pendapat aku lepak kat Justkhai nie berfaedah. Mana member aku yg minatnya menyelamΒ² tenetΒ² memang aku kenalkan Justkhai nie kat diorg. Senang nak sebut, senang nak ingat.

Key Khai… All t’ best!!!

..
 
Comment by budak hostel
2010-02-05 13:20:50

mcm ni ceritanya….
eden dapat tahu blog ni bila eden search google pasal cinta tiga segi tahun lopas πŸ™‚

google nya google, boleh tersesat la kat blog warna pink :bloody:

eden ndak suka ni warna pink, ingat nak closed je terus :bloody: *anti-pink*

tp dah separuh loading eden teruskan aja la menunggu walaupun terpaksa ttp sebelah mata guna kaki sbb pink yg terlampau :aie:

Bila dah hbs loading, baca la entry… Ok… 15 minit berlalu πŸ˜€

baca ~ baca ~ baca ~ bukak lagi dari satu entry ke entry yang lain ~

Tup2 jam dah pukul 4.30 pm! Hampagas! Boleh terlepas kelas titas! :[

Alkisah keesokkan harinya, eden punya lecturer pun bg ceramah peribadi kat eden sbb x datang kelas semalam :oups:

The end πŸ˜€

..
 
Comment by f!L@
2010-02-05 16:20:35

aku tau justkhai.com ni cmni…….
actually aku mnat gile kt someone ni….
name guy ni khai…
dia ni ego nk mampos…
huhu..
tp nk wat camne….
mmg tu la ciri2 lelaki idaman aku…
heee…ntah pape aku ni kan….
bg aku dia ni cute sgt….
so, gile kt mamat ni punya psl, aku pn g taip name dia (khai) kt google…
tetba t’nampak lak justkhai.com ni…
so, aku pn bkak la…
bila aku bace blog ni, mmg best la…
aku suka…..mmg t’baek la bro….
hehehe….
kpd bro khai – teruskan usaha anda dlm b’blogging ni….
aku xpandai nk tulis blog…
xtau nk cite pasal pe…
tp aku suka baca blog org….
hehehe………..
πŸ˜‰

..
 
Comment by braiftriz
2010-02-11 19:47:41

i very adore your own posting type, very useful,
don’t quit and keep posting due to the fact it simply just well worth to read it,
looking forward to look over far more of your content articles, thankx πŸ˜‰

..
 
Comment by aried
2010-02-12 10:23:56

hm, camne ek aried kenal khai??
hahha,
baru ingat,
aried kenal khai time aried duk cari cara nak bypass websense,
huhuhu,klu xsilap time tu khai ade share software name ultrasurf, hahha, benda ni dah lame xguna sal pakai broadband dah sekarang ni,hehhe :8

..
 
Comment by hunny_qtn
2010-02-17 19:56:49

contest ni da di umumkn ke belum? πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

..
 
Comment by wanny
2010-02-18 12:05:00

salam…
sy silent reader kt sini….
da lame x on justkhai coz wireless kt IPGM Perlis da block sglanya…….sedey…da x ley on justkhai,da x ley on Oh Tidak……neh pn online kt umah…..cuti2 jek la ley online…huhu….first time kenal justkhai after google psl cinta 3 segi hazwa…huhu..curios sgt psl cite tu…then sy trus jd kipas susah mati justkhai smpai skrg wlopn jst silent reader…. n ari neh tergerak ati nk komen coz saje nk share story dr mane sy kenal JK neh…..bkn sbb the prize pown….agpn da lame x on JK neh…so neh lebey kuang lps rindu ky JK kot…..hehe…..sy admire gler kt awk khai..mmg awk neh da best blogger in the earth..hehe.. πŸ™‚

..
 
Comment by neoiera
2010-02-23 13:40:50

aku terjumpa bl0g ni mse nga search pasal brg2 yg perlu dib0ikot dlu..terjumpe kt g00gle. thnx g0ogle n aku skg mmg salu bce entri2 kau even aku bkn salu pn nk k0men.
hahah. such a interesting bl0g yg pnah aku jumpe! c0ngratz bro! :[

..
 
Comment by konteng~
2010-02-23 17:44:35

jap erk aku rekol bile 1st tyme aku ketemukan segalanye pasal ang yer khai.. owh.. seingat aku awal last sem la khai.. aku jenjalan depan lappy aku ni then terjumpe blog ang.. aku tyme tu mmg tgh gile blog walking.. sume benda yg cam bez aku dok bace sampaila aku jmpe blog ang nih.. aku bace pasal citer ang kapel la, then putus, pasal ang study, pasl life ang.. cam best plak aku bace kan.. heee.. aku godek punye godek jmpe la plak site scukz.com.. dr ctu aku masuk la forum, g tgk gambar dlam oh tidak ang, cuci mata dlam oh artis.. haha.. pastu member2 aku plak jenis yg suke tgk gambo2 yg dalam oh tidak tu (sal excident la, etc).. sampai skang aku dgn mmbr2 rajin masuk site ang.. then biler aku tgk ang buat fb trus aku add, aku suh gak member2 aku add ang, senang tau mane2 site yg ang update ang inform kat fb jer kan.. hee.. sampai aku pun x pasan yg tetiber ang menghilang dlm fb sbb diculik.. haishh.. and semalam aku terkejut sbb sorang member aku (yang memang dak masjid la) ade bagi aku kertas yg ade info pasal ade sungai dalam laut tu.. terkejut gak aku.. yela, kirenye dier pun kire layan gak site ang kan, even dier dak masjid.. dgn gune info tu dier citer la (cam tazkirah la) pasal kejadian tu n dier ade kaitkan pasal tu dgn satu ayat quran ni tp aku pun x igt sgt.. huu.. terharu aku, kirenye site ang ni universal la kan khai.. hooo.. pastu aku pun explain la kat member aku tu pasal ang, owner segala macam site oh.. haha.. aku citer la ang gak buat website lim kok wing.. heeee.. ape pun mmg aku support sume yg ang buat khai.. wa salute sama lu la khai.. majulah khai tuk dunia blogging.. heeee.. [ermmm.. cam macam2 jer aku tulis ni khai.. 😎 ..]

..
 
Comment by ak@k y!n@
2010-02-24 04:09:58

akak pun ske suma tentang Khai… akak taw Khai pandai menilai mana yg baik, mana yg buruk.. keep it up Khai!! u a very cool….

..
 
Comment by fieqa
2010-02-28 02:45:02

sye jupe blog justkhai ni dri oh!tidak.n oh!tidak 2 plak sye jupe dri facebook kwn saye.xsilap time 2 die ade bg link pasal ape ntah.sye pn da lupe da.hehe
1st2 bukak oh!tidak,sye trus tertarik tuk bace sume yg ade dlm 2.then tgah syok2 bace post kt dlm 2,sye bnyak kali gak pasan yg die ade 2lis tang khai or justkhai.
disebabkn sifat ingin tahu yg sangt kuat dlm dri sye ni(konon2nye lae.hehe) sye trus r g link justkhai.
n guess wat,sye trus fall in love ngan blog justkhai ini.hehe
n justkhai ni trus mnjadi 1 kewajipan buat sye setiap kali sye on9..huhu πŸ™‚

..
 
Comment by sis mieya
2010-03-01 01:07:28

erm akak kenal justkhai ni dr memule die pikir nak wat blog ni..hehehhe
akak kenal khai lak mase die lam perut mak die lagi..
khai igt akak tak? akak slalu nyanyikan lagu tok khai tau..hehehe rindunyeeee zaman tu..nak adik lg srg leh tak??? haha

..
 
Comment by AcidBenington
2010-03-01 15:41:30

Tatkale aku mahu tahu ape itu pekida dlam “aku benci pekida,, tergoogle plak dlam JK,, πŸ™‚

..
 
Comment by waneechombi
2010-03-03 21:55:37

secara jujurnye..mmg wani x ingat camne leh sesat dlm blog justkhai ni…tapi wani sgt tertarik dgn dialog2 mamat 3 org yg ckp psl nikah n nyah coi nyah 2..haha…so..dlm hati kate,cam best je blog nih!so..bace punye bace..sampaila kat entri psl khai ngan NIEZA..(bace entri khai dari akhir ke awal@ secare backward utk memahami kisah pecintaan korang)…mmg wani sentap mak kau bace love story khai..
kisah hubungan khai buat wani tekad nak jage hubungan ngan bf wani skung..kteorang pun asyik gaduh-putus-sambung jgk..tapi sumenye wani yg buat perangai..x patut xpatut..btul la kate khai…br wani fhm hati lelaki mcm mane bile die dah sayang…(wlaupun dah 4 thn bsame,wani ttp xphm2)…thanx khai!serious akan jadi pembaca setia blog justkhai!!tabik spring kat khai!!:)

..
 
Comment by linn
2010-03-05 10:42:46

Oh! tak sangkanya khai buat entri yg penah sy fikirkan..sbb itu sy xpenah lupa cmne kenal justkhai..
dulu masa Michael Jackson meninggal, kuar cite pasal MJ cnvert Islam..tye kawan, dia kata penah dgr..teringin tau kebenarannya so google la..tp xigt la dlm Oh apa? then tau la ade byk Oh yg lain2..dan jumpa la justkhai which i prefer most..

..
 
Comment by wawa
2010-03-13 05:52:44

lala,nak komen gak walo pon terlambat..1st tenai waktu tue na cari lagu cinta 3 segi..tengok ada nama justkhai,try buka,bace la ape yang ada kat dalam tue, sampai sekarang owang ketagih na bace blog kat sini.. πŸ™‚ kenal blog nie pon baru bapew2 hari lepas.. =(

..
 
Comment by Jali
2010-03-20 20:59:47

Saya terjumpa laman ni dari alexa. Saya belek2 ranking satu blog tu last-last sampai ke blog ni. Best jugak.

..
 
Comment by mazley
2010-04-10 16:06:49

first xtau blog ni,saje tekan2x…pastu terkeluar oh!tidak…tgk,wisha2x dalam oh!tidak terklik la kat justkhai ni..mul2x layan x layan………lame2 rase seronok plak,banyak info yang best2x….mmg gempak la khai…

..
 
Comment by toru
2010-04-16 17:41:02

lupa camne leh terjumpa…takdir..kui3x

..
 
Comment by ring2
2010-05-25 06:32:59

dulu ada isu AJL kontroversi mengenai free mason, org bg link dlm blog, pergi ke ohartis, dari ohartis, x lama kemudian, jumpa ohtidak, dari ohtidak terjumpa pulak justkhai..

..
 
Comment by pembaca
2010-07-10 16:43:37

aku jumpa time tu aku type ‘gay’ kat yahoo search. tp aku tatau apa pasai aku cari menda alah tu. maybe jodoh nk jumpa blog kau kottttttt HAHA πŸ™‚
neway best gilaa blog kau!

..
 
Comment by dura_qtn
2010-12-07 16:18:31

mcm mne bole t`sesat at cniey..?
_mmbr yg sesat dlu,,ble diey da sesat,diey story sal JK..n
rase mcm nk sesat gark..so,,??sy cri larh blog t`HEBAT niey..:o:

luv u JK..!!

..
 
Comment by mc kakum
2011-06-17 20:30:09

kita bosan lepas buat data conversion, jadi teringin plak nak baca blog…tp tak tau blog apa nak search, jadi kita menggoogle BLOG POPULAR…dr situ la kita terlink blog justkhai dan terminat utk membaca blog ni. good luck!!!!

..
Comment by Khai
2011-06-20 04:08:33

Terima kasih banyak-banyak ya..

..
 
 
Comment by anoy
2011-07-08 18:12:38

jumpa masa bac blog theotherkhairul

..
 
Comment by mazmi
2012-01-30 10:43:49

salam,

nampaknya aku aku orang pertama dalam tahun 2012 nih yang terjumpa hang punya blog.

Accidentally, aku tengah tanya pakcik Gugel tentang review kehebatan unifi… dalam banyak2 blog.. aku terminat dgn hang punya, kenapa ek?.. Allah nak mudahkan jalan bagi aku kot… sampai la aku bule layan entri pasal fulltime blogger.. dan akhirnya ke sini… rasanya jauh dan byk entri aku baca… memang tertarik..

anyway, selamat maju jaya… kepada hang dan juga aku.. heheh…

..
Comment by Khai
2012-02-08 08:56:41

Jodoh la tu. Hahaha.. Btw, keep it up dan selamat maju jaya juga..

..
 
 
Comment by ellarep
2012-07-22 21:30:16

kenal blog ni since LIKE kat page Oh Media tu πŸ™‚
mula-mula baca terus syok kat blog ni, and terus jadikan khai idola dalam berblogging. cara tulis blog, khai memang power. πŸ™‚
anyway keep it up bro. harap boleh jumpa 1 hari nanti πŸ™‚
p/s-
saya belajar buat blog since terpengaruh dgn khai pny artikel pasal blog tu la ni blog saya (ellovenfa.wordpress.com) x mampu lagi nak beli domain dgn host HAHA

..
 
Comment by www.52.co.nz
2012-12-19 13:41:03

Thanks for finally talking about >Dari mana anda mengenali blog ini?
– Justkhai <Liked it!

..
 
Comment by nazc
2013-01-14 15:26:44

nak lettew… ahhahaha πŸ˜†

..
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
Your URL
Your Comment (smaller size | larger size)

Trackback responses to this post

Apa Entri sebelum dan selepas entri ini?