Wordless Wednesday #1: Social

Sengaja nak menceriakan dunia blog. Wordless Wednesday ni adalah satu rutin bagi ramai blogger untuk mengeluarkan artikel pada hari Rabu di mana tiada sebarang ayat diperlukan di dalam artikel tetapi hanya satu gambar sudah cukup menceritakan segalanya. InsyaAllah setiap hari Rabu lepas ni pun Khai akan post satu gambar random yang diambil pada setiap minggu. Klik gambar untuk paparan sebenar ya?

Ditulis pada 12 October '11 oleh | 988 views telah diterima.
Dalam kategori Istimewa | Promo di Twitter! | 13 Respon

Blogger Jalanan ke Blogger Aircond

blogger-jalanan

Hi guys. Disebabkan dah takde apa kerja lagi nak buat, ini masa paling sesuai untuk update Justkhai. Tak tahu nak update apa. Ada lagi ke orang yang nak baca Justkhai ni? Hehe. Hope ada lagi la yang sudi membaca walau dah beberapa minggu kecundang tanpa update. Artikel kali ni lebih kepada personal, sekadar nak mencari mood untuk kembali menulis blog ini

Khai sebenarnya takde la busy mana, cuma saja buat-buat busy. Dengan buat-buat busy, kita akan mengisi setiap kelapangan masa yang ada dengan sesuatu yang bermakna dan berguna. Orang kata, “busy is a good problem”. Ya memang betul lah tu.

Dari blogger jalanan ke blogger aircond.

Maknanya, dulu Khai adalah blogger yang boleh online di mana-mana sahaja Khai suka tapi sekarang dah ada office sendiri. Oh! Media kini alhamdulillah, dah lebih meluas dari dulu dan kini dah ada beberapa krew yang bekerja kerana sayangkan jenama ini. Ada yang rasmi, ada yang sementara. Kena lihat dulu bagaimana prestasi mereka. Dulunya, kita try untuk push online market, tapi sekarang kita try untuk push offline market pula. Dengan lebih ramai kakitangan ni, satu sahaja harapan agar jenama ini dapat berdiri lebih gah dan bukan masih ditahap yang sama sahaja. (more…)

Ditulis pada 8 October '11 oleh | 960 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai | Promo di Twitter! | 36 Respon

Burger Bob yang best!

bob-burger-keramat

Tadi Khai dengan beberapa member yang lain try nak makan kat satu tempat baru ni, tapi tempat tu tutup pulak. So bila dah tak tahu nak makan kat mana, Khai suggest diorang untuk cuba satu burger yang pemes ni kat Keramat. Siapa lagi kalau bukan Burger Bob.

Burger Bob ni memang best dan memang tak jumpa kat tempat lain. Dari satu blog yang bercerita tentang kedai burger pernah Khai baca sebelum ni, dia cakap hanya ada dua stall burger sahaja yang paling best kat Malaysia ni. Kiranya dia yang memang rajin jalan-jalan cari burger paling best tu, hanya suka kepada dua burger ini sahaja. Satu di hadapan 7 Eleven, Pandan Jaya dan satu lagi di AU 5C, Keramat.

bob-burger-keramat

Ini kali kedua Khai ke Burger Bobby ni atau lebih mesra dipanggil Burger Bob. Dulu sedap, sekarang pun still sedap lagi. Dengan kedai burger dia yang dalam kawasan rumah dan amat jarang ada kereta lalu-lalang, still ramai orang yang datang. Memang ramai yang sanggup datang dari jauh untuk cuba sendiri Burger Bob ni termasuklah kitorang sendiri. (more…)

Ditulis pada 21 September '11 oleh | 2,751 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai | Promo di Twitter! | 55 Respon