Heart Beat dan hadiah penuh sentimental value

NOTE: Baca entri ni sampai habis kalau nak dapat hadiah misteri.

Hi guys. Actually Khai dah kenal dengan sebuah website hebat ni agak lama since awal tahun lepas. Memang teruja dengan servis dan ketulusan yang diorang sediakan untuk pelanggan. Rasanya di Malaysia, ini je lah satu-satu’nya website yang pernah Khai jumpa menawarkan pembelian hadiah yang menarik dan sangat-sangat boleh dipercayai.

HeartBeat! Itu nama website mereka. Do It Yourself Gifts (DIY Gifts) adalah keutamaan kewujudan mereka. Website yang menawarkan pelbagai bentuk hadiah untuk korang beli. Untuk korang yang dah kahwin tu, apa kata beli something untuk pasangan hidup korang atau mungkin sempena ulangtahun perkahwinan korang yang akan datang. Macam tu juga kalau korang baru couple-couple manja, so ini masanya untuk korang kasi something yang tidak mahal, tetapi amat bermakna untuk dikenang-kenang antara korang dan chenta hati sampai mati.

Tak perlu sebenarnya pening-pening kepala untuk beli hadiah mahal-mahal untuk pasangan korang. Cukuplah beli something yang berpatutan harga’nya (murah sebenarnya) tapi penuh dengan nilai sentimental antara korang dan dia. Untuk lelaki, apa yang penting pada wanita adalah untuk menyentuh hati mereka dan bukan dengan mengaburi pasangan korang dengan harta dan wang ringgit kerana hubungan yang macam tu, serius memang tak akan kekal lama. Hari ni korang banyak duit, esok lusa kocek korang kosong, dia pun blah cari pakwe yang lagi kaya. Tak ke sia-sia tu? Hehe.. (more…)

Posted on 26 August '10 by , under Kisah Cinta, Review. 102 Comments.

(Respon Pembaca) Bagaimana JustKhai dikenali?

Jam menunjukkan pukul 7:31 pagi. Hari Ahad iaitu hari untuk korang membuta sampai ke malam. Jangan sampai tak bangun-bangun terus sudah. Haru lagi-lagi kalau korang jenis orang yang tak reti-reti nak bayar hutang. Berhutang manis mulut nak membayar kelu seribu bahasa. Betul-betul hidup segan mati tak mahu betul’lah. Wohha!

Satu jam tadi, baru sampai rumah betul-betul time azan subuh. Khai pergi karaoke dengan member-member. Melalak 28 buah lagu. Mesti korang cakap ala macam suara sedap sangat nak karaoke sampai 28 lagu. Ek’eleh poyo betul. Hehe. Dulu cikgu Kimia Khai masa form 4 pernah cakap. Kalau nak tunggu suara korang sedap baru nak karaoke, sampai mati pun tak merasa la jawabnya. So, belajar terima kenyataan dan renung-renungkan lah kata Puan Kamariah tu ye. Pergi Karaoke saja-saja menghiburkan diri dengan karaoke nak masuk Akademi Fantasia mana sama.

Ok mukadimah macam apa punya panjang. Khai sebenarnya… (more…)

Posted on 10 January '10 by , under Blog, Hidup Khai, Istimewa. 279 Comments.