Jangan Sampai Blog Hilang

Boleh kata setiap hari akan dapat email tentang link-link URL di blog Justkhai ni yang dah pun broken. Paling banyak adalah link ke url blog kawan-kawan blogger suatu ketika dulu. Banyak darinya yang masih cukup segar dari ingatan. Bila tengok rasa sedih sebab ramai yang kita kenal dulu. Kenapalah kau tak jaga domain dan blog tu untuk terus kekal. Tak sayang ke semua kenangan dan penulisan sendiri yang boleh dikenang sampai bila-bila. Sebab bukannya susah mana pun. Tapi nak buat macamana kan untuk kekalkan atau biarkan berkubur, itu pilihan masing-masing. Iyalah zaman blogging dah lama hilang terutamanya untuk blog peribadi.

Ada sebabnya terkadang Khai paksakan diri menulis di blog ni walaupun pernah maklumkan dulu yang mungkin dah tak akan update lagi. Samaada ada yang baca atau tidak, itu langsung tak penting. Menulis blog ni, sebenarnya kalau nak best kau kena menulis macam bercakap dengan diri sendiri. Bercerita dengan diri sendiri jer. Hehe.

Walaupun sekarang ni zaman social media, tapi itulah mungkin dah banyak perkara yang kita kongsikan dari hari ke hari, tapi semua tu sangat sukar nak diingat atau dicari kembali. Hanya blog sahaja akan buat kita rasa seperti menulis dan berkongsi apa sahaja ”di rumah sendiri”.

(more…)

Ditulis pada 18 June '22 oleh | 235 views telah diterima.
Dalam kategori Blog | Promo di Twitter! | 3 Respon

Bukan selalu.

Nak dijadikan cerita, semalam aku bawa satu kampung ke Litar Sepang demi menyambut baik jemputan Abang Gan dari Pandulaju dan juga Sepang International Circuit (SIC). Event start jam 3 petang jadi pukul 2 lagi kami dah standby kat Mamak Ali Maju kemudian beralih pula ke Petronas KLIA3. Sempat la siapa nak isi minyak kereta, nak beli air, rokok ke apa, lantar deme ler. Hahaha.

Tepat 3 petang, kami bergerak masuk ke dalam diketuai Abang Gan yang dah standby tunggu kat pintu masuk. Masa briefing, tengok langit dah start mendung kaw-kaw. Orang SIC kata Litar Sepang ni unik sikit sebab ada dua jenis cuaca. Kalau kat sebelah hujan, sebelah lagi tak hujan. Memang betul kata dia sebab lepas je kita bergerak masuk ke litar (round untuk santai-santai kenal trek), sebelah tak hujan dan sebelah lagi hujan.

Masuk round 2 yang tadi tak hujan dah pun hujan manakala yang dah memang hujan tu jadi bertambah lebat. Aduh. Terus semua masuk pit balik. Bukan apa, bila hujan nak speed tu memang boleh lagi, masalah dia langsung tak nampak trek tu terus bila kau speed tu. Ada yang degil tak masuk pit, ambik kau sampai 2 3 biji kereta yang siap berpusing lagi. Haha. Mujur takde apa yang serius.

(more…)

Ditulis pada 10 June '22 oleh | 249 views telah diterima.
Dalam kategori Acara | Promo di Twitter! | Respon Anda

001981989-A

Perkara terakhir yang Aku nak buat adalah memadam syarikat bernama Oh Media Network untuk selama-lamanya. Selama proses jual-beli bermula, aku fokuskan pada hal yang lain terlebih dahulu tapi hari ini, maka berlalu pergilah sebuah syarikat pertama untuk Oh! Media dari database SSM buat selamanya.

Masa muda remaja daftar syarikat pertama kalinya, excited bila dapat nombor pendaftaran syarikat tu. Untuk Oh Media Network ni sangat menarik sebab dapat nombor yang cantik dan senang aku nak ingat.

001981989-A

Dari hari pertama dapat sijil perniagaan tu pun, aku dah ingat sampailah ke hari ini. Hehe. Mana tak sentimental value’nya kan kalau dah ni company kau yang pertama sebelum ada Sdn Bhd dan banyak syarikat lain lagi. Tanpa yang pertama, tak adalah yang ke-2, ke-3, dan seterusnya.

Hari ini, aku tutup “Oh Media Network” ini bersama-sama dengan “Oh Media Gaming” untuk selamanya.

So long “Oh Media Network”.

Ditulis pada 19 October '20 oleh | 13,127 views telah diterima.
Dalam kategori Istimewa | Promo di Twitter! | Respon Anda