Khai, iOS 7 Best Tak?

justkhai-ios-7

Tajuk artikel ni menjelaskan akan pertanyaan yang selalu aku terima kat mana-mana aje pun. Jadi meh nak story skit pandangan peribadi aku tentang iOS 7 yang terbaru dari Apple ni. Best ke atau hancus?

Anyway, semalam baru release iOS 7 Beta 2. Punya la best walaupun still BETA lagi, nak update ke BETA 2 tu senang gila guna wifi je. Over-The-Air (OTA) orang panggil. Macam iOS 6 lah kiranya. Icon Setting yang baru tu bila tak gerak nampak macam kurang lawa tapi bila dia animated (bila korang update OTA dia akan animated), alamak ai cun gilaa!

Apa yang ada kat iOS 7 ni rasa aku dah lama patut ada dari dulu. Kalau dulu aku anggap mungkin bukan kapasiti Apple nak buat sebab hardware sedia ada tak mampu nak support, nampaknya tak tepat sebab iOS 7 dengan macam-macam fungsi baru boleh aje iPhone support hanya dengan beberapa peringkat lepas sebelum smooth gila babeng.. (more…)

Ditulis pada 25 June '13 oleh | 2,177 views telah diterima.
Dalam kategori Apple | Promo di Twitter! | 24 Respon

Mengantuk Layan Man of Steel

20130622-202443.jpg

Dua hari lepas keluar makan berbuka puasa dengan isteri dan kawan baik. Puasa sunat geng! Hehe. Lepas makan tu member tanya lepas ni nak pergi mana. Terus kepala TAPP!! Teringat belum tengok lagi filem Man of Steel. Filem yang Superman dah reti pakai seluar dalam kat dalam tu. Haha! Then on the spot beli tiket guna app GSC. Imax Times Square – Man of Steel (3D).

Then bawa kereta macam orang gila dari Kajang ke Times Square nak kejar wayang pukul 9:20 malam punya pasal. Habis lampu merah dilanggar, Lamborghini dicucuk (ok ini gebang lebih. Haha). (more…)

Ditulis pada 22 June '13 oleh | 1,231 views telah diterima.
Dalam kategori Hidup Khai | Promo di Twitter! | 5 Respon

PRU 13 di mata aku

20130509-120138.jpg

PRU dah pun selesai. Tapi seperti apa yang dijangkakan, ianya takkan terhenti di situ sahaja. Tepat sangat jangkaan itu. Pihak A umum kemenangan lebih kurang jam 1 pagi dan tak menyabar nak angkat sumpah sebagai kerajaan baru. Siap bangkitkan isu yang pada aku agak racist untuk memecah-belahkan penyatuan kaum yang depa sendiri laungkan sebelum ini. Pihak B yang tewas pula bangkitkan isu penipuan SPR dan macam-macam hal lagi dan terus-menerus membangkitkan rasa kemarahan dalam diri rakyat Malaysia kepada kerajaan.

Malam pengumuman, jelas dapat kita lihat di kaca TV kawalan mereka, yang menang banyak pada BN dan DAP sahaja dari chart yang dipertontonkan dan diumumkan. Apa lagi tujuannya kalau bukan nak rakyat Malaysia kata “Haaa kan orang cina yang banyak menang. Sokong lagi si parti B tu!!“. Pada aku ianya telah dirancang menyebabkan kemenangan dari PAS dan KEADILAN disimpan dahulu dari diumumkan awal dan ada darinya langsung tak diumumkan pun. (more…)

Ditulis pada 9 May '13 oleh | 1,936 views telah diterima.
Dalam kategori Politik | Promo di Twitter! | 25 Respon