Ada Apa Dengan Sony Ericsson Satio

Peringatan awal kepada pembenci Justkhai di luar sana yang selama ini tak habis-habis memberi fitnah kata Khai nak berlagak la, apa la dengan gadget-gadget baru dia, lantak korang la. Pesanan untuk kamu, syuh syuh. Pergi main jauh-jauh kerana artikel ni sekadar akan menceritakan mengenai gadget baru yang baru dibeli. Berkongsi dengan mereka yang berminat untuk mendapatkannya. Benda baik kita kongsi la kan? Kepada yang nak baca, teruskan pembacaan kerana insyaAllah perkongsian ini memberi sedikit pengetahuan berguna untuk kita bersama.

Guys, meet my very new girlfriend, Miss Satio.


Motif utama kewujudan entri ini dibuat adalah untuk peringatan Khai sendiri mengenai apa yang pernah Khai beli. Dan kerana itu apa sahaja akan tertulis di Justkhai mahupun Oh! Khai dan kedua-dua blog ini tidak pernah memaksa sesiapa pun untuk membaca. Kalau suka baca boleh teruskan dan jika tidak, anda tahu apa yang perlu dilakukan.

Actually Satio ni Khai beli 2 June 2010 lepas dan terus diberikan nama Miss Satio. Macam nama awek jepun lak kan? Hehe. Warna yang dipilih, semata-mata kerana ingin sama dengan warna Miss Merlot dan Miss Merlot Junior iaitu warna merah hati atau maroon (merlot). Satio dipilih selepas menitik-beratkan enam jenis keperluan utama untuk diri Khai iaitu; (more…)

Ditulis pada 3 June '10 oleh | 2,057 views telah diterima.
Dalam kategori Gadget, Review | Promo di Twitter! | 130 Respon

Betapa Tipikalnya Kita Orang Malaysia

Cuba rujuk gambar di bawah.

Tipikal-Malay

(more…)

Ditulis pada 2 June '10 oleh | 633 views telah diterima.
Dalam kategori Istimewa, Religion | Promo di Twitter! | 148 Respon

Persepsi aku bagi isu Logo Crocs

[Entri ini menggunakan aku. Harap maklum]

Apa kata ulama’ mengenai isu ini?

Kata Ustaz Hasrizal (Saiful Islam) di Facebook miliknya

Entri yang ringkas mengenai isu Crocs ini. Ada pula mulut-mulut puaka yang perli-perli bila aku nak buang kasut Crocs Yukon Woven aku tu. Dan semestinya mulut-mulut puaka itu tentunya tak perlu diperkenalkan lagi. Siapa lagi kalau bukan si anonymous atau nama lainnya manusia berakal tetapi tidak mempunyai telur.

First, Yukon Woven tidak mempunyai logo Crocs di bahagian atas tapak bahagian tumit. Tidak seperti yang terdapat pada Crocband. Yang keduanya, bagi aku… (more…)

Ditulis pada 26 May '10 oleh | 971 views telah diterima.
Dalam kategori Istimewa, Religion | Promo di Twitter! | 182 Respon