Stick With Me, Baby!

Justkhai Stick With Me, Baby

Khai tak berapa ingat, maybe dalam 3 minggu yang lepas macam tu, Khai ada buat pembelian satu aksesori untuk Macbook ni. Aksesori ni taklah seberapa pun tapi memang menarik kerana ianya akan menutup sedikit logo Apple yang berlampu tu hingga nampak macam kepala orang dengan penuh kretif sekali. Macbook ni memang jenis laptop yang tak sesuai untuk ditampal apa-apa sticker sebenarnya kerana mencacatkan ke’seksi‘an yang ada pada Macbook tersebut. Tapi untuk sticker kali ini, ianya langsung tidak menjejaskan penampilan seksi untuk sesebuah Macbook.

Khai dapat tahu ni dari Faizah Chokilala. Dia yang beli sticker ni dulu. Tak tahu la dia tahu dari mana. Then Khai tanya beli kat mana, dia pun kasi website sticker ni, www.stickwithmebaby.com. Selepas menjelajahi beberapa minit web tersebut, terus tertarik untuk cuba beli satu. Banyak design untuk dipilih mengikut kesesuaian dan keperibadian tuan Macbook. Pembayaran dilakukan melalui Paypal atau kad kredit.

Justkhai Stick With Me, Baby

Justkhai Stick With Me, Baby

Penghantaran mengambil masa hampir 2 minggu lebih untuk sampai ke rumah Khai disebabkan penjual sticker tersebut beroperasi di Barcelona, Spain. Cakap banyak pun tak guna, gambar berikut mungkin menjelaskan semuanya. (more…)

Ditulis pada 9 September '11 oleh | 1,919 views telah diterima.
Dalam kategori Apple | Promo di Twitter! | 37 Respon

Mungkin ini faktor hari raya tidak semeriah dulu

Hari ni dah masuk hari raya ke-4. Biar betul baru hari raya ke-4? Kalau dulu time-time macam ni, orang masih berjalan-jalan dari rumah ke rumah lagi. Budak-budak mencari duit raya dan yang dewasa, terus merapatkan silraturahim. Hari ini apa yang kita nampak pada hari ke-4? Keadaan yang sama seperti apa yang kita biasa nampak hari-hari yang bukan hari raya. Kenapa agaknya perkara ini terjadi? Ini apa yang terlintas secara spontan di fikiran Khai.

1. Kewujudan Social Network
– Susah nak jumpa kad raya lagi dah sekarang ni. Apatah lagi nak dapat. Kalau pergi kedai, ada la kat sudut-sudut terceruk mereka letak kad raya tu. Sebabnya dah kurang permintaan. Kalau dulu, sampai kat luar kedai diorang letak dan sekejap je dah habis. Pelbagai cara dilakukan seperti meletakkan kartun-kartun yang menarik pada kad raya tapi tetap macam tu ajelah. Ramai yang lebih prefer untuk mengucapkan Selamat Hari Raya melalui Twitter dan Facebook. Tak boleh nak salahkan sesiapa kerana ianya teknologi yang memudahkan. Tentulah ramai yang lebih memilih jalan mudah dari yang leceh.

2. Menggunakan SMS
– Selain dari Twitter dan Facebook, orang wish hari raya ni ikut SMS aje. Bila dah send SMS, tak pedulilah samaada penerima SMS tu baca atau tidak, kita akan terus consider yang kita dah pun mengirimkan “kad raya” versi digital kepada mereka. Hakikatnya, sentimental value tu langsung tiada. Ya, langsung tiada. Baca sekali imbas, terus lupa. Apa lagi kalau delete terus SMS tu, apa pun takde yang tinggal berbanding kad raya yang berbentuk fizikal. 10 tahun akan datang pun insyaAllah ada lagi dalam laci rumah kita. (more…)

Ditulis pada 2 September '11 oleh | 1,343 views telah diterima.
Dalam kategori Istimewa | Promo di Twitter! | 49 Respon

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin – Part 1

Seronok bila dah sampai kampung. Bila umur dah 20-an ni, dalam setahun tu boleh kira beberapa hari je akan balik ke kampung. Kononnya sibuk sangat la ye tak? Hehe. So bila dah sampai hari raya macam ni, gunakan peluang yang ada tu untuk pulang ke kampung. Best bila ada kampung ni. Rasa rugi sangat la sesiapa yang takde kampung ni. Hehehe. Untung saya dilahirkan sebagai seorang anak kampung. Hehe.

Pagi semalam lepas sahur je gerak terus dari KL. Perjalanan mengambil masa 3 jam lebih untuk sampai ke kampung Khai di Negeri Sembilan. Sampai je depan rumah, terus nampak buah rambutan dah bergantung-gantung bukan main merah lagi. Serius menguji keimanan saya yang sedang berpuasa. Hehe. Ni semua adik beradik dah balik. Awal mereka balik (baguslah tu). Hehe. Seronok bila nengok mak abah gembira anak-anak dia balik awal-awal sket untuk buat persiapan hari raya. Lagi seronok bila nengok anak-anak saudara main. Macam-macam ragam mereka ni.


Abang Ipar layan PES2011 kat PS3

InsyaAllah, esok kita dah raya dan hari ini adalah ramadhan yang terakhir untuk kita. Entah ada kesempatan lagi nak bertemu ramadhan tahun depan atau tidak, wallahualam. (more…)

Ditulis pada 29 August '11 oleh | 1,854 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai, Istimewa | Promo di Twitter! | 43 Respon