Erti sebenar kehidupan dan cabaran dalam hidup

Salam guys..

Ini artikel pertama yang Khai tulis guna iPad2 di blog kesayangan, Justkhai ini. Hurm, tak susah pun sebenarnya. Bila dah biasa memang takde masalah. Kat mana yang susahnya tu? Sebab iPad tiada keyboard dan ianya sedikit melecehkan. Kalau tak biasa, memang banyak la typo nya nanti. Maklumlah touchscreen. Terbabas ke huruf lain tu perkara normal kalau korang taip laju-laju gaya menaip atas keyboard. Hehe..

iPad lama Khai dah jual beberapa minggu lepas. Serius macam baru keluar kedai sebab Khai beli pun baru je 2 bulan lepas. Jual murah je siap kasi free keyboard lagi. Jual kat member time study kat Limkokwing University dulu. Ape de hal kan member-member.

Dan ini adalah artikel peribadi. Rindu nak tulis artikel macam ni kat sini. Kalau korang dah biasa dengan blog, korang akan tahu apa itu advertorial. Dan itu yang kini memenuhi ruang hidup Khai sekaligus bila kesibukkan itu datang, tiada lagi artikel peribadi yang membanjiri ruang blog setiap hari. Semuanya artikel berbayar. (more…)

Ditulis pada 16 April '11 oleh | 2,009 views telah diterima.
Dalam kategori Daily Craps | Promo di Twitter! | 50 Respon

Celcom Biz menjanjikan perniagaan yang lebih mudah

Artikel ini dikeluarkan khas untuk pengguna Celcom mahupun mereka yang mencari perkhidmatan seumpamanya. Ramai mereka di luar di mana tahu diri mereka seorang yang berpotensi tinggi atua telah pun melibatkan diri dalam dunia perniagaan dengan jayanya. Mungkin ada yang bertanya, apa kaitan menggunakan Celcom dengan dunia perniagaan? Meh sini Khai ceritakan secara ringkas dan padat.

Jika korang mempunyai perniagaan sendiri, tentunya memilik premis perniagaan sendiri. Berapa besar perniagaan anda, menjadi pengukur berapa ramai staff yang diperlukan untuk menjayakan sesebuah projek dan sebagainya. Dalam proses untuk membangunkan sebuah perniagaan yang berjaya, sememangnya teknologi tidak lagi dapat dipisahkan. Segalanya hanya dihujung jari sahaja.

Bila sebut pula tentang talian telefon di internet, jenis perniagaan pula menjadi ukuran. Jika perkhidmatan anda selalu berdepan dengan panggilan dari pelanggan, pastinya anda memerlukan beberapa perkara berikut bagi memastikan kualiti pemasaran dan nama syarikat anda tidak tercalar di mata pelanggan. Ingat, customer always right. Berikut antara apa yang sebenarnya kita mahukan. (more…)

Ditulis pada 13 April '11 oleh | 1,715 views telah diterima.
Dalam kategori Advertorial, Review | Promo di Twitter! | 20 Respon

Ada apa dengan Apple iPad 2?

justkhai-ipad2- review

Salam guys,

Mungkin ramai yang dah tahu pasal iPad2 ni kan? Atau ada antara korang yang dah baca review di projek web terbaru Oh! Media iaitu Oh! AppleMY. Tapi takpe sebab tu lain. Oh! AppleMY tu memang web pro Apple. So meh la baca review versi seorang Khai pula. InsyaAllah segala kelebihan dan kekurangan akan Khai ceritakan.

Terlebih dahulu, kepada pembenci Apple di luar sana, kalau korang ke entri ni untuk buat kecoh tak tentu pasal, dipersilakan main jauh-jauh. Tapi kalau korang pembenci Apple dan ke entri ni untuk berkongsi tentang kehebatan produk lain (pesaing iPad2) tanpa memburukkan produk Apple, anda memang dialu-alukan. Cubalah lebih professional dan tolong hormati minat orang lain. Kalau anda tak minat, mungkin orang lain minat. Jadi jangan merendah-rendahkan minat orang lain bagi memuaskan hati sendiri.

Dalam minggu lepas, Khai beli iPad2 ni di Lowyat. Harga memang agak mahal sikitlah since iPad2 memang belum masuk pasaran Malaysia. Tapi di Plaza Lowyat tu, ada la beberapa kedai yang dah jual iPad2 ni. Walaupun US set, tiada apa yang berbeza pun kecuali dia punya plug je korang dapat US punya power chord. Tapi tu bukan masalah besar, sebab produk-produk Apple ni korang charge guna USB port kat lappy, habis cerita.

Sebelum tu, lihat gambar-gambar ini terlebih dahulu. Ianya berkaitan dengan artikel yang akan disampaikan ini. Tiada caption akan dikeluarkan sebab Khai rasa korang semua akan faham sendiri kot? Hehe.. (more…)

Ditulis pada 5 April '11 oleh | 10,541 views telah diterima.
Dalam kategori Apple, Gadget, Review | Promo di Twitter! | 219 Respon